ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,554 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לקראת רכישה של 1.2 פרימיום. אשמח לתובנות ממי שיש לו 3008 מכל המנועים והרמות איבזור, ואשמח לדעת כמובן אם מישהו מכר והאם לרכב יש שוק ביד 2. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 480 צפיות
בגדול הבנתי שמשתלם לקחת רכב בליסינג כאשר שנתית נוסעים כ~30,000 ק"מ. במקרה שלי אני עובר למקום עבודה חדש (מרחק 34 ק"מ מהבית - 68 ק"מ יומי), ובחישוב שלי אני אנצל רק 20,000 ק"מ בשנה. אם אקח ליסינג כנראה אקח משהו היברידי (נירו, איוניק, אוריס...) שתעשה בנסיעה הבינעירונית שלי כ~18 ק"מ לליטר. אז אני עושה חישוב שאם אני לוקח ליסינג אני משלם פרמיה של 10,000 ק"מ בשנה (כי אני אסע רק 20,000 ולא 30,000 ק"מ) אני כאילו משלם על ה-10,000 ק"מ האלו דלק אבל לא מנצל אותם. ה-10,000 ק"מ , בצירכה של 1/18 זה 555 ליטר, שעולה לפי מחיר של 6.10 ש"ח לליטר --> 3,400 ש"ח לשנה שאני לא מנצל. בחלוקה ל-12 חודשים: 280 ש"ח לחודש. עכשיו השאלה שלי היא האם הפרמיה הזאת לחודש כדאית בשבי…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 0 תגובות
- 615 צפיות
אשמח לשמוע לגבי אמינות, רכבים וכו'
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 803 צפיות
שלום לכולם. השתחררתי לא מזמן מהצבא והחלטתי שאני רוצה לקנות רכב. התקציב שלי לרכישת רכב הוא בסביבות ה17-20 אלף רק לרכב בלי ביטוח,חשוב שיהיה אוטומט אני מתלבט בעיקר בין מאזדה 3 שנים 2010-2009 לבין הונדה סיוויק 2008-09. הדברים שאני מחפש זה שהרכב יהיה אמין קודם כל ושלא ישתה לי את הכיס עם דלק. בנוסף התלבטתי אם לקנות רכב קטן יותר כמו המאזדה 2 או סיוויק האצב'ק או סיאט איביזה. אבל בסוף הבנתי שיש בינהם כמעט אותה צריכת דלק. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
קאדי ATS 2017
מאת autolaw- 1 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם חושב על רכישה על פניו, רכב מפנק, הנעה אחורית, 272 כ"ס, דיפרנציאל מוגבל החלקה (פרימיום) ניתן למצוא אותן ב170 אש"ח... אני מפספס משהו? יש קאץ'? מחלות כרוניות כלשהן?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
התלבטות -רכב ספארק חדש 1 2
מאת tuna-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שתי הצעות על השולחן שברולט ספארק 1 LT+ רכב מתצוגה מודל 2018 ישירות מהיבואן מחיר 71,746 ש"ח (ירשם במועד עליה על הכביש בינואר 2019) 2. LT+ רכישה מליסינג 0 ק"מ (אלדן) מודל 2019 66,00 ש"ח (ירשם כיד שניה בגלל הרכישה מהליסינג. לא מדובר ברכב זהה מאחר שספארק שינו דברים במודל של 2019 לא ברור כמה זמן אחזיק את הרכב. תודה מראש לעונים עזרתכם מאד מוערכת
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
רכב מהעבודה 1 2
מאת moz1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
מתלבט אם לקחת רכב מהעבודה, ואם כן איזה: אחרי כמה סימולציות שעשיתי, קיבלתי את הנתונים הבאים: 1. אם אני לא לוקח רכב - הנטו שלי גדל ב-4000 ש"ח 2. איוניק/נירו/אוקטביה 1.0 - עלות חודשית (מהנטו, לעומת מצב ללא רכב, כולל שווי מס וכו') - 3400 ש"ח (כולל הכל ללא הגבלת ק"מ) 3. 3008 1.6 אקטיב/אאוטלנדר/סופרב/סונטה - עלות חודשית (כנ"ל) - 4000 ש"ח. נסועה צפויה - בשגרה - 60-70 ק"מ ביום (ת"א-רעננה וחזרה), פעמיים בחודש לפחות נסיעה ת"א ירושלים. צריך גם שני כיסאות מאחורה. היום יש לנו איוניק בליסינג (רכב נוסף) והיא קצת צפופה מאחורה. נראה לי שכלכלית זה לא ממש משתלם, מצד שני - אנחנו עם עוד רכב ליסינג במשפחה כבר 8 שנים, והיתרונות בעניין הזה ברורים.. ההתלבטות היא בעיקר …
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שניהם יוצא אותו מחיר. ידוע לי שמיקרה הולכת להתחלף ממש בקרוב. (גם המחיר כרגע הוא בהתאם לכך שהדגם מתחלף) ידוע לי C1 מקטגוריית המיני, והמיקרה מהסופר-מיני. מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת ran_punto, -
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
שלום לכולם, אני מתנצל מראש, זה רק נראה ארוך. אני מחפש חוות דעת על BMW סדרה 1 שנת 2015-2016 כנראה i118. קצת רקע (פחות רלוונטי, אפשר לדלג לפסקה הבאה): לאחר 7 שנים נפלאות ההונדה סיויק 2003 שלי הלכה לעולמה ולי הגיע הזמן להשתדרג. את הונדי קניתי כשהיא הייתה כבר בת 9 עם 85 ק"מ. מהניסיון שצברתי עם רכב ישן הבנתי שהיה עדיף להשקיע את הכסף על שנתון יותר חדש ולא לשים את מה "שחסכתי" במוסך. ולכן, החלטתי להשקיע קצת יותר בצורה החדשה של סדרה 1 וללכת על שנתון 2015-2016 ולא 2012 (וגם בגלל סרטון יוטיוב שהשווה בניהן). ולעניינינו (תודה למי שהגיע עד לפה): מצאתי כמה רכבים בשנתונים הנ"ל עם קילומטרז' נמוך, 40-70 אלף. - השאלה הכי חשובה; זה באמת כזה יקר? כולם אומר…
הודעה אחרונה מאת DannyX09, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב 4-5 דלתות ספורטיבי למשפחה. ביום יום ישרת אותי בלבד ולעיתים די רחוקות יסיע גם את הילדים (3) נסועה שנתית כ 12-15 אלף ק"מ. תקציב 130K -140K כרגע הרכב שחשבתי עליו זה לאון קופרה מודל 2015-2016. אשמח לשמוע המלצות/ דיס המלצות, רכבים אחרים אולי... אם למישהו יש ניסיון עם קופרה אשמח לדעת קצת למה לצפות מבחינת עלויות יחסית לרכב משפחתי רגיל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת LH79, -
שלום, אנחנו משפחה עם 8 נפשות כ"י. יש לנו רכב רגיל לנסיעות יומיומיות לעבודה (קורולה 2001). מחפשים רכב גדול *אוטומטי* כדי שנוכל לנסוע כל המשפחה ביחד לשבתות חופשות וכדומה (צפי כ-8000 ק"מ בשנה). התקציב עד 25,000 ש"ח. (עדיף פחות...) כרגע האופציות היחידות שראיתי משנת 2000 ואילך הן טויוטה הייאס קצר 2000 עם 400 אלף ק"מ או סיטרואן C8 שנת 2006 עם 130 אלף ק"מ (שתיהן מטופלות היטב). מה דעתכם? אם יש רעיונות *חוקיים* אחרים אשמח לשמוע גם כן (לא להציע הוספת חגורה וכדומה אלא אם כן אתם מכירים דרך לעשות זאת באופן חוקי). נוחות הנסיעה וה"פינוקים" של הסיטרואן לא כל כך חשובים לי. אני חושש מבילויים מתמשכים ויקרים במוסך. השאלה אם לאור השנתון והקילומטראז' של הטויוטה …
הודעה אחרונה מאת מיכאל רדמיני, -
הונדה HR-V
מאת LEVCHIK- 3 תגובות
- 615 צפיות
שלום לכולם, מתלבט לגבי קניית hr-v חדשה. הייתי רוצה לשמוע דעות בעד ונגד . שמירת ערך, איכות נסיעה, חסכון בדלק, בידוד רעשים ועוד. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת LEVCHIK, -
מיני או סופר מיני? :/ 1 2
מאת shac-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כבר לא בטוח מה עדיף לנו ואשמח לחוות דעתכם בדגש על מחזיקי רכב מיני (פיקנטו, מיקרה, i10...) התלבטתי פה בשרשור אחר על סוגי סופר מיני וספציפית על פג'ו 208 (2014, 1600 אוט' יד ראשונה מפרטי) יפהפייה ושמורה שהתלהבתי ממנה. מאידך יש מצב שזאת החלטה לא חכמה כשהרכב מיועד ל: 90% נסיעות עירוניות קצרות מדי פעם נסיעות ארוכות מהצפון למרכז/ירושלים. אחת לשבוע שבועיים במקסימום. נהגת שהנאה מנהיגה לא מעניינת אותה אלא רק להגיע מנקודה א' לב'. גר רחוק מהמרכז וצריך טיפולים וחלפים זמינים ומוסכניקים מביני עניין (פריפריה צפונית גליל עליון) ונראה לי שקיה ויונדאי יותר נפוצות בארצנו. תקציב כ 30000 +- זוג, ללא ילדים כרגע. אולי יותר נכון לנו באותו ללכת על פיקנטו או i10?
הודעה אחרונה מאת shac, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה שאני לא יודע - אני לא יודע. האם יש היברידית שיותר מתאימה להרבה נסיעות פקוקות (נגיד שעתיים ביום), ופה ושם נסיעות ארוכות? אמורה להיות מרווחת למדי. תודה,
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש דעה מקצועית כדי להבין משהו ראיתי לדוגמא רכב (טויוטה אייגו) 2017 ידנית עם 70,000 ק"מ, יד 2 ובעל הרכב אומר שכל הטיפולים הם במורשה בזמן. השאלה שלי היא האם להתרחק או שזה משהו לגיטימי ואם בבדיקה הכל בסדר אז לקנות? והא גם רוצה מחירון, לא קצת הזוי?
הודעה אחרונה מאת hatami, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני עובד מקום עבודה ויש באפשרותי לקנות את הרכב ליסינג שנסעתי בו בשנתיים וחצי האחרונות. כאמור: יאריס היברידי , עליה לכביש אוגוסט 2016. האם זהו רכב סחיר וקל למכירה כמו היאריס הרגילה? אני מתכנן להחזיק את הרכב ברשותי עוד כשנתיים עד שלוש. הסיבה שאני חושב לקנות את הרכב היא לוו-דווקא חיסכון בדלק (נותן משהו כמו 18 ק"מ לליטר), פשוט אני מכיר את הרכב מהיום הראשון שעלה לכביש ויודע שאין לו שום בעיות + ק"מ נמוך (50,000 ק"מ), והסיבה העיקרית שאני רוצה רכב שיהיה קל למכור כשארצה (היה לי סיוט עם הפורד פוקוס...) אני תוהה כמה שנים המצבר של ההיברידי אמור להחזיק וכמה עולה ההחלפה לחדש?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
ייעוץ רכב לסטודנט 1 2
מאת mike1995- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי רציתי לקבל הצעה לרכב אני אתחיל ללמוד בעוד כחודש וחייב רכב הנסיעה שלי תהיה בחודש כ2200 ק"מ ככה שאני צריך רכב חסכוני מאוד ושיהיה אמין וזול לתחזוקה לא משנה לי ידני או אוטומט רק הצריכת דלק חשובה והתקציב עד 25 אלף במידת הצורך מוכן למתוח עוד קצת את התקציב. המליצו לי על מספר רכבים מה הכי מומלץ לפי מה שרשמתי למעלה : פיגו 107 פיגו 108 סיטרואן C1 טויוטא אייגו סוזוקי אלטו במידה ואתם ממליצים על רכב אחר כמובן שאני אשמח לשמוע בעקרון אני צריך רכב לפי מה שרשמתי תודה על העזרה .
הודעה אחרונה מאת erez1111, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למומחים שלום חשבתי לקנות את הרכב בנ"ל שמופיע ביד 2 אך אינו מופיע אצל לוי יצחק ולא ברור לי אם המחיר סביר או לא מדובר בקאנטרימן Sצ'ילי 190 כ"ס מה דעתכם? האם מישהו נסע ברכב ויכול לשתף איך המושבים והנסיעה האם נוקשה או רכה. תודה רותי
הודעה אחרונה מאת ruti, -
אהלן, אני מתלבט מאד ברכישה. מצד אחד קורולה ראן-אקס 2003 95,000 ק"מ יד שלישית (שתי ידיים אחרונות פרטיות, איני יודע מה לגבי הראשונה) ב-16,000 ש"ח. תיאור הרכב: "כולל ספר טיפולים, חיצונית ופנימית במצב מעולה מעולה. 95000 קמ. מטופל בזמן תמיד" מצד שני סיטרואן סי4 2011 (צורה חדשה) 87,000 ק"מ יד שנייה (שתי הידיים פרטיות) ב-18,000 ש"ח. תיאור הרכב:"צורה חדשה במצב מעולה, רכב מפנק ק"מ נמוך נראה מצוין חיצוני ופנימי." אני מכיר את השם הלא מדהים שיצא לצרפתיות בישראל, אך הנסיון האישי שלי עם סיטרואן הוא לא רע בכלל (בבעלות אבי ברלינגו 2004 דיזל 1.9 שצלחה בגבורה את כל 400,000 הק"מ שלה ללא בעיות מיוחדות). אלה שני הפכים - מצד אחד יפנית ותיקה ואמינה בעלת שם, אך בת 16 כ…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
רכב 6 מקומות
מאת פסקרה- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שברולט אימפלה 2005 3.6 vs ביואיק לקצורי 2006 מה עדיף מבחינת - אמינות - עלות טיפולים במוסכים(טיפולים שוטפים) וזמינות ומחיר חלקי חילוף - סחירות - נוחות בעיר מבחינת התנהגות גיר והגה או אולי עדיף לשקול אמריקאית ישנה (אספנות). (לאחר ייאוש מחיפוש רכב 7/6 מקומות אמין מרווח בתחום המחירים הנ"ל) רכבים שנבדקו ונשללו קיה קרניבל/קארנס הונדה FRV פיאט מולטיפלה פולסווגאן טוראן (האופציה שהכי קסמה לי דיזל ידני אבל לא מצאתי) פגו 5008 סיטרואן c4 פיקסו מזדה MPV
הודעה אחרונה מאת פסקרה, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז אחרי 5 שנים מדהימות עם קיה סורנטו 2014 רוצים לשדרג לרכב חדש גם 7 מקומות. (2+4).. האפשרויות הם: סורנטו רכב מעולה 0 תקלות מרווח מזגן במושב השלישי אבל קצת יקרה.. [h=3]אאוטלנדר[/h] זולה תדמית המותג לא משהו אבל מחיר קורץ אשמח למידע על הרכב יונדאי סנטהפה נראת מדהים הבעיה המחיר הגבוהה.. אשמח לאפשרויות נוספות תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת niro007, -
- 2 תגובות
- 975 צפיות
יש צפי מתי יתחיל השיווק של הדגם החדש? ומה יהיה המחיר בארץ? ואם יש מישהו שהתנסה הנסיעה על המנוע החדש אקובוסט
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם, מתלבט לגבי קניית טויוטה CH-R היברידית חדשה, אחד השיקולים בגללם אני נוטה לקנות את הרכב הוא חסכון בדלק, מערכות בטיחות מובנות ואחריות מקיפה של 5 שנים ברכב נתניה. השאלה שלי כדלקמן: מה עלות הטיפולים התקופתיים לרכב הנ"ל, מהי רמת השרות ברכב נתניה ומהי צריכת דלק אמיתית (לרוב נוסע בשרון בתוך העיר) ומהי ירידת הערך הריאלית לאחר כ 3-5 שנים עם כ 15K ק"מ בשנה בממוצע. תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת מבעלי אבארט 500 בהווה ובעבר. - עלויות אחזקה? (ביטוח לנהג בן 29 / טיפולים / חלפים) - התנהגות - מחלות ידועות אני מדבר על הדגם הידני 135 כ''ס (לא קבריולט), שנה 2014 ומטה. תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מבין הדגמים הזמינים , מישהו יודע לגבי הנחות, מה המחיר הטוב ביותר? אני מתכוון לדגמים כמו איביזה 1.0, קליאו 0.9, סוזוקי באלנו. יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן?
הודעה אחרונה מאת טירון רכבים, -
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
אהלן, מחפש רכב צעיר, יפה ואמין. חשוב יותר המראה של הרכב ואמינות די גבוהה. אין בעיה לקופה או 2 מקומות. (סקודה פאביה ספורט לא באה בחשבון כבר הייתה לי אחת). אשמח לקבל חוות דעת או המלצות על רכבים. נ.ב חשובה הסחירות של הרכב עקב מכירותו בעוד כ חצי שנה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 1 תגובות
- 632 צפיות
מה ההבדלים בן הדגם שלפני 2017 לאלו שאחרי ? מה צריכת הדלק? האם יש לרכב מחלות ידועות?
-
שלום לחכמי הפורום, נכון להיום לאשתי יש יונדאי I10 2014(מנוע 1250 רמת אבזור סופרים,קנינו אותה מליסינג) ולי יש פג'ו 308 סטיישן 2015. לפני חודש וחצי נולד לנו ילד ראשון ואשתי מתלוננת שאין לה מספיק מקום ביונדאי שלה והיא צריכה רכב גדול יותר, עלתה בי המחשבה לתת לה את הרכב שלי ולמכור את הרכב שלה ולקנות לי משהו מכיוון שאני לא רואה את עצמי נוסע ביונדאי I10(הגובה שלי הוא 2.07). כמה לפי דעתכם נוכל לקבל תמורת היונדאי שלה ועל איזה רכבים אתם ממליצים באיזור ה40-50 אלף ש"ח,כמובן שהנטייה היא לשלם כמה שפחות אבל אינני רוצה רכב ישן מאוד. אני חשבתי להתמקד במשפחתיות וברכבי מנהלים(שתמיד משכו אותי...),כמובן שמידי פעם הילד גם איתי ברכב וצריך שמידי פעם יהיה מקום לעגלה שלו וכל הת…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 720 צפיות
היי, אנחנו זוג שמתכננים ילד ורוצים רכב משפחתי קטן (גרים בגבעתיים אז חשוב הגודל) עד 40K. חשוב לנו: אמינות, צריכת דלק ותא מטען סביר. חשבתי ללכת על Hyundai i25 כיוון שהיה לי בעבר דגם 2012 מנוע 1.4 בליסינג מהעבודה במשך שנתיים ורכב היה סופר אמין ,סבבה עם דלק ואחלה לנהיגה (לא מהנה כמו האלפא שהחליפה אותו אבל מה נעשה מה המלצה שלכם?
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בא לי להתפנק ברכב חדש,לפני שאתחיל בנסיעות מבחן רציתי לדעת את הדעה שלכם לטוב ולרע,אשמח להמלצות,בשני הרכבים אעדיף את הדגם הגבוה ביותר ולא ה GTI ,תודה
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 776 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- לב טוב
- Johnathan
- D1winner
- כוכב השחר
- חד אופן
- arice
- MIHAEL
- yohai71
- גולדן191
- AmitGo
- stx