ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
אוקטביה/אוריס סטיישן/איוניק. למי הספסל האחורי הרחב ביותר ותא המטען הכי גדול? (כותרת נערכה)
מאת Dor Gotleyb-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לי שלוש אופציות לליסינג (בגלל גודל הגאז) סקודה אוקטביה 1.0 אמבישיין טויוטה אוריס סטיישן היברידית יונדאי אויניק פרמיום היברידית. רציתי לשאול האם יש סיכוי באחד מאלו לשים שני כסאות תינוק פלוס בוסטר באמצע? אשמח גם לדעת למי מהם יש את הבגאז הכי שווה? Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
-
- 0 תגובות
- 490 צפיות
מה דעתכם בתור רכב יד 2 , על מה לשים לב בבדיקה (גיר ומנוע לא אמינים מאיזה ק"מ מתחילות הבעיות)
הודעה אחרונה מאת פסקרה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מה עדיף לרכוש בתקציב הנ"ל? שנת 2015-2014 לדעתי יכנסו בתקציב
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז כמשתמע מהכותרת, אני מחפש SUV עם ניחוח ספורטיבי, תקציב פלוס מינוס 200K. לא מדובר על תאוצות משברות שיניים או מהירות מירבית שמתאימה לרינג, אלא למשהו שייתן תחושת מהירות, תאוצה, והתנהגות. הרכב יעשה בערך 20K ק"מ לשנה, 100 ק"מ ליום בתוואי שרובו בין עירוני. מה חשוב לי: - כאמור, תחושה ספורטיבית - בטיחות (בלי מובילאיי!) - מרווח במושב האחורי - שלא יהיה ספרטני בטירוף - צריכת דלק סבירה פלוס מה פחות חשוב: - שמירת ערך - שיהיה חדש (במילים אחרות, יד שנייה מ-2017 וצפונה גם הולך) מי שהגיע לקו הגמר, אחרי הרבה לימוד ועם 0 נסיעות מבחן: - קארוק 1.5 - פיג'ו 3008 עם המנוע החדש (180 כ"ס) - קאדילאק XT5 יד שנייה (אני יודע, לא בדיוק בר השוואה לשאר, אבל נראה מעני…
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מבקש לדעת מה גובה "ההנחה" שחברות ליסינג צריכות/חייבות לתת, הבנתי שחברות הביטוח מורידות אחוז מסויים ממחיר המחירון. מחירון 85. מחירון משוקלל 88. מחיר אחרון 75. מכונית נקיה מתאונות עם 57 אלף קילומטר תודה
-
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לאחר מכירת מיטו תלתן - מחפש להתקדם הלאה. מה הכי הייתי רוצה? גולייטה תלתן 2010-2011 שתיכנס בתקציב. אבל יש כרגע רק שתיים בלוחות. אחת במצב על הפנים (נסעתי לראות אותה) והשניה משופרת stage 2. אני מעדיף לקנות רכב סטוק. אפשרות שניה - גולייטה 170 כ"ס. אותו מנוע של המיטו אבל יותר "רכב". לדעתי אם אתפשר על כזו אתחרט דיי מהר מהכוח שכן היא כבדה יותר מהמיטו וכאמור על אותו מנוע. אפשרות שלישית - 159tbi. כאן כבר יש מספר אקזמפלרים במצב לא רע. הבעיה? הם נמכרות 30-35 א"ש מעל המחירון. המנוע דיי מוצלח ועם צריבת תוכנה קטנה אפשר להקפיץ את ההספק ל 255 כ"ס (מאוד דומה לגולייטה תלתן) שכן זה אותם מכלולי מנוע וטורבו. אפשרות רביעית - 208gti. כאן יש כמה אקזמפלרים לא רעים. ה…
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
הרכב polo gti שנתון 2012 האם כדאי ללכת על הרכב? 80 אלף קילומטר. ממה להיזהר? גם פה המנוע או הגיר בעייתים? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת IloveCars, -
- 5 תגובות
- 817 צפיות
תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לדעתכם על הבדיקה. הנציג אמר שלא היו תאונות. בבדיקה אמרו שלא הוחלפו חלקים אך כמעט כל חלקי הפח והפגושים עברו תיקון וצביעה. תודה
הודעה אחרונה מאת Big_In_Japan, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 944 צפיות
אהלן! הגיע הזמן להפרד מהבלנו 97 ששירתה אותי נאמנה! החלטתי שאני רוצה לנסר בין 2009 ל 2010. אני לוטש את העיניים בעיקר לכיוון הספורטבק, אבל לא נעול, ופתוח גם ללנסר ה 1.5. כרגע מצאתי שני רכבים שמעניינים אותי. הראשון הוא ספורטבק 2010, יד שניה, בעלות פרטית, עם 150K ב₪29,000. הרכב השני הוא לנסר 1.5, יד ראשונה, פרטית עם 90K ב21,000₪. נניח ששני הרכבים טופלו ותוחזקו כראוי. במה הייתם בוחרים? מחכה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת Matan Hadad, -
- 1 תגובות
- 675 צפיות
שניהם עם אותו ק"מ (75000) , אותו יד (01) , שניהם בשנים 2014 , שניהם במחיר של 60 אלף (הם טוענים לגמישות במחיר במעמד הבדיקה) , הלאון 5 דלתות , האיביזה 3 דלתות. שתיהם הצהירו לי על תאונות מאוד קטנות והראו לי תמונות של התאונה , ללאון מכה קטנה מהאופנוע בדלת הנהג אשר הוחלפה בלי פגיעה בשלדה כל שאר הרכב ללא מכות/שריטות וללא תיקוני צבע/פח. באיביזה : מכה מאחורה אשר הוחלפו חלקים מקוריים לא פגיעה רצינית , הראה לי תמונות של הלפני + דו"ח שמאי. חשוב לי : צריכת דלק , רכב שייראה צעיר (תאכלס שניהם עונים על ההגדרה) מוריד לי קצת מהאיביזה שיש גג פנורמי אבל הוא רק מתרומם ולא נפתח ממש מבאס , בלאון מוריד לי שזה לא 3 דלתות (אין תקציב לגימור fr וגם צריך רק אוטומט) מה אתם אומרים מה כ…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם מתלבטת בין שלושה רכבים אשמח שתתנו את דעתכם מבחינת אמינות הרכב תקלות וצריכת דלק נוסעת לרוב בעליות של ירושלים רוצה לדעת שאני לא אקרע את המנוע. (אצא מנקודת הנחה שהרכבים עוברים בדיקה קנייה ושהכל בסדר) תודה על העזרה רנו קליאו 0.9 ידנית טורבו 2013 (60 אלף ק"מ, יד 2) סיאט איביזה 1.4 ידנית 2013 (51 קלף ק"מ, יד 1) שברולט ספארק סוף 2015 1.2 ידנית (27 אלף ק"מ, דרך avis, יד קודמת הייתה ראשונה פרטית)
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
מחפש ואגית :)
מאת TipTnx- 1 תגובות
- 534 צפיות
תקציב של 60-70 אלף גג מחפש את הרכב ספורט (עדיפות לסטוק) היה לי בראש אאודי a3 מנוע 2000 אוטומט גולף gti עד שנת 2009 לאון קופרה שנת 2009 בערך יש רכבים מומלצים עד 60 או 70? ואם מישהו מוכר אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, לאחרונה התעניינתי ברכישה של סיאט לאון סטיישן 2015, וזאת לאחר שחבר שלי גם רכש אחת כזאת לאחרונה. שמנו לב להבדלים בין הרכבים ורציתי לדעת האם יש הבדל נוסף בין הדגמים או האם יש עדיפות מבחינה מכנית לאחד הדגמים. שני הדגמים הם סיאט ליאון סטיישן 2015 עם מנוע 1.2 אוטומטי. שניהם באותה רמת גימור (סטייל). ברישיון רכב של אחד הרכבים מצוין שהוא 105 כ"ס ויש לו 6 כריות אוויר. ברישיון של הרכב השני מצוין שהוא 110 כ"ס עם 7 כריות אוויר. מישהו יודע להגיד האם יש הבדל נוסף בין הדגמים או האם יש עדיפות לאחד מהם?
הודעה אחרונה מאת DanielKot, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מתייחס באופן כללי לדגם לדעתי בין השנים 2012-2016 (פלוס מינוס) לי את את ה 2014, מטופלת ושמורה עברה טיפול ננו קרמי לפני שבוע ומוחזקת באופן שוטף נראת פצצה! השאלה שלי היא לגבי השוק והמכירה שלה. נתקלתח בכמה הודעות מכירה של רכבים דומים, באתרי מכירות (פשפשוק וכדומה) שלפעמים אין תגובה אחת על רצון בקניה שלה (הייתי בהלם!) הרכב מפנק, נראה טוב, ביצועים טובים ומאוד נוח. המחיר הנדרש עליה לפי לוי יצחק הוא 69,000₪. השאלה שלי היא האם אני אוכל סרטים והרכב בסדר גמור וסתם נתקלתח בהודעות בלי פוטנציאל מכירתי או שהרכב לא כלכך מכיר ואני צריך להתחיל לדאוג ביום שארצה למכור אותו...
הודעה אחרונה מאת Dani Tubul, -
- 1 תגובות
- 859 צפיות
היי, מישהו יכול לתת חוות דעת על הג'ולייטה תלתן ירוק (1750). האם זה נחשב רכב טוב ואמין, או שמדובר ברכב לא מוצלח שסובל מהרבה בעיות ושמצריך הרבה הוצאות כדי לתחזק אותו? בנוסף, איזה טיפולים רכב כזה היה אמור לעבור אחרי 100K ק"מ? ובכללי מה מומלץ לבדוק?
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם, אני בן 24 גר בצפון הארץ.(קרית שמונה- יש עליות וירידות בינוניות) מחפש רכב סופר מיני שיהיה טוב לנסיעה עירונית לרוב הזמן, ולאיזה פעם עד פעמיים בחודש נסיעה למרכז הארץ. בכללי הרכב אמור לעשות בשנה קרוב ל 15,000 ק"מ, והתקציב שלי הוא עד 45אלף ש"ח. אני לא מבין יותר מדי ברכבים, אז תנסו גם להסביר לי קצת יותר על הרכבים שאתם מציעים זה יעזור לי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
קניה של רכב 0 ק"מ 1 2
מאת yvavni-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב!! מה הקאץ במכירת רכב 0 ק"מ מחברת ליסינג ? חוץ מההפחתה של 13 אחוז מהמחירון? איזה בעיות אני יכול להיתקל במכירה עתידית?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שואל עבור חבר: מחפש רכב 7 מקומות, התקציב זעום - עד 16K. כנראה שהאופציה היחידה פחות או יותר היא הפיקאסו. (לוגאן לא מתאימה, קטנה מדי) אשמח לתשובות ממי שיודע (ולא משמועות) איך האמינות בפועל של סיטרואן פיקאסו 2.0 ? היה כאן לאחרונה שרשור השבתה של רכב כזה בגין עלויות תיקון גיר מעבר לשווי הרכב, האם זו תופעה כוללת? איך האמינות באופן כללי? אשמח לכל מידע מבעלי נסיון וידיעה. (שוב, אבקש לא משמועות בעלמא ) בנוסף, האם המנוע מתאים להסבה להנעה בגז? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם אני מתלבטת איזה רכב לקנות חשוב לי לציין שאני גרה באריאל ולכן צריכה שיהיה רכב שלא ממש יתאמץ בעליות לא מחפשת משהו ספורטיבי או מהיר מידי חשוב שיהיה חסכוני בדלק ואמין ראיתי שברולט ספארק שנת 2015 ידני מנוע 1.2 (דעתכם?) וחשבתי גם על סוזוקי ספלאש תודה רבה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי רכב לקניה ואני רוצה לקחת לבדיקת מוסך. אני מחפש מוסך טוב לבדיקה באיזור רמלה\ לוד. קראתי על מוסך פליקס וראיתי לגביו תגובות לא טובות. ראיתי גם שמוסך קומפיוטסט ברמלה עושה בדיקות. אשמח לקבל עליו חוות דעת, ובנוסף אם יש המלצות למוסכים אחרים יתקבל בברכה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gabri, -
- 3 תגובות
- 957 צפיות
שלום רב!! די הרבה זמן אני מתלבט לקנות רכב חדש ואחת האופציות שמצאו חן בעייני היא מיצובישי אקליפקס קרוס INSTYLEֱ! מעוניין לשמוע חוות דעת על הרכב בעיקר על המנוע שהוא 1500 טורבו(אף פעם לא היתנסתי במנועי טורבו) האם הביצועים שלו טובים יחסית למנוע 1600 רגיל ? האם הוא חסכוני כמו שמציגים אותו בחברה?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
א. הבנתי שנעשה שידרוג בסוף 2010, הוא משמעותי? ואיך מבחינים בו? ב. ההבדל בין גרסת comfort ל elegance משמעותי? ג. עדיף דגם 2009 עם150 אלף ק"מ, או דגם סוף 2010 אחרי השידרוג עם 200 אלף ק"מ? שניהם אותו מחיר. ד. האם יש דברים שצריך להיזהר ולבדוק ספציפית ברכב הזה? תודה רבה מראש לאנשים הטובים שטורחים לתת מענה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, בקשר לריקול שהיה בסיאט ארונה, בזמנו שאלתי ומישהו פירסם את הקישור : https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5308402,00.html כתבו שיהיה פתרון טכני קבוע במהלך נובמבר, האם הסתיימה הסאגה? בתודה מראש! ערן
הודעה אחרונה מאת ערן מ, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אז ככה. אני כרגע בתהליך לקנות רכב מחברת השכרה/ליסינג/מכירה אחת הגדולות בשוק (לא יודע אם מותר לי לציין את שמם) קצת פרטים על ברכב- מדובר במאזדה 3 אקטיב שנת 2015 יד ראשונה מהשכרה עם ק"מ של 87 וחצי. מחירון הרכב הוא 78k הסכמנו על 60k והתחייבות על מנוע, גיר, שילדה. הרכב נראה מצויין ללא מכות/שריטות. הרכב עבר 5 טיפולים על ידי החברה והפרש בין טיפול לטיפול הוא 15 אלף קמ כמו שעון. מבחינת ההיסטוריה שלו היה לו מכה בכנף שמאל (מכת פח) והוחלף. מבפנים יש לו דפקות מינוריות ואני אצרף תמונה למען המחשה. באובראול הרכב נראה במצב פצצתי ואני מתכוון לקחת אותו לבדיקה במוסך. רציתי לדעת חוות דעת ואם יש הצעות או המלצות כי אני כרגע דיי מושפע מדעות קדומות (ובצדק) לגבי רכבים מהש…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום רב, איני יודע אם זה המקום המתאים להתייעצות, כי היא בעיקרה פיננסית וכלכלית, לכל בעלי הידע, רציתי לדעת, מהי הדרך הכי מומלצת לקניית הרכב, לאחר התייעצות עם יועץ מס, זה אמר לי הלוואת בלון, כיוון שיש החזרים על כל הריביות וזו הוצאה מוכרת, אין בעיה גם שהרכב ירשם על שמי כפרטי כיוון שזה עסק עצמאי. האם למישהו יש ניסיון בתור החזקת רכב כעצמאי ומהם השטיקים שאפשר לנצלם? תודה מראש, מקווה שהייתי ברור. בברכת שנה טובה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים, אני מחפש רכב בתקציב של 15K-20K עדיף אוטומט כדי שגם אמא שלי תוכל לנהוג עליו במקרה הצורך, אבל גם ידני בא בחשבון (מתגעגע חייב להגיד..) כרגע אני נוסע משהו כמו 30 ק"מ ביום, נסיעה בינעירונית בעיקר. מן הסתם חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ואמין. הפיג'ו 107 הידנית תפסה לי את העין, אבל עשיתי עליה נסיעה קצרה והיא הרגישה לי מצועצעת מידי. אז.. המלצות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אופל אינסיגניה 1 2
מאת aderet- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום חברים. הסיטרואן C4 האהובה שלי (בציר 2006 2.0) החזירה את נפשה לבורא בתאונה אחרי שירות של כמעט 8 שנים אצלי ללא בעיות מיוחדות ואחרי לבטים לא מעטים החלטתי שהאופל תחליף אותה-אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את הרכב בגירסה הספציפית הזאת ובכלל.. האקזמפלר המדובר הינו מבציר 2014 1.6 טורבו, 81000 ק"מ על השעון ונמכר על ידי שלמה SIXT. הרכב אמור להגיע תוך יום יומיים כדי שאבחן אותו (שילמתי מקדמה כדי שישנעו אותו על בסיס נתונים יבשים בלבד) ואני תוהה על מה לשים דגש בבדיקה שלו. האם יש רגישויות מיוחדות? כמובן שאקח את הרכב לבדיקה במכון אבל אני לא מוותר על בדיקת מחשב לזיהוי תקלות ובדיקה כללית במוסך המתמחה ברכב הזה לפני הבדיקה במכון. האם יש מוסך מומלץ שיכול לסייע לי? אשמח לתשובה ASAP- ת…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש המלצה לרכב חדש עם מירב מערכות הבטיחות הפסיביות והאקטיביות, לרבות התראת שטח מת ולרבות מערכת עזר לחניה (360 מעלות).כמו כן הרכב שאני מחפש אמור להיות גבוה (SUV), באופן שהכניסה והיציאה מהרכב תהיה קלה.מחיר הרכב פחות מ 200,000 ש"ח ורצוי כמובן פחותככל שניתן.תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
שלום לכולם, בנובמבר נגמר הליסינג על ה208 של אשתי, והתחלנו לחשוב על המחליף - הסגמנט הוא ג'יפון בגודל של הקארוק/טיגואן/3008 וחבריהם. מחפשים רכב חזק (יחסית), איבזור בטיחות מקסימלי, תא מטען גדול, איבזור מפנק. לאחר סבב ראשון בסוכנויות (לפני נסיעות מבחן), נפסלו על הסף טוסון/ספורטז/קשקאי על סעיפי איבזור או חולשה. הCX5 מרגיש איכותי ומפנק אבל נהגתי עליו והרגיש לי חלש ותא המטען הקטן + מובילאיי איכזבו אותי. חשבתי שהזוכה יהיה ה3008 או הטיגואן 2L שבשבילו תכננתי למתוח עוד קצת את התקציב. ואז נכנסתי לסקודה וראיתי את הקארוק (1.5 EXEC), שעונה על כל הדרישות ואף מעבר חוץ מכוח שזה צריך לבדוק במציאות איך ירגיש לי (הקודיאק הבכיר מרגיש לי גדול מדי ויקר מדי). מישהו כבר ע…
הודעה אחרונה מאת Ron.P,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Erel
- איציק נ.
- David32
- SlowRide
- BoazB11
- yuvk
- גולדן191
- PASHUT
- quizlette85117701
- MarkoJ
- amosbmw