Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליסינג - ברישיון יהיה רשום השכרה/ החכר.

השכרה- ברישיון יהיה רשום השכרה בלבד.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לאמיתו של דבר אי אפשר לדעת.

רכב שבסעיף מקוריות ברישיונו כתוב השכרה/החכר יכול להיות רכב ליסינג או השכרה.

לגבי מרובה נהגים/נהג יחיד - לפי מה שחברה הליסינג מצהירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי - תתייחס לכל רכב ליסינג כמרובה נהגים.

בכל מגרש של חברת ליסינג יגידו לך "זה היה נהג יחיד", בפועל אין לך וגם להם דרך לדעת או להוכיח כן\לא.

עבדתי בכמה חברות בהם העובדים קיבלו רכבי ליסינג, אישית לא ראיתי דבר כזה רכב ליסינג עם נהג יחיד. בטח לא בשנים אחרונות כשהעלות הכוללת של רכב ליסינג גבוהה מאוד.

תמיד נוהגים גם הילדים (אם יש) בעיקר אם אלה נהגים חדשים והביטוח שלהם מאוד יקר - לא צריך לעשות ביטוח, יש רכב חברה. הבן\בת זוג נוהגים, וגם חברים משאילים את הרכב מדי פעם כשיש נסיעה ארוכה אז למה לא עם דלקן.

גם אני בתקופה שלא היה לי רכב חברה גדול והייתי צריך להוביל דברים גדולים - השאלתי מקולגות רכבי סטיישן להובלות שונות.

בקיצור - ממה שאני יודע - נהג יחיד בליסינג תפעולי זו חיה מאוד נדירה. תבדוק את הרכב לגופו של עניין ואל תסתנוור מהצהרות של איש מכירות שהרכב היה "נהג יחיד".

פורסם

וברצינות - אני אומר שטענה של איש מכירות במגרש שברכב נהג נהג יחיד בלבד - ברוב המקרים לא מחזיקה מים.

רוב רכבי הליסניג הם "נהג יחיד", צמודים לנהג אחד. זה שגם בני משפחה נוהגים ברכב לא מבטל את ה"נהג יחיד". כי זה שימוש רגיל לגמרי בכל רכב פרטי.

רכב מרובה נהגים זה רכב שבמקום עבודה כל יום מישהו אחר נוהג בו, כמו רכב השכרה. לא רכב צמוד לנהג מסויים.

פורסם

^

ושוב, יכול להיות שהרכב היה מוצמד לנהג אבל העובדים התפטרו/שידרגו קטגוריית רכבים/וויתרו על רכב חברה ויצא שהיו לרכב 4-6 נהגים של "נהג יחיד" - שבכולם גם המשפחה הקרובה נהגה כמובן, בשוק הפרטי הוא היה יד רביעי-שישית ובליסינג הוא ימכר כ"נהג יחיד".

לגבי הנהגים, ברוב המקומות עבודה מותר רק לבן/בת הזוג והילדים לנהוג ברכב(חבר שרווק כמוני ביקש החרגה לאמא, כי אין לו בן/בת זוג או וילדים ואושר לו) - כך שהקונספט של לחלק את הרכב לדודים/דודות/סבים פחות קורה היום - אישית לא הייתי מחלק את הרכב להם רק בשביל החוסר נעימות של במידה ויהיה אירוע כלשהוא(כמו תאונה) לא תעלה מהמעסיק השאלה למה הרכב ננהג על מישהו מחוץ לחוזה העסקה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם אם נניח התחלפו 3 נהגים קבועים, במשך שנה זה היה הרכב האישי שלהם (ורק שלהם). זה שונה מואד מרכב שכל יום מישהו אחר נוהג בו.

לגבי השאלת הרכב לחברים ודודים - נכון מאוד. זו לא תופעה נפוצה. גם בכלל שהיום לרוב יש הגבלת ק"מ בחוזה.

פורסם

ההגבלה בחוזה באה יותר בגלל חישוב שהחברה עושה בין הרכבי ליסינג ע"מ להתאים את עצמה לממוצע הנסועה שהתחייבה לו מול חברת הליסינג וכמובן עלות הדלק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

התכוונתי שאם יש לך הגבלה ל 25000 ק"מ בשנה אתה פחות תשאיל את האוטו לדוד שלך שיסע איתו לאילת כל חודש.

• תוכן חדש...