Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול הבנתי שמשתלם לקחת רכב בליסינג כאשר שנתית נוסעים כ~30,000 ק"מ.

במקרה שלי אני עובר למקום עבודה חדש (מרחק 34 ק"מ מהבית - 68 ק"מ יומי), ובחישוב שלי אני אנצל רק 20,000 ק"מ בשנה.

אם אקח ליסינג כנראה אקח משהו היברידי (נירו, איוניק, אוריס...) שתעשה בנסיעה הבינעירונית שלי כ~18 ק"מ לליטר.

אז אני עושה חישוב שאם אני לוקח ליסינג אני משלם פרמיה של 10,000 ק"מ בשנה (כי אני אסע רק 20,000 ולא 30,000 ק"מ)

אני כאילו משלם על ה-10,000 ק"מ האלו דלק אבל לא מנצל אותם.

ה-10,000 ק"מ , בצירכה של 1/18 זה 555 ליטר, שעולה לפי מחיר של 6.10 ש"ח לליטר --> 3,400 ש"ח לשנה שאני לא מנצל.

בחלוקה ל-12 חודשים: 280 ש"ח לחודש.

עכשיו השאלה שלי היא האם הפרמיה הזאת לחודש כדאית בשביל הנוחות של ליסינג?

(האופציה השניה שלי היא לקנות את היאריס שיש לי כרגע בליסינג מהחברה הקודמת אבל לא הגיע לסוף החוזה ולכן הם רוצים ממני 74 אלף ש"ח)

פורסם

לדעתי החישוב שלך לא באמת מראה כמה תשלם. אתה יוצא מנקודת הנחה שמ-30,000 ק"מ זה משתלם ומחשב את ה"פרמיה" על כך שתיסע רק 20,000 ק"מ אבל נקודת הפתיחה לא בהכרח נכונה.

מה שצריך לעשות לדעתי כדי להבין האם משתלם:

1. לחשב את העלות האמיתית של רכב הליסינג - כולל הורדה מהברוטו, הורדה מזכויות פנסיוניות (אם קיימת) ושווי למס (הגדלת המס שתשלם)

2. לחשב את העלות של רכב פרטי - כאן זה הרבה יותר מסובך כי בניגוד לרכב ליסינג ההוצאות לא קבועות. צריך להחליט מה תהיה עלות הרכב שתקנה, לחשב ירידת ערך משוערת, ביטוח, טיפולים, אגרת רישוי, צמיגים, מצבר, דלק ועוד סכום משוער לתקלות לא צפויות

יש ברשת מחשבונים שיעזרו לך לחשב את העלויות. אחרי שתראה אותן תוכל להבין מה באמת ההפרש בין שתי האופציות.

עוד שיקול שאי אפשר לכמת הוא הנוחות של רכב הליסינג מהעבודה - אתה לא צריך לדאוג לטיפולים ולמכירה.

כשחישבתי לפני כחצי שנה במקרה האישי שלי יצא שעלות רכב ליסינג מהעבודה היא בשבילי יותר מ-4000 שקל לחודש!

בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...