ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יום שישי אני הולך לראות אלפא מיטו,יש מכון בדיקה מומלץ לבדוק אותה באזור אבן יהודה? רעננה ? נתניה? מישהו יודע ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
קנייה ממיופה כוח
מאת גאגי- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו שמוכר עבור חבר אמר שיש לו יפוי כוח ות.ז של המוכר שנמצא בחו"ל. כמובן שזה ישר מדליק נורת צ'ק אנג'ין. במידה והאיש דובר אמת איך ניתן להבטיח שלא אפול בפח בקנייה ממיופה כוח? האם שיחת וידאו עם המוכר המקורי תעשה את העבודה?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש ב.מ.וו שנת 2017 דגם 320 1.8 טורבו או לקסוס שנת 2017 IS300H מה עדיף מבחינת אמינות ירידת ערך אחזקה נהיגה מהנה תודה
הודעה אחרונה מאת niv, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 676 צפיות
אהלן, בעיקרון אני מחפש להורים מחליף ליטי ובסך הכל הם מאוד מרוצים ממנו. הסיבה למכירה היא שהוא כבר נמצא מעל 7 שנים אצלם והשבוע הוחלף לו מוח גיר בעלות לא קטנה בכלל. היות וההורים מאוד אהבו אותו ואת המותג, המחליף הטבעי הוא הקארוק. אבל היות וגם אצלו ייתכנו בעיות בגיר (אם כי ההורים אמרו שיוכלו לשאת בזה), קשה לי להמליץ להם עליו בלב שלם ואני מחפש אלטרנטיבה. מאוד התלהבתי מה3008 אבל המחיר המבוקש הוא מאוד גבוה ולא נראה לי שיהיה אפשר להוריד את המחיר שלו ל150. אז מה הדרישות: בטיחות קודם כל. כמה שיותר מערכות בטיחות ובלי מובילאיי. חסכוני מרווח כמה יותר אמין. הקארוק דיזל עונה לכל הדרישות פרט לאחרון.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי, איפה ניתן לראות בוודאות את כל הדגמים של שנתון ספציפי של מאזדה 2 וההבדלים המדוייקים ביניהם ? מצאתי מידע סותר ברשת לעומת מחירון לוי יצחק, למשל. בדגמי 2015-2016 (עם דגש לכיוון 2015), יש דינמיק, אקטיב, ספורט, ויש כאלו שמפרסמים pure white ? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לדעת חוות דעת על הרכב שברלוט קרוז LTZ TURBO כוח סוס 140 שנת 2012 אמרו לי שזה הדגם היחיד שיצא בשנה הזאת וזה דגם אמריקאי אשמח לחוות דעת!!
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן,לאחרונה התחלתי לחפש את הדגם הנ"ל. דגם 140 כוח סוס,איך הרכב מבחינת אמינות?האמת מדובר על הטווין טורבו?ידוע לי שהגיר הוא dsg6 שזה כבר יתרון. תודה
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, לאחד הרכבים שאני שוקל לקנות - סיטרואן C4 2016 - יש מכה מתחת לדלת ימין (מצורפת תמונה). מבקש הערכה כמה ניתן להוריד במחיר/כמה יעלה לתקן?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 798 צפיות
הי לכולם אני לקראת רכישת רכב יד 2 מחברת ליסינג הם הראו לי דוח של רכב שנת 2014 שעשה רק 60 אלף קמ את הבדיקה חברת הליסינג הזמינו – הכל יצא תקין חוץ מהדבר הבאשילדת מרכב:תקוני מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה דופן ימיןנזק לפנלים נזק לפגושים דלת קשמית שמאלית פגומה מעיכות בתחתית.רצפה ת מעיכות שריטות בצבע + פגמים ,מנעולי \ידיות\מנגנונים לדתות לא תקיניםמה זה אומר שהרכב עבר תאונה? האם כדאי לרכוש את הרכב?*** המכירות אמר שהרכב לא עבר שום תאונה אגב
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, מה המחירון של יונדאי 2015, מאובזר קומפלט דגם סופרים, מגנזיום, גג נפתח, הנעה בכפתור, 4 צמיגים ומצבר בני 5 חודשים. טסט עד מאי. אני יד ראשונה מליסינג. 80K ק"מ
הודעה אחרונה מאת cars123456, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ערב טוב חברים כיום אני עושה בממוצע כ35 אלף ק"מ בשנה ומתנייד עם מאזדה 6 2.0 שמשרתת אותי נאמנה. לאור העובדה כי אני התחלתי לסוע לא מעט,עולה לי כל פעם שיקול אחר אם להחליף את המאזדה שכיום עומדת על 110 אלף ק"מ או "למשוך" איתה עד שהיא תהפוך לברזל. כיום במתווה נסיעה בין עירוני אני מוציא ממנה כ10.8-11 קמ"ל(יש גם שבועות עם עומסי תנועה ונסיעות עירוניות רבות יותר שבהם אני מוציא אף 10.3 קמל). הרכב במצב מכאני מעולה ולא עושה לי שום בעיה מעבר לטיפולים השוטפים.. מהחישובים שלי הדלתא בין אחזקה של סופר מיני אירופאית(208) אוטומטית(חובה בבית) תההי כ6500 שח בשנה על הדלק בלבד. מנגד עולה הטיעון מצד מכרי שעדיף כבר להשאיר את המאזדה מאחר ובניגוד לפיג'ו כבר לא יהיה לה לאן לרדת. ואילו בפ…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לאחר ההכוונה שקיבלתי פה בעבר התבייתנו על קדג'אר או 3008. הבעייה היא שהחלטנו לרדת מקניית רכב חדש, ומכיוון שאין למצוא 3008 מהדור החדש יד 2 , אנחנו כניראה נאלץ ללכת על הקדג'אר שקיימות בלוחות בסביבות ה100 אלף ק"מ עם קילומטראז סביר (20 עד 40 אלף, דיזל, דיינמיק). יש 5 דברים שמטרידים אותי ואשמח לשמוע דעות: 1) החוסר בפתחי איוורור מאחור. יש 3 ילדים יחסית קטנים, ואנחנו משתדלים לצאת ולטייל. כמה זה נוראי? אישתי טוענת שזה לא, אני חושש שזה כן... 2) אמצעי בטיחות אקטיביים - אני מעדיף רכב שלא יבלום לי על דעת עצמו. קראתי (פה) כמה שרשורים מטרידים. האם לדיינימיק 2016 דיינמיק יש בלימה אוטונומית? 3) הילדים שלי ניכנסים (לא ברווחה אבל ניכנסים) במגאן דור 2 (2006) - האם הקדג'אר פחות…
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
רכב ל-3 ילדים קטנים 1 2
מאת גאגי-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מחפש רכב ל-3 ילדים - 5, 3, ו- 0.1- (בוסטר צר 44 ס"מ, כסא בטיחות וסלקל במושב האחורי). סדר עדיפויות - אמינות, בטיחות ילדים, מרווח ונוחות נסיעה (אני איש גבוה). חסכון בדלק פחות חשוב עקב נסועה נמוכה בעיקר בסופ"שים. כרגע המועמד המועדף הוא ה- C4 פיקאסו 7 מקומות שעומד בכל הקריטריונים אבל אני עדיין חושש מהאמינות הלא ברורה. הצורה החדשה בת 4 ולא מצאתי הרבה על תקלות בדגם זה, אבל בכל זאת סיטרואן... בקטגוריה את הגרנד סניק פחות אהבתי מה- C4 והטויוטה וורסו צפוף ולא מאוד נוח אם כי אמין יותר. לפני שאני נסגר על הפיקאסו - האם יש רכב בקטגורית רכב מנהלים שרחב מספיק להכניס את ה-3 מאחורה עם לפחות 2 איזופיקס, שגם יספק אמינות גבוהה יותר? האם האמינות של הפיקאסו החדשה מספקת? ממה לחשוש ומה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
העליתי כאן כמה שרשורים שונים בימים האחרונים וכעת אני מנסה לרכז את הלבטים והאפשרויות ואשמח לקבל עצות חכמים השיקולים העיקריים הם: אמינות, חסכנות. שיקולים משניים : שיהיה אוטומט אבל לא רובוטי, שהרכב יהיה במצב יחסית חדיש עד 80 אלף ק"מ. חווית נסיעה סבירה. חמישיית הגמר שלי הם: הונדב סיוויק האצבק 2012 1.8 ב 47000 ש"ח יד 2 פרטיות 80K ק"מ הונדה ג'אז 2013 ב35000 ש"ח יד 3 פרטיות (אין לו היסטורית טיפולים מלאה, טוען שיש במוסך אבל למה שיתנו לי)? 80K ק"מ. ניסאן נוט 2013 יד 1 פרטי K63 ק"מ 36000 ש"ח דגם סנטה פלוס. היסטוריה מלאה. מאזדה 3 1.6 דגם ספיריט 80 אלף ק"מ יד 2 פרטי שנת 2013. 48000 ש"ח אשמח ליועצים שאינם לצים
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אשמח לחוות דעת על הרכב הנ"ל 140K ק"מ, יד 2 (יד ראשונה ליסינג, יד 2 פרטי) יש איזה בעיות מיוחדות שצריך לדעת על הדגם הנ"ל? משהו לברוח ממנו כמו אש? בעקרון מחפש רכב משפחתי עם תא מטען גדול במחיר סביר (עד 25K) תודה
הודעה אחרונה מאת Lior200, -
רכב מכונס נכסים
מאת רון18-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם אפשר למצוא רכב מכונס נכסים / מכרז משטרתי במצב סביר? או שבאמת הכל שם זבל?
הודעה אחרונה מאת shimta, -
-
צבע mazda cx5
מאת Shaim10- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות mazda cx5 מהיבואן בצבע מסוים, אך אין להם אותו. האם אני יש דרך להתעקש על זה? במידה וכן כמה זמן זה אמור לעכב אותי?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב, שהאבזור יהיה סבבה, אמינות טובה יחסית, צריכת דלק שלא תהיה יותר גרועה מ1 ל13. וחשוב לי כוח. לא משנה לי ידני או אוטומט. אין העדפה למשהו מסוים. הצעות אם יש רכבים שעושים בכיוון ה9 שניות למאה.. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת IloveCars, -
-
לאחר שדי התייאשתי מלמצוא רכב 7 מושבים אמין, קצר (חניה בעיר) ולא זללן דלק (בתקציב של 25000)החלטתי לבחור את האפשרות של שני רכבים (ידוע שעלויות הביטוח, אחזקה יכולים לעלות במשך הזמן יותר מהחלפת לרכב 7 מקומות אחד), מה דעתכם על MG350 מבחינת אמינות, מרחב מושב אחורי ותא מטען, צריכת דלק וסחירות (כל הנסיעות קצרות ובעיר)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב חדש לנסיעות 90% בינעירוניות. הכוונה שהרכב יהיה אצלנו 10+ שנה ככה ש"0 קמ" לא באמת מוריד. רוצה איבזור גבוה ופיצ'רים בטיחותיים כמו בלימה אוטונומית וחישני חנייה שהובילו אותי למאזדה 2 דינמיק (שאפשר לרכוש ב0 ק"מ ל90000 ש"ח) ואיביזה XCELLENCE שגם באותו אזור ברכישה אונליין. 1) בין שני האופציות אלא מה הייתם מעדיפים? 2) יש דיל יותר שווה מהמאזדה 2 0 קמ ל90000 או האיביזה אונליין ל92000? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ראיתי את הרכב שבכותרת, על פניו שמור יחסית לשנתון. ק'מ סביר של 135kkm, טיפולים בזמן עם תיעוד ללא תאונות. מה שמטריד אותי שהרכב מתיישן וכבר בן 12 למרות שמדובר בטויוטה, תמיד יצוצו דברים שעלותם לא בטוח יהיו זולים. רציתי לדעת מה המחיר שכדאי לשלם על רכב כזה ומה עלות חלקים שלו. טיפולים משער שלא יהיו יקרים כ'כ. מה גם שאם ארכוש אצטרך לעשות יישור קו.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי, נכנסתי לסוכנות רכב ביקשתי לדעת איזו משפחתית יוכלו להציע לי לרכב שנתון 2012 בסביבת מחיר של 40 עד 50 אלף. מפה לשם ובלי שום קשר פתאום ראיתי שעומד לו בחנייה ג'יפ של חברת ג'יפ מנוע 2.4 4 על 4 במחיר יחסית נמוך (45 אלף ש"ח) אני משער שהוא זולל המון דלק אבל מעבר לכך הייתי שמח לדעת פרטים נוספים לגבי תחזוקה שוטפת, טיפולים, מחלות ידועות וכו' תודה
-
- 1 תגובות
- 529 צפיות
שלום חברים, מחפש מכון בדיקה מומלץ לרכב טויטה אוריס היברדי. לוקח מפי גלילות . תודה מראש לעונים .
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 4 תגובות
- 784 צפיות
מחפש מכון בדיקה באזור כרמיאל - טבריה. תודה
הודעה אחרונה מאת גאגי, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, אחי רוצה לקנות רכב שנת 2011-2012. לא משפחתי (כלומר, רכב 5 דלתות עם תא מטען קטן יותר), אך מרווח כמו משפחתי. שיהיה אוטו אמין ולא יקר. אשמח לדגמי רכבים העונים לדרישות אלה. תודה!
הודעה אחרונה מאת wantootree, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 813 צפיות
אז שאלה ראשונה - מה אתם חושבים על חשיבות הצבע בארץ, בעיקר מבחינת אמידות הצבע (שלא יתקלף). האם האמונה של אבא שלי, שבגלל תנאי החום והשמש בארץ כדאי רק רכב לבן, ולא מטאלי, נכונה, או שזה שריד לתקופה בה איכות הצבע הייתה נמוכה יותר? שאלה שנייה - למיטב זכרוני בזמנו ראיתי באיזשהוא אתר נתונים לגבי עלות הטיפולים ברכבי מבחן (כלומר הייתה כתבה וחלק ממנה היה עלות טיפולים). האם אני הוזה? אם אכן ראיתי דבר כזה, מישהו יודע באיזה אתר זה? אני מנסה להשוות עלות טפולים ותחזוקה בין כמה רכבים שאנחנו שוקלים. שאלה שלישית - גם קשורה לנתונים, באיזה אתר יש את נתוני הרוחב של המושב האחורי. כדי לקבל פרופוציה לגבי כמה יותר מקום (אם בכלל) יהיה בשורה השנייה לילדים בכל רכב שאנחנו שוקלים? זה ניראה לי…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
ובנוסף איך בודקים שזה ליסינג פרטי או מרובה נהגים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בת 17 וחצי כרגע ואמא שלי רוצה לרכוש לי רכב ע"מ שאוכל להתנייד בעצמי ולהסיע אותה ואת משפחתי, אני התעניינתי ברכב IBIZA אך אמא שלי טוענת שזה רכב קטן והציעה לי את STONIC. חשוב לי לציין שאין לנו שום ידע ברכבים וממש חשוב לנו חסכון הדלק ורמת נסיעה גבוהה. מה לדעתכם הכי מתאים לגילי וישמש אותי לכמה שנים? ואשמח להמלצות על מכוניות שמשתמשות בדיזל ולא בבנזין
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- 1 תגובות
- 518 צפיות
תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Jack_Bristow, -
אז אחרי טוטאלוס למאזדה 5 (נהג ממול שהתעסק עם הפלאפון, אין נפגעים...) צריך להביא כלה חדשה. תקציב סביב ה60k. דרישות התפקיד: 1. בטיחות( אז בלי דאצ'יות למיניהם..) 2. אמינות מרפרוף קל האפשרויות שצצו הם טויוטה ורסו, מאזדה 5, c4, 5008. כששתי האחרונות נראה לי שלא משהו עם אמינות.. ורסו תגיע עם שנתון נמוך/קילומטראז גבוה ביחס למאזדה. אשמח מאוד לעצות, הצעות ורעיונות נוספים..
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- Camaro 92
- discoTD5
- shaymolcho
- פינדר
- פריג'י
- Loder
- gpro
- 3n
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- outnex