Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מחפש לאשתי שתחיה רכב יד 2 יחסית חדש. מ2015 ומעלה, עד 70K ק"מ בתקציב של סביב 40 אלף ש"ח.

רכב משפחתי, אפשרות לסופר מיני מרווח. חשוב שיהיה חסכוני בדלק, אוטומט. אמין.

אשמח להמלצות לרכבים עם שוק גרוע ללא עוול בכפם. הכוונה לרכבים שאינם נמכרים רק בגלל שהם לא פופולארים אצל סוחרים אבל בפועל נותנים תמורה מצויינת לכסף.

אני מאוד אוהב סקודה אבל יודע שזה לא רלוונטי וזאת על אף חוסר אמינות משווע של הגיר. פחות אוהב יונדאי וקיה.

סקרן לגבי פיאט, רנו, פג'ו, ניסאן.

תודה למגיבים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיג'ו 208 מהשנתונים האחרונים יכולה להתאים לכם.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

משפחתית מ-2015 ב-40 זה חתיכת אתגר. בטח אחת טובה.

אתה יכול לחפש פיג'ו 301 1.6 אוט'. היא לא מצטיינת בכלום, פרט למחיר נמוך. היא גם לא בטיחותית כמו משפחתית אמיתית (גם לא קטסטרופה נוראית מצד שני).

אם אתה רוצה רכב הרבה יותר מוצלח, תצטרך להעלות את התקציב לאזור 45-50 ולחפש פיג'ו 308 או סיטרואן c4 (רק עם מנוע 1.2 טורבו, המנועים הוחלפו ב-2015 בסיטרואן).

אתה גם יכול לחפש מיצובישי לנסר, אבל גם כאן קשה לי להאמין שתמצא משהו בתקציב מ-2015. הלנסר נהנית ממוניטין אמינות עדיף (והיא באמת פשוטה יותר), ומצד שני היא פחות מודרנית ואיכותית.

קצת בדומה ללנסר יש גם סובארו אימפרזה, גם היא תהיה קצת מעל התקציב, והיו שמועות על צריכת שמן גבוהה, אם זה מעניין אותך הייתי בודק יותר לעומק.

בסוף, אפשר לחפש גם מיצובישי אטראז', אבל פה אתה בעיקר מקבל חיסכון ואמינות, ודי כלום מעבר לזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
משפחתית מ-2015 ב-40 זה חתיכת אתגר. בטח אחת טובה.

אתה יכול לחפש פיג'ו 301 1.6 אוט'. היא לא מצטיינת בכלום, פרט למחיר נמוך. היא גם לא בטיחותית כמו משפחתית אמיתית (גם לא קטסטרופה נוראית מצד שני).

אם אתה רוצה רכב הרבה יותר מוצלח, תצטרך להעלות את התקציב לאזור 45-50 ולחפש פיג'ו 308 או סיטרואן c4 (רק עם מנוע 1.2 טורבו, המנועים הוחלפו ב-2015 בסיטרואן).

אתה גם יכול לחפש מיצובישי לנסר, אבל גם כאן קשה לי להאמין שתמצא משהו בתקציב מ-2015. הלנסר נהנית ממוניטין אמינות עדיף (והיא באמת פשוטה יותר), ומצד שני היא פחות מודרנית ואיכותית.

קצת בדומה ללנסר יש גם סובארו אימפרזה, גם היא תהיה קצת מעל התקציב, והיו שמועות על צריכת שמן גבוהה, אם זה מעניין אותך הייתי בודק יותר לעומק.

בסוף, אפשר לחפש גם מיצובישי אטראז', אבל פה אתה בעיקר מקבל חיסכון ואמינות, ודי כלום מעבר לזה.

תודה,

אז באמת גיליתי שזה אתגר לא פשוט. וזה מוזר קצת בהתחשב בכך ששוק רכבי יד שנייה לא ממש פורח וזאת בלשון המעטה במיוחד בסוף שנה שחברות הליסינג שואפות להיפטר ממלאים.

בכל אופן אני יכול להשקיע יותר אם מדובר במציאה.

למשל ראיתי שמפרסמים פיאט טיפו במחירים יחסית אטרקטיביים. בשנתונים גבוהים 2017 ומעלה. האם זה רכב מומלץ ? ומה עם דאצ'יה?

פורסם

פיאט טיפו היא משפחתית די בסיסית, בטח בגרסת הסדאן ליסינג הפשוטה (קומפורט אאל"ט). היא כנראה בסדר בסה"כ, עם יחידת הנעה קצת ותיקה וחלשה, ובאופן כללי קצת בסיסית יחסית לרכב מודרני (ולא מאוד חסכונית)

דאצ'יה היא כבר לו-קוסט אמיתי. שזה לגמרי בסדר אם זה מה שאתה מחפש, אבל בכל זאת פשרה די משמעותית בהרבה תחומים, ולמצער גם בבטיחות ברוב הדגמים. מעבר לזה, הגירים האוטומטיים של דאצ'יה הם למעשה רובוטיים, חלקם עם מצמד אחד, והם פחות נעימים מגיר אוט' רגיל (ועם עלויות תחזוקה).

לדעתי בתקציב נמוך (אבל קצת גבוה יותר מהמקורי) פיג'ו 308 תהיה הפשרה הכי טובה - רכב מודרני, נח, חזק וחסכוני יחסית, מאובזר ואפילו אמין*. אם מחפשים מרווח אפשר לחפש את גרסת הסטיישן. למי שלא מסתדר עם מערכת המולטימדיה, סיטרואן c4 משתמשת באותה יחידת הנעה אבל קצת מיושנת יותר, אז תפעול המזגן מתבצע מכפתורים פיסיים.

* לגבי אמינות, היה כאן מקרה של בעיה ברצועת הטיימינג (שטבולה בשמן המנוע) שהתחילה להתפורר וגרמה לנזק, למזלו של בעל הרכב הפיך בשלב שהוא תפס את זה. כנראה שכדאי להחליף את הרצועה לפני הזמן המומלץ ע"י היצרן, לפחות כזהירות מונעת, אבל עד עכשיו פרט לזה לא היו שום דיווחים על תקלות.

אופציה אחרת במחיר נמוך שלא הוזכרה עד עכשיו תהיה שברולט קרוז. אני לא כל כך מכיר, מגיעה עם מנוע 1.4 טורבו או 1.6 או 1.8 אטמוספריים, גרסת הטורבו כנראה קצת רגישה.

אני מסכים איתך

פורסם

זה נחמד שמזהירים קונים מהגיר הרובוטי החד מצמדי בגלל שהוא לא "חלק" כמו האוטומטי, אך הוא מאוד אמין.

ואחרי זה ממליצים על גיר רובוטי כפול מצמד של רנו? שהוא בדיוק ההפך המוחלט מאמינות מושלמת?

לפי לא מעט מופעים על כך ברשת, הגיר הכפול מצמד של הקליאו בעל אמינות לא מזהירה, די זהה לזו של רכבי VAG עם DSG בשנתונים הראשנים שלהם, כי באמת בתקופה האחרונה פחות שומעים על תקלות כאלה.

פורסם

* לגבי אמינות, היה כאן מקרה של בעיה ברצועת הטיימינג (שטבולה בשמן המנוע) שהתחילה להתפורר וגרמה לנזק, למזלו של בעל הרכב הפיך בשלב שהוא תפס את זה. כנראה שכדאי להחליף את הרצועה לפני הזמן המומלץ ע"י היצרן, לפחות כזהירות מונעת, אבל עד עכשיו פרט לזה לא היו שום דיווחים על תקלות.

אופציה אחרת במחיר נמוך שלא הוזכרה עד עכשיו תהיה שברולט קרוז. אני לא כל כך מכיר, מגיעה עם מנוע 1.4 טורבו או 1.6 או 1.8 אטמוספריים, גרסת הטורבו כנראה קצת רגישה.

אמינות של איזה רכב?

לגבי הקרוז, היא נמכרת במחירים אפסיים, יש סיבה לכך?

פורסם

308.

הקרוז הראשונות שהגיעו סבלו מבעיות אמינות בגיר ואולי בעוד כמה מכלולים שאני לא זוכר. הן גם היו חלשות ובזבזניות, ובסה"כ לא היו העסקה הכי טובה בשוק. תוסיף לזה תדמית לא מוצלחת ומכירות גבוהות לליסינג, וקיבלת מחיר ברצפה.

אני חושב שמ-2012 (ה-1.6 עם ה-124 כ"ס) המצב השתפר, אבל עדיין מדובר ברכב די סתמי. אני לא מכיר כל כך את הרכב, אז אולי עדיף שתחכה למי שכן מכיר.

אני מסכים איתך

פורסם

שברולט קרוז מנוע 1.4 טורבו בלבד (בכל מקרה אין משהו אחר בשנתונים שאתה מחפש).

אבל עדיין מדובר ברכב די סתמי. אני לא מכיר כל כך את הרכב, אז אולי עדיף שתחכה למי שכן מכיר.

לא יודע מה ההגדרה של "רכב סתמי" - קרוז עדיין תהיה חזקה יותר כנראה מכל 308\קורולה\סיויק\i30\C4 למיניהן. מה חסר לה בדיוק? אבזור? היא מגיעה מאובזרת. נוחות? היא נוחה כנראה מרוב מתחרות בגלל האבות הקדמונים שמקורם בארה"ב. איפה בדיוק נכנס פה ההגדרה של "סתמי" ?

לפות"ש, לפני חודשיים בערך הייתי במצב כמו שלך, חיפשתי משפחתית 2014 לפחות עד 45K - חשבתי על קרוז שפחות או יותר הייתה האופציה היחידה לרכב יחסית אמין שנותן גם קצת בונוס, בסוף קניתי סוניק RS 2014 עם מנוע 1.4 טורבו (אשתי העדיפה בסוף סופר מיני ממשפחתית). אמנם כרגע יש לי איתה בעיה של דלק בעיר, אבל ברור לי שזו בעיה נקודתית אצלי כי המנועים האלה חסכוניים יחסית (ביררתי לפני שקניתי).

בקיצור בתקציב שלך ובשנתונים שאתה מחפש אתה יכול או לקחת קרוז "סתמית", או את אחת הצרפתיות כמו שהציעו לך למעלה או יפנית\קוריאנית משעממת יוצאת ליסינג.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא חושב שקרוז טורבו תהיה טובה יותר מ308 1.2 טורבו או לחליפין מC4 טורבו בשום מצב,לא בנוחות,לא בכוח,לא בחסכון בדלק ולא באבזור....

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לא יודע מה ההגדרה של "רכב סתמי" - קרוז עדיין תהיה חזקה יותר כנראה מכל 308\קורולה\סיויק\i30\C4 למיניהן. מה חסר לה בדיוק? אבזור? היא מגיעה מאובזרת. נוחות? היא נוחה כנראה מרוב מתחרות בגלל האבות הקדמונים שמקורם בארה"ב. איפה בדיוק נכנס פה ההגדרה של "סתמי" ?

סתם בשביל הקטע, ל-308 יש 3 קג"מ יותר במומנט ו-10 כ"ס פחות בהספק. זה מביא אותה ל-100 ב-9.8 שניות לעומת 10.4 של הקרוז. זה לא באמת משנה, אבל קצת קשה להגיד שהקרוז חזקה יותר. לגבי האבות הקדמונים של הקרוז (מה שזה לא אומר), הרבה יותר סביר שהם ניזונו מקימצ'י ובולגוגי מאשר מאיזה המבורגר, אם זה משנה.

סתמי זה לא רע; זה פשוט רכב קצת פחות מעניין. משפחתית רגילה כזו. ה-308 מודרנית וטובה יותר לדעתי, אם עוברים את מכשול ההגה הקטן ומסך המולטימדיה (ממש אהבתי, אפשר להסתדר, בהתאמה). אבל גם הקרוז בסדר (בהינתן שאני לא מכיר לעומק את נושא האמינות שלה, אז אני שוב מסייג).

אני מסכים איתך

פורסם

זהו שכאן אתה טועה, השברולטים החדשים למרות שמיוצרים בקוריאה הם יותר אמריקאיים מאשר קוריאנים. למה? כי קודם כל הם נמכרים גם בשוק האמריקאי. דבר שני מנסיוני עם 2 שברולט ספארק מ 2 הדורות בליסינג, את שניהם "קרעתי" לחתיכות בתקופת הליסינג (תחשוב רכב מיני שנוסע קבוע 150-160 בינעירוני ודוושת גז דבוקה לשטיח בעיר). הספארק של 2013 סיימה 3 שנים ונשמעה וגם הרגישה כמו גרוטאה, לעומת זאת הספארק של 2016 אחרי שנתיים הייתה כמו חדשה, ולאורך כל התקופה גם נסעה מצויין ואיכותי. מרגישים נגיעות אמריקאיות (למשל מבחינת שיכוך מהמורות, אפילו לרכב מיני, זה בא לידי ביטוי)

בקשר לתאוצה, אוקיי אז ל 308 יש 3 קג"מ ו 6 עשיריות שניה יותר 0-100, פיספסתי את זה, אבל לא נהיה קטנוניים על דור לפה או לשם, לקרוז החדשות יש כבר 150 כ"ס, 25 קג"מ ו 7.7 0-100.

בקשר לאמינות אפשר להתווכח עד מחר, יש כאלה שלעולם ישלמו מעל מחירון על יפנאומטית משעממת ויש כאלה שישלמו תמיד כמה שפחות כסף על כמה שיותר אוטו, אני מהקבוצה השניה ושמח על כך. לבוא ולקבוע ש 308 או C4 יהיו אמינות יותר משברולט קרוז, זה נשמע לי קצת הזוי בהתחשב בעבר האמינותי המפואר של רכבים יוצאי צרפת.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה מתווכח בשביל הוויכוח, וחבל. זו לא התלבטות בין מותגים, והקרוז החדשה (או 308 1.6 שאין בארץ) לא מהוות שום שיקול כאן.

עובדתית, הקרוז יצאה לשוק ב-2009, ה-308 ב-2014. איך שלא תהפוך את זה, הקרוז מיושנת יותר, וזה מורגש. מצד שני היא מרווחת יותר.

ד"א, איפה טענתי שהקרוז לא אמינה? כל מה שטענתי היה שאני לא מכיר אותה מספיק טוב כדי לחוות דעה. לעומתה, ל-308 יש בעיה תאורטית אחת, שצוינה פה.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

סליחה חשבתי שקראתי "אמינות" בהודעה שמעליך. טעות שלי.

לקרוא לקרוז מיושנת כי היא יצאה ב 2009 זו קצת טעות והגזמה. זה שהיא נראית אותו דבר או דומה מאוד מבחוץ לדגם של 2009 לא אומר שהיא נשארה אותו דבר גם בפנים. עובדה שהמנוע השתנה לטובה שזה אולי החלק הכי חשוב, אבל יש עוד דברים שנוספו בוודאי (מערכת מולטימדיה, למשל). בכלל אם תסתכל רוחבית המון דגמי שברולט קיבלו חידוש בשנים האלו ביחס לדגמים הדייהולטים יותר - קרוז טורבו החליפה את הקרוז הישנה, סוניק החליפה את האוויאו שנחשבת אסון מוטורי, ספארק החדשה (קצת באיחור) החליפו את הספארק הישנה יותר ומרגישים את ההבדלים.

שברולט הקוריאניות נחשבות היום מוקצה בגלל העבר הדייהולטי שלהן, בתקופה שהייתה לי לנטרה גם יונדאי וקיה נחשבו מוקצים ביחס ליפניות המסורתיות, ותראה איפה הן היום, כל הכבישים מוצפים בהן והן נחשבות בארץ אמינות בערך (אם לא יותר, בחלק מהמקרים) כמו היפניות המקבילות. אז נכון הקרוז הראשונה הייתה גרועה יחסית, חלשה, לא חסכונית, לא אמינה, בדיוק כמו הלנטרה 94 שהייתה לי אז (ביחס לתקופה), אבל תראה הדור הבא של הקרוז כבר יותר טוב והדור החדש בכלל נראה אחר לגמריי ויותר מבטיח, גם הספארק החדשה נחשבת בעיני רבים היום לרכב מיני איכותי ובין הטובים בארץ (אם לא ה). אז זה תהליך, אבל המוניטין ישתפר.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...