Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים חיפשתי רכב לסטודנט ולא מצאתי ומכיוון שהיתי צריך אותו במידי רק ליום יומים בשבוע - שכרתי רכב.

לצערי מחיר ההשכרה עלו משום מה ( ככה מתגמלים לקוחות וותיקים ?)

ואני שוקל שוב לקנות רכב.

ניסיתי למצוא באינטרנט חומר על הנושא - אך לא מצאתי יותר מדי..רק כמה כתבות ממומנות.

מעניין אותי לדעת לאורך זמן באיזה אסטרטגיה קניה כדאי להשתמש-

א. רכב חדש מהניילונים שאותו יהיה קל למכור אח"כ ( חוסך כאב ראש וזמן )וגם עלויות אחזקה נמוכות. אך עם עלויות ביטוח גבוהות וירידת ערך דרסטית

ב. רכב בו 3-4 שנים שספג את הירידת ערך המשמעותית אבל עדיין רכב יקר שעלות תחזוקה שלו בינונית

ג. רק בן 10 פלוס עם ירידת ערך נמוכה אך תחזוקה גבוה

חשוב לי להבין פחות או יותר כמה באמת עולה להחזיק רכב מבחינת עלויות שוטפות ירידת ערך וכו...

אם ההבדל בעלות החודשית הכוללת לאחר מכירת רכב לאחר 3 שנים היא כ-100 שקלים וודאי שאעדיף רכב חדש יותר שגם פחות דורש לבזבז זמן על מוסך..

האם יש לוחות לחישוב דברים כאלה ? עלות אחזקה לרכב על פי שנה יד דגם וכ , עלות ירידת ערך ? עלות ביטוח ?

האם מישהו התנסה בבדיקה מעמיקה כזאת ויודע להגיע לי מה האסטרטגיה הנכונה על מנת שלאורך זמן עלות אחזקת הרכב תהיה מינמלית ותגרור פחות כאיב ראש ? פחות זמך מוסך וזמן מכירה קניה

תודה !

*** יוצא מנק' הנחה שאשיג מימון לכל אחת מהאופציות ללא תשלום ריבית ( אלא רק הפסד על המדד - ירידת ערך הכסף שהיתי יכול להשקיע בבנק או אפיק סולידי אחר )

פורסם (נערך)

אין נוסחה מדויקת מה נכון יותר ומה לא.

אין היום כמעט רכב שאפשר למכור בקלות כי השוק מוצף.

צריך לעשות חשבון של כל הפרמטרים:

ביטוח

טסט

צריכת דלק בתלות ק"מ שנתי

ירידת ערך

טיפולים

וכן על זו הדרך.

מה התקציב בלי הלוואות? צריך לקחת בחשבון שהלוואה גוררת כמה ריבית וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

הלוואה קל לקחת אבל לא תמיד קל להחזיר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אני הייתי ממליץ לך כסטודנט לקנות רכב בן 3-4 מקטגוריית המיני, תקבל שנתון גבוה יחסית, ובמידה ותמצא רכב שמור לא צריך להיות יותר מידי בלאי.

רכב בן 10 אולי יהיה אמין אבל סביר להניח שיהיה המון בלאי מסביב.

פורסם (נערך)

לגבי נוסחה אני אגיד את זה בצורה הפשוטה ביותר:

כאשר סך ההוצאות שלך על הרכב (כולל ימי עבודה וכו') יגיע לירידת הערך שתספוג מרכב חדש ,שלכאורה אתה אמור לספוג ממנו רק ירידת ערך ולא תיקונים, אז אפשר לומר שכלכלית היה כדאי לרכוש רכב חדש יותר. (כמובן בהחרגה של טיפולים שוטפים שגם ברכב חדש תצטרך לבצע אותם)

הבעיה שמצטרפים לזה שיקולים נוספים, כגון בטיחות,נוחות וצריכת דלק טובה יותר - שנוטים להיות טובים יותר ברכבים חדישים יותר ולכן ה"נוסחה" מורכבת יותר, וגם שאתה לא יודע האם יקרו לך הוצאות בלתי צפויות שתאורתית יכולות לקרות ברכב בן 3 שני ויום שיצא מאחריות וגם ברכב בן 10(למשל פיצוץ של צינור במערכת הקירור שגרם לחימום מנוע וכתוצאה מזה החליפו ראש מנוע/מנוע)

בנוסף לדעתי התשובה תלויה גם ביכולת הטכנית שלך לעבוד על הרכב בעצמך.

הטיפולים הפשוטים ביותר חוסכים המון כסף ובתחזוקה שוטפת טובה ונכונה תוכל לגרום לרכב שלך גם לחסוך בדלק וגם שהרכיבים יאריכו חיים בצורה מקסימלית.

מה שכן לסטודנטים אין יותר מידי מה לחשוב - C1/107/I10 נותנים תמורה יפה ורכב יחסית חדש עם צפי בלאי יחסית נמוך ביחד עם מחיר קניה נוח הופכים את הרכבי מיני לבחירה ברורה.

עריכה אחרונה על ידי abl155

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

גם ברכב ישן צריך לשקלל את הפסד ימי העבודה כשהרכב נתקע.

לדעתי הקנייה הכי חכמה היא של רכב בן שנתיים שלוש על הכביש, בתנאי שטופל כראוי עם היסטורית טיפולים מלאה, עבר בדיקה מטעמך ולא נמצאו תאונות משמעותיות עם פגיעה בשלדה, טסט צמיגים ומצבר חדשים (שאלו הדברים שבד"כ מתבלים בגיל 3) וזהו.

פורסם

הכל תלוי בצרכים ובנסועה.

כעיקרון ההוצאה הגדולה ביותר על רכב חדיש הוא ירידת הערך. גם אם קנית רכב ב 40,000 כל שנה הוא יעלה לך כ 5000 ש"ח רק בירידת ערך.

בכל רכב יש לך טיפול שוטף (בערך אחת לשנה) בין אם הוא חדש מהנילון ובין אם הוא בן 15 כשעל זה לרכב ישן יותר סביר להניח שיהיו תקלות. כאן אתה צריך להחליט כמה שווה לך השקט הנפשי והאם לקנות רכב חדש, רכב בן 3-4 או רכב בן 10. אף אחד מהם לא מבטיח לך ב 100% שקט מתקלות ואף אחד מהם גם לא מבטיח לך מוסך כל שני וחמישי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה מתייחס לרכבי פאר? עבודה? ספורט? גרוטאות?

זה משתנה.

אתה משקלל בפנים הוצאות תחזוקה / בלאי? ברכב חדש שבאחריות הן אפס, בגרוטאה בת 20 הן יכולות להגיע לשווי הרכב בכל חודש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם ברכב חדש הן לא אפס.

רכב חדש צריך טיפול וחלקים מתבלים כמו נורות, בלמים וכו'. מעבר לזה יש הבדל בין טיפול במורשה לרכב חדש לבין טיפול במוסך כללי לרכב בן 10.

פורסם
מעבר לזה יש הבדל בין טיפול במורשה לרכב חדש לבין טיפול במוסך כללי לרכב בן 10.

גם ברכב חדש וגם ברכב ישן חובה לטפל במוסך מורשה.

בשניהם לא חייב במורשה ברשת היבואן.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

ברכבים מתיישנים עלולים להיתקל בבעיה אחרת והיא מחסור בחלקי חילוף.

אין תשובה חד משמעית, אבל לסטודנט אני חושב שהכי כדאי זה סופר מיני בת 3-4 עם ק"מ נמוך, מטופל לפי הספר אחרי שעברה טיפול והחלפת צמיגים ומצבר.

ככה מצד אחד נהנים מרכב יחסית חדש אחרי שקיבל את רוב ירידת הערך שלו, ומצד שני לא משלמים עליו 100K אלא הרבה פחות.

פורסם

אם רוכשים רכב נפוץ לדוגמא: יונדאי גטס, מאזדה 3, פורד פוקוס עד 2011. לא צפויה להיות בעיית חלפים עד שהדגם יגיע לגיל 20 שנה (שהוא פחות יותר תוחלת החיים של רכב ממוצע)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בחלפים לטיפולים השוטפים אתה צודק בהחלט. אבל יש דברים שמתקלקלים וממש לא צפויים (כמו שקרה לי ביונדאי עם בורר המצבים של המזגן, שמאוד היה קשה להשיג בורר כזה (מכאני, לא בקרת אקלים) על אף שמדובר בדגם מאוד נפוץ.

גטס זו אופציה טובה לסטודנט, רק צריך למצוא אחת שמורה ומטופלת.

פורסם
גם ברכב חדש וגם ברכב ישן חובה לטפל במוסך מורשה.

בשניהם לא חייב במורשה ברשת היבואן.

נכון אבל אתה היית משתמש ברכיבים תחליפיים בטיפול ברכב בן שנה?

ככל שהרכב מתיישן והשווי שלו יורד עוברים יותר לאחזקה פחות פדנטית כי בשלב כלשהו אתה מגיע לעלות טיפול גדול שגבוהה ממחיר הרכב. למשל אם ניקח מגאן II מודל 2006. טיימינג מקורי או OEM מלא עולה יותר מכל האוטו.

פורסם
נכון אבל אתה היית משתמש ברכיבים תחליפיים בטיפול ברכב בן שנה?

לא בשום מקרה. גם לא ברכב בן 10 או ברכב בן 30.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

גם אני ברמת העיקרון מטפל בחלפים מקוריים אבל מעל לגבול מסויים עובר לתחליפיים. לא אשתמש אף פעם במסננים תחליפיים אבל בהחלט ארכיב משאבת מים תחליפית או ציריות משופצות.

• תוכן חדש...