ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
הי, לאחר חיפושים כושלים למצוא מציאה ראויה לרכב שנתון 2015 ומעלה במחיר סביר אני שוקל לרדת מהעץ ולחפש שנתון 2012 או אפילו 2011. יש כמה אפשרויות שונות ומגוונות אבל הבנתי שממש כמו בעולם היין, תלוי מה הבציר של הרכב. אני סקרן לגבי : מאזדה 3 בשנתונים הללו. הונדה ג'אז רגיל/ היברידי סקודה אוקטביה גולף הפרמטרים החשובים הם: אמינות, מחלות כרוניות כמו רצועות טיימינג שעלולות להישחק, מחלות גיר, וכו' וכו' וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , אני לפני חתימת חוזה על קניית רכב באחת מחברות הליסינג. מדובר בטויטה אוריס מליסינג . עשתה 116 אלף קמ, שנת ייצור 2015. מחר אני אמור לקבל את נתוני הבדיקה . ממה שקראתי כדאי שאבדוק בעצמי. שאלותיי בעניין : - אפשר לסמוך על כך שהרכב היה בבעלות נהג יחיד? -מי מכיר מכון בדיקה שמומחה ברכבי טויטה היברדיים והוא אמין ? באזור תל אביב. -בקניית רכב מחברות גדולות נהוג לקבל הטבות שונות כמו טיפול חינם או ביטוח? -מה עם צמיגים,מצבר וברקסים- אפשר לדרוש החלפה ? אשמח לעזרה תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני על סף קנית של יונדאי i20 שנת 2011, יד 1 עם 42,000 ק"מ. נסעתי על הרכב והוא מרגיש ומגיב כמו רכב חדש. מצורף טופס בדיקה, אני אשמח לשמוע את דעתכם בקשר לבדיקה ובעיקר לפחחות. תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיבלתי הצעה מחבר לקנות את שני הרכבים האלה מחברת ליסינג שנמצאת בקשיים כלכליים. נגיד שהרכבים יהיו באמת במחיר רצפה יחסית למחירון (עדיין לא ידוע מה מחירם כרגע ) וידוע שהרכבים עברו את מכסת הקמ הסביר, עד כמה באמת משתלם לקנות אותם? לשני הרכבים יש מנוע 1.6 (נהגתי ב 1.2 של פיג'ו והרגשתי זוועה). איך האמינות של שני הרכבים ומה הביצועים שלהם? (סוחב עליות, האצות וכו) והאם יש עוד דברים שאתם יכולים לספר לי? כגון הנדסת אנוש גרועה, רעש נורא בסלד סביר וכו
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט האם לרכוש רנו קנגו (2012, 130.000 ק"מ, יד ראשונה). אני יודע שהברלינגו, פרטנר וקונקט עדיפות מבחינת אמינות, אך כל השרשורים שקראתי מתייחסים לשנים 2007-2010 פחות או יותר ואותי מעניין האם ישנו עדכון והיום במודלים המתקדמים 2012-2015 הקנגו השתפרו ונחשבות לאמינות? אני שואל כיוון שלא הצלחתי למצוא ברלינגו, פרטנר או קונקט שעונים על הדרישות שלי (ק"מ נמוך, מחיר, נקייה מתאונות וכו) אני מודע לכלל שבקטוגריה הזו אין הבדלים גדולים ולוקחים את מה שהכי שמור, אך אני לא יודע האם זה כולל את הקנגו כיוון שקראתי עליהן ביקורות נוראיות (דגמים ישנים) שמציינות בעיות גיר ועוד. רקע כללי: מחפש את אחד מהמותגים ואמינות חשובה לי מאוד, 2012-2015, עד 50K ש"ח, עדי…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי ברשותי עד 40 אלף שח ואני מחפש ג'יפון חסכוני בדלק וכמובן אמין. האם סקודה ייטי עומדת בדרישות הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
סובארו XV 2018 1 2
מאת cargirl-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מתלבטת לגבי סובארו XV 2018 לאור כל עניין השמן שדובר עליו. אשמח לשמוע חוות דעת לחיוב וגם לשלילה בכל ההיבטים. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Naftali9, -
-
- 35 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, איזה מבין הדגמים יהיה יותר חסכוני בדלק? 100% עירוני לעומת 100% בינעירוני? האם כל הדגמים של הקשקאי הם עם גיר רציף? איזה רמות גימור באות עם הגג הפנורמי? מצד אחד לקשקאי שוק עדיף ואפשרות לגג פנורמי, מצד שני לקוליאוס אין שוק וזה יתרון בקניה. שניהם מיושנים באותה מידה לצערי. מה דעתכם? הרכב יעשה אצלי 30KKM בשנה בכבישים בין עירוניים. אח"כ יעשה אצל אשתי 5KKM בתוך העיר. אני 1.9 מטר, האם אחד מהם ירגיש "קטן"?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב 5 דלתות (שיהיה תא מטען גדול) אוטומטי משפחתי(מרווח מאחורה) שיהיה אמין במחיר של עד 50K איזה רכב מומלץ?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר׳ה מתכנן לקנות פיגו 208 2012-13 1200 בנזין למישהו פה יש ניסיון ? יכול להמליץ על משהו אחר אולי בטווח מחירים הזה ? גם שיהיה חסכוני וגם ידני
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 1 תגובות
- 522 צפיות
ברצוני לרכוש סיטרואן גראנד פיקאסו 2015 עומדות בפני שלוש אופציות: 1 - 54,000 ק"מ מחיר 79,000 2 - 68,000 ק"מ מחיר 75,000 3 - 79,000 ק"מ מחיר 72,000 כולם עם בדיקה נקיה מה דעתכם? האם הקילומראז הנמוך שווה באמת תוספת של 7000 ש"ח? תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בהתלבטות בין שני הרכבים. סיטרואן גראנד פיקאסו 1600 טורבו בנזין 2015 54,000 ק"מ בדיקה נקיה - 80,000 ש"ח טויוטה ורסו 2015 82,000 ק"מ בדיקה נקיה למעט דלת ושמשה קדמית שהוחלפה - 87,000 לסיטרואן אני מקבל אחריות מורחבת של שנתיים מלובינסקי לטויוטה אחריות רגילה לשנה התלבטות היא שמצד אחד הסיטרואן יותר נוחה וגדולה והמפרט הטכני שלה יותר טוב וגם מועצבת יפה יותר, אבל מבחינת אמינות וירידת ערך אין לדעת.... הטויוטה אמינה אבל פחות נוחה ודי משעממת מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 0 תגובות
- 436 צפיות
אני מחפש לקנות מודל 2013-15 ורוצה לשמוע חוות דעת, שמעתי שהמנועי 1.4 של הפולו ושל הקופרה לא אמינים במיוחד אשמוח לשמוע מאיזה סיבות, ועד כמה הנושא הזה נפוץ
הודעה אחרונה מאת NadavOhana, -
- 1 תגובות
- 830 צפיות
מכיוון שזו פעם ראשונה שאני משלם על רכב כמה עשרות אלפי שקלים תהיתי איך עובד התשלום לבן אדם פרטי - צ'ק? העברה בנקאית? אני מניח שלא מזומן... שאלה נוספת לגבי משהו שלא ברור לי ומסקרן אותי- יש מוכר אחד שאני מנסה להשיג כבר שבוע בטלפונים והודעות והוא פשוט לא מגיב. עוד מוכרת שדיברתי איתה ונשמעה סבבה שאני מחכה להיסטוריית טיפולים ושולח תזכורות בוואטסאפ והיא לא מגיבה. זה ככה ברגיל? מה, הם לא רוצים למכור? הרכבים האלה ביד 2 כבר שבועות. אם הייתי בצד שלהם לפחות הייתי מגיב לבן אדם ואומר אם רלוונטי או לא/אני עסוק ואחזור אליך אח"כ /מחר/אף פעם.. לא מבין את זה..
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מבקש לדעת איך הרכב מבחינת ביצועים ומנוע , אחזקה עד כמה זה באמת נורא? מה ההבדלים באחזקה בין אלפא לסיאט או פולקסווגן לדגומא? עוד שאלה שיש לי זה על סלספיד הבנתי שזה גיר רובוטי אבל יש אפשרות לנסוע אוטומט רגיל? הייתי מעדיף ידנית אבל למצוא ידנית זה סיכוי קלוש..
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני שוקל עכשיו להחליף רכב ופותח את הראש לרכבים שלא חשבתי עליהם בעבר. כעת אחד הרכבים שעומדים על הפרק זה וולוו V40 שנתון 2014-15, רציתי לדעת אם הוא אמין, האם התחזוקה היא יקרה או הגניונית ברמת טיפולים וחלקי חילוף וצריכת דלק. בטח הקלומטרז יהיה בסביבות 80-100, האם זה הגיוני לרכב כזה וממה צריך להזהר. בקיצור דעה של מומחה תעזור פה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Alex Berg, -
האם יש קאץ' במימון? 1 2 3
מאת O m e r-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן חשבתי לקנות רכב במימון. עכשיו זה נשמע שהכל בסדר, אבל משהו לא מסתדר לי, חייב להיות איזה קאץ' שלא מספרים עליו או משהו בין השורות. אני עם עבודה מסודרת כרגע בלי עין הרע, מרוויח מינימום (6,500 - 7000) ואני בטוח שאעמוד בתשלומים של 1400 בחודש, השאלה היא האם זה נכון מה שמפרסמים? שהמחיר שרשום שם הוא אכן המחיר שיקחו ולא יבואו פתאום עם דברים מפגרים? אני פשוט דואג שפתאום לא יבואו לי בהפוכה ואחרי תקופה מסוימת ידרשו סכום גבוה כלשהו. תודה רבה, המשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מצורפת היסטוריית טיפולים של סיטרואן C4 פיקאסו שנת 2014 (נובמבר) עם 85000 ק"מ. יד 1 פרטית. המוכר אמר בטלפון שהוחלף פגוש קדמי שחטף מכה והתפרק (לדבריו לא בתאונה. ללא תאונות בכלל ואין נזק לשאסי. טיפולים רק במורשה) אשמח לחוות דעת האם משהו נראה מעבר לנורמלי. תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, הגיע הזמן להחליף את הפונטו הישנה והטובה, מחפשים רכב מיני משפחתי גיר אוטומטי אמין חסכוני שיתאים למשפחה קטנה (מעדיפים רכב האצ'בק מיני משפחתי) בעיקר נסיעות לעבודה הלוך חזור, ~35KM לכיוון לא מעט פקקים חשבנו אולי על סוזוקי סוויפט סקודה פאביה יונדאי i20 תובנות והמלצות יתקבלו בברכה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יכול לתת חוות דעת האימפרזה החדשה 1600 2104? בעיקר מבחינת אמינות תודה רבה עידו
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, האם ישנו מכון בדיקה לפני קנייה מומלץ באזור נהריה? אולי אזור עכו? כזה שמבצע בדיקה יסודית ולא מעגל פינות? תודה.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
פ'יגו 108 חוות דעת 1 2
מאת Shasho-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב חסכוני בדלק לנסיעות קצרות בין תל אביב לרמת גן. חשבתי לקנות פ'יגו 108 בנפח מנוע 1000, מתאים לקריטריונים שלי? יש רכב אחר מומלץ? תודה מראש לעוזרים
-
-
- 6 תגובות
- 973 צפיות
שלום חברים מפרסם בשביל חבר. הבחור בן 24 מחפש רכב ראשון עד 40k עם אפשרות מתיחה קלה מאוד בתקציב. הרכב יעשה בין 10 ל15 אלף ק''מ בשנה בהערכה של חצי בנסיעות קצרות וחצי בבינעירוני. לא נעול על שום רכב אבל חשב על i30 (לא סופרמיני כמובן ולדעתי סתם מפוזר ולא שיקולים נכונים), חשוב לו בגאז' גדול כדי להכניס כיסא גלגלים של אבא מדי פעם וזה היה השיקול. אין לו ניסיון באחזקת רכב לכן הדרישה העיקרית היא אמינות ואחזקה זולה. כמובן חסכון בדלק עד כמה שניתן (מעריך שרכבים שיעשו 1 ל12\13 זה סביר) ובטיחות. תציעו בבקשה רכבים מעניינים ושנתונים שלדעתכם יתאימו. תודה ואחלה יום (:
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אני לפני סגירת עסקה של ליסינג תפעולי עכשיו לקו הסיום הגיעו 2 מכוניות קיה נירו ורנו קאדג'ר רציתי לקבל חוות דעת על 2 הרכבים נוחות מרווח אני מתקין שצריך הרבה תא מטען ונוסע הרבה בסביבות 35 אלף בשנה ככה שרכב שיהיה גם נוח וחסכוני העין מושכת לקאדג'ר אבל הוא ברמת גימור life חסרת אבזור לעומת הנירו שפחות מושכת אבל גם מאובזרת יותר וגם עם הרבה מערכות בטיחות אקטיביות מה דעתכם על 2 הרכבים
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 5 תגובות
- 882 צפיות
שלום בבעלותי כמעט שנה מאזדה 3 2010 משתמש בה בעיקר לעבודה 20 קילומטר לכיוון כביש מהיר 90% מהנסיעה, פה ושם נוהג גם בעיר וטיולים. למרות שזה רק שנה הרכב כבר משעמם אותי ומחפש משהו שיחזיר לי את הכיף לנהיגה ביצועים ונוחות. קראתי כמה אשכולות ובדקתי את הרכבים המוצעים בנתיים הולך לבדוק השבוע G37 2011 רוצה לראות אולי שווה את המחיר למרות הביקורות על הדלק וגם פולו GTI 2012. הכי חשוב לי להנות מהנהיגה ואם אפשר גם לא לשבור את החשבון בנק.. המלצות כיוונים הצעות ?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחזיר אוטו מליסינג של העבודה (מאזדה 3) לאחר הרבה שנים של ליסינג. אני עומד לרכוש רגב חדש כאשר מלכתחילה היתה לי נטייה לנירו. נסועה ממוצעת לחלוטין זביב 15 בשנה. זה יהיה הרכב הראשי כאשר יש סיטרואן C3 כרכב משני. שני מבוגרים ושני ילדים שעדיין יושבים בכיסאות בטיחות. הקריטריונים העיקרים הם בטיחות, איבזור - מולטימדיה, וויז ומערכת שמע ונוחות - ישיבה, מרווח מאחור ונוח לחנייה. פחות אכפת לי עם הרכב מאוד חזק או ביצועים מיוחדים. אתמול עשיתי נסיעת מבחן על הנירו, נראה סבבה לגמרי. המסך מעט קטן אבל נראה שהאוטו מאובזר למדי. אישתי התלהבה מהמראה של הספורטאז אז גם הוא נכנס לרשימה. מכיוון שאנחנו לא נוסעים המון אני מניח שהפער בדלק לא יהיה אסטרונומי. חבר המליץ לי על הקרוסא…
הודעה אחרונה מאת קבוצת כלמוביל, -
קאיה פורטה 2010
מאת ר ב- 7 תגובות
- 987 צפיות
קאיה פורטה 2010 165,000 ק"מ מטופלת ובמצב טוב מאוד מחיר משתלם מאוד אשמח לחוות דעת על הרכב
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 1 תגובות
- 582 צפיות
בס"ד אהלן חברה שואלת לגבי, הונדה CRV 2009. השאלות הרגילות, אמינות, על מה לתת דגש בבדיקה, צריכת דלק וכו'. תודה מראש לעוזרים. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש מכונית קטנה (אפילו לשניים) בזול לנסיעות קצרות בתוך השכונה. קראתי שיש אישור יבוא למכוניות זעירות ״קוואדרסייקל״ כבר בערך שנתיים אבל לא מצאתי שום מקום שמוכר אותם. האם אפשר לרכוש אותן? מישהו יודע משהו לגבי הביטוח שלהן?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב בשביל נסיעות לעבודה וחזור בעיקר התקציב שלי הוא עד 30K והדרישות העיקריות שלי מהרכב הן: בטיחות נוחות נסיעה מחירי אחזקה סבירים (ביטוח, תיקונים, דלק) שנתון כמה שיותר חדש עד 100K קילומטרז ועד יד 2 אני לא יודע אם יש משהו שמתאים לתקציב והדרישות האלו ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 211 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- מיכל-לי
- epiphone
- נירו72
- BRAVO_SX
- SlowRide
- PYA
- yor2
- shlomiko
- quizlette85117701
- לב טוב
- laviil