Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלל לא חיפשתי רכב נוסף לקנייה. במקרה בשכונה סמוכה למקום מגורי ראיתי חונה למכירה את הצרפתייה בת ה-17.

מדובר בפיג'ו 406 מודל 2002 מנוע 2000 אוטומט (137 כ"ס).

למה בכלל התעניינתי?

אני אוהב מכוניות מעניינות ישנות שטרם הכרתי וגם לא יזיק לי רכב נוסף רזרבי. זכור לי שקראתי על ה-406 בעבר חוות דעת טובות מהיבטי נוחות וניהוג ברמות גבוהות כאלו שכבר לא מוצאים היום. נעשיתי סקרן.

עשיתי סיבוב יסודי וצילמתי. נראית לא רע יחסית לשנתון. דיברתי טלפונית עם המוכר.

מדובר לכאורה ברכב די נדיר למצבו :

הרכב היה עד לפני זמן קצר יד ראשונה של אישה מבוגרת ונסע רק 77,000 ק"מ. המוכר מספר:

הרכב טופל אך ורק כל השנים בלובינסקי. לדבריו הכל עובד ותקין למעט חלון אחד תקוע. טסט לחצי שנה.

קנה /קיבל את הרכב לפני זמן קצר ו"אשתו לא רצתה את הרכב".... מבקש על הרכב 7K.

בדקתי בלוח יד 2 - מבקשים על רכבים דומים ואף ישנים יותר בין 1.5 ל-7.5. (כמובן ק"מ בין 160-320 אלף).

מישהו פעם לימד אותי - תסתכל קודם כל על צמיגים ברכב משומש. מזה תלמד כמה אכפתיות/הבנה היה לבעל הרכב.

ואכן התרשמתי לטובה שהרכב נועל לא צמיגים סיניים/עלומי שם אלא רביעיית מישלנים ייצור 9/17 שנראים מצויין.

הפנים נראה סביר אם כי השקיק על ידית ההילוכים לא נראית טוב...

מה הרושם לפי הצילומים ? יש משהו שנראה חריג?

לפני שאתאם נסיעה ובדיקה עצמית מה דעתכם? אולי מי שמכיר את הדגם או שהיה לו בעבר?

מה המגרעות והבעיות האפשרויות , מעבר למה שסביר בכל רכב מעל 15 שנה על הכביש.

406-12.JPG406-1.JPG406-2.JPG406-3.JPG406-4.JPG406-5.JPG406-6.JPG406-7.JPG406-8.JPG406-9.JPG406-10.JPG406-11.JPG

פורסם

אני אוהב רכבים ישנים, מה שאני רואה בתמונות זה פנס קדמי שהוחלף, גריל שלא יושב במקום, הדיפון של דלת הנוסע מעוות בצורה מוזרה מאוד ומן הסתם הסיפור של המוכר, אם אתה רואה אותן נמכרות במחירים הללו אז 7 לא נשמע כל כך אטרקטיבי בהתחשב בבעיות שציינתי למעלה, אני כרגע משפץ מספר רכבים ולמרות שאני לא נמצא בישראל אני עדיין מתקשה להביא דברים לשלמות מבלי לשבור את הארנק, אני עם הדלת ככה הייתי משתגע, מפרק את הדיפון ומשפץ את כולו, אז אני מסתכל על זה כהוצאה של זמן וכסף, הפנס המקורי הדהוי גם מעלה שאלה של איכפתיות על ידי הבעלים הקודם, החלפת פנס קדמי סתם או שהוא קיבל מכה? אם הוא לא נשבר למה לא הוחלפו כצמד?

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

לדעתי הרכב נראה ממש טוב יחסית לגילו.

צריך להבין באמת מה הסיפור עם הגריל והפנס הקדמי (תאונה?).

לגבי דיפון הדלת - זה דבר קטן שאין כמעט רכב ישן שאין צורך לשפץ

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

לדעתי זה נורא פשוט:

אם אתה מחפש 406 לשמור לאספנות, והרכב הספציפי באמת מטופל כל שנה, כולל בלאי, ואתה מבין את ההשקעה הנדרשת - אז למה לא.

אם אתה מחפש רכב בזול כדי להגיע מ-א' ל-ב' - אז זה לא זה. גטס חדשה יותר בערך באותו מחיר תעשה את העבודה הזו טוב יותר.

המנוע צריך להיות אמין. מעבר לזה - בגיל כזה כבר הכל יכול למות מהיום למחר. כלכלי זה לא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

המחיר גם לא להיט.

יש רכבים הרבה יותר חדשים ואמינים במחירים האלה.

בפז׳ו המדוברת יכול להיות מצב שיש שלל צינורות/אטמי גומי יבשים שיתחילו להתפורר ולהתפוצץ, ולא יהיה לזה סוף. היה לי ככה עם קסנטיה (האחות הסטלנית וההזויה בקטע רע של הפז׳ו הנ"ל).

צריך גם לראות שהרכב טופל לפי זמן ולא לפי קילומטראז׳.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דגם אמין יחסית.

אבל, כמו שכתבו כאן, בגיל הזה הכל יכול לקרות.

חבר החזיק עד לפני שנה מודל 2001 מפוארת עם סאנרוף.

מחלות ידועות (כמו כל פיג'ו מהשנים ההם): פלסטיקה, ריפודים/דיפונים, גיר.

הרכב נמכר עם בעית גיר ב-3000 שקל.

מצד שני, ניתן להשיג בסכום לא גבוה ממה שמבקשים ממך - 407 חדשה ואיכותית יותר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

קצת לא הבנתי אותך, פות"ש. זה אתה עם המרצדס A Class האדומה שאתה כרגע מוכר? אם כך, אז אני מבין שהקטע שלך זה לקנות ולמכור מכוניות ישנות ויחסית נדירות, האמנם? הפיג'ו הזו עלולה מן הסתם להיות תובענית מאד בהשקעה, במיוחד אם אתה פרפקציוניסט, ולפי הבנתי אתה כזה. ה-6000 שקל שתשלם מן הסתם יתפחו עד לפי שתיים ומעלה. אז בעצם מדוע אתה צריך את הרכב הזה? ובעצם, מדוע מכרת את המרצדס?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אתה באמת צודק.

מין תחביב כזה.

את המרצדס האדומה חיבבתי מאוד אבל לאחר שנה מיציתי אותה. לאחר כחודש נמכרה למבין עניין במחיר שביקשתי בלי שקל הנחה.

מסתקרן לגבי ה-406 שבעיון מהיר במה שנכתב עליה בשעתה עלו סופרלטיבים רבים על איכויות הנסיעה, רכות עם אחיזה וניהוג משובחים.

לא אכפת לי לבצע ישור קו כדי להנות מרכב שיהיה מעניין.

עדיין לא רצוי להכנס לבור ללא תחתית. החיפוש פה בפורום עיקר הבעיות בעבר היו בנושא גיר ה-al4 שאני מכיר היטב, כולל בעיות אפשריות.

פורסם (נערך)

לדעתי הרכב עבר אירוע בצד שמאל מקדימה,שים לב שגם הפנס הראשי וגם הערפל הוחלפו.

כעיקרון רכב מסיבי ואמין,אחיינית שלי עדיין נוסעת ב406 שעדיין בבעלות אחי כבר 15 שנים עם 300000ק"מ,החסרונות הם הריפודים בדלתות,והגיר בקילומטראז גבוה,אבל זה נכון לכל רכב בגיל הזה.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם
אתה באמת צודק.

מין תחביב כזה.

את המרצדס האדומה חיבבתי מאוד אבל לאחר שנה מיציתי אותה. לאחר כחודש נמכרה למבין עניין במחיר שביקשתי בלי שקל הנחה.

מסתקרן לגבי ה-406 שבעיון מהיר במה שנכתב עליה בשעתה עלו סופרלטיבים רבים על איכויות הנסיעה, רכות עם אחיזה וניהוג משובחים.

לא אכפת לי לבצע ישור קו כדי להנות מרכב שיהיה מעניין.

עדיין לא רצוי להכנס לבור ללא תחתית. החיפוש פה בפורום עיקר הבעיות בעבר היו בנושא גיר ה-al4 שאני מכיר היטב, כולל בעיות אפשריות.

לדעתי לצפות מרכב בן 17 שגם בזמנו לא היה הכי להיט(רכב מנהלים ממוצע,למרות כול הסופרלטיבים) שיתן לך משהו מעבר, זה די מיותר.

האם נסעת על הפיז'ו המדוברת? אני די בטוח שאחרי שתיסע, אתה תבין שזה לא בדיוק מרכבת האלים.

אם אתה באמת מחפש רכב שני שבקושי יסע ויהיה נטו לפאן, יש אופציות הרבה יותר אקזוטיות וטובות מרכב מנהלים ממוצע ומיושן

פורסם

המוכר הוא סוחר.

הוא קנה את הרכב מהיד ה-1 במחיר שחיטה כנראה ומגלגל אותו הלאה.

הרכב הזה ייצטרך השקעה לא קטנה על מנת ליישר קו ושהרכב ייראה טוב

הרכב הזה נחות בכל אופן מסאאב 9-5.

אני חושב שאם אתה מחפש לך רכב ישן שאתה רוצה להנות ממנו.

חפש או 607.

או משהו אחר.

פורסם

תעשה נסיעת מבחן, אין לה תחליף. אל תצפה לגדולות מהחוויה הדינמית. מצד שני אחלה רכב.

אבי עדיין נוסע על אחת שנת 97 (מנוע שונה XU) עם מנוע שנסע 550K עד ששפך והוחלף. גיר מתלים בולמים עדיין מקוריים. עם המנוע החדש הוא כבר נסע בסביבות 100K.

הרכב נוח ברמות אחרות, הגה מתקשר מאוד, אבל בקוטר של אוטובוס. סה"כ מנהרת הזמן.

לטעמי הרבה יותר מוצלח מה 607 שהוצעה לך כאן. לגבי הסאאב לא יכול להעיד, אבל בהחלט מעניינת

פורסם

את הסאאב הוא מכיר היטב ובגלל זה נאמרה כהשוואה.

לא יודע מה יותר מעניין ב-406 מאשר 607.

אם אתה מדבר על ה״קשר לנהג״ אז אני בספק שהכותב הוא אחד שייקח אותה לנס הרים.

ה-607 נוחה ומפנקת משמעותית.

בהנחה שבא לך להיכנס לסיפור של צרפתיות ישנות.

לדעתי תישן על זה עוד כמה ימים.

או שתציע לו 2000 שקל ואם יסכים אכלת אותה. אם לא, הרווחת.

פורסם

אין שום סיבה *ריאלית* לקנות 406 ישנה היום. מי שיקנה אותה יקנה אותה כי הוא רוצה 406. מי שרוצה 607, יקנה 607. ד"א, ה-607 היתה הרבה הרבה פחות נפוצה ולא חלקה מכלולים עם כמעט אף רכב אחר (אם בכלל). לתחזק אחת כזו היום יהיה כנראה משמעותית מורכב יותר מלתחזק 406.

מי שמחפש צרפתיה נוחה בכלום כסף יכול לקנות C5 מהדור האחרון עם המנוע הישן (שהוא גלגול מודרני של ה-2 ליטר ב-406 הזו, או שאולי נכון יותר לומר פחות אנכרוניסטי), מ-2010-11, בלא הרבה יותר כסף מה-406 הזו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...