ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 717 צפיות
פרטי עם 90,000 ק״מ האם רכישה כדאית? הרכב לא ננהג בעדינות אך טופל סדיר לאורך כל השנים. מה מחלות הרכב? צינורית טורבו הוחלפה כבר במורשה לפני כשנה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
רכב מכונס נכסים
מאת liads- 10 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת מה דעתכם לגבי קניית רכב מכונס נכסים (שנתון גבוהה 2017-2016) באמת בעייתי לקנות רכב מכונס מפני שאתה לא יודע מה מצב הרכב ויכול להיות שתיפול על רכב עם הרבה תקלות מצד שני אם הרכב בשנת 2017-2016 שלא נסע הרבה עם 20-30 ק"מ הסיכוי שתיפול על רכב עם תקלות קטן מאוד ורוב הסיכויים שתקנה רכב כמעט חדש ב30 אחוז פחות מהמחירון מה דעתכם בעניין תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 930 צפיות
עיקר הצרכים שלי: רכב אמין, בטיחותי גיר ידני מתאים לנסיעות בינעירונית שנה: 2012 ומעלה תחזוקה זולה וחלקי חילוף לא יקרים צריכת דלק חסכונית קיים רכב כזה? אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הי חברים אני מתלבט לפני קניה - מה ההבדלים בין הדגם החדש של ראם RAM 2500 לבין הדגם של ה 3500 ?
הודעה אחרונה מאת sharon_zohar, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, לפני חצי שנה היה שבוע מכירות כזה ועכשיו יש מ11.1.19 עד 18.1.19. מישהו מכיר \ היה באירוע כזה בעבר? יש שם הצעות מעניינות ? יש סיכוי שאמצא שם קיה פיקנטו חדשה, ידני 1000 סמ"ק בהנחה כלשהי? מהם "תנאי הרכישה הטובים" באירועים כאלה?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 2 תגובות
- 856 צפיות
שלום, אני מחפש רכב 7 מקומות בתקציב של עד 30K חשוב לי אמינות של הרכב וצריכת דלק סבירה בלוחות בטווח המחירים האלה יש את הסיטרואן פיקאסו והפיגו 5008, שניהם סביב שנת 2012 איזה מהם מומלץ יותר ? (יודע שהסיטרואן עם גיר רובוטי ולמען האמת לא יודע איך זה ...) או שיש רכב אחר מומלץ שלא הזכרתי ? תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מה הם ההבדלים בין אלפא רומיאו גולייטה Launch Edition ל- Launch Edition SR? תודה מראש, שלומי.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 665 צפיות
מחפש רכב שני גיפון מרצדס או אאודי עד 60K חשוב שיהיה חסכוני בדלק, וגם באחזקה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, מחפש רכב לנהג צעיר (מפרסם בשביל אחי הקטן) דרישות עיקריות צריכה דלק טובה , (לא חייב להיות שיא החיסכון , אבל גם לא ברמת 7-9 קילומטר לליטר בנסיעה ממוצעת) טורבו בעל מראה צעיר בלבד. (0-100 , ומהירות בקו ישר חשוב מאוד) והכי חשוב אמינה. בתקציב שלי נכנסות שפע איביזות, ולאונים טורבו משנים 2011 עד 2014 אבל אני עם גיר dsg הידוע לשמצה פחות מעדיף להתעסק אופציה אחת שראיתי היא וולוסטר טורבו, האם הוולוסטר טורבו הוא בעל גיר בעייתי כמו בסיאט? האם יש לו מחלות ספציפיות שבגינם הוא לא כדאי לרכישה? (כמובן תוך כדי טיפול מסור ברכב לפי הספר) בנוסף, האם ישנם אופציות נוספות? פתוח לרעיונות שהם לא עם vag רכב סטייל וולוסטר,גולף,לאון,איביזה- טורבו. תודה …
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב ושבת שלום חברי פורום נכבדים, מבקש את עצתכם וחוות דעתכם על בדיקת רכב ואפשרות קנייתו. הבדיקה בוצעה במכון שנבחר על ידי ומצורפת בזאת: הרכב יד שניה משנת 2015 ידני, בעל ק"מ יחסית גבוה (99K). נקנה לפני כחצי שנה (אז עמד על 90K) ע"י הבעלים הנוכחי מחברת טרייד-אין מוכרת, שהופקד בה ע"י הבעלים הפרטי הראשון, כרכב זמני עד לקבלת רכב חברה. לרכב אין ספר טיפולים כרגע (לא התקבל מהחברה בעת הקניה, אני מתכוון לדבר איתם ביום ראשון לבירור הנושא), קיימת רק קבלה על טיפול 90K שבוצע ע"י הבעלים הנוכחי שהוא אמור לשלוח לי. נקנה מהחברה עם ניפוץ השלדה לכן אין הסבר מה גרם לכך, אך לפי הבדיקה נראה שלא הייתה תאונה חזיתית (תקנו אותי אם אני טועה). מה גם, שאין חיישני גשם ברכב כך שלא אמ…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז לאחר 7 שנים אחותי התאומה סוף סוף נזכרה להוציא רשיון, ובתור אחות למישהו שאוהב ומתעסק בצרפתיות חמות מאז שהוציא רשיון היא החליטה שהיא רוצה משהו "קצת שונה ומעניין". תקציב 25-30 אלף, ניתן לחרוג קצת במידת הצורך דרישות לפי סדר עדיפיות: 1. ידני(מעוניינת רק בגיר ידני) 2. קטן/קומפקטי (בעיקר שימוש עירוני, חניות בעיר וכ'ו) 3. בעל יומרות ספורטיביות 4. אמינות 5. צריכת דלק הכוונה ליומרות ספורטיביות זה לא רכב עתיר סוסים ונועד לנהיגת מסלול, אלא רכב עם הגה מתקשר, מעניין לנהיגה ומשהו שונה ואחר בשוק הליסינג אוטומטיות ורכבי המיני הצעירים והמשעממים לנהיגה. לדוגמה יש לי קליאו 172 והוא "קיצוני מדי" לטעמה, היא מעוניינת במשהו יותר קליל. ההתלבטויות העיקריות כרגע הן: 1. Y…
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, התלבטתי בין האיביזיה לפאביה כרכב חברה, בסוף לקחתי את האיביזה כי היא מעט יותר זולה וכזכור לי זה אמור להיות פחות או יותר אותו רכב. אבל אז השוואתי בין מבחני הריסוק: https://www.euroncap.com/en/results/skoda/fabia/7892 https://www.euroncap.com/en/results/seat/ibiza/27356 וראיתי שהאיביזה פחות בטיחותית לילדים, מה שחשוב לי כי אני מתכנן להסיע את הילד שלי ברכב הזה. האם אלו לא אותם רכבים? מה הסיבה שסקודה קיבלה ציון גבוה יותר במבחן הריסוק? הסקודה זה הרכב הנוכחי (פרטי) שלי, הסיבה שהלכתי על שניהם מלחתחילה היא שיש לי טיפה בעיות בגב והסקודה מאוד נוחה לי (ועוד פעם - הנחתי שזה אותו רכב). כל הערה / הארה תתקבל בברכה.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שנתון 07-11 מנוע 2000 136 כ"ס. אמינות, אחזקה וכו..
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לדעתכם המלומדת, מתעניין ברכישת ג'יפ עירוני, אנחנו זוג +2. מרבית נסיעותינו בעיר והתקציב שמוכנים להשקיע הוא 65,000 ש"ח. הפרמטרים החשובים ביותר עבורנו: 1. בטיחות 2. תצרוכת דלק 3. הג'יפ לא יכול להיות בצבע אדום (קריטי ). תודה מראש, שמעון
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 תגובות
- 909 צפיות
שלום רב, אני רווק, עובד מהבית, גר בקיבוץ נידח. אשתמש ברכב כדי לנסוע לקניות, למשפחה וחברים, ולטיולים. כמו כן אסע בעיקר בדרכי עפר ובכבישים משובשים. אני נוסע די הרבה. חובה רכב עם גיר אוטומטי (זה מה שמותר לי ברישיון). הרכב לא צריך להיות נוח במיוחד או יפה. אשמח אם הרכב יהיה אמין וחסכוני, אבל אני מוכן להתפשר. עדיף רכב קטן (אסע בעיקר לבד ואולי עם עוד אדם אחד נוסף מדי פעם). חובה רכב שיכול להתמודד עם עליות וירידות תלולות. הרכב לא חייב להיות מהיר, ומצידי שיאיץ מ-0 ל-100 בחצי דקה שלמה. יהיה נחמד אם הרכב יגיע ל-120 קמ"ש (שלא יתעצבנו עליי בכביש המהיר), אבל יותר מזה אני לא צריך. מעדיף שהרכב יהיה שקט. אבא שלי ממליץ לי לקנות קיה פיקנטו או יונדאי i10 כי אלה מכוניות אמינות…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מחפש להחליף את הפורד פוקס 2010 לרכב יותר חסכוני (רצוי לא סופר מיני) ורכב שיהיה אמין. בעבר סיפרו לי על ספייס סטאר ועל אטראז' יש עוד המלצות?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מישהו יודע עלויות של מסחרית 3.5-5 טון משומשת? כגון דוקאטו , ספרינטר, בוקסטר וכד'? תודה
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 778 צפיות
טוב אז אחרי שמאסתי בתחבורה הציבורית המסויטת של אזור ירושלים החלטתי לקנות רכב למרות היותי צעיר עדיין, ופה אני צריך את עזרתכם כי אני לא יודע באיזה רכבים כדאי להתמקד שימוש צפוי: - נסיעות בינעירוניות בין פעם לפעמיים בשבוע בלבד באזור איוש וירושלים (אזור ההרי) - מלבד זה נסיעות קצרות או מזדמנות בלבד (אירועים פעם ב וכו') - חוץ מיזה הרכב ישב בחנייה בשאר השבוע דרישות: - חסכוני בדלק כמה שאפשר - לא משנה כל כך גודל הרכב או המראה אך אם יש גם אופציה לרכב שנראה לעניין לגבר זה בונוס - תקציב של 20K בערך (על רכב בשווי כזה עושים מקיף בכלל ?) - אם ידני יעזור לדרישות אז גם ידני זו אופציה תודה לעוזרים ואשמח אם תתקנו אותי על פרטים חשובים ששכחתי לכתוב.
הודעה אחרונה מאת yedidya159, -
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
מתלבט בין שני אלה. 1. רנו מאסטר ארוך סופר גבוה 2015 עם 90,000 ק"מ ב-100,000 שח 2. דוקאטו ארוך גבוה 2014 עם 115,000 ק"מ ב 115,000 ש"ח עושה רושם שדוקאטו עולה יותר. מי יותר אמין ? למי יש יותר שוק ?
הודעה אחרונה מאת avz, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם זה נכון גם להיום שרכבים מאזורים אלו עובדים קשה יותר ולכן הבלאי שלהם גבוה יותר? אני מתעניין במאזדה 2L 2016 3 ומצאתי משהו רלוונטי גם בירושלים וגם בחיפה אך מטריד אותי קצת רכבים שכל הזמן נוסעים בעליות וירידות (אולי לא בריא לגיר?) מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 991 צפיות
לא לקחתי עדיין מטעמי לבדיקה, רוצה לשמוע קודם את דעתכם על הליקויים 2015 70 אלך ק"מ https://prnt.sc/m5irdy 2016 100 אלף ק"מ https://prnt.sc/m5iqri
הודעה אחרונה מאת סטודנט עני, -
-
רכב עד 20K
מאת rek345- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבקשת ייעוץ בקניית רכב. תקציב: 20K גג 22K. מטרה: נסיעה בתוך העיר יומיום לעבודה 10 דקות כל צד, בחזור לאסוף 3 ילדים. (מדי פעם יציאות נוספות) חשוב לי: בטיחות, אמינות- מינימום תקלות, צריכת דלק נמוכה, מרווח מבפנים, שנתון מתקדם, ק"מ נמוך. יש לציין שאני נהגת חדשה, מבינה אפס ברכבים ולא צריכה משהו מפואר, יש לי מי שיעזור לי לבדוק את הרכב לפני הקניה. מה מומלץ: מיצובישי לנסר 2010 מזדה 3 2010 יונדאי i25 טיוטה קורולה 2007 הונדה סיוויק (שנתון נמוך) טיוטה פריוס- מאוד אהבתי, יש סיכוי? אודה לכל תגובה שתעזור לי להחליט על מה ללכת.
הודעה אחרונה מאת rek345, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רוצה להביא לידיעה מקרה שקרה לאחי לפני כשבוע, הלך לסניף של קומפיוטסט באשדוד לפני קניה של לקסוס ושילם 900 ש"ח לבידקה של הרכב. הבדיקה יצאה תקינה ברוב בפרמטרים למעט כמה דברים שוליים (שאסי גיר מנוע תקין) לאחר כשבוע נדלקה נורת מנוע ברכב והתברר שיש צורך בשיפוץ גיר- כשדיברנו עם קומפיוטסט אמרו שאין להם שום דרך לדעת על כזאת תקלה בזמן הבדיקה אבל זה לא נגמר כאן. לאחר בדיקה של הרכב ושיחה עם מנהל השירות של לקסוס התברר שיש גם פגיעת קצה שילדה שהמכון לא עלה עליה. עכשיו אני שואל..למה ללכת ולשלם לבדיקה אם הם לא עולים על דברים כאלו מהותיים ברכב? עדיף כבר ללכת למוסך כל שהוא לשלם אולי חצי מהסכום ולקבל מידע אמין יותר. כמובן שהם התנערו מכל אחריות ומבחינתם הם בסדר גמור.…
הודעה אחרונה מאת yoni660, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, קבלתי מקרוב משפחה סיוויק 2007. הרכב סבבה לגמרי, נוסע יפה ואני מרוצה ממנו. בכל זאת אני מתלבט, אם להשאר איתו או לשדרג. מצד אחד הרכב נוסע יפה, די חזק, מספיק גדול בשבילי (זוג עם ילד) ונוח. מצד שני יש כמה דברים שמפריעים לי בו - לדוגמא, אני גר באיזור הררי והגיר "משחק" בהילוכים יותר מידי, טיפה קופצני לטעמי. הרכב במחירון כ 20 אלף שח, יש כמה שפשופי פגושים שאנשים טובים השאירו עליו. אני מניח שאוכל למכור אותו ב-15 בלי יותר מידי קושי (אולי יותר), להוסיף כ-20 אלף ולשדרג. השאלה היא, במחיר הזה כמה השדרוג יהיה באמת משמעותי? זאת אומרת גם לעלות בשנתון, וגם למצוא רכב מרווח חזק ונוח (לא מיני), וכמובן לך תדע כמה הרכב יהיה אמין. מצד שני, אם אני מתכנן להשאר …
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמתי עין על הרכב הנ"ל. האם המנוע והגיר של ניסאן משפעים על אמינות הרכב? איך מבחינת אחזקה? בטיחות? ואמינות כללית
הודעה אחרונה מאת גל1, -
רכב צעיר עד 30k
מאת liads-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 934 צפיות
אני מחפש רכב מיני\סופר מיני שיהיה לו מראה צעיר מה שחשוב לי ברכב זה אמינות וצריכת דלק שתהיה טובה\ סבירה בהתחלה חשבתי על הגולף 2010 אבל הבנתי שיש בעיות עם גיר הDSG , כרגע עכשיו אני חושב על סיאט איביזה 2010 מה אתם אומרים על הרכב ? ואם יש למישהו הצעות לרכבים אחרים אשמח לשמוע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 676 צפיות
צהרים טובים! מחפש רכב לזוג צעיר עד 40k אוטמט בלבד. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בינעירוניות של כ200 ק''מ בשבוע וקצת בתוך העיר. חשוב! אמינות אחזקה זולה בטיחות וצריכת דלק. בנוסף הרכב יהיה במשפחה לפחות 3-4 שנים לכן צריך שיהיה מקום מאחורה למושב לתינוק. האופציות שעלו (ראש פתוח לגמרי לכל הצעה): i20 - לא סגור על צריכת דלק. יאריס - לא מצאתי חסרונות. קליאו 1200 טורבו - אשמח לשמוע עליה קצת יותר פאביה - נפסלת מפחד מהdsg המפורסם אבל מאוד אטרקטיבית. תודה ואחלה יום לכולם (:
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, מצ"ב תוצאות בדיקה של איביזה ידנית מודל 2011. מה דעתכם? שווה 20 אלף שקלים? תודה. 333.pdf
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למישהו יש ביד מחירון יצחק לוי עדכני? אני יודע שיש גירסה אונליין, אבל משום מה אין שם את הדגם הזה בכלל...(מוזר נכון?). גם מחירון יד2 לא עוזר כי זה מול הביטוח. אם מישהו יכול לעזור לברר אני אשמח - הונדה FRV 2007 trend אוטומטי
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי שרכבים אחרים נפסלו עקב חשש לתחזוקה יקרה, החלטתי ללכת על החברה עם הרכבים הכי אמינים בארץ - סיטרואן.. C5 עם מנוע 1.6 טורבו שנת 2013, השמועה אומרת שה 1.6 לא הכי אמין - השאלה שלי - האם מדובר על אותו מנוע וגיר כמו ב 508? אם הרכב טופל כיאות ובמצב מעולה - האם עדיין כדאי להתרחק? אם יש מישהו עם רכב כזה - איך צריכת הדלק? תודה! אלעד
הודעה אחרונה מאת yonisi,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix