Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
האם הצרפתיות הרוויחו את היחס של הישראלים אליהן או לא זאת שאלה מאוד פילוסופית שהולכת לכאן ולכאן.

אי אפשר להתווכח עם זה שהישראלים זה עם שמאוד אוהב ללכת עם הראש בקיר וסובל מטיפשות מאוד מסויימת לגבי שוק הרכב.

אפשר להתווכח עם המון דברים אבל אי אפשר להתווכח עם זה שישראלים הולכים עם ראש בקיר בהמון מובנים ומשחקים אותה מביני עניין.

אני אישית נתקלתי פעמים רבות בחיי. גש למישהו שנוסע בטיוטה AYGO ותשאל אותו למה הוא לא הלך וקנה את אותו הרכב ב10,15 אלף ש"ח פחות. התגובות שאתה תקבל הם פשוט הורסות אותי כל פעם מחדש במיוחד כשמדובר בדור הקודם של שלישית התאומות שזהות כמעט לחלוטין אחת לשנייה פרט לסמל.

"מה קרה לך?! זאת יפנית וזאת צרפתיה!"

"אבל זה אותו הרכב עם סמל שונה!"

"אתה לא מבין שום דבר! אין על יפניות! אין מצב שאני נוגע ברפש הזה שנקרא 107/108 או C1!"

כנס ליד 2 ותחפש AYGO/C1/107 אנשים דורשים על הAYGO 20-30 אחוז יותר נטו בגלל הסמל של טויוטה עליה, ויש שפע משלמים כי הצליל הנעים לאוזן "אני מבין עניין קניתי יפני" לא מספיק להדהד להם בראש עם 0 פתיחות להיגיון.

זה מצב נהדר בשביל אנשים שיכולים להפעיל שיקול דעת ולקנות את מה שיתן להם את התמורה הכי טוב.

לקנות סופר מיני אוטומטית בת שנתיים שכמעט לא נסע כלום בפחות מ40,000 ש"ח זה דיל נהדר וצרכן שיכול להתמודד עם המחסור בשופוני, וביטחות עצמי מינימלי שיעזור לו לדלג מעל "מביני עניין" שיפתחו עניים ממש רחבות וישאלו אותו "למה צרפתי יא אח שלי!?".

כשאתה מחפש רכב מיני אוטומטי ויש לך בכיס 40,000 ש"ח הבחירות שלך הן:

208 בת שנתיים.

מאזדה 2 בת 5-6.

או טויוטה יאריס בת 6-8 שנסע לירח וחזרה כדי לספר האם יש שם באמת דגל אמריקאי.

הבחירה של הישראלי הממוצע לא ברורה כמו הבחירה האישית שלי ושל עוד רבים כאן בפורום.

עד כמה שאני מסכים איתך, יש פה שיקול נוסף שצריך לקחת למשוואה.

בגלל העניין ששוק היד שניה כולל ברובו את כל "מביני העניין", ולא רק בלעדי לחברי carsforum, מחיר המחירון של C1/107 יפול יותר חזק, והרכב עצמו יהיה הרבה יותר קשה למכירה, מאשר AYGO מקבילה שתהיה יותר "אטרקטיבית" בלוחות יד שניה, ותשמור יותר על המחירון.

אז בסוף יוצא שאומנם יותר קל לקנות C1/107 בתור התחלה בגלל מחיר קניה זול יותר, לאורך הזמן יש אפשרות שהיא תהיה יקרה יותר מ-AYGO בגלל ירידת ערך בלבד, וכל זה בזכות אחוז גבוה של "מביני עניין ישראלים" בשוק היד שניה.

עריכה אחרונה על ידי serg90
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנשים מייחסים יותר מדי חשיבות למחירון, ובטח למחירון משוקלל.

אפילו פעם נתקלתי בהזוי לגמרי שניסה למכור רכב יד 6 ב-1500 שקל פחות מהמחירון כי ככה המחירון המשוקלל הראה לו.

עריכה:

כאשר סיוויק 2010 פרטיות עם 90-120 אלף מפורסמות ב-34(וכניראה נמכרות בפחות), לסיוויק עם 180 אלף אין סיכוי להמכר ב-30.

רכבים סטנדרטים בישראל לקראת ה-200 אלף, נחשבים לגמורים.

לא יודע על איזה לוח אתה מסתכך אבל לא מצאתי שום אקזקיוטיב בפחות מ35 אלף שקל ועוד פרטית יד ראשונה, בטח לא עם קמ 90 אלף. אתה אולי מדבר על קומפורט.
פורסם

עוד דוגמא הזויה...

ראיתי עכשיו ביד 2 קליאו 0.9 ידני 2014 47,000 ק"מ,

המחיר המבוקש 48000₪...

או שאנשים באמת לא רוצים למכור או שהם תלושים מהמחירים הריאליים של הרכבים בשוק

פורסם

זה חלק מהעניין של פירסום ללא כל עלות.

פעם, לפני כמה שנות דור, כשהפרסום התבצע העיקר בלוח ידיעות אחרונות ועלה לא מעט, התופעה לא הייתה קיימת (או כמעט לא הייתה קיימת).

היום "מ'כפת לי" אז הוא יפרסם 3 חודשים במחיר מונפץ, אולי ידוג איזה דג טיפש.

אגב, למי שיש תוסף כרום ליד2 בשם HANDZ רואה את התופעה יפה מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואל תשכח לקנות במבצע שחיטה ולפרסם במחירון.

יש כרגע ביד 2 סוכנות שמפרסמת פיאט פולבק 0 ק"מ שנת 2017 שדורשים עבורה 167 אלף שח ומודעה מעליו, אותו רכב, פרטי, 2016 עם 50 אלף ק"מ שדורש לא פחות ולא יותר, 10 אלף שח מעל ה 0 ק"מ :shock:

פורסם

דווקא יש הרבה אנשים תמימים שקנו רכב במחיר מלא, וקשה להם להתמודד עם רוע הגזירה.

לא קל לבעל ספארק שקנה אותה ב-82.5 בשנת 2016, למכור במחיר בזיון כי המקבילה שלו נמכרת שנת 2019 ב-62 אלף(!) ב-0 קילומטר

כנ"ל כול בעלי הרכבים שיש להם מקבילות ב-0 קילומטר שנמכרות במחירי שחיטה.

פורסם

נכון, לא קל, אבל זה לא שיש לו ברירה.

פורסם (נערך)

לפותח השרשור - לפי המחיר שרשמת אני מניח שמדובר בגיר ידני?

אני קניתי 208 אקטיב פרו אוטומטית 2016, עדיין באחריות עם 54 אק"מ לפני שבוע ב 50,000 ש"ח. זה הרבה מתחת למחירון.

הייתי נעול על הדגם ועם הרבה סבלנות הייתי במשא ומתן על מחירים עם מגוון מוכרים במשך תקופה. ללא ספק הביקוש הנמוך משחק לטובת הקונים וצריך למצוא את אלה שהתייאשו מלחכות למי שישלם מחירון.

המחיר שתוכל לקנות רכב עם ביקוש כזה הוא במה שתסכם עם המוכר ולאו דווקא קשור למה שרשום במחירונים כאלה או אחרים.

לצורך השוואה, מישהי מהעבודה שלי קנתה איביזה ידנית 2016 בתקופה האחרונה והוסיפה קצת מעל המחירון בגלל ק"מ נמוך (והיו 3 בתור לראות את הרכב אחריה)

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

אם זאת הידנית אין סיבה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה ממש הזוי שאיביזה ידנית נמכרת בפועל ביותר מאשר פיזו 208 אוטומטית.

אותה אחת שקנתה את האיביזה (אחרי שהמלצתי לה על פג'ו ולפני שאני קניתי - לא רצתה בגלל קרוב משפחה שאמר לא לגעת בפג'ו) שלחה לי הודעה מיד לאחר הקניה "פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים"

פורסם

היא שילמה יותר על רכב הרבה פחות נוח,הרבה פחות מהנה לנהיגה,לדעתי גם פחות יפה,ובטוח פחות אמין.

היא לחלוטין צודקת !!.

• תוכן חדש...