Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

משפחה עם שני ילדים בני 6 ו 3.

רכב אחד נוסע כ 17K ק"מ והשני ייסע כ 9K.

רוצה לרכוש שני רכבים, שנת 2016 כנראה. יכול גם לקחת ליסינג תפעולי מהעבודה עבור אחד הרכבים, אך לא נראה שזה שווה בנסועה שכזו אלא אם כן תחדשו לי.

חשבתי על קיה ספורטאג' לרכב שייסע 9K, וסקודה אוקטביה 1.2 או סופרב 1.4 לרכב של ה 17K.

עכשיו לשאלות:

1. אני רוצה לקנות מאחת מחברות הליסינג רכבים שהיו ליסינג לשעבר. עם 40K ק"מ גג. בהנחה שאני מכיר מישהו שמכיר מישהו, באיזה הנחה מממחירון יצחק לוי יהיה שווה לי לרכוש מהליסינג לעומת השוק הפרטי?

2. האם שווה לי כן לשקול את הליסינג התפעולי מהעבודה עבור הרכב של ה 17K?

תודה!

פורסם

לקנות רכב גרמני שיצא מהאחריות ועוד מליסינג זה סוג של הימור- מעבר לכך,שלא ידוע איך הרכב טופל,הגיר עדיין נקודת התורפה של הרכב (במיוחד המצמדים).

ל 4 אנשים אפשר גם מאזדה 3 /הונדה סיוויק/טויוטה קורולה כרכב ראשון לאשה ולגבי השני שיסע פחות אפשר בהחלט הונדה ג'אז היברידי- הרכב מספיק מרווח בשביל שני ילדים מאחור.

הייתי מתחיל חיפושים בטרייד אין של היבואנים מאזדה (טופ טרייד מוטורס ברעננה) ובאוטו סנטר שהם טרייד אין של וולוו- הונדה ("מאיר") וכמובן מעדיף רכבים מידיים פרטיות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה!

הרכב של האשה הוא זה שייסע פחות. מדיבור עם חברים, הג'יפון מסייע בעליה על מדרכות איפה שצאיך ומשרה בטחון. אז מעדיף ג'יפון.

לגבי האוקטביה - ידוע לי עניין הגיר, מכיוון שרוב הנסיעות הולכות להיות בינעירוניות אני מבין שזה פחות ישפיע על הקלאצ'ים. בכל מקרה, מוכן לקחת את הסיכון.

לגבי הליסינג - כמו שכתבתי, בהנחה שאני מכיר שם מישהו שיוכל לעזור עם ההיסטוריה של הרכב וכמובן גם לוודא שהרכב תקין לחלוטין - מה צריכה להיות ההנחה שתוציא אותי "מורווח" על רכבים כאלה לעומת רכישה בשוק הפרטי?

ב 17K לשנה, אני משער שלא שווה לקחת רכב בליסינג תפעולי ממקום העבודה?

פורסם
תודה!

הרכב של האשה הוא זה שייסע פחות. מדיבור עם חברים, הג'יפון מסייע בעליה על מדרכות איפה שצאיך ומשרה בטחון. אז מעדיף ג'יפון.

לגבי האוקטביה - ידוע לי עניין הגיר, מכיוון שרוב הנסיעות הולכות להיות בינעירוניות אני מבין שזה פחות ישפיע על הקלאצ'ים. בכל מקרה, מוכן לקחת את הסיכון.

לגבי הליסינג - כמו שכתבתי, בהנחה שאני מכיר שם מישהו שיוכל לעזור עם ההיסטוריה של הרכב וכמובן גם לוודא שהרכב תקין לחלוטין - מה צריכה להיות ההנחה שתוציא אותי "מורווח" על רכבים כאלה לעומת רכישה בשוק הפרטי?

ב 17K לשנה, אני משער שלא שווה לקחת רכב בליסינג תפעולי ממקום העבודה?

ב17 אלף לא כ"כ משתלם לקחת רכב מהעבודה.

אני חושב שגם אם אתה מכיר מדובר ברכבים שלרוב פחות שמורים, שלרוב ננהגו בפחות עדינות וטופלו פחות טוב - עדיף לחפש רכב מיד פרטית שמורה, אין "רווח" פה, כי חברת הליסינג מחזיקה סוללת מוכרים, מגרשים ומותג שעולה כסף, תגלה שהמחירים של רכבי הליסינג הפחות שמורים מגיע לאותו מחירים של רכב פרטי שמור.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה. אך עדיין, בכמה אחוזי הנחה ועם לדוגמא שנתיים אחריות על מנוע/גיר(למעט קלאצים) בהנחה שאשיג יהיה לי שווה.

פורסם

לגבי כדאיות ליסינג תפעולי - זה תלוי באיזה טריליון פרמטרים, כמו כמה מורידים לך במשכורת, מה אחוז המס שלך, כמה זה פוגע לך בסוציאליות לעומת כמה תקלות יהיו לרכב בבעלותך ומה יהיה מחיר המכירה שלו. בגדול, בק"מ הזה זה כנראה לא מאוד משתלם, אבל השאלה המעניינת היא מה ההפרש והאם ההפרש הזה שווה לך את ההפרש בנוחות. יכול להיות שבמקרה שלך, ההפרש קטן מספיק כדי שליסינג תפעולי יהיה עדיף (כי אתה נוסע לא מעט, מחפש רכב יחסית חדש ולא זול עם עלות תחזוקה לא נמוכה). הייתי מתחיל בלבדוק מול מחלקת שכר מה תהיה ההורדה בנטו והפגיעה בסוציאליות, ואז לראות מה ההפרש מול עלות אחזקה משוערת של רכב פרטי

לגבי הנחה במחירון - שוב, אין מספר קסם. ככל שההנחה שתקבל משמעותית יותר , כך ירידת הערך שתספוג נמוכה יותר. איכשהו חבר של חבר לא נשמע לי קרוב מספיק כדי לקבל הנחה משמעותית באמת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אתה לא יכול לצפות לקבל מספרים בלי לתת שום מספר. אחרי שתהיה לך עלות חודשית לרכב בליסינג, ועלות משוערת לרכב פרטי, חלק את ההנחה שתקבל לתקופה שתחזיק את הרכב ותחליט אם זה מהותי עבורך.

בגדול, כל הנחה עוברת ישר לכיס שלך. כמה יהיה מהותי מספיק עבורך, רק אתה יודע.

אני מסכים איתך

פורסם

התכוונתי, מה תהיה הנחה טובה-טובה מאד שאוכל לקבל ברכישת רכב ליסינג לשעבר מחברת ליסינג. האם 15% ממחירון יצחק לוי?

פורסם

הספורטאז' יכול להיות אופציה טובה למשפחה - אמין, בטוח, מאובזר ומגיע עם עלויות תחזוקה נמוכות, בטח ביחס לרכב גדול. אם אתה רוצה עוד אופציה, תבדוק על הנירו - אחלה היברידי שבעולם עם צריכת דלק נמוכה ונוחות טובה. בין האוקטביה לסופרב הייתי הולך עם הראשונה.

פורסם

אני לא בעד שתרכוש רכבים מחברת ליסינג.

מה שתקבל זה רכבים לא מאובזרים, מטופלים במוסכי הבית עם חלפי הבית ובמחיר של בונבוניירה.

אתה מחפש רכבים חדשים ונפוצים.

תסתכל על השוק הפרטי או רכבי 0 ק"מ.

פורסם
אני לא בעד שתרכוש רכבים מחברת ליסינג.

מה שתקבל זה רכבים לא מאובזרים, מטופלים במוסכי הבית עם חלפי הבית ובמחיר של בונבוניירה.

אתה מחפש רכבים חדשים ונפוצים.

תסתכל על השוק הפרטי או רכבי 0 ק"מ.

תודה על התשובה.

בואו נניח רגע שאקבל מהליסינג רכבים עם ספר טיפולים ממוסכים מורשים, ואבדוק גם מה תוקן וכד'. מנסה עגיין להבין, ואולי לא ניתן למצוא את הנתון הזה, מה סדר גודל ההנחה שיהיה שווה לי לקנות רכב ליסינג לשעבר. כזה עם 40 אלף ק"מ גג לרכבים מ 2016 עם בדיקה נקיה לחלוטין.

פורסם

כמה שלא תתעקש, אין לזה תשובה.

יש רכבים לא מבוקשים שנסחרים מראש הרבה מתחת למחירון, ויש כאלו מבוקשים יותר שנסחרים סביב המחירון.

אחוז ההנחה על טויוטה קורולה יהיה שונה מאחוז ההנחה על פיג'ו 308, עם או בלי חברים. וזה גם כמובן תלוי ברכב הספציפי.

אני גם לא מצליח להבין למה אתה חושב שיש איזושהו מספר שבו יהיה שווה לכולם לקנות מליסינג. אחד יעדיף לקנות מליסינג בגלל תנאי תשלום, אחריות והשבחה ואחר יעדיף לקנות מפרטי בגלל שהוא יכול לראות מי נהג ברכב ולמצוא רכב שמור. ממי אתה קונה זה רק אחד מהפקטורים - וכל שקל הנחה שתקבל מעל המחיר שהרכב נמכר למישהו בלי קשרים הוא שקל שהרווחת. גם כאן,יש כאלו שכל 1,000₪ מהותיים עבורם ויש כאלו שפחות - אין מס' אצבע למתי הנחה מסויימת "שווה" לכולם.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...