ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
ישנו זוג סוחרי רכב, כנראה בעל ואישה, שפועל באזור נתניה במסווה של מוכרים פרטיים. השיטה: לוקחים רכב מסוכנות ליסינג (בד"כ אחרי תאונה קשה) ומציגים אותו כרכב שהם נסעו עליו בליסינג מימוני. אני מכיר אישית מישהו שנפל בפח. מכיוון שהם נראו אמינים ויתר על בדיקה וגילה מאוחר יותר שהרכב עבר תאונה קשה. סימנים מחשידים: 1. אין קבלות על טיפולים או שמות ספציפיים של מוסכים בו הרכב טופל. יגידו לכם ש"הכל רשום בספר הרכב". 2. הרכב לא נמצא ליד הבית. "בעלי עובד בXXXX והרכב איתו במשך היום". כרגע יש מודעה אחת לפחות ביד 2 שאני חושד ששייכת לזוג. יונדאי CW ממושב סביב נתניה. וודאי יש עוד הרבה רמאים שם בשטח אבל אלה מוכרים לי אישית. הישמרו!
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 656 צפיות
מחפש סופר מיני אוטומטית באיזור ה20k, לא הולך לנסוע יותר מדי, מקסימום 800 קילומטר בחודש, לכן לא מחפש משהו סופר חסכוני שכן לא נראה לי שזה יחסוך לי יותר מדי בעלות של הדלק. בראש ובראשונה מחפש רכב אמין. רוב הנסיעה מתוכננת להיות בין-עירונית. המליצו לי על דהייטסו סיריון בתור רכב פשוט ואמין, אולם אני מחפש המלצות לרכבים נוספים שיכולים לענות לי על הדרישות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכולם! לאחר כשנתיים וחצי עם ההונדה סיוויק 2016 שלי. אני מחפש רכב מהנה לנהיגה. היו לי רכבים ידניים ורק האחרון היה אוטומט. מחפש רכב עם האצה טובה מהנה לנהיגה, אפשר להגיד ספורטיבי אבל שלא יקרע לי את הכיס בדלק (כמה שאפשר חסכוני) חשבתי ללכת על דיזל ידני אבל אין כמעט רכבים כאלה בארץ. התקציב הוא עד 90 אלף. חשבתי על הלאון ידנית (ידוע שהיא לא דיזל) הנסיעות שלי בערך בכל יום 15 ק"מ אם יש לכם רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
שלום מעוניינים לקנות רכב 7 מקומות. שתי שאלות: 1. האם הפרסומים של חברות הליסינג שנותנות חשבונית הוצאה מוכרת לעצמאים אכן בפועל מוכר ברשויות המס? 2.אפשרויות המימון הן או לקיחת הלוואה של 60 א' בריבית מצויינת (עובדי מדינה) ואז החזר חודשי של ההלוואה כל חודש, או לקחת רכב מליסינג ואז התשלום החודשי יהיה לחברת הליסינג. האם לא עדיף לקחת בליסינג ואז כל 3 שנים להשתדרג ברכב יותר חדש? אם נקנה מפרטי נחזיק אותו הרבה שנים. לא נשדרג מהר ובסכום הזה נביא רכב שנת 2013+/- מה עדיף? תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת eli774, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו יודע מתי מבצעי חבר פז'ו וכן סקודה?
הודעה אחרונה מאת green, -
- 2 תגובות
- 616 צפיות
צמצמתי את האופציות... שתיהן מאוד דומות, מי יותר עדיפה מבחינת נוחות, צריכת דלק, בטיחות, אבזור בטיחותי וכו? מניח ששתיהן אמינות מאוד אז לא שואל לגבי זה....
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיים רכב חדש עם תיבת הילכים ידנית נעימה (לא מחוספסת) ומנוע שקט? בעיקר זה 4 צילינדר אבל אם יש רכב 3 צילינדר שהוא שקט גם טוב
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
מה קורה? עוד קצת ואני משתחרר מהקבע הקצר שהייתי בו והגיע הרגע להתחיל לחפש רכב פרטי שלי אני ממש דבע בנוגע למחירים ויחסי ביצועים ודלק בין רכבים אז סליחה מראש מה אני מחפש? הייתי 3 וחצי שנים נהג בצבא...על דודג ראם על פורד אף 350 סופות וכדומה וזאת אני אומר בכדי להכריז שמיני לא באה בחשבון כלל ..פשוט לא מסוג לשבת בפיקנטו או סוזוקי אלטו- הבנתם את הנקודה חח בזמן האחרון אני מתעניין קצת ביד 2 וראיתי את הקורולה 2010 2011 שנכנסת לי לתקציב וגם מבחינת המראה אני מתחבר מאוד אלייה וכמובן האמינות והחסכוניות היחסית לשנתון וכדומה... מחפש רכב שתכלס ישמש אותי נסיעות קצרות בעיקר אבל כמובן יש את הספונטניות של הבאלי לטייל פתאום ולנסוע איזה 200 קילומטר לכל היותר אם לא יורדים לאי…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 862 צפיות
היי חברים, הכותרת קצת דרמטית אני יודע, אבל חברה שלי מתלבטת בין קאיה פיקנטו ולבין יונדאי I10. הרכב חדש ברמת גימור בינונית, מנוע 1250 אוטו'. השאלה שלי עד כמה שני הרכבים האלה דומים, מבחינת מנוע וגיר ובידוד רעשים וגם לגבי השוק שלה בפרטי ידוע לי שהיונדאי היא כבר משנת 2013 ואילו הפיקנטו הוא דגם חדש. ועוד שאלה, האם זה באמת "נחשב" היום להוציא רכב לכביש בשנת 2019 ולא בדצמבר 2018? כלומר במקרה הזה זה קריטי להוציא ב2019? **במידה ויש שרשור דומה בנושא אשמח שתפנו אותי אליו כי לא מצאתי, תודה.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 997 צפיות
שלום חברי הפורום, אני סטודנט לומד בקריית שמונה , מחפש רכב לסטודנט ומתלבט בין רכב חסכוני ידני לבין רכב שיהיה נוח וקצת גדול יותר נגיד עד מנוע 1600 אוטומט חשבתי על פורד פוקוס או יונדאי אקסנט עד שנתון 2008-2009 ומהקטנים אם אקח ידני חשבתי על ספארק או i10 התקציב שלי הוא עד גג 14-15 אלף שקל . צריך את עזרתכם בין עלות ותועלת של רכב קטן לעומת גדול לסטודנט . בא בראש פתוח לגבי הצעות חוץ מצרפתיות . תודה מראש לעוזרים !
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב בטיחותי, שיהיה עם ביצועים סבירים + ושיהיה חסכוני עד כמה שניתן (ברור לי שביצועים בא על חשבון דלק). יש מספר אפשרויות ביד 2, כולל מסוחרים, או חברות השכרה וליסינג: פורד פוקוס, Sport סדאן אוט' 1.6 עם 125 כ"ס, שנת 2013, יד ראשונה, 73,000 ק"מ. ויש אופל אסטרה, Berlina Enjoy סדאן אוט' 1.4 עם 140 כ"ס, שנת 2013, יד שניה, 110,000 ק"מ ויש גם: פורד פוקוס Titanium הצ'בק אוט' 2.0 עם 170 כ''ס, שנת 2012, יד שניה, 60,000 ק"מ - הצורה פחות חביבה אבל עדיין זה מנוע חזק מאוד מה דעתכם? האם הפורד עדיפה על האופל או ההיפך? חשוב לי שתהיה תאוצה טובה, שיגיב טוב בעקיפות, אבל שיהיה בטיחותי מאוד ולא בזבזני מידי בדלק ובטיפולים. מה חשוב לבדוק ברכבים הללו? תקלו…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום רב, אשמח לקרוא את דעתכם על תוצאות הבדיקה. מדובר בפיג'ו 308 סטיישן 1.2 טורבו עם 54,000 קמ. אציין כי מראש ידעתי שהגג עבר תיקון לאחר נזקי ברד. הדבר המטריד ביותר בבדיקה הם רעשי המנוע שמצוינים - הבוחן אמר שצריך להתייעץ עם בוחן מטעם פיג'ו וייתכן כי זהו הרעש הטבעי של המנוע - מדובר ברעש מאזור הקראנק לטענתו כאשר הסל"ד עולה לאחר התוצאות דיברתי עם נציג המכירות של הליסינג, המחיר כיום עומד על 45K שח, מבחינתם אין יותר מה לדבר על המחיר. כמו כן הרכב עוד צריך להיכנס לטיפול ויעבור עוד תיקונים קלים כמו החלפת תיקון הפנס שמצוין בבדיקה
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תקציב בין 20ל27 אלף בעיקר מחפש סופר מיני/ מרכב דומה לרכבים שאני מתייעץ לגבייהם. אפל אסטרה מה דעתכם על הרכב ? הוא אמין? סלחן מבחינת החזקה? מתלבט ביינו לבין יונדאי i20 או 30 אני מחפש רכב במרכב הזה או דומה לו שיתן לי גם קצת ביצועים וגם אמינות ושקט ואם אפשר קצת טיפים ממה להיזהר בדגמים האלה? ואם יד שלישית כל כך נורא?
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום, הייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת על קיה ריו החדשה מול יונדאי I20. בעקרון הדור הקודם של שניהם היה זהה כמעט ועכשיו כאשר היונדאי החדשה הגיע (לאחר מתיחת הפנים) היא קיבלה יותר איבזור וגם מנוע חדש. הייתי רוצה לדעת איזה רכב יותר מומלץ. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת D4K, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 687 צפיות
שלום , מחפש עבור בני,בן ה-23 רכב מיני או מיני משפחתי ,בתקציב עד 32k/ *טווח ק"מ שנתי -עד 10,000 ק"מ . *שילוב של נסיעה עירונית וחוץ-עירונית *אמין *מחיר טיפול /אחזקה 'שפויים' *אבזור ומרווח סבירים *סחירות (לא בראש-העדפות...) בעיקרון הוא חושב על שברולט-ספארק ידנית ,מקריאה בפורום ובמאמרים אחרים ,הבנתי שיש מתחרות לא רעות.. אשמח להמלצות . תדוה -עופר
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 706 צפיות
היי, אשמח לחוות דעת לגבי רנו קליאו דור 4 שנת 2013 , 120 כוח סוס מדגם קולקשיין, 110 ק"מ תודה מראש לעוזרים (:
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
יש מקום מומלץ כלשהו? מה המחיר בערך? תודה.
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אחרי חיפושים רבים התקבענו על הג'אז, אבל נראה שאין הרבה רכבים כאלה בשוק, בטח לא בקילומטראז' מתאים ובמחיר מתאים. מישהו הציע לנו פג'ו 208. על פניו זה הרכב המושלם בשבילנו - בטיחותי, זול, מאובזר, מנוע סביר (אנחנו רוצים את ה1.2 טורבו), חסכוני בדלק, תא מטען סבבה ואפילו אמין יחסית. אממה, אנחנו חוששים מזה שהיא צרפתית. האם יש סיבה לחשוש? היא רואה מוסך? נוטה לתקלות? (התקציב שלנו הוא עד 35 אלף שקל. הצרכים - זוג פלוס אחד. מקום לעגלה. נסיעות מחוץ לעיר אבל לא יומיומיות. חסכוני, אמין ובטיחותי) מה הייתם לוקחים? יש רכב אחר שאנחנו צריכים לשקול?
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי חבר'ה אני חייל משוחרר ואני כרגע מתחיל לעבוד ומעוניין לקנות רכב בתקציב דיי קטן של 15K, יכול להיות שאני יהיה טיפה גמיש ויעלה טיפה אם יהיה מציאה. המטרה של הרכב זה נסיעות לעבודה וחזור (20 ק"מ לכיוון) וכמובן שישמש אותי לסופשים לחברים וכאלה. מדובר ברכב ראשון בשבילי, הייתי נהג בצבא ויש לי ניסיון אך עדיין מדובר ברכב ראשון. מה שחשוב לי הוא כך: 1. בטיחות - זה בטופ, חשוב לי שיהיה רכב בטיחותי עם מספיק כריות אוויר וכל מה שנלווה לכך. 2. אמינות - רכב שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מידי עם מוסכים. 3. סוג הרכב - מיני, לא חושב שיש לי צורך ביותר מכך עקב כך שרוב הזמן אני אנהג לבד או עם עוד מישהו אחד. 4. תיבת הילוכים - עדיפות לידני אך אין לי בעיה עם אוטומט. 5. כוח - יוצא …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני רוצה לקנות רכב בתקציב של עד 45,000 ש"ח. אמור לשמש לנסיעות בין עירוניות במישור כ70 ק"מ ביום. חשוב לי שהוא יהיה חסכוני בדלק.
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
היי מה הרכב הכי חסכוני (אוטומטי) במחיר 50-60 אלף? יש טעם בכלל להסתכל על היברידיות ישנות? מפחד מכל הקטע של הסוללה וההלפה היקרה שלה...
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 תגובות
- 631 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי בתקציב של עד 40K שח. מעדיף שלא יהיה סטיישן כי ניסיתי לנהוג על ה I30CW ולא נהנתי כל כך מהנסיעה שלו. הדרישות שלי מהרכב הן כדלקמן לפי סדר חשיבותן: 1. בטיחות 2. מרווח פנים בעיקר בספסל האחורי. (שאוכל להתקין כיסא בטיחות נגד כוון הנסיעה ושלא אצטופף מקדימה* 3. אמינות 4. אוטומט חשבתי על I35, אך מתקשה למצוא אקזמפלים טובים בתקציב הזה. לכן מתעניין באופציות נוספות. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 660 צפיות
במסגרת חיפושי אחר ה-SUV האולטימטיבי, החלטתי לבדוק גם את הסטלביו. אחד הדברים שעלו בנסיעת המבחן הוא החוסר במערכת ניווט מובנית + חוסר באפשרות צימוד לטלפון (Android Auto / Apple CarPlay). בעלי הסטלביו שבחבורה - איך הסתדרתם עם זה? האם יש דרך להתקין מערכת ניווט על המסך הקיים? רעיונות אחרים? תודה!
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיתי בזמן האחרון הרבה פרסומות של ירידי מכירות בחברות ליסינג. לדוגמא budget שיש להם מה3-7 דצמבר יריד מכירות ורשום שיהיה שם מבצעים מטורפים. האם באמת יש מבצעים טובים בירידים כאלה והזדמנות למציאות- רכבים שהם בסדר בלי תקלות ובמחירים טובים או שהקומבינה היחידה בכל העסק הזה זה על הלקוח? מה הקריטריונים של רכבים שעוברים למכירה? האם בכולם הייתה בעיה כלשהי שגרמה לחברה (במקרה הזה budget) לנסות למכור אותם? גם דיברתי איתם בטלפון והנציגה אומרת שבשביל מחירים ופרטים צריך לבוא למקום לראות... למה זה ככה והם לא מפרסמים את המבצעים באינטרנט ובטלפון? אני בטוח שיש פה הרבה מנוסים שיוכלו להסביר לי על כל העסק הזה. תודה! די
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 842 צפיות
חשבתי שהעידכון של הספורטאז היה החל מ2016, ובכל הכתבות שאני מוצא ל2016 מראים את הצורה החדשה (עם גריל יותר קטן, והפנסים גבוהים יותר) אבל לכל ה2016 Urban שאני רואה ביד 2, יש את החזית הישנה, אז אני מבולבל... מישהו יכול לתת לי הסבר קצר שאדע שאני מחפש אחר הרכב הנכון? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי, נולדו תאומים ב"ה ואני מחפשת לקנות רכב 7 מקומות. הפרמטרים שחשובים לי: נוחות, בטיחות ואמינות. אשמח להמלצות. תודה!
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
סופר מיני חדשה עד 120k 1 2 3
מאת Acoca_N-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים, מעוניין לרכוש סופר מיני חדשה לאשתי שרוב הזמן תהיה עם שני ילדינו הקטנים ברכב. המאפיין הכי חשוב לי ברכב הוא בטיחות, אקטיבית ופאסיבית. למיטב הבנתי הונדה ג'אז הכי מצטיינת. יש דגמים נוספים שאולי אני מפספס? עריכה: יש אפשרות להמתין מספר חודשים אם יש דגם מעניין שאמור להגיע. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, ההורים חושבים לאחרונה להחליף את המאזדה 3 2008 הקשישה.. הרכב ישמש כרכב שני ככה שצריכת הדלק פחות קריטית. ישמש לאמא שלי ולאחי (חייל, הביטוח שלו יהיה בצורת לא נסעת לא שילמת). צריכה להיות אפשרות להכניס 2 כסאות תינוק מאחורה. אמא שלי, לא נמצאת בפורום אז אני יכול להגיד שהיא נהגת בכלל לא משהו אז לכן חשבתי להמליץ להם על רכב עם תיקון אקטיבי לסטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ולכולן כבר יש בלימה בחירום אז לא חושב שצריך להזכיר.. אם לא קיימת סופר מיני כזאת אז אשמח לשמוע מה הוא הרכב העממי ביותר שניתן להשיג כיום עם המערכות האלו. עדיף מאד לא ג'יפון למרות שלא ראיתי זולה יותר מהקארוק שמקיימת את התנאים.. אשמח לשמוע המלצות, תודה!
- 2 תגובות
- 810 צפיות
שלום, אני מחפש מכון לבדיקת רכב לפני קנייה להיום בצהריים באיזור רחובות, נס ציונה?
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 768 צפיות
היי לכולם. אני מחפש לקנות רכב קטן עד 30K. אוטומט (לא רובוטי) בלבד מפאת מגבלת רישיון. חשובים לי מאוד פרמטרים של בטיחות, אמינות וצריכת דלק נמוכה עד כמה שניתן. רוב הנסיעות שלי הולכות להיות בעיר וטיפה מחוץ לעיר פה ושם. המועמדים שלי כרגע הם: 1. מיצובישי ספייס סטאר - הכי "אוטו" מכל המועמדות לדעתי. חיסרון אפשרי הוא הגיר הרציף שאני לא אוהב כ"כ (רוב לימודי הנהיגה שלי היו על הונדה סיוויק עם גיר רציף) אבל מאחר ואני לא מתעתד לנסוע בכבישים מהירים הרבה אני חושב שהרעש מהמנוע לא אמור להיות בעיה. 2. סוזוקי ספלאש - ניסיתי את הסוויפט ולא התרשמתי כלל - המנוע לא הרשים אותי כי אני לא מחפש לנסוע מהר, והפלסטיקה בפנים מרגישה זולה. מודה שהאקזמפלר היה יוצא מגרש מכוניות ולכן יכול לה…
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 468 אורחים (הצג רשימה מלאה)