Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים, נהגתי פעם אחת על הרכב שלו. חזק אך לא זריז, מאובזר די טוב, גבוה אפילו יותר מהג'יפון הממוצע של ימינו, מרווח, בידוד רעשים לא רע ויחסית נוח. האקסמפלרים שאני מכיר מראים אמינות טובה מאוד.

וכל זה במחיר נמוך יותר מקורולה דגם סאן מאותו שנתון...

FITCH, תמצא גם לי אחת :-D

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תתחדש!

אכן חשבתי על זה.

לצערי אני חושב שאפילו ב30KKM לשנה לא שווה להשקיע 30% משווי הרכב בהסבה.

אתה חושב אחרת?

מה יהיה החסכון בגז?

למה ללכת רחוק? בוא נעשה חישוב פשוט :)

30KKM שנתי בינעירוני נכון?

נניח שקוליאוס על בזנין עושה 1/10, הגיוני אני מניח --> 30K לחלק ל 10 = 3K ליטר בשנה --> כפול 6.5 ש"ח נניח --> 19.5K עלות בנזין שנתית

נניח שקוליאוס על גז תעשה בינעירוני 1/8 (מנסיון שלי על גפ"מ הרכב צורך יותר) - 30K לחלק ל 8 = 3750 ליטר גז שנתי --> גז עולה בערך 2.80 לליטר בממוצע --> עלות גז שנתית 10500. תוסיף לזה עוד עלות בנזין נניח 100 ש"ח חודשי זה עוד 1200 ש"ח. טיפולים נוספים למערכת הגז נניח עוד 1000 ש"ח שנתי.

סה"כ הוצאות לבנזין - 19.5K

סה"כ הוצאות לגז - 12.7K

ז"א על גז אתה חוסך בשנה 6800 ש"ח - עלות התקנה לקוליאוס צריכה להיות באזור ה 5K היום (חבר שלי עם קוליאוס 2009 חשב לעשות ובדק אבל בסוף ויתר כי הרכב לא נוסע מספיק).

לסיכום - גם אם מדובר בשנה אחת בלבד אתה תרוויח את ההתקנה וגם אח"כ תהנה ממערכת גז מותקנת על רכב כבד ושתיין בעיר, אז יהיה לו פחות "כואב" לנסוע איתו גם אח"כ. כדאי לדעתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני לא יודע למה לעשות הסבה לגז, זה מסוכן, במקרה של תאונה המכיל יתנתק מהמקום ופשוט יעוף קדימה ויהרוג כל מה שבדרכו, מעבר לזה יש מנועים שזה הורס, הגז נפיץ ומסוכן מבנזין, אסור להכנס לחניונים, עזוב אותך.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

1. למה אתה חושב שהמיכל יתנתק ויעוף מקדימה? זה מותקן מקצועית ומאובטח וכל התקנה מקבלת אישור של בודק מהטכניון.

2. יש מנועים שזה לא בריא להם - של רנו וניסן דווקא נמנים עם המנועים שהכי מתאימים להסבה לגז.

3. המערכות השתדרגו כבר מזמן ויש היום מערכות עם תקני Euro6 שאפשר לחנות איתם בכל חניוון (חוץ מזה שבטיחותית מבחינת שריפות למיכל גז יש 5 או 6 מנגנוני אבטחה נגד שריפות והוא מאובטח יותר מהמיכל בנזין שיש בכל רכב)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יצרן בודק את הרכבים שלו במבחני ריסוק משקיע מאות מליונים, אז מגיע משהו שמתקין מיכל גז של עשרות ליטרים בצורה פרוביזורית אפילו אם חצי מאובטחת, אני לא הייתי רוצה לשבת ברכב כזה בזמן תאונה, אני לא הייתי רוצה שרכב כזה יחנה בחניון תת קרקעי לידי.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

אתה רציני באמירות שלך?? לפי מה שאתה אומר כל מערכת שמותקנת ע"י מישהו אחר חוץ מהיצרן היא אינה בטיחותית.

ובכל מה יש לך להגיד לגבי אוטובוסים שמגיעים לארץ רק שלד ומרכיבים להם פה כמעט הכל?

ומה עם רכבים מסחריים שאנשים מסבים לפרטיים ע"י התקנת מושבים נוספים?

ומה עם כסאות\אביזרים לנכים שמותקנים על הגג למשל?

אין לזה סוף.

וחוץ מזה שראינו מה שווה מיכל בנזין מהיצרן בתאונה בכביש 90, מאובטח זה לא! ומבטיח לך שמיכלי הגז שמותקנים מאובטחים יותר בפני דליקות.

אבל לא רואה טעם להמשיך ולהתווכח, אז עדיף להסכים שלא להסכים. אבל בכל מקרה אתה לא יכול לקבוע מי יעמוד לידך בחניון, אז רק שתדע שכשיחנה רכב עם מערכת גז, אין לך מה לדאוג...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יש כרגע 2 יחידות של קולאוס ביד 2 עם ק"מ נמוך. אכן רכב מאוד מעניין, אחלה VFM

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מחיר ההתקנה נבדק ע"י חבר שלי עבור רנו קולאוס שלו שהוא חשב להתקין בה. אלה המחירים. אני באימפלה שלי לפני 7 שנים שילמתי 9.5 (מנוע V6) אבל היום הבנתי שאותה התקנה תעלה בערך 7 אז הגיוני שהתקנה במנוע 4 צילינדרים תעלה 5-6.

מחיר הגז 2.8 עלה לפני שבועיים, לפני כן היה 2.68 ולפני כן אפילו קצת יותר נמוך. יורד קצת בקיץ, עולה קצת בחורף אבל אלה המחירים פחות או יותר. ועם מאגרי הגז שנמצאו ומתופעלים, לא מאמין שזה יעלה אלא אם הממשלה תחליט להפסיק את ההטבה של המיסוי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)
מה זה קוליאוס 2014?

o1_3_1_743220_20181114131147.jpg?l=7&c=6&w=1024&h=768

רגע רגע, באמת שלך?

אם כן, מתחדשת! ספר ספר, מי, למה, כמה, מתי איך ואיפה. לא ידעתי בכלל שיש מודל 2014 בארץ. נראה במצב מעולה.

גם אצלי היו מחשבות על קוליאוס, עקב היותו אחד מהרכבים האלה שהם "כבשה שחורה" בלי שום הצדקה, דבר המתבטא במחיר אטרקטיבי מאוד כמשומש ביחס לתמורה. ניסיתי לעניין בכך את אשתי כתחליף לגרוטריוס המזדקן שלה, אבל לצערי היא עברה חינוך מגיל צעיר שרנו אסור ומוקצה מחמת מיאוס מדרבנן ומדאורייתא, אז לצערי אין עם מי לדבר (כל הסבריי שמדובר ברנו-סמסונג QM-5 שמורכבת בקוריאה עם מכלולים של ניסאן לא נתקבלו).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...