ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר קריאה רבה, עומדות מולי כרגע שתי אופציות. קיה נירו חדשה מהסוכנות - 135 אלף יונדאי איוניק חדשה 0 ק"מ יד ראשונה (מסוכנות דוגמאת מוטודיל) - 118 אלף הסיבה שהקיה אני מעדיף מסוכנות ויונדאי כיד שנייה זה כי דבר ראשון לא מצאתי נירו כיד שנייה 0 ק"מ והתנאי מימון של יונדאי הם לא אטרקטיבים אם אני קונה אותם מהסוכנות. הצרכים כרגע הם רכב משפחתי בטיחותי מרווח וחסכוני ל3-5 שנים שבסופם החלפה לרכב חדש יותר (זה למה תנאי המימון חשובים מאוד לשם קבלת הלוואת בלון והחלפת הרכב אל מול היתרה בהלוואה). אתם חושבים שההבדל במחיר גובר על החסרון שבקנייה מיד ראשונה? האם שווה לא לקחת את הסיכון של קנייה לא מהסוכנות ולשלם על זה קצת יותר? אם המחיר לא היה משחק פה תפק…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שמן כהה בלאי דיסקיות בגיר. משהו שהוא בעייתי? Sent from my SM-G610F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני גר בתא ועוד בירושלים 120 קמ ביום (הלוך חזור), האם עדיף רכב ליסינג או לרכוש? יש השתתפות בדלק 1000 שח חודשי. כרגע על סקודה אוקטביה ולא יכול לרדת מבחינת הגודל לרכב קטן יותר. יש המלצות ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, שאלה שהיא כרגע ברמה התיאורטית לצורך הבנתי: כאשר קונים רכב חדש מיבואן ישנן עלויות נוספות מעבר למחיר הרכב, נכון? כגון: אגרת רישוי, התקנות שונות (מוביליי?), עמלות שונות וכו'. שאלתי היא מה היקף העלויות האלה? בכמה כסף מדובר? כמובן שאני מתייחס לעלויות הכרחיות, לא לשידרוגים ותוספות למיניהן שהן ע"פ בחירת הרוכש. תודה.
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! הלכתי לראות היום רכב- פולקסווגן פולו 2010, מנוע 1.2 TSI לאחר הבדיקה יצאתי עם 2 מסקנות עיקריות: 1.הרכב צריך טיפול (החלפת שמן,בדיקת בלמים, רצועת טיימינג,החלפת גומיות תושבת למנוע) 2. הרכב צריך צמיגים חדשים (כל הארבעה) האם כדאי לרכוש? ואם כן על כמה אפשר להתמקח עם המוכר להוריד במחיר הרכב? למיטב הבנתי צמיגים חדשים זה סביב ה1000. הטיפול עצמו יכול לעלות עוד 2000-3000 לפחות... תודה לכולם! Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 1 תגובות
- 811 צפיות
בתור בן אדם שלא מבין ברכבים ולא מתיימר להבין בנושא, אני די אבוד ואשמח לעזרה. מחפש וקורא כשבועיים, בכל פעם שאני חושב שאני הולך על דגם מסויים - אני קורא הרבה ביקורות שליליות ויורד מזה. בין השאר היו I25, I30 ו-I35 (כן, כולן יונדאי כי הן עונות על הצרכים שלי ככל שידוע לי, אבל לא קריטי לי שהרכב יהיה יונדאי). התקציב הוא עד 60K. הרצון הוא לקנות רכב מיד ראשונה פרטית, ושיהיה חצי משפחתי - אנחנו זוג בלי ילדים אך זה בתכנון - בשנים האחרונות אנחנו עם I20 וזה מרגיש כבר קטן, ומצד שני I35 לא נראה לי נחוץ. מחפש שנתון 2015, "ביצועי על" לא בראש מעייניי אלא בטיחות, אמינות וטיפולים לא יקרים. רוב הנסיעות הן עירוניות, פעם-פעמיים בשבוע נסיעות עד 120 ק"מ (הלוך-חזור), בתנאי דרך סטנדרטיים (אין …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה להשקיע עד 130 אלף קניית רכב פנאי שטח. איזה רכב משתלם יותר כלכלית ל 5 שנים ואיזה יותר טוב לדעתכם. אופציה א׳- אני קונה לדוגמא יונדאי טוסון חדש 0 קילומטר, ראש שקט יותר במחנות תיקונים אבל רכב סטנדרטי. אופציה ב׳- ביד 2 רכב בסגנון q3 עם קילומטרז נמוך סביבות 40 אלף ומטה 3 שנים על הכביש. עכשיו ממה ששמתי לב, היתרון- מצד אחד זה שהשנתון ישן לא אומר שהרכב פחות טוב להיפך בגלל שהוא יותר מפואר יכול להיות שאקבל יותר איבזור, אפילו במערכות בטיחות. + סטטוס שזה גם שווה קצת בנינו. מנוע יותר חזק ברוב המקרים ולפעמיים גם יותר מפואר מבפנים. החיסרון- רכב 3 שנים על הכביש, כרגע עם רנו ואחרי 4 שנים החלו תקלות. השאלה אם רכבים יוקרתיים יותר הם בהיכרח אמינים. כלומר …
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וברכה הציעו לי איביזה2010 1600 אוטומט לא dsg. הגירים האלה אמינים? תודות
הודעה אחרונה מאת חזקי, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אשמח להמלצות ל suv במחיר הנ״ל שנתונים 2013-2017 הרכב ישמש משפחה של 4 , יעזוב את החנייה בממוצע פעם בשבוע (איזור 10k קילומטר/שנה} פוזל לחברות הבאות: jeep / toyota / volkswagen / audi תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 3 תגובות
- 704 צפיות
בצער רב נפרדתי מהסקודה פאביה שלי, ועכשיו אני מחפש רכב חסכוני באותה דרגה. ראיתי לנ'ציה אבל אני לא מכיר את החברה ואף אחד לא ידע לתת לי המלצות או דיס-המלצות עליה. בגדול אני מחפש המלצות לרכב קטן וחסכוני (בכל זאת, סטודנט) עם עדיפות קטנה לאוטומט אבל גם ידני זה בסדר, עד 20,000 ש"ח. תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 642 צפיות
בס"ד חברים שלום מדובר בחבר רווק, הנסועה השנתית 25k. התקציב הוא 10k,והבקשה היחידה שלו, שיהיה אוטומט, אמין וחסכוני, עד כמה שאפשר בתקציב כזה. מעבר לזה, אין בקשות מיוחדות, ופתוח להצעות. תודה. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מעוניין לרכוש רכב חזק נוח(היה לי עד כה מאליבו 3.5 כך שיש לי למה להשוות) ואמין. ואם יש משהו ששומר על ערכו אז קיבלתי בונוס. בבדיקה קטנה שערכתי מצאתי כמה אפשרויות אשמח לשמוע את דעותכם בנושא אם יש לכם הצעות נוספות אשמח לשמוע 1- 2013/14 ניסאן אלטימה 2.5 SV (נוחה מאוד וחזקה מספיק השאלה מה האמינות והאחזקה שלה ושמירת הערך) 2- 2012/13 סקודה סופרב 2.0 אלגאנס(מחלת הגיר הידועה דילגה על הדגם הזה או לא?) 3- 2013/14 וולוו S60 T5/T4(זה נעלם גדול מבחינתי לגבי האמינות של המנוע ושל התיבות במיוחד הרובוטיות או הפלנטריות שלהן) 4- 2013/14 מזדה 6 2500 (קשה למצוא במחיר הזה 2500) 5- 2014 מזדה 3 2.0 ספיריט (התפשרות) 6- 2014/15 מאליבו 2000 T (טענות למנוע בעייתי) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי. אז סופית נסגרתי על הקארוק. אני גבוה מאוד ופשוט תנוחת הישיבה בו היא נפלאה עבורי. מתכנן לקחת אותו בליסינג פרטי תפעולי וקיבלתי הצעה מאוד אטרקטיבית מאוטו סנטר. הבעיה היא שיש רק את ה1.0 ליטר ambition. לגבי המנוע הבנתי שהוא מסתדר ואני גם אעשה נסיעת מבחן, אז פחות מפריע לי. ההתלבטות היא לגבי האבזור. בתכלס אני מתלבט רק בגלל המסך שהוא קצת יותר קטן, המצלמת רוורס שהיא לא מקורית והכוונון גב במושבים. מה דעתכם? כמה זה קריטי לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת razamit, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חושב לקנות רכב, המוכר שלח לי בדיקה שהוא עשה בקומפיוטסט (כדי למכור לטרייד אין, בסעיף מזמין הבדיקה כתוב כולמוביל) הבדיקה נקיה למעט: תיקוני מרכב משמעות נמוכה= תיקוני מרכב וצבע, תיקון כנף אחורית ימין, נזק פגושים המוכר מתעקש שלא תוקן כלום והכוונה של הבודק היא לנזק שקיים עדיין בכנף וקצת גירודים וכלום לא תוקן. יש מצב שהוא צודק והבוחן כתב תיקונים וכוונתו לנזק? (אני בוגר נפילה בקנית רכב יד שניה והאמת המדויקת חשובה לי...)
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 2 תגובות
- 492 צפיות
מתכנן לרכוש רכב חדש 0 ק"מ מאיזה חברה אתם ממליצים כדאי לרכוש? מה אחוז ההנחה המקובל שרוכשים רכב 0קמ? הרכב לא לעבודה, שימוש פרטי מעט ק"מ
הודעה אחרונה מאת wwe1984, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מאזדה 3 2015 ספורט ספיריט שעשתה 30 אלף מצורף טופס בדיקה אשמח לעזרה האם לרכוש מחירון יבש 82 משוקלל 88 מחיר אחרון 82 שווה?
הודעה אחרונה מאת Nadavamos27, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, המוסכניק האמין שלי הציע לי לקנות סובארו b4 שנת 2006, יד ראשונה, 103,000 ק"מ בלבד. לטענתו, הרכב במצב ממש נדיר. אתם חושבים שיכולה להיות בעיה בלצי צפויה ברכישת מכונית כזאת "עתיקה"? אגב, נכון לעכשיו יש לי לגאסי 1999 שסוחבת לגמרי לא רע וחשבתי שיש גבול- עד כמה אפשר להתגרות בגורל. זה שיקול נכון לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, הבנתי שיש סוגי בדיקות שונות שיכולים לבדוק דברים עם מחשב ועוד כל מיני צורות בדיקה אם זה רלוונטי מדובר בספלאש האם יש אפשרות לקבל יותר בעבור הכסף בבדיקה? בנוסף מה המחיר הלגיטימי לפי סוג בדיקה ומי צריך לשלם על הבדיקה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לנו 2 ילדים קטנים על כסאות בטיחות בנוסף אנחנו מצפים לילד שלישי ואני מניח שזה לא יעצור שם. אנחנו מחפשים רכב גדול עם תא מטען גדול. שמתי עין על האמריקאיות למיניהן כמו טראוורס.. חשוב לי בטיחות, אמינות, צריכה דלק סבירה ונוחות נסיעה מעדיף שנתון גבוה יחסית אך אם יש רכב שעונה על הדרישות ואמין מספיק אתפשר על השנתון. תודה לכל המייעצים!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מחפש רכב חדש משפחתי בתקציב של 140,000 הכי בטיחותי שיש בשוק במחיר זה. המלצות? תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עלה צורך ברכב. יתכן ובהמשך הצורך יהיה קבוע, אבל נכון לעכשיו אני צריך רכב למספר חודשים. אני רוצה שהתשלום יהיה חודשי כך שאוכל בסופו של דבר להחזיר אותו במידת הצורך. מה האופציות שעומדות בפני? מה העלויות? יש לקחת בחשבון שאני בן 21 (4 שנים על הכביש). אני זקוק לרכב פשוט עד כמה שאפשר נטו להתניידות. פיקנטו, I10, וכו' יעשו את העבודה.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
תקציב בכותרת דרוש אוטו ספורט המבצע 0-100 פחות מ 6.5 שניות ויד ראשונה כמובן. יש לשלול את כל הוואגיות בגלל יחס מחפיר שקיבלתי בסוכנות. לא משנה לא לי גודל יכול להיות הוט-אץ לבין קופה התנאי הבאמת חשוב זה 0-100, אמינות, אוטומטי, ויחס אנושי של סוכני המכירות .
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב אמין וחסכוני עד 10K סדר גודל של 30-40 ק"מ ביום. גם עירוני וגם בינעירוני. לרוב אסע בו לבד או עם אדם אחד נוסף אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 680 צפיות
היי מחליף עבודה ומחזיר רכב חברה מעוניין לשמוע דעתכם על ההצעה הבאה: סיאט ארונה חדשה לתקופה של 30 חודשים במגבלת 20K לשנה תשלום 7900 ש"ח מקדמה/ 30 = 264 ש"ח תשלום חודשי קבוע 1,190 ש"ח בגין הרכב חבילת ביטוח וטיפולים = 481 ש"ח לחודש (לא כולל ברקסים) רישוי שנתי לחודש (אני מגלם) 127 ש"ח סה"כ 2,061 ש"ח לחודש "הבעיה" שאני רואה היא שרכב באחריות יצרן/יבואן של שנתיים. אני די דואג מה יקרה בחצי שנה האחרונה. אשמח לשמוע דעתכם
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 884 צפיות
מכובדי. האם למישהו יש מידע לגבי פיאט הרקולס דגם 18. מנוע 2500 דיזל. אני מעוניין לרכוש רכב כזה ויש לי אחד על הכוונת, הרכב עם 500 אלף ק"מ. האם ידעו למי מכם על בעיות מיוחדות שאני חייב לבדוק בטרם רכישה ? כלומר: האם ידועות בעיות סידרתיות במנועים או בגירים... בעיות סרן אחורי.... בלימה וכיוצא בזה. אודה לתשובות של מביני עניין ובעלי ניסיון עם רכבים כאלה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 1 תגובות
- 531 צפיות
שלום שלום, מחר אני אמור לפגוש איזה dude באשדוד לגבי רכב שאני מתעניין (I30) אשמח להמלצות על מכון. כמו כן אם יש איזשהן דגשים מיוחדים שאני צריך לתת את הדעת עליהן (הרכב ידני אגב) . תודה
הודעה אחרונה מאת Nadavamos27, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 570 צפיות
מה עדיף לקחת? יונדאי i10 רמת אבזור prime או קיה פיקנטו רמת אבזור lx? שני הרכבים 2018
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
שלום לכולם אני מחפש סיטרואן ג'מפי (שנת 2011 ומעלה) ואני נתקל בהרבה רכבים שבבעלות (או שהיו בבעלות) של חברה, או השכרה או שהיו בשימוש ממשלתי (או מוצעים במכרז ממשלתי) בקיצור כל מה שלא יד פרטית אני די מתלבט ואשמח לעיצה טובה במיוחד ממי שיש לו ניסיון ברכישות כאלה. האם זה כדאי? האם נתקלתם בבעיות הנובעות מהעובדה שהרכב לא היה בבעלות פרטית. ואם מישהו כאן עובד בחברה, האם זה נכון שהשימוש הוא ברכב חברה פחות זהיר \ מתחשב ועוד. ממה כדאי להזהר.. וכו וכו תודה רבה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם כמו שכתבתי בכותרת אני מתלבט כרגע בין כמה ג׳יפונים (קארוק, טיגואן איקס טרייל או ראב 4) לפרייבט אחת (אוקטביה) בגלל גודל תא המטען. אני נוסע כבר קרוב ל3 שנים על סקודה פאביה חדשה ומרוצה ממנה בצורה שקשה לתאר במילים ולא הייתי מחליף אלמלא צורך בתא מטען גדול יותר לצרכי עבודה (אני DJ ויש לי ציוד לסחוב איתי, לא כבד אך דורש מקום) הקניה תהיה לרכב חדש מהחברה בלבד והרכב ישרת אותי בחמש השנים הקרובות, כן אני מודע לזה שרכב חדש זה הפסד בכל מצב - אני מוכן לספוג. השאיפה שבעוד כחמש שנים הרכב יהיה בעל ערך סביר למצב השוק ולא אפסיד את התחתונים שלי על הקניה או אתקע עם רכב חסר שוק לחלוטין. התנאים / שיקולים שלי לרכישה הם: - תקציב 150-200 עם אופציה לחריגה קטנה במידה וזה ב…
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף לאשתי רכב. היא לא רוצה (ובצדק לדעתי) רכב סטנדרטי (קיה יונדאי מזדה וכו). לישורת האחרונה הגיעה וולוו s60 אותה אינני מכיר כלל וכן מועמדות נוספות איתן יש לי הכירות. אני מבקש לדעת על מחלות ידועות של הוולוו בשנתונים הללו + מה לחפש מבחינת בעיות חריגות ידועות לרכב הזה + כל דבר אחר שאני צריך לדעת לגביו כגון צריכת דלק, מחירי טיפולים האם יקרים משמעותית וכו' אשמח לכל מידע מבעלי ניסיון עם הרכב הנ"ל תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3,