Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פיאט טיפו היא משפחתית די בסיסית, בטח בגרסת הסדאן ליסינג הפשוטה (קומפורט אאל"ט). היא כנראה בסדר בסה"כ, עם יחידת הנעה קצת ותיקה וחלשה, ובאופן כללי קצת בסיסית יחסית לרכב מודרני (ולא מאוד חסכונית)

דאצ'יה היא כבר לו-קוסט אמיתי. שזה לגמרי בסדר אם זה מה שאתה מחפש, אבל בכל זאת פשרה די משמעותית בהרבה תחומים, ולמצער גם בבטיחות ברוב הדגמים. מעבר לזה, הגירים האוטומטיים של דאצ'יה הם למעשה רובוטיים, חלקם עם מצמד אחד, והם פחות נעימים מגיר אוט' רגיל (ועם עלויות תחזוקה).

לדעתי בתקציב נמוך (אבל קצת גבוה יותר מהמקורי) פיג'ו 308 תהיה הפשרה הכי טובה - רכב מודרני, נח, חזק וחסכוני יחסית, מאובזר ואפילו אמין*. אם מחפשים מרווח אפשר לחפש את גרסת הסטיישן. למי שלא מסתדר עם מערכת המולטימדיה, סיטרואן c4 משתמשת באותה יחידת הנעה אבל קצת מיושנת יותר, אז תפעול המזגן מתבצע מכפתורים פיסיים.

* לגבי אמינות, היה כאן מקרה של בעיה ברצועת הטיימינג (שטבולה בשמן המנוע) שהתחילה להתפורר וגרמה לנזק, למזלו של בעל הרכב הפיך בשלב שהוא תפס את זה. כנראה שכדאי להחליף את הרצועה לפני הזמן המומלץ ע"י היצרן, לפחות כזהירות מונעת, אבל עד עכשיו פרט לזה לא היו שום דיווחים על תקלות.

אופציה אחרת במחיר נמוך שלא הוזכרה עד עכשיו תהיה שברולט קרוז. אני לא כל כך מכיר, מגיעה עם מנוע 1.4 טורבו או 1.6 או 1.8 אטמוספריים, גרסת הטורבו כנראה קצת

מחפש רכב עם אותם אפיונים.

האם המנוע של ה308 הוא מנוע טורבו?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פיאט טיפו היא משפחתית די בסיסית, בטח בגרסת הסדאן ליסינג הפשוטה (קומפורט אאל"ט). היא כנראה בסדר בסה"כ, עם יחידת הנעה קצת ותיקה וחלשה, ובאופן כללי קצת בסיסית יחסית לרכב מודרני (ולא מאוד חסכונית)

דאצ'יה היא כבר לו-קוסט אמיתי. שזה לגמרי בסדר אם זה מה שאתה מחפש, אבל בכל זאת פשרה די משמעותית בהרבה תחומים, ולמצער גם בבטיחות ברוב הדגמים. מעבר לזה, הגירים האוטומטיים של דאצ'יה הם למעשה רובוטיים, חלקם עם מצמד אחד, והם פחות נעימים מגיר אוט' רגיל (ועם עלויות תחזוקה).

לדעתי בתקציב נמוך (אבל קצת גבוה יותר מהמקורי) פיג'ו 308 תהיה הפשרה הכי טובה - רכב מודרני, נח, חזק וחסכוני יחסית, מאובזר ואפילו אמין*. אם מחפשים מרווח אפשר לחפש את גרסת הסטיישן. למי שלא מסתדר עם מערכת המולטימדיה, סיטרואן c4 משתמשת באותה יחידת הנעה אבל קצת מיושנת יותר, אז תפעול המזגן מתבצע מכפתורים פיסיים.

* לגבי אמינות, היה כאן מקרה של בעיה ברצועת הטיימינג (שטבולה בשמן המנוע) שהתחילה להתפורר וגרמה לנזק, למזלו של בעל הרכב הפיך בשלב שהוא תפס את זה. כנראה שכדאי להחליף את הרצועה לפני הזמן המומלץ ע"י היצרן, לפחות כזהירות מונעת, אבל עד עכשיו פרט לזה לא היו שום דיווחים על תקלות.

אופציה אחרת במחיר נמוך שלא הוזכרה עד עכשיו תהיה שברולט קרוז. אני לא כל כך מכיר, מגיעה עם מנוע 1.4 טורבו או 1.6 או 1.8 אטמוספריים, גרסת הטורבו כנראה קצת

מחפש רכב עם אותם אפיונים.

האם המנוע של ה308 הוא מנוע טורבו?

על הקרוז המלצתי, יש לי שנת 2012 3 שנים 0 תקלות מנוע 1.6, צריכת דלק 1:10,אחזקה סבירה, אמין מאד רק טיפולים שוטפים

פורסם

הקרוב הוחלפה בדגם חדש לפני שנה שנתיים

עד אז היה אותו הדגם מ2009.

מבחינת איכות חומרים ונוחות הנסיעה.

המנוע האטמוספרי מאוד זללן.

לדעתי הפג'ו רכב הרבה יותר נעים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
הקרוב הוחלפה בדגם חדש לפני שנה שנתיים

עד אז היה אותו הדגם מ2009.

מבחינת איכות חומרים ונוחות הנסיעה.

המנוע האטמוספרי מאוד זללן.

לדעתי הפג'ו רכב הרבה יותר נעים.

לא אותו דגם:

2009 - מנוע 1.6 אטמוספרי, נחשב לדגם הכי פחות מוצלח (דייהולט), למרות שאני מכיר מישהו שמחזיק 2012 יד ראשונה ואומר שהרכב בובה, גם היום.

מ 2013 - דגם 1.4 טורבו 140 כ"ס - דגם שנחשב יותר אמריקאי, אמנם הצורה די דומה לקודם אבל המנוע חדש ומודרני יותר, לגבי הגיר לא סגור אבל זה גיר 6 הילוכים

מ 2016 - דגם חדש יותר מנוע 1.4 153 כ"ס

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
זה נחמד שמזהירים קונים מהגיר הרובוטי החד מצמדי בגלל שהוא לא "חלק" כמו האוטומטי, אך הוא מאוד אמין.

ואחרי זה ממליצים על גיר רובוטי כפול מצמד של רנו? שהוא בדיוק ההפך המוחלט מאמינות מושלמת?

לפי לא מעט מופעים על כך ברשת, הגיר הכפול מצמד של הקליאו בעל אמינות לא מזהירה, די זהה לזו של רכבי VAG עם DSG בשנתונים הראשנים שלהם, כי באמת בתקופה האחרונה פחות שומעים על תקלות כאלה.

נראה לי קצת הגזמת לא? אם האמינות של הדו מצמדי של רנו היתה גרועה כמו ה DSG בשנתונים הראשונים היית שומע על זה רעש הרבה יותר חזק, כמו ששמענו על ה DSG.

פורסם
2009 עד 2016 זה אותו דגם, ה1.4 טורבו יובא מאמריקה במשך שנתיים ואז גם אותו הביאו מקוריאה עד לסיום השיווק.

אתה מתכוון אותו דגם חיצונית ופנימית? כי המנוע שונה אז זה לא יכול להיות אותו דגם, מבחינת ההגדרה, לא? :conf:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

דגם על פי ההגדרה זה פשוט הדגם של הרכב, גם אם המנוע והגיר שונים (למשל רכבים שנמכרים עם מנועי בנזין או דיזל) עדיין חולקים את שאר המכלולים, ולכן אין סיבה שרק בגלל שיש מנוע אחר מדובר בדגם שונה לחלוטין. אצל היצרן הדור הספציפי הזה של הקרוז נקרא J300.

פורסם

אוקיי לא ידעתי שזה מוגדר אותו דגם. תודה וסליחה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
נראה לי קצת הגזמת לא? אם האמינות של הדו מצמדי של רנו היתה גרועה כמו ה DSG בשנתונים הראשונים היית שומע על זה רעש הרבה יותר חזק, כמו ששמענו על ה DSG.

הוא אף פעם לא מגזים,כל מילה שלו מבוססת ידע רב ושיקול דעת :roll::roll:

פורסם
לא אותו דגם:

2009 - מנוע 1.6 אטמוספרי, נחשב לדגם הכי פחות מוצלח (דייהולט), למרות שאני מכיר מישהו שמחזיק 2012 יד ראשונה ואומר שהרכב בובה, גם היום.

מ 2013 - דגם 1.4 טורבו 140 כ"ס - דגם שנחשב יותר אמריקאי, אמנם הצורה די דומה לקודם אבל המנוע חדש ומודרני יותר, לגבי הגיר לא סגור אבל זה גיר 6 הילוכים

מ 2016 - דגם חדש יותר מנוע 1.4 153 כ"ס

אם מדובר בקרוז אני עם שנת 2012 כבר 3 שנים השכרה לשעבר,רכב אמין ברמות כמובן שמור ומטופל

פורסם (נערך)

לא אמרתי שהגיר של רנו פחות אמין מהDSG, אך הוא כן פחות אמין מגיר חד מצמדי, מוזמן לבדוק בעצמך.

הוא אף פעם לא מגזים,כל מילה שלו מבוססת ידע רב ושיקול דעת :roll::roll:

עוד פעם הסטיקר שלך שמוכיח עוד יותר עד כמה אתה נאייב, תבדוק כמה "תקלות" יש בגירים חד מצמדים, ותבדוק כמה תקלות יש בגיר כפול מצמד של רנו, חבל, בסוף תצא דחליל :-D

עריכה אחרונה על ידי Wildlands

• תוכן חדש...