ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים! אני צריך יעוץ שלכם כי אני לא מבין במכוניות. אני בחרתי אוטו לקניה בחברת ליסינג. זה יונדאי שנת i25 2015. בסיכום שהדפיס לי מוכר רק דבר אחד מעורר חשש זה קורת מתלה פגומה. מוכר אמר שמתלה הוחלף ובזה בעיה נפתרה. שאלה שלי האם יש לזה השלכות או יכול להעיד על בעיה אחרת. מודה מראש על תגובה מהירה, בכבוד יעקב
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 852 צפיות
שלום מחפשים לקנות רכב משפחתי קטן, מיועד בעיקר לנסיעות לעבודה ובילויים בתוך העיר ומדי פעם נסיעות בין-עירוניות. שיקולים מרכזיים - לא ארוך מדי כי קשה למצוא חניה באזור, חסכוני, תא מטען לא קטן מדי שיתאים לנסיעה משפחתית תקציב- עדיפות באזור 40k, אפשר לעלות יותר אם יש סיבה טובה רכבים שהציעו לנו- יונדאי i25 משנת 2015 עם 84 קמ, בעלות 49k סקודה רומסטר 2014 עם 84 קמ, בעלות 41k שברולט סוניק 2015 97 קמ, בעלות 34k (יש סיבה שהדגם הזה זול)? יש אפשרות נוספת לעלות מעל התקציב שרצינו בשביל לקנות יונדאי i30 משנת 2015, לכיוון 60k , אשמח לשמוע את דעתכם מבין האפשרויות המוצעות מה עדיף תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 714 צפיות
שלום, אני מחפש ג'יפון חמוד, משנת 2016 והלאה, בתקציב של כ-90K ש"ח. עדיפות למשהו אמין ובטיחותי. מה האופציות העומדות בפני במסגרת התקציב? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב חדש והקצבתי לעצמי עד 140K. אני נוסעת בעיקר בבינעירוני כ-100 ק"מ ביום. לא מתכוונת להחזיק ברכב יותר מ-3 שנים. ההתלבטות שלי היא האם ללכת על הזולים בסגמנט הג'יפונים (קיה סטוניק/סיאט ארונה) או היקרים (מאזדה cx3) נסעתי ברכבי 1 ליטר טורבו והם מספיקים לי מבחינת כוח וביצועים, אבל... וזה האבל שלא מאפשר לי להחליט- האם המנועים הצנועים הללו ישחקו מהנסיעה המאומצת שאני אעביר אותם ב-3 שנים הללו? ולכן אנשים לא ירצו לקנות את הרכב. האם המנוע 2 ליטר האטמוספרי של מאזדה אמין יותר? תודה!
הודעה אחרונה מאת raniing1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 587 צפיות
שלום לכולם מחפש רכב לשימוש יומיומי ונסיעות ארוכות אחת לחודש/חודשיים מהמרכז לדרום הרחוק חשוב לי שהאוטו יתן ביצועים טובים לרמה, חיסכוני יחסית אמין וזול לתחזוקה. השיקול העיקרי כרגע הוא בין: פיאט גרנדה פונטו ידנית 1.4 יונדאי אלנטרה 2.0 או 1.6 סקודה פאביה ידנית 1.4 התמקדתי בחיפוש רכבים משנת 2006 וראיתי בתקציב גם אופציות אחרות כמו מאזדה 3/6, פורד מונדאו, סובארו B4 ואיביזה ששללתי אותן כרגע אבל אם אתם חושבים שהם יכולים להוות אלטרנטיבה לבחירה שלי אשמח לשמוע תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים חברים צירפתי תמונות של בדיקת רכב מהיום. מדובר על סובארו B3 סדאן שנת 2010. חשוב לי לדעת האם הבדיקה טובה ביחס לשנה של האוטו, ולהבין מהבדיקה מה "כיסוי תחת" של קומפיוטסט ומה צריך לקחת בחשבון ובאמת לתקן (אם מישהו יודע מחירים- אשמח לקבל אומדן). תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת avikkllk, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לסנן הפתעות לא נעימות לפני שאני בא לבדוק רכב לקנייה, האם ישנה סיבה בגינה המוכר יסרב להעביר לי צילום רישיון רכב בטלפון?
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מה הפער בהוצאות רכב ותחזוקה בין 5 מקומות ל 7 מקומות? דלק, ביטוח וכו' האם הפער משמעותי?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב חברים. אני צריך רכב 7 מקומות והתקציב שלי הוא עד 50,000. לא מחפש שיהיה חדש וגם לא מחפש רכב חדשני עם שלל טכנולוגיות. אני צריך שפשוט יעשה את העבודה כמו שצריך, כמה שפחות מוסך, שיהיה חסכוני [יחסית כמובן], ושהמזגן יקרר היטב גם במושבים האחוריים [שלא כמו מזדה 5]. כמובן שעדיף גם בסכום נמוך יותר. תודה!!!
הודעה אחרונה מאת shha, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, אודה לעזרת חכמי הפורום האם קיימת חייה כזאת : רכב מתנהג מהיר ואמין. אך ורק שלושת הנתונים האלה. שום דבר אחר לא מעניין לא נוחות לא נראות לא צריכת דלק. רכב מהנה ואמין קיים דבר כזה? עד 50 אלף . המון תודה לעוזרים !!!
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 927 צפיות
אהלן חברה, חוות דעתכם על הרכב קודם כל. מצאתי יונדאי גטס gls 2008 עבר 140 יד שניה פרטית, הרכב עבר טסט לא מזמן, אם המחירון 10 כמה לדעתכם לגיטימי לקנות אם הרכב יעבור בדיקה ויצא תקין, ומי שהיה לו רכב כזה מה צריך לבדוק בבדיקה ראשונית לפני שלוקחים לבדיקה במוסך? ו
הודעה אחרונה מאת shlomo92, -
-
אני רוצה לקנות רכב והחלטתי ללכת על השברולט קרוז 2011.. אשמח לשמוע על הרכב האם כדאי לקנות אותו , חוות דעת ,אנשים שהיה להם או יש את הרכב הזה מה יש לכם להגיד??.. והאם כדאי לקנות אותה מחברה כמו שלמה סיקסט?? אם לא כדאי לקנות משלמה סיקסט אז למה??.. אז מה יש לכם להגיד על השברולט קרוז 2011?? רכב טוב או לא?? עושה בעיות??? ובכללי מה אתם אומרים על הרכב הזה...?? הרכב טוב שווה לרכוש אותו? אני ממש חייב את העזרה שלכם כי ממש עוד חודש אני מתכוון לרכוש את הרכב. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
המחירון שלה 50 יד 2 מממגרש זה הגיוני בכלל דבר דבר כזה? לא הלכתי לראות עדיין את הרכב. ששאלתי את המוכר אם הרכב תקין הוא אמר שהוא תקין ושאני מוזמן לבוא לראות. ששאלתח לגבי תאונות הוא אמר "שלדה נקייה". כנראה היה לרכב הזה איזה סיפור...רק איך אפשר לדעת... אולי נקנתה מקונס? בכללי אני יודע שכשמשהו טוב מידי מכדי להיות אמיתי הוא כנראה לא אמיתי ומה שעולה בזול בדרך כלל משלמים עליו ביוקר. מה דעתכם על העניין פה?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לצערי ההורים עשו תאונת דרכים לפני 10 ימים עם רנו גרנד קופה יומיים אחרי שהוציאו מהסוכנות. הצרכים מהרכב החדש, חסכוני (נוסעים הרבה, 30-40 אלף ק"מ בשנה) בטיחותי ( 5 כוכבי בטיחות במבחנים האירופאיים) משפחתי, עד הרנו היו עם 2 סבבים של סקודה אוקטביה, מחיר סביב 130,000 ש"ח. +- אשמח להמלצות, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 770 צפיות
שלום אני מחפש הרבה זמן סיאט איביזה ידנית מנוע 1200 טורבו מצאתי אחת היום ביקשתי תבדיקה אני צריך חוות דעת על הבדיקה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, מתלבטים בין שני הרכבים שהם פחות או יותר זהים. עשינו נסיעת מבחן על שניהם ולא כל כך מצליחים להחליט הפרמטרים החשובים לנו הם: - בטיחות - חיסכון בדלק וטיפולים - נוחות נסיעה האם ההתראת שטח מת שיש באיוניק היא שוברת שוויון? יש משהו אחר שכדאי לשקול? תודה!
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מתלבט איזה רכב לחפש, שישמש כרכב עיקרי במשפחה (תינוקת בדרך). מחפש DSG, שיהיה 4-5 דלתות, תא מטען גדול, שיכול לאכסן עגלה ודברים של תינוק, ועוד מדי פעם מזוודות ותיקים, וכלב גדול במושב האחורי. חוץ מזה חייב להיות בטיחותי, עם מערכות עזר זה נחמד גם, וכדאי מאוד שיהיה כיפי לנהיגה, עם מנוע חזק ומהנה. התקציב הוא 70,000 ש"ח, עם גמישות מסויימת. חשבתי על: לאון, גולף וראפיד. מרגיש כאילו ה1.4 יהיה טוב, חושש שה1.2 חלש מדי. האם אני צודק? מאיזה שנה DSG נחשב אמין בדגמים האלו? מאיזה שנים להיזהר? חשבתי לחפש משנת 2013-2014 והלאה. המטרה היא להישאר עם הרכב הרבה שנים, אז לא רוצה משהו שמהקנייה ירגיש לי מיושן. תודה אורן
הודעה אחרונה מאת asa160, -
-
- 0 תגובות
- 447 צפיות
היי כמו שרשמתי בכותרת.. מחפש מקום טוב לבדיקת רכב כי אני לא מהאזור ולא מכיר. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת !_Nike_!, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי אפשרות להחליף את הרכב הקיים בפיאט 500 מנוע 2 צילינדר טורבו נפח 875 סמק עם 85 כ״ס. שמעתי בעבר ממכר שעובד במוסך שהאמינות של המנועים האלה מוטלת בספק. טען שהטורבו הולך בתדירות גבוהה בנוסף בגלל הוברציות של המנוע גורם לבעיות במנוע ואף לקריסה. אשמח לשמוע ממכם עד כמה נכון השמועה שרצה לגבי אמינות המנוע הזה. ואיך באופן כללי האוטו לעומת המנוע 1250 עם 69 כ״ס. אבקש להתייחס רק לפיאט 500 ולא להציע חלופות אחרות. טל.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
- 1 תגובות
- 471 צפיות
שלום , אני מעוניין לרכוש קיה פיקנטו ולפי מה שהבנתי מנתוני היצרן , דגם EX יותר חסכוני בדלק מדגם LX.אבל לפי מה שהבנתי , הנתון הזה רחוק מהמציאות. יש למישהו נתונים אמיתיים לצריכת דלק של דגם EX לעומת LX
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 929 צפיות
שלום אני רווק בן 27 מחפש רכב ספורטיבי ומאובזר. תקציב סביב ה100K. מתלבט בין 3 הדגמים האלו. עדיפות לדגם 3 דלתות ומאובזר ביותר. מה הדגם העדיף מבין ה3 ולמה? תודה
הודעה אחרונה מאת OrBenDavid, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
השבוע הוחלף מוח גיר בסקודה יטי של ההורים שלי בעלות לא קטנה בכלל. הרכב נקנה ביולי 11 וצבר קצת מעל ל113K קילומטר. כבר כמה זמן שההורים שלי משתעשעים ברעיון של רכב חדש אבל אחרי התיקון הרעיון הזה קיבל בוסט. סך הכל, לאורך כל התקופה שלו אצלנו הרכב שירת את ההורים שלי בצורה טובה ואין תלונות (פרט לתיקון האחרון). מחירון הרכב הוא סביב 40 אלף, רכב חדש באותו סגמנט זה 140-150 אלף. אני ייעצתי להורים שאם קונים רכב חדש אז חובה שיהיו לו כמה שיותר מערכות בטיחות, כי מבחינת אבזור לא חסר ליטי משהו. יחד עם זאת, אשמח לשמוע את דעתכם ואיך אתם הייתם פועלים. חשוב לציין שאין צורך בהלוואה והכסף קיים. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 519 צפיות
שלום אני מעוניין לבדוק רכב (טויוטה) לפני קניה ומחפש המלצה למכון\מוסך ראיתי בפורום המלצות על "מבדק" ו"מכון אהרון" אשמח לדעתכם תודה רן
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
Toyota Auris
מאת Oferjak- 5 תגובות
- 966 צפיות
שלום, עד לחמישי שעבר היתה לנו הונדה אינסייט 2009 שהיתה סוס עבודה נהדר, לצערי עשינו תאונה והיא הפכה לטוטאל לוס. אני מחפש רכב שיהיה חסכוני בדלק, כיוון שאנחנו נוסעים בערך 25 אלף ק"מ בשנה, ואמין מכאנית. אני רואה הרבה מאוד רכבי טוטה אוריס, גם ביד 2 וגם בחברות הליסינג למיניהן. למישהו יש מושג עד כמה אמין הרכב הזה? האם הוא סובל ממחלות מיוחדות? תודה, עופר
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 857 צפיות
היי יש בבעלותי כרגע סובארו אימפרזה 2006 ניו אייג מנוע 1600 ואני לא כלכך מרוצה ממנה בגלל צריכת דלק יחסית גבוהה. מתלבט להחליף אותה ויש לי התלבטות בין 3 דגמים של רכבים דייהטסו סיריון טויוטה סיריון או פיאט פונטו גראנדה או כל רכב אחר בתקציב שעדיף עליהם. תקציב: 13 אלף מחפש רכב כמה שיותר אמין וחסכוני כמובן. אשמח עם תעזרו לי לבחור את הרכב הכי טוב.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
היי, (הודעה ראשונה שלי בפורום, אז לקטול אותי בעדינות) יש לי אופציה לרכישה בתנאים לא רעים בכלל של מיצובישי אאוטלנדר phev דגם 2018 (מבחינת כסף). העלות של הרכב, ירידת הערך, עלויות עתידיות (למעט סעיף אחד שמופיע בהמשך) - לא רלוונטיים מבחינתי. מי אני? (כלומר - אנחנו...) משפחה של זוג הורים, שני ילדים קטנים (מתחת לגיל 3), כלבה אחת של 35 קילו שלא יושבת על מושב אחורי (כיום על הרצפה בצד של הנוסע). איך אני נוסע? כל יום חול 40 ק"מ הלוך לעבודה ו-40 ק"מ חזור הביתה. קיימת עמדת טעינה גם בעבודה וגם בבית. הנסיעה היא בכבישים מישוריים להחריד, כ-10 ק"מ בפקקים, ו-30 ק"מ במהירות המקסימלית המותרת בכביש 4. כל סופ"ש נסיעות לארוחות שישי (כמו נסיעת עבודה מבחינת מבנה טכ…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, הסיפור הוא כזה - דוד שלי נכה ברגל אחת ולכן הוא זכאי לרכוש רכב ללא מס וחייב להחליף כל 3.5 שנים לרכב חדש. הרכבים שלו בד"כ נמכרים אחרי 3.5 שנים במחירי מחירון ואף יותר בגלל קילומטראז' נמוך באופן חריג. היום הסיפור קצת שונה - יש לו הונדה סיויק 2015 שהוא עבר איתה תאונה (נזק 10K שהוא קיבל מהביטוח) ויש פגיעה בשילדה, הוא לקח את הרכב לבדיקה עצמאית ואלו ההערות לגבי הפגיעת שילדה - לפי איך שנראה המשמעות היא שולית ולפי מה שהבנתי הנזק הוא שהקורה קיבלה מכה והייתה צריכה לעבור זיפות כדי לא להחליד. עכשיו מגיע הקטע האמנותי. חוץ מהתאונה שקרתה ונזקיה, הרכב מכל שאר הבחינות במצב חדש עם 17K ק"מ בלבד שננהגו על ידו בלבד (רובם מהבית לעבודה וחזור). מחירון משוקלל של הרכב …
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי הצעה לרכישת יונדאי אקסנט 2009 יד 00 שמורה עם כ100kkm במחיר של 18k. השאלה אם זו עסקה כדאית, הרכב כמעט בן 10 אמנם טופל במורשה ובזמן אך הרכב כבר מתיישן. אין לי באמת צורך לרכב בגודל הזה (ישמש כרכב שני). השאלה האם עדיף לרכוש רכב יותר חדש 2011-2012 עם אותה כמות ק"מ במחיר זהה מסוג פיאט- פנדה, פונטו גרנדה/איבו. חשוב לי אמינות וצריכת דלק סבירה. איזה מבין האקזמפלרים כדאי לרכוש ביחס של תמורה למחיר ולדרישות? תודה.
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 701 צפיות
המחירים לאוטו בן 9-10 הם סביב ה12000 שקלים. יש למישהו התרשמות , האם הרכב כדאי כרכב ראשון עבור נהגת חדשה...? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 894 צפיות
אהלן חברים מחפש רכב לאמא שלי בתקציב של עד 65K ש"ח. עדיפות לשנתון גבוה, אבל לא פחות מ2011, אפשרות לק"מ גבוה יחסית (כל עוד הרכב יהיה במצב טוב מן הסתם). כרגע היא מתניידת בלנסר 1.5 שעושה את העבודה, ובאופן כללי עד היום התניידה ברכבים יפניים ליסינגיים כאלה. אבל היום בא לה קצת יותר, בעיקר בעניין הבטיחות. אז הדרישות הן (לפי הסדר): בטיחות: כמה שיותר מערכות בטיחות אקטיביות, יותר טוב. בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב. עדיפות לכמה שפחות התרעות וצפצופים ויותר מערכות שמתערבות. תא נוסעים: עם דגש על מרווח לפחות מקדימה, מאחורה לא מתוכננים לשבת אנשים באופן קבוע ככה שזה פחות מעניין. שדה הראיה גם חשוב, למשל בלנסר ספורטבק שלי היא מרגישה שהיא ממש לא יכולה לראות כלום …
הודעה אחרונה מאת Doron_Z,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce