ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש מבצע עליהם בavis. ראו הצעת מחירhttps://imgur.com/gallery/wBv4yYl 1. מה דעתכם על המחיר והתמורה? 2. מה דעתכם על הרכב? צרכים: מרווח (יש ילדים), בגז' גדול, אמין וצריכת דלק טובה יחסית לבנזין מלא זמן תגובה מהיר מבחינת האצה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט בין שני רכבי פג'ו 308SW הבדיקה של שניהם הייתה נקיה יחסית, הם באותו הגיל ועם קילומטרז קרוב אחד לשני. ההבדל הוא בהסטורית הטיפולים שלהם (מצ"ב) נראה שכל אחד מהם ביקר במוסך יותר מאשר פעם ב 15,000 ק"מ (על פי הנחיות היצרן) ושכל אחד מהרכבים חווה תקלות שונות שאני רוצה להבין האם הן Showstopper אשמח לקבל תובנות לגבי איך אתם רואים את הסטורית הטיפולים של הרכבים, מה הסיבה לתקלות שהם חוו ומי מהשניים עדיף אם בכלל ? רכב 074 - הסטורית טיפולים.pdf רכב 075 - הסטורית טיפולים.pdf
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 0 תגובות
- 454 צפיות
התייעצות לגבי בדיקה סיאט איביזה ידני 2015
הודעה אחרונה מאת seatleon14, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, לקחתי רכב סקודה פאביה 2015 שאני שוקל לרכוש לבדיקה במכון. לגבי הגיר, נכתב "נקישה בשילוב הילוכים, רעידות בתאוצה, נזילת שמן וצינורות קירור". במוסך מורשה סיאט טענו שכל הסקודות מגיעות עם ההערה הזאת. האם מדובר בכסתח של מכון הרישוי? אם אכן יש בעיה בגיר, מה המשמעות הכספית של זה? האם ייתכן שיש בעיה ולמרות שיש אחריות, היבואן עושה בעיות במימוש שלה ולכן המוסכים המורשים "מרגיעים"? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
-
אלפא מוטורוס
מאת wwe1984- 0 תגובות
- 465 צפיות
בחיפוש רכב 0 קמ נתקלתי במודעה של אלפא מוטורוס מישהו מכיר ? שמע
הודעה אחרונה מאת wwe1984, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
שלום לכולם, אשמח להתייעץ איתכם ברכישה של רכב שני במשפחה... רכב אוטומט בלבד, עד 15 אלף שקל, הרכב ישמש לנסיעות קטנות, לא יום יומיות (לכן אולי אין חשיבות גדולה לצריכת הדלק), חשובה הבטיחות (בקרת יציבות, כריות אוויר וכדומה...) והאמינות (בלי מחלות קשות מידי). המון תודה!
הודעה אחרונה מאת webmas1, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לאחרונה אני מתעניין ברכב חדש לאחר שהיונדאי I30 2013 התיישנה, ראיתי באתר הונדה רחובות כל מיני דגמי רכבי הונדה והכי מעניין אותי CIVIC TYPE R. האם למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? מה דעתכם על המעבר מיונדאי להונדה?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מתעניין ברכב sx4 משנת 2008 עם תיעוד טיפולים. אשמח לפענוח טופס הבדיקה והאם כדאי להתקדם עם הרכישה? האם האיקסים הם כדי להסיר אחריות של מכון הבדיקה, אחרי הכל רכב בן 10.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב חדש ואחד מההתלבטויות הוא ניסאן קאשקאי 1.2 טורבו דגם acenta tech . השאלה היא יותר לגבי המנוע? האם הוא מספיק בשל גודלו ונפחו למרכב רכב גדול שכזה למרות שהוא טורבו? האם הוא באמת חסכוני לעומת מנועי 1600 באותה קטגוריה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן אני בעל פולקסווגן פולו 1.2 TSI שנת 2011, שגמעה כמעט 65,000 ק"מ. הילדים כבר בני 3 ועם הכיסאות מאחורה, הכל הופך להיות צפוף מאוד. אני כבר לא יכול להזיז את כסא הנהג אחורה עד הסוף מבלי לקבל ברך ורגל בועטות בתוך הגב. אז... בסוכנות סובארו בראשון לציון הציעו את ה-XV 2.0 EYESIGHT, יחד עם מיגון גחון מקורי, ב-158,911 על הכביש. 1. קודם כל, המחיר סבבה? אפשר להוציא הנחה יותר גבוהה? זה למעשה 5,000 שקל מתחת למחירון שרצו. האם מישהו הצליח לקבל את הדגם הזה בפחות? האם הם חברו בעבר למועדוני לקוחות כלשהם על הדגם הזה? 2. האם הרכב הזה מגיע בכלל לרכבי 0 קילומטר יד שניה? כלומר, ב-2019, יש סיכוי שאמצא את שנתון 2018 מוצע בהנחה משמעותית? 3. כדי 'להלביש' אנ…
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתוני הרכב: 07/14 34500 אלף קילומטר. יד 1 פרטי. מנוע 2.0 מחיר אחרון: 71k חוות דעתכם. מצורף טופס הבדיקה.
הודעה אחרונה מאת Tom777, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 556 צפיות
שלום לכולם, אנחנו מחפשים משפחתית/סטיישן ובעיקר חשוב לנו שלא תעשה בעיות (כיום עם c4..) ואם אפשר גם יחסית חסכונית.. כרגע מתלבטים בין kia ceed\forte subaro impreza mitsubihi lancer אשמח לשמוע המלצות והערות.. תודה!
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 784 צפיות
שלום, רכב שאני שוקל לרכוש. האם הייתם ממליצים? ריו שנת 2014, קילומטראז: 23500~ ידני 1.2 רכב עם קילומטרז' ממש נמוך, האם אין יותר מדי בעיות בבדיקה יחסית לכמות הק"מ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מוטי.כ, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
רכב עם הנתונים הנ"ל האם כדאי לשלם מעל המחירון? מחירון 74k (משוקלל 83) , מחיר נדרש: 77k מועד עלייה לכביש: 7/2014 קילומטרז': 33000 יד ראשונה פרטית הרכב צריך החלפת צמיגים, וביצוע טיפול 60 אלף. כמה הייתם משלמים על הרכב? כמובן שבמידה והבדיקה תקינה, בלי דברים חריגים. ללא תאונות.
הודעה אחרונה מאת Nadavamos27, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תוצאות בדיקה שערכתי השבוע לקיה פיקנטו,את הרכב לא לקחתי אך מאחר ומכון הבדיקה בחר להשתמש במילה מכה במרכב ולא מכה בשילדה שלאחר התייעצות עם שמאי זה אותו הדבר,מה גם שמעה בעמוד אמצעי(ראו קובץ מצורף) הינו שילדה לכל דבר ועניין...לא רצה המוכר לשלם לי בחזרה את הכסף של הבדיקה למרות שהתחייב לי והוא מוקלט ומצולם,למודעות ביד 2 מצולמת גם כן שרשום שם שהוא מתחייב...מה אוכל לעשות?
הודעה אחרונה מאת belior, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב משפחתי חסכוני שיהיה מקום בתא מטען למזוודה גדולה ועגלה. ובמושבים מאחורה שיהיה מקום לכיסא תינוק ועוד שני ילדים עם בוקסר. התקציב הוא גג 30000 ש"ח בתקווה לפחות. שיהיה כמובן אוטומט עדיף 6 הילוכים ולא 4(לחיסכון) בטיחותי אמין ונוח. בנתיים מה שראיתי מומלץ ואני מתלבט בניהם אלו: 1.קיה פורטה 2.יונדאי I30 או I30CW (לא יודע מה עדיף) 3.פורד פוקוס סטיישן או סדן (לא יודע מה מרווח יותר במושבים מאחורה) 4.סובארו B3 אם יש למישהו רעיון לרכב אחר גם אשמח תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת E T, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, לאחר חיפוש בפורום נותרתי ללא מענה בקשר לרכב שעומד על הפרק - רנו מגאן אסטייט 2016 1.2 טורבו בנזין. אני נמצא עוד בשלבי הגישושים ואיני סגור על הרכב. הצורך שלי הוא ברכב שמתאים ל2 נפשות + 1 שבדרך בעז"ה. בהתחלה הייתי סגור על קליאו אסטייט ובדגש על הדיזל (מספיק גדול?) אך אין הרבה כאלה למכירה ובמהלך חיפושיי נתקלתי במגאן. הרכב של הפרק עלה לכביש ב09/2016 כך שעדיין באחריות ועם ק"מ נמוך מאוד. הרכב נכנס בתקציב ולא הרבה יותר יקר בהקליאו, מה דעתכם על רכב זה? חשוב לנו שהרכב יהיה בטוח, בטיחות אקטיבית אינה קייימת בשנתונים אלה ובתקציב זה, למעט מובילאיי. אז הדגש הוא על בטיחות פאסיבית. חשוב לנו שהרכב יהיה זריז יש במשפחה רנו קליאו 1.2 והרכב מרגיש דומה …
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. מאז ומעולם תמיד חיפשתי רכב כזה אבל אף פעם לא מצאתי רכב כזה שמור מדי. אבקש לדעת מאנשים שהחזיקו רכב כזה מהי מידת האמינות? איפה או איך מומלץ לטפל בסדקים בדשבורד צריכת דלק בעיות או מחלות אם ידוע. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
כרגע נוסע על איביזה fr 2014 מחפש רכב עם יותר כח תיבת הילוכים אוטומטית בלבד ביררתי לגבי איביזה קופרה ורוב החוות דעת היו שליליות רוצה לשמוע על הלאון Fr 1.8 בשנתונים 2013-14 וכמובן הצעות אחרות המראה החיצוני והפנימי די חשובים, מחפש מראה ספורטיבי ורכב עם כח
הודעה אחרונה מאת NadavOhana, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי כרגע סונטה 2016 לימטיד, עשיתי איתה כבר 85000 ק"מ. אני מתכנן החלפה בסוף השנה היות והאחריות עומדת להסתיים וגם 100k ק"מ בערך זה לא קצת. האוטו מעולה, שום תקלות עד עכשיו. חסכוני ומפנק, אפילו הרפידות בלמים עדיין כמו חדשות בגלל הבלימה הרגנרטיבית. עיקר "הבעיות" איתו, איכות הרכבה בינונית פלוס, כבר יש 2 מקומות עם קרקושים קבועים ומעצבנים. וגם עיצובית לא משהו. אני מתלבט מה לקנות, כאשר חשוב לי מאוד שיהיה חסכוני, עדיף אפילו היברידי, אמין ומערכות בטיחות ונוחות לא פחות מהסונטה. כמובן סונטה חדשה באה בחשבון, אך מעדיף משהו יותר מעניין התקציב סביבות 200 אלף אני נוסע כ 30000 בשנה. ועוד שאלה, אם אחליט לקנות סונטה חדשה. האם כדי לעשות טרייד אין או למכור ו…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
היתיעצות רכב ליסינג 1 2
מאת Gavrik- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן, אני מקבל רכב מהעבודה יש לי כמה אופציות אשמח ליעוץ. האם יש הנחה של 500 ש"ח לרכב היברידי? יונדאי איוניק פרמיום קיה נירו מזדה 3 ספורט מיצובישי אינטנס asx Ch- r היבריד c-lub אוקטביה מה מומלץ מה הנקודות החזקות / חלשות של הרכבים?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין ברכישת רכב שני במשפחה לתקופה של 2-3 שנים עם עדיפות לרכב משפחתי ולא רכב סופר מיני. התקציב הוא כ- 70 אלף ש"ח. השימוש ברכב יהיה בעיקר לנסיעות בינעירוניות וגם נסיעות עירוניות קצרות של כעשר דקות כל יום כאשר ממוצע הנסועה הינו כ- 10000 ק"מ בשנה. לרכב תהייה חנייה קבועה. הדברים החשובים לי הוא עניין האמינות, הבטיחות והנוחות. קראתי מספר ביקורות על הרכב וגם מודע למחירו כרכב חדש ב- 0 ק"מ. אשמח לייעוץ וחוות דעת בדבר כדאיות רכישת ניסאן סנטרה 2017 במחיר של 75 - 80 אלף ש"ח. תודה.
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 6 אלף צפיות
הרכב העיקרי במשפחה הוא CX-5 שמשמש אותנו לנסיעות סופ"ש וביום יום את אשתי. אנחנו מחפשים רכב שני שיוכל להכיל 2 כסאות בטיחות בכיף (כל סופר מיני ומעלה) - כדי להסיע את הילדים למסגרות בבוקר או אחה"צ. אני אשתמש ברכב בעיקר כדי לשים את הילדים במסגרות ואז לנסוע לרכבת (כ-20 ק"מ הלוך-חזור) ונסיעה פעם בשבוע לתל אביב (80 ק"מ הלוך-חזור) ונסיעות מזדמנות אחרות. סה"כ כ-1,000 ק"מ בחודש - 12,000 ק"מ בשנה. אנחנו מתכננים להחזיק את הרכב כמה שנים (3-4 שנים מינימום) אין לי בעיה לנהוג על ידני ולכן יש הרבה אפשרויות. הרכב צריך להיות זול יחסית לאחזקה (גם בהיבט של ירידת ערך), בטיחותי, מאובזר ונעים לנסיעה. אני מעדיף שגם יהיה כיף לנהוג בו ושיראה טוב ולא "ליסינג זול". ה-Sweet spot של…
הודעה אחרונה מאת T-Maxximum, -
-
- 15 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, היום לקחתי לבדיקה 308SW מאחת מחברות הליסינג. לפני הבדיקה נאמר שאם יצאו ליקויים חריגים שניתן לתקן הם יכניסו את הרכב למוסך לפני המכירה הבדיקה סך הכל יצאה סבירה - לא היו הפתעות מיוחדות, עם זאת, הבוחן ציין כי רצועת התזמון (טיימינג) פגומה. כשחזרתי עם תוצאות הבדיקה לנציג המכירות, הוא אמר שהם יכניסו את הרכב למוסך ויבדקו אם צריך להחליף. לי זה נשמע לא תקין במיוחד לאור הסיכום הראשוני, עכשיו אחרי ששריינתי את הרכב ושילמתי מקדמה ובנוסף שילמתי עוד 500 שח לבדיקה במכון. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, הקרוז 2011 הנאמנה שלי, מצריכה שיפוץ גיר, ואני מעדיף לקנות רכב חדש במקום להשקיע 6,000 בתיקון התקלה. אשמח לקבל הצעות לגבי רכב משפחתי אמין, וחסכוני בדלק עד 45K. כרגע מצאתי ביד 2 שברולט קרוז טורבו 2014 LT יד ראשונה עם 45 קילומטרז'. האם לפי דעתכם כדאי ללכת שוב על שברולט? או שכדאי לחפש רכבים אחרים? בתודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם חתמתי על זיכרון דברים, אך עדיין לא שילמתי, אני מחוייב לשלם?
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עד כמה זו בעיה בהחזקה לטווח ארוך? (6-7 שנים) כמעט כל הדגמים שחשבתי עליהם הם עם מנוע טורבו אבל הפחידו אותי עמוקות לגבי תוחלת החיים של מנוע טורבו שלא עבר תחזוקה מתאימה (דברים כמו הגברת סל"ד רק אחרי שהמנוע מגיע לחום המתאים או כמו המתנה של כמה דקות בסיום הנסיעה לפני כיבוי הרכב וכו') הסיכוי שנהג ליסינג שמר על כללים אלה נראית לי די אפסית. אז מה זה אומר? שלא כדאי לגעת בדגם טורבו מודל 2015/6 מליסינג?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני נוסע 30000 ק"מ בשנה,ולא רוצה להתעסק עם מכירה של הרכב. יש למישהו נסיון/מכיר חברה שנותנת ליסינג ללקוח פרטי שנוסע 30000 במחירים סבירים?
הודעה אחרונה מאת razamit, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 823 צפיות
הרכב מקיה דגם סיד 2012 רציתי לדעת כמה זה בעייתי בעיות האלו: 1)בלוק מנוע - רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים ומערכות שמן - בדוק שמן בנסיעה 2)מערכת קירור מנוע - קורוזיה/אבנית ברדיאטור קורוזיה 3)ת.הילוכים אוטומטית - בלאי דיסקיות מרווחי יתר 4)ציריות - מרווחי יתר - החלף תומכים, בולמי זעזועים 5)מ.היגוי - מרווחי יתר, נקישות - החלף או לכוון 6)תיקוני מרכב , משמעות נמוכה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- Camaro 92
- discoTD5
- shaymolcho
- פינדר
- פריג'י
- Loder
- gpro
- 3n
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- outnex