Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה אתה חושב שהתיקונים ב208 יותר זולים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

הטיפולים בהונדה יקרים יותר מאלה של הפיגו,ואם תצטרך חלק כתוצאה מנזק כמו למשל מראת צד או חלקי פלסטיק חיצוניים שנזוקו כתוצאה ממכה תגיע להפרשים של פי2 או 3 מהמחיר של אותו החלק אצל פיגו.

ה208 רכב אמין מאד ונפוץ יותר מהגאז.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך דוגמה לתת לחלק שעולה פי 2 או 3?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

די ברור שאנחנו מדברים על חלקי חילוף ולא רכב לא?

ואתה טועה, תסתכל ביד 2 כמה עולה הונדה גאז בת 5 או פיגו 208 בת כמה ותיראה שמדובר על כמה אלפים בודדים. וממש לא פי 2 או פי 3.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש לך דוגמה לתת לחלק שעולה פי 2 או 3?

כן,מראות צד,פגושים,פנסים ראשיים.

וכמובן שמדובר על עלות חלקי חילוף,אין קשר למחיר הרכב.

פורסם

אפשר לדעת את המקור למחירים.

יש לך דוגמאות במספרים?

פורסם
לנבא אי אפשר, אבל להעריך- כן.

אני לא חושב שיש מישהו אחד שקונה צרפתייה חדשה, שחושב שכשהוא ימכור את הרכב היא תהיה שווה כמו טויוטה/הונדה/סוזוקי מקבילה*

*להוציא שיקוצים שונים שיחסית נדירים כמו קורולה רובוטית

כול רכב עומד כלפי עצמו וגם הירידה של מחיר השוק ממש לא לינארית ומשתנה.

קח לדוגמה את המקרה של פיאט בראבו שירדה תוך 3 שנים מ~120 אלף שקל (חדשה) ל~30 אלף שקל לרכב בן 4 שנים באזור 2013-2014 כי אנשים פחדו מהרכב (גם אין חלפים בשוק גם איטלקיה גם רובוטית גם עם טורבו...) ואז אחרי 4 שנים אנשים הבינו שהשד האיטלקי לא כזה נורא ודווקא דיי חביב ומאז 2014 המחיר שלה נשמר דיי יציב על סביבות ה~30 אלף שקל עם ירידה מאוד מתונה של 2-3 אלף שקל בשנה.

עכשיו לגבי ההשוואה שלך אני אשתמש במחירון יד2 כי הוא מגלם את מחיר השוק באופן סטטיסטי ולא מחירון לוי יצחק כי "מישהו החליט ככה לטובת חברות הליסינג"

לפי יד 2:

בלנו חדשה עולה 94 אלף ברמת גימור GLX כאשר שנת 2016 עולה 64 אלף ירידה של 30 אלף שקל בשנתיים כלומר בערך 32%.

פיגו 208 אקסס טורבו נמכרה במבצעים לאורך כול חייה בין 80 ל84 אלף שקל ככה שאם תיקח את המחיר בפועל שאנשים קנו את הרכב (או יקנו אותו) פחות המחיר של רכב שנת 2016 שהוא 58 אלף שקל תגלה שרוכשי הפיגו הפסידו 22 אלף שקל שהם בערך 27% מערך הרכב.

גם כן אם תיקח לדוגמה את המחיר של 3008 ותשווה אותה למחיר של גיפונים דומים תגלה שירידת הערך בהם היא פחות או יותר שקולה.

ככה שכול רכב הוא מקרה לגופו.

פורסם
אפשר לדעת את המקור למחירים.

יש לך דוגמאות במספרים?

בוודאי,יש לי חבר טוב שיש לו חנות חלקי חילוף בחדרה.

אם אתה כלכך מעוניין לחקור את העניין אתה יכול להתקשר לכל חנות חלקי חילוף ולבדוק.

פורסם
כול רכב עומד כלפי עצמו וגם הירידה של מחיר השוק ממש לא לינארית ומשתנה.

קח לדוגמה את המקרה של פיאט בראבו שירדה תוך 3 שנים מ~120 אלף שקל (חדשה) ל~30 אלף שקל לרכב בן 4 שנים באזור 2013-2014 כי אנשים פחדו מהרכב (גם אין חלפים בשוק גם איטלקיה גם רובוטית גם עם טורבו...) ואז אחרי 4 שנים אנשים הבינו שהשד האיטלקי לא כזה נורא ודווקא דיי חביב ומאז 2014 המחיר שלה נשמר דיי יציב על סביבות ה~30 אלף שקל עם ירידה מאוד מתונה של 2-3 אלף שקל בשנה.

עכשיו לגבי ההשוואה שלך אני אשתמש במחירון יד2 כי הוא מגלם את מחיר השוק באופן סטטיסטי ולא מחירון לוי יצחק כי "מישהו החליט ככה לטובת חברות הליסינג"

לפי יד 2:

בלנו חדשה עולה 94 אלף ברמת גימור GLX כאשר שנת 2016 עולה 64 אלף ירידה של 30 אלף שקל בשנתיים כלומר בערך 32%.

פיגו 208 אקסס טורבו נמכרה במבצעים לאורך כול חייה בין 80 ל84 אלף שקל ככה שאם תיקח את המחיר בפועל שאנשים קנו את הרכב (או יקנו אותו) פחות המחיר של רכב שנת 2016 שהוא 58 אלף שקל תגלה שרוכשי הפיגו הפסידו 22 אלף שקל שהם בערך 27% מערך הרכב.

גם כן אם תיקח לדוגמה את המחיר של 3008 ותשווה אותה למחיר של גיפונים דומים תגלה שירידת הערך בהם היא פחות או יותר שקולה.

ככה שכול רכב הוא מקרה לגופו.

קודם כול לא כולם קנו במחיר מבצע את הפיזו, היו כמה פראיירים ששילמו מחיר מלא. דבר שני גם אם הרוב המוחלט קנה במבצעים, יכול מאוד שעדיין מחירון יד 2 לא התעדכן מספיק.

המחירון של ה-208 שנת 2016 הוא 58? אני ממש אשמח לדעת אם היא באמת נמכרת במחיר קרוב לזה.

גם הניסאן מיקרה לקראת הסוף של הדגם כבר עולה היום 63 אלף חדשה ב-0 קילומטר, והמחירון של יד 2 לאחת כזאת 2017 הוא 58 אלף. אתה יכול לטעון שזאת שמירה ערך פנומנלית לא?

אז לא, ניסאן מיקרה לא תימכר במחיר כזה ואפילו לא קרוב.

האם פיזו 208 אקסס 16 תימכר ב-58 כאשר חדשה אקטיב פרו עולה 85? אני בספק גדול, אבל אין לי נתונים.

פורסם
קודם כול לא כולם קנו במחיר מבצע את הפיזו, היו כמה פראיירים ששילמו מחיר מלא. דבר שני גם אם הרוב המוחלט קנה במבצעים, יכול מאוד שעדיין מחירון יד 2 לא התעדכן מספיק.

המחירון של ה-208 שנת 2016 הוא 58? אני ממש אשמח לדעת אם היא באמת נמכרת במחיר קרוב לזה.

גם הניסאן מיקרה לקראת הסוף של הדגם כבר עולה היום 63 אלף חדשה ב-0 קילומטר, והמחירון של יד 2 לאחת כזאת 2017 הוא 58 אלף. אתה יכול לטעון שזאת שמירה ערך פנומנלית לא?

אז לא, ניסאן מיקרה לא תימכר במחיר כזה ואפילו לא קרוב.

האם פיזו 208 אקסס 16 תימכר ב-58 כאשר חדשה אקטיב פרו עולה 85? אני בספק גדול, אבל אין לי נתונים.

אתה מוזמן לבדוק ביד2 מה מחירי השוק המחירים במחירון יד2 לרוב תקפים לחודש חודשיים קודמים. 208 נמכרות במחיר בפועל שקרוב מאוד ל58 אלף אני הייתי עד לכך ששבוע שעבר 208 2015 נמכרה במכרז (חתול בשק) ב46500.

אתה גם מוזמן לבדוק את מצב השוק של 3008 ותגלה שהיא לא הפסידה הררבה יטתר מגיפונים מקבילים.

פורסם

עדות על רכב אחד לא מעידה כלום.

גם חבר שלי שמכר את הסיוויק שלו יד 4 עם 220 אלף היה מאוד מאוד קרוב מלמכור אותה לאיזה תמהוני במחירון, וזה אחרי שכמה חודשים הוא לא קיבל טלפון, במידה והוא כן היה מוכר, זה מעיד על משהו?

ממה שאני רואה ביד 2 עם התוסף שמאפשר לראות מחירים קודמים, יש הרבה מוכרים טריים שמנסים למכור במחירון, מעט שיחסית התייבשו והורידו סביב ה-10 אחוז מהמחירון, והרבה התחילו ממחירים אבסורדים ולאט לאט הגיעו למחירון וכרגע נשארים שם.

קשה להסיק מזה משהו חוץ מהעובדה שניראה שיש הרבה שלא באמת רוצים למכור אלא סתם מנסים את מזלם, אולי יהיה איזה פראייר שיפול ברשת.

פורסם
עדות על רכב אחד לא מעידה כלום.

גם חבר שלי שמכר את הסיוויק שלו יד 4 עם 220 אלף היה מאוד מאוד קרוב מלמכור אותה לאיזה תמהוני במחירון, וזה אחרי שכמה חודשים הוא לא קיבל טלפון, במידה והוא כן היה מוכר, זה מעיד על משהו?

ממה שאני רואה ביד 2 עם התוסף שמאפשר לראות מחירים קודמים, יש הרבה מוכרים טריים שמנסים למכור במחירון, מעט שיחסית התייבשו והורידו סביב ה-10 אחוז מהמחירון, והרבה התחילו ממחירים אבסורדים ולאט לאט הגיעו למחירון וכרגע נשארים שם.

קשה להסיק מזה משהו חוץ מהעובדה שניראה שיש הרבה שלא באמת רוצים למכור אלא סתם מנסים את מזלם, אולי יהיה איזה פראייר שיפול ברשת.

אפרופו סיוויק

חבר מנסה למכור סיוויק 2010, התחלנו במחירון משוקלל שהוא 41

כרגע הרכב כבר מפורסם ב30, שזה כמעט 30 אחוז מתחת, ומדובר בהונדה בכל זאת.

אין בכלל טלפונים

פורסם

איזה יד? מה הק"מ?

פורסם

יד ראשונה פרטית

קמ אמנם גבוה 180 אלף, אבל רכב מטופל וננהג בעדינות בעיקר בבינעירוני..

פורסם

אנשים מייחסים יותר מדי חשיבות למחירון, ובטח למחירון משוקלל.

אפילו פעם נתקלתי בהזוי לגמרי שניסה למכור רכב יד 6 ב-1500 שקל פחות מהמחירון כי ככה המחירון המשוקלל הראה לו.

עריכה:

כאשר סיוויק 2010 פרטיות עם 90-120 אלף מפורסמות ב-34(וכניראה נמכרות בפחות), לסיוויק עם 180 אלף אין סיכוי להמכר ב-30.

רכבים סטנדרטים בישראל לקראת ה-200 אלף, נחשבים לגמורים.

• תוכן חדש...