Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב מעניין עד 140k שיתאים גם למשפחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רועי, אין לי שום דבר נגדך, ואני לא קם נגדך אף פעם כמו שאתה מבצע, תפסיק לחפש אותי בכל תגובה בבקשה, מעכשיו אני נאלץ לסנן את התגובות שלך הן פשוט מטרידות.

menir1, תודה, יש לי 2 ילדים, אני מאמין שיסתדרו מאחורה, אני נסעתי פעם אחת ברכב הזה מאחורה והיה לי די בסדר, כן יש מרווחות יותר, אך היא ממש לא קטנה עד כדי סבל, בכל מקרה אנסה לעשות נסיעת מבחן עליה אחרי הסיוויק ונראה איך המשפחה תסתדר :), לאח שלי יש אחת אז מקסימום אבקש ממנו לבדוק.

תודה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל כך מבין למה התרעומת, הפוסט שלי אליו הואלת להתייחס מפויס לגמרי וכל מטרתו להסיר מעלי את הכתם של "ממליץ על צרפתיות" שהטלת בי ולא בצדק ככל שהדבר נוגע אליך. האובססיה שלך אינה חדשה ומוכרת למדי כאן, אם תגובותי לה שדי מתבקשות להבנתי מטרידות אותך אתה יכול די בקלות "להאלץ לסנן אותן" או פשוט להתעלם, אין לי שליטה על הקשב שלך. בכל מקרה יום טוב שיהיה ובהצלחה עם הבחירה החדשה, מקווה בכנות שתהנה ממנה.

פורסם

אחרי נסיעת מבחן בסיוויק, די התרשמתי,

שאלתי חבר וותיק שעובד בחברת מאיר, אמר שכל הרעש סביב מנוע הסיוויק הוא סתם ניפוח, וזה תוצאה של מקרה או שניים שלקוחות הריחו דלק בשמן, הבעיות שרצו סביב זה ברשת קשורות למנוע ה1.5T המותקן בהונדה CRV, וזה קשור לדילול דלק בשמן או משהו כזה לא הבנתי בדיוק מה אמר שם האמת,

למרות זאת, המנוע של הסיוויק כן דורש צומת לב, ובזה שצריך להחליף שמן כאשר המחשב מזהה שהשמן מאבד מהאיכות שלו, וזה קורה 3K לפני הזמן להחליף, אם מחליפים עד הטיפול, אז בטיפול זה מתקזז ולא מבוצע מן הסתם, זה קיים גם במנוע ה1.0 ליטר טורבו.

אז לגבי הנסיעה, זה היה ב1.5T גיר רציף, ב1.0 רק התיישבתי ולא אהבתי, רואים בבירור את ההבדל, היא פשוטה, לא מושקעת כמו גרסת ה1.5, בעיקר מבחינת אבזור, הגה פלסטיק ולא עור כמו בדגם המפואר, גם המולטימדיה ב1.0 משום מה מקומית ולא מקורית, Full Led, וכו...

בגדול הרכב יפה מאוד מקדימה ומהצדדים, nאחורה החצאיות והאגזוז הכפול קצת משפרים את המצב בדגם ה1.5, אך הפנסים פשוט איכס.

אהבתי את הרכב מבפנים, נראה ממש מודרני, הגה עור, כסא כוונון מלא כולל כרית גב חשמלית, הכסא בכלל נוח מאוד ונראה יפה עם פס הקרבון, לוח השעונים גם הוא יפה, איכות ההרכבה מצויינת והחומרים לא רעים, ולא כמו שקראתי, הפלסיק רך ולא קשה ונעים למגע (לא בדקתי את ה1.0, יכול להיות ששם המצב פחות טוב), מה שהיה די פשוט,וחבל שלא הושקע קצת יותר טוב זה איכות הכפתורים על ההגה, וגימור משענת היד, נראים די פשוטים.

המולטימדיה, נראת לי קצת מסובכת, אך לא התעמקתי יותר מדי.

אהבתי את חימום הכסאות, נחמד בימים הקרים אצלינו בצפון, המזגן מצויין,

מערכת הסאוונד בת 8 הרמקולים נשמעת פגז, ממש איכותית וחזקה

תא מטען ענק, ואחרי שמורידים את גב הכסאות האחוריים אז בכלל אפשר לישון שם,

מאחורה גם יש הרבה מקום, אני 1.81, מלא מקום לרגליים, הכסא די נוח, ולא הרגשתי שחסר לי מקום גם לראש, זה לא כזה מפריע כמו שקראתי במבחנים, אך כן מרגישים את הגג של הרכב בחלק העליון של הראש כאשר נשענים לאחור,

חלק הנסיעה:

בידוד הרעשים טוב מאוד, במהירות די גבוהה התורים רגועים והנסיעה נעימה ושקטה יחסית, ואפשר לנהל שיחה בקלות, יש פה ושם רעשתי רוח וצמיגים, אך לא משהו שמפריע,

בדקתי גם את הנהיגה החצי אוטונומית עם בקרת השיוט האדפטיבית, ולדעתי הדבר הזה פשוט גאונות, יש mode שצריך רק להחזיק את ההגה בקלות כדי שהרכב יזהה שלא נרדמתי, ומשם הוא נוסע לבד במהירות שקבעתי, כולל היגוי, יש עוד מצבים , כמו לבטל את זה ושיזהה רק גם אני סוטה מהנתיב כולל תיקון, או רק בקרת שיוט אדפטיבית, כולל הגדרת המרחק הרצוי מהרכב הקדמי, או בכלל ביטוח הכל ולקבל נהיגה נטו, בדקתי גם את הבלימה האוטונומית, והיא עובדת יופי.

הגיר הרציף הפתיע אותי לטובה, הגיר חלק ומדמה תיבת הילוכים פלנטרית, והאמת לא שמתי לב שמדובר בגיר רציף, הזכיר לי קצת את הגיר בספארק שאהבתי מאוד, המנוע ה1.5T עם ה182 כ"ס פשוט מפלצת, בעקיפה שילבתי למצב ספורט והרכב פשוט מזנק קדימה בקלות למהירות מטורפת, והוא ממש חלק ושקט, לדעתי המנוע הזה פשוט מושלם.

המתלים של הרכב הזה פשוט נפלאים, גם גורמים לרכב להיות נורא יציב בפניות, יכולת דינמית די מכובדת, ההיגוי בכלל באוטו הזה מאוד זריז חד וכייפי, והאוטו גם נוח מאוד, עובר על שיבושים בקלות ובנוחות בלי להרגיש, יופי של מתלים.

בסוף, לדעתי הונדה עשו כאן עבודה למופת, באמת כל הכבוד.

בקיצור אני שוב מתלבט, ועכשיו מול הגרסה הידנית והרציפה, אני מאוד רוצה לקנות את הרכב, אך מתלבט מה יותר נכון לקניה בארץ, אני יודע שהרציף יותר נכון כלכלית בארץ, אך לפי מבחנים שקראתי בעיקר בחו"ל, ממליצים על הידני מאוד, הרכב קבל תשבוחות,

המחיר של האוטומטית הוא 147K שקצת חורג מהתקציב, לא סגור אם שווה את ההוספה ואם בכלל כדאי לחפש כיוון אחר שאני לא שם לב אליו.

פורסם

סקירה יפה.

הרושם שלי שונה בשני מקומות:

תא המטען ב1.5 לטעמי קטן מדי בשביל רכב משפחתי, אין לו עומק בגלל מבנה מערכת הפליטה היוצאת מהמרכז.

דבר שני, המושב האחורי הרגיש לי צפוף ואני 1.83, לא קטסטרופה אבל הרבה פחות מרווח מהקורולה למשל.

אני לא זוכר אם יש פתחי אוורור לאחור...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אני הייתי הולך על הידנית, גם זולה יותר וגם יותר מהנה מבחינתי.

הרכב הזה בגרסה הידנית הוא אחת מהאופציות שלי בעתיד כשאחליף את הנוכחי.

פורסם (נערך)

נראה לי שזהו, אני הולך על זה (הידני), כנראה שאני הולך להזמין אותו השבוע, הבעיה שאני צריך לחכות קצת כדי לקבל את הצבע השחור, לדעתי הוא הכי יפה על הסיוויק, הבנתי שיכול להיות שאין להם במלאי, ולי אין בעיה לחכות :)

עריכה אחרונה על ידי Wildlands
פורסם

נהגת ואהבת אז אין יותר מדי על מה לחשוב.

הבעיה היחידה זה עניין המנוע המדובר, הדגם די חדש ואני מקווה שאין באמת בעיה מיוחדת, חוץ מזה עושה רושם של רכב מצויין.

פורסם (נערך)

שחר, אני די בטוח שלא ראיתי פתחי אוורור מאחור, והאמת זה פחות קריטי בשבילי, גם המזגן ממש חזק, ומקדימה יש בקרת אקלים מפוצלת.

בינתיים הרצתי חיפוש בגוגל לגבי המנוע הזה,

מצא לא מעט, אך בכולם מדובר על מנוע הCRV,

לגבי הסיוויק ראיתי שהכל רק שאלות ותהיות, אין אפילו מקרה אחד שרואים בבירור שיש בעיה.

לדעתי הרכב הזה פשוט מצויין, אין לי שום בעיה לבצע החלפת שמן כל כ10K לפי המחשב כל עוד הרכב מספק את רמת הכיף והנוחות הזו.

פורסם (נערך)

כאן לפי carcomplaints: (מסתבר שמה ששמעתי לגבי המנוע הזה שהכל קשור לCRV, זה אמת)

הונדה סיוויק הצ'בק, אין תלונות:

https://www.carcomplaints.com/Honda/Civic_Hatchback/

הונדה CRV, אמינות על הפנים, נראה שרוב התקלות קשורות למנוע, בעיקר בנושא ערבוב השמן והדלק הזה:

https://www.carcomplaints.com/Honda/CR-V/

ולפי carsales, מדובר במשפחתית קומפקטית הכי נמכרת בארה"ב, ב2017 מכרו ה370 אלף יחידות, וב2018 כ320 אלף

http://carsalesbase.com/us-sales-2018-compacts/

בינתיים לפי המחקר שלי בנושא, באמת נשמע כמו רכב די אמין, אלא הרוב סתם שמועות שנגררו מהאמינות הגרועה של הCRV.

פורסם

תועדו מספר תקלות בסיוויק האמריקאית.

אם תחקור, יש הבדל של אות במקט של המנוע האמריקאי מול האירופאי הרלוונטי אלינו. מבחינת התכן מדובר במנוע כמעט זהה (היו אמריקאים משועממים שהתקינו אותו וראו שעובד), יש הבדל בכמה חיבורים וארץ הייצור.

באותה נשימה, אני לא שותף לפאניקה מאחורי הסיפור. אתה כבר יודע מה לעשות עם ההחלפות שמן, תהנה מהרכב, הוא מצויין.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
אחרי נסיעת מבחן בסיוויק, די התרשמתי,

שאלתי חבר וותיק שעובד בחברת מאיר, אמר שכל הרעש סביב מנוע הסיוויק הוא סתם ניפוח, וזה תוצאה של מקרה או שניים שלקוחות הריחו דלק בשמן, הבעיות שרצו סביב זה ברשת קשורות למנוע ה1.5T המותקן בהונדה CRV, וזה קשור לדילול דלק בשמן או משהו כזה לא הבנתי בדיוק מה אמר שם האמת,

למרות זאת, המנוע של הסיוויק כן דורש צומת לב, ובזה שצריך להחליף שמן כאשר המחשב מזהה שהשמן מאבד מהאיכות שלו, וזה קורה 3K לפני הזמן להחליף, אם מחליפים עד הטיפול, אז בטיפול זה מתקזז ולא מבוצע מן הסתם, זה קיים גם במנוע ה1.0 ליטר טורבו.

אז לגבי הנסיעה, זה היה ב1.5T גיר רציף, ב1.0 רק התיישבתי ולא אהבתי, רואים בבירור את ההבדל, היא פשוטה, לא מושקעת כמו גרסת ה1.5, בעיקר מבחינת אבזור, הגה פלסטיק ולא עור כמו בדגם המפואר, גם המולטימדיה ב1.0 משום מה מקומית ולא מקורית, Full Led, וכו...

בגדול הרכב יפה מאוד מקדימה ומהצדדים, nאחורה החצאיות והאגזוז הכפול קצת משפרים את המצב בדגם ה1.5, אך הפנסים פשוט איכס.

אהבתי את הרכב מבפנים, נראה ממש מודרני, הגה עור, כסא כוונון מלא כולל כרית גב חשמלית, הכסא בכלל נוח מאוד ונראה יפה עם פס הקרבון, לוח השעונים גם הוא יפה, איכות ההרכבה מצויינת והחומרים לא רעים, ולא כמו שקראתי, הפלסיק רך ולא קשה ונעים למגע (לא בדקתי את ה1.0, יכול להיות ששם המצב פחות טוב), מה שהיה די פשוט,וחבל שלא הושקע קצת יותר טוב זה איכות הכפתורים על ההגה, וגימור משענת היד, נראים די פשוטים.

המולטימדיה, נראת לי קצת מסובכת, אך לא התעמקתי יותר מדי.

אהבתי את חימום הכסאות, נחמד בימים הקרים אצלינו בצפון, המזגן מצויין,

מערכת הסאוונד בת 8 הרמקולים נשמעת פגז, ממש איכותית וחזקה

תא מטען ענק, ואחרי שמורידים את גב הכסאות האחוריים אז בכלל אפשר לישון שם,

מאחורה גם יש הרבה מקום, אני 1.81, מלא מקום לרגליים, הכסא די נוח, ולא הרגשתי שחסר לי מקום גם לראש, זה לא כזה מפריע כמו שקראתי במבחנים, אך כן מרגישים את הגג של הרכב בחלק העליון של הראש כאשר נשענים לאחור,

חלק הנסיעה:

בידוד הרעשים טוב מאוד, במהירות די גבוהה התורים רגועים והנסיעה נעימה ושקטה יחסית, ואפשר לנהל שיחה בקלות, יש פה ושם רעשתי רוח וצמיגים, אך לא משהו שמפריע,

בדקתי גם את הנהיגה החצי אוטונומית עם בקרת השיוט האדפטיבית, ולדעתי הדבר הזה פשוט גאונות, יש mode שצריך רק להחזיק את ההגה בקלות כדי שהרכב יזהה שלא נרדמתי, ומשם הוא נוסע לבד במהירות שקבעתי, כולל היגוי, יש עוד מצבים , כמו לבטל את זה ושיזהה רק גם אני סוטה מהנתיב כולל תיקון, או רק בקרת שיוט אדפטיבית, כולל הגדרת המרחק הרצוי מהרכב הקדמי, או בכלל ביטוח הכל ולקבל נהיגה נטו, בדקתי גם את הבלימה האוטונומית, והיא עובדת יופי.

הגיר הרציף הפתיע אותי לטובה, הגיר חלק ומדמה תיבת הילוכים פלנטרית, והאמת לא שמתי לב שמדובר בגיר רציף, הזכיר לי קצת את הגיר בספארק שאהבתי מאוד, המנוע ה1.5T עם ה182 כ"ס פשוט מפלצת, בעקיפה שילבתי למצב ספורט והרכב פשוט מזנק קדימה בקלות למהירות מטורפת, והוא ממש חלק ושקט, לדעתי המנוע הזה פשוט מושלם.

המתלים של הרכב הזה פשוט נפלאים, גם גורמים לרכב להיות נורא יציב בפניות, יכולת דינמית די מכובדת, ההיגוי בכלל באוטו הזה מאוד זריז חד וכייפי, והאוטו גם נוח מאוד, עובר על שיבושים בקלות ובנוחות בלי להרגיש, יופי של מתלים.

בסוף, לדעתי הונדה עשו כאן עבודה למופת, באמת כל הכבוד.

בקיצור אני שוב מתלבט, ועכשיו מול הגרסה הידנית והרציפה, אני מאוד רוצה לקנות את הרכב, אך מתלבט מה יותר נכון לקניה בארץ, אני יודע שהרציף יותר נכון כלכלית בארץ, אך לפי מבחנים שקראתי בעיקר בחו"ל, ממליצים על הידני מאוד, הרכב קבל תשבוחות,

המחיר של האוטומטית הוא 147K שקצת חורג מהתקציב, לא סגור אם שווה את ההוספה ואם בכלל כדאי לחפש כיוון אחר שאני לא שם לב אליו.

שלום

למה שלא תעשה נסיעת מבחן בידני ?

פורסם

אני רציתי ידני, אך אין, למרות שאמרו בהתחלה שהיתה להם כזו מנוע ה1.0,

אני אבקש שוב.

פורסם
אני רציתי ידני, אך אין, למרות שאמרו בהתחלה שהיתה להם כזו מנוע ה1.0,

אני אבקש שוב.

הגיוני שאין כי הם כמעט ולא מוכרים . תברר כמה זמן המתנה 1.5t ידני . ( להערכתי כמה חודשים )

פורסם

הנעלם היחיד עם הגיר הידני זה רק שמירת ערך שלא ידוע עד המכירה מה יהיה המצב אבל זה בטח יצמצם את קהל הקונים (מצד שני זה גם מביא כמה ״משוגעים לגיר״ אבל הם מיעוט ביחס לצמצום של הקהל של ״רק אוטומט״) ברוב הבחינות הבחינות הוא עדיף משמעותי מול גיר רציף: יותר כיפי לנהיגה (מילא היינו משווים פה בין DSG אבל גיר רציף זה באמת אנטיתזה למושג הנאה מנהיגה) פלוס יותר אמין, אומנם גירים רציפים הם לא בעייתיים כמו רובוטים אבל מצד שני הם גם לא בדיוק אמינים כמו פלנטרים בממוצע, ידני כמובן הוא מאוד אמין, בנוסף הוא גם בטח יותר חסכוני בנהיגת סבתא מכל גיר אחר.

בתור מישהו שגר בצפון התוואי שלך לא כולל נסיעות מרובות בפקקים ככה שאלמנט הנוחות של גיר רציף די מצטמצם.

פורסם

טוב, לזה לא שמתי לב:

https://www.carcomplaints.com/Honda/Civic/2017/engine/oil_mixing_with_gas.shtml

https://www.carcomplaints.com/Honda/Civic/2018/engine/oil_mixing_with_gas.shtml

מדובר כאן בתלונות נגד המנוע הזה של הסיוויק, 1.5L טורבו earthdream, שזה בדיוק מה שהגיע לארץ,

נראה לי לפני שאני רץ להזמין ביום ראשון, אני אתן לזה קצת להתבשל ע"י לקוחות שקנו כבר,

יש למישהו כאן בפורום את הרכב ויכול לתת חוות דעת לגבי המצב אצלו? חשוב שיציין גם איזה שנה הרכב שלו.

• תוכן חדש...