Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה שנתון? ואן או שאסי (חד/דאבל קבינה)?

המחירים משתנים כמובן לפי המידות בוואנים (יש גבוה/נמוך, קצר/ארוך).

ברמת העיקרון יש מחירון לוי יצחק לכלים האלה אבל שווי שוק נגזר בעיקר ממצב הרכב (רמז, רכב עבודה עובד קשה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מישהו יודע עלויות של מסחרית 3.5-5 טון משומשת?

כגון דוקאטו , ספרינטר, בוקסטר וכד'?

תודה

עלויות רכישה פשוט בדוק בלוחות ובמחירונים.

מבחינת עלויות תפעול כשאתה עובר למשאית קלה (משקל כולל מעל 3.5 טון אבל צריך לבדוק אם אין מדרגה נוספת מעל 4 טון) העלויות יורדות משמעותית בגלל החזר בלו, החזר מעמ מלא , אין שווי רכב וכל ההוצאות מוכרות מלא מהקילומטר הראשון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עלויות רכישה פשוט בדוק בלוחות ובמחירונים.

מבחינת עלויות תפעול כשאתה עובר למשאית קלה (משקל כולל מעל 3.5 טון אבל צריך לבדוק אם אין מדרגה נוספת מעל 4 טון) העלויות יורדות משמעותית בגלל החזר בלו, החזר מעמ מלא , אין שווי רכב וכל ההוצאות מוכרות מלא מהקילומטר הראשון.

השאלה שלי נוגעת לעלויות תפעול, לא למחירון.

ספציפית: עלות רישוי, טסט, טיפולים לרכב בן 5-10 שנים מקטגוריה הזו, ביטוח צד ג' וחובה

אני מבין שחלק מההוצאות מוכרות, אבל אני לא עצמאי וזה לא ממש יעזור לי.

אני רוצה לבנות CAMPER VAN

פורסם

זו שאלה שאי אפשר להשיב עליה כי יש הבדל גדול בין הדגמים השונים ובטח בין רכב לרכב אפילו מאותו הדגם כתלות בחיים שעבר.

כעיקרון טסט זה כסף קטן. העלויות הגדולות זה ביטוח וטיפולים. טיפול יכול להגיע גם לעשירייה ברכב כזה.

פורסם

רכב עבודה שווה לקנות חדש, ההנחות גבוהות מאוד לרכב חדש, מרצדס ספרינטר מהיבואן/דוקאטו ארוך גבוה וכדומה יעלו סך הכל בין 190 ל250 אלף שקל,התיקונים לרכב עבודה שצבר הרבה ק"מ גבוהות מאוד מאוד וגורמות להשבתת הרכב שזה נזק גדול למי שמתפרנס ממנו בשוטף.

אני כותב את זה מניסיון ארוך טווח.

פורסם
אם זה רק לקמפר ואתה לא נהנה מהטבות המס, אז למה רכב כזה ? אתה חייב את הגודל ?

הגודל הזה הוא די הסטנדרט לקמפרים היום. בטח במקרה שלי שאני רוצה מקום ל4 אנשים.

דוקאטו 3.5 טון לדוגמא הוא כ2 מ' רוחב ו4 מ' אורך (בפנים)

פורסם
רכב עבודה שווה לקנות חדש, ההנחות גבוהות מאוד לרכב חדש, מרצדס ספרינטר מהיבואן/דוקאטו ארוך גבוה וכדומה יעלו סך הכל בין 190 ל250 אלף שקל,התיקונים לרכב עבודה שצבר הרבה ק"מ גבוהות מאוד מאוד וגורמות להשבתת הרכב שזה נזק גדול למי שמתפרנס ממנו בשוטף.

אני כותב את זה מניסיון ארוך טווח.

זה לא לצרכי עבודה וב200 אלף ש"ח, אני יכול לנסוע לחו"ל חודש בשנה ל20 שנה.

פורסם
זו שאלה שאי אפשר להשיב עליה כי יש הבדל גדול בין הדגמים השונים ובטח בין רכב לרכב אפילו מאותו הדגם כתלות בחיים שעבר.

כעיקרון טסט זה כסף קטן. העלויות הגדולות זה ביטוח וטיפולים. טיפול יכול להגיע גם לעשירייה ברכב כזה.

אתה מתכוון שבמידה וארכוש רכב בכ50 אלף ש"ח, טיפול שנתי יכול לעלות עשירייה?

זה מחיר שערורייתי, מה ההצדקה לזה? איך עסק יכול להתמודד עם העלויות הללו?

פורסם
אתה מתכוון שבמידה וארכוש רכב בכ50 אלף ש"ח, טיפול שנתי יכול לעלות עשירייה?

זה מחיר שערורייתי, מה ההצדקה לזה? איך עסק יכול להתמודד עם העלויות הללו?

עסקים מתמודדים כי ככה העולם בנוי ובגלל זה כשאתה קונה משהו אתה משלם יותר.

כדי שתקבל מושג, כשהלך לי מנוע במשאית איסוזו הצעת המחיר לשיפוץ עמדה על 40,000 שקל.

פורסם

אם תקנה נבון, בהחלט לא צריך להתרגש מעלויות צפויות.

רכבים אלו נועדו לעבוד קשה, ויש לעתים בשוק כאלה שמורים ומטופלים שישרדו עוד הרבה.

לגבי הקניה - מתחילים עם תקציב ואז רואים מה יש בשוק בסביבות התקציב הזה. חפש משהו שיש לגביו תיעוד מלא בכתב, לא סיפורים, שטופל במוסך טוב ממש (עם עדיפות למוסכי הרשת של היבואנים) והסכנה אינה כזו גדולה.

חברות שמחזיקות רכב לרוב מתחזקות אותו היטב, כי עלויות התחזוקה מוכרות להן מלא, לעומת זאת אם הרכב עומד בדרך זה ברוך גדול מאוד.

במקרה הזה - כן, מומלץ לקנות רכב כזה ישירות מחברה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב יש לך ניסיון עם מסחריות?

לי יש, עלויות התיקונים מרקיעות שחקים ולמי שאין כסף ולכן קונה רכב ב50K אין לו מאיפה לשלם 20K שיפוץ גיר או 40K לשיפוץ מנוע ולמעשה נגזר על הרכב גזר דין מוות.

רכב חדש עולה יותר אך אם הפרנסה מגיע מהרכב ובשקלול הטבות מס זה יוצא יותר משתלם לאורך זמן ובלי בלתמי"ם לרוב.

מניסיון משני צדדים.

בשביל לקבל רכב מסחרי ב50K תקבל רכב עם מאות אלפי ק"מ, בין 300 ל400 אלף ק"מ לרוב.

נ.ב. בקניה ישירה מהיבואן (שייתן לך הנחה לאחר מיקוח מחיר של יד 01) ניתן לקבל לפעמים גם מספר טיפולים שחוסכים כסף רב

פורסם
אם תקנה נבון, בהחלט לא צריך להתרגש מעלויות צפויות.

רכבים אלו נועדו לעבוד קשה, ויש לעתים בשוק כאלה שמורים ומטופלים שישרדו עוד הרבה.

לגבי הקניה - מתחילים עם תקציב ואז רואים מה יש בשוק בסביבות התקציב הזה. חפש משהו שיש לגביו תיעוד מלא בכתב, לא סיפורים, שטופל במוסך טוב ממש (עם עדיפות למוסכי הרשת של היבואנים) והסכנה אינה כזו גדולה.

חברות שמחזיקות רכב לרוב מתחזקות אותו היטב, כי עלויות התחזוקה מוכרות להן מלא, לעומת זאת אם הרכב עומד בדרך זה ברוך גדול מאוד.

במקרה הזה - כן, מומלץ לקנות רכב כזה ישירות מחברה.

דב, רכב עבודה מחזיקים כל עוד הוא כלכלי. אף עסק לא ימכור ב 50K כדי לשלם 200K על משהו שיעשה את אותה העבודה ובעלות יותר גבוהה (הפחת על רכבי עבודה הוא אדיר).

רכב עבודה נמכר או בגלל שהוא לא עושה את העבודה או בגלל שהוא לא כלכלי לשימוש המיועד. אם התמזל מזלך ומצאת רכב שמישהו מכר כי הצרכים שלו השתנו אבל זה מיעוט.

• תוכן חדש...