ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מודלים 2008-2010 מה ההבדל ביניהן? הפער במחיר לא קטן 320 עם 2 ליטר, 156 כ'ס 318 עם 2 ליטר 134 כ'ס זה אותו מנוע? מה מומלץ? למה כדאי לשים לב לפני רכישה?
הודעה אחרונה מאת aviady1, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי מחפש איזו ספורטיבית ישנה או איזו ב.מ.וו/אאודי/אפילו מרצדס. לחילופין - אולי יש אילו הצעות אחרות בעלות גוון קצת מיוחד (אלפא?). הדגש הוא לא על רכב במצב הכי טוב אלא על משהו כיפי במצב סביר שאפשר לטפל בו במידת הצורך. למישהו יש רעיון/כיוון? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
תקציב של 45k רכב ראשון. עד עכשיו היו לי שני רכבים שהייתי נעול עליהם אחד הונדה crz ו אלפא מיטו 155 (קשה למצוא אחת שמורה ובלי שיפורים) . לא מפריע לי רכב עם שני דלתות רוב הנסיעות עם 2 אנשים. שימוש ברכב הרוב בעיר, ולפעמים מחוץ לעיר עבודה ויציאות. מחפש רכב ספורטיבי, שיהיה זריז יחסית , יפה , אמין אבל לא מצאתי כלום לא משנה לי ידני או אוטומט. חשבתי על סדרה 1 עד 2010 אבל הבנתי הטסט שלה בשמיים קבוצת רישוי גבוה ולא מכיר אותה לגבי אמינות ואחזקה. יש לכם עוד רכב ? אשמח לשמוע על רכבים בסגנון. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת eh966, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, איך עובד עניין התשלום על הרכב, אני קודם משלם על הרכב או קודם הוא מעביר את הרכב על שמי? והאם עושים זכרון דברים? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בעיות ומחלות ידועות במנוע / גיר דילמה בין ה208gti לאאודי a3 על ה208 כבר קיבלתי תשובה ועכשיו אשמח לשמוע אם האודי אמינה, מהה צריך לשים דגש בבדיקה Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
רכב ליסינג
מאת orenpg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן! אחרי שנים שהיתה לי האופציה, סופסוף משתלם לי לקחת רכב ליסינג ואני מתלבט בין האפשרויות הבאות: איביזה רפרנס (הדגם הבסיסי) איביזה סטייל (הפרש של כמעט 300 ש"ח במחיר החודשי מהדגם הבסיסי) - האם שווה את ההפרש? מיצובישי אטראז' רנו קליאו הצ'בק אקספרסיון PACK PLUS יאריס היבריד אקו יאריס סול רנו קליאו קולקשיין סקודה רפיד אמבישן סקודה פאביה אמבישן אני רווק בלי ילדים ואני מדי פעם יורד לשטח קליל (ים/יערות) - אז גם נושא מרווח הגחון בעל חשיבות אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת orenpg, -
-
- 1 תגובות
- 579 צפיות
יש לי כמה שאלות נגיד אני רוצה רכב ב-130 131 אלף כמה כסף בערך צריך כדי להחזיק רכב כזה פחות או יותר חוץ מה130 והאם כדאי לקחת מימון על רכב כזה כמה מקדמה צריך לתת אם אני קונה חדש האם יש הפסדים על זה בלי מימון אני בן 22 יש לי יותר מהתקציב ואני מדבר על רכבים כמו גולף Audi a1 הקטנים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים, מישהו התנסה עם סיטרואן c4 ידנית (שנים 2011-2014) ויודע לתת חוות דעת לגבי אמינות הרכב, הגיר, חיי מנוע, צריכת דלק חקרתי הרבה בנושא וזה דגם יחסית נדיר בשוק הישראלי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
היי, לכאורה, לפי האינטרנט ב-2015 קיים רק דגם של סיאט לאון סטיישן ב-2015. דגם של מנוע 1.2 טורבו ורמת גימור סטייל. מהסתכלות מעמיקה יותר על רכבים שראיתי במגרשי הליסינג, ראיתי רכב אחד שברישיון רכב שלו רשום שהוא 105 כ"ס ויש לו 6 כריות אוויר. לרכב אחר היה רשום 110 כ"ס ו-7 כריות אוויר. שניהם 2015 ונראים ויזואלית אותו דבר. מישהו יודע אילו הבדלים נוספים יש בין הדגמים? תודה, רוני
הודעה אחרונה מאת ronny_ch, -
- 1 תגובות
- 669 צפיות
שלום, מצורפת בדיקה לרכב שברצוני לקנות. מחירון הרכב לפני שקלול הינו 45 האם כדאי לקנות את הרכב ואם כן כמה צריך להוריד מהמחירון בעקבות הליקויים שנמצאו? יש לציין שזה רכב שאני רוצה ובדקתי אותו והוא נראה שמור והקמ שלו נמוך.. יש בדיקה אחת ישנה של המוכר שעשה ברגע שקנה את הרכב ויש עוד בדיקה עדכנית נכון לעכשיו
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
אני חושב לרכוש פגו 208gti שנת 2013 עם המנוע 200 כס לפני המתיחת פנים, מה הבעיות במנוע ממה אני צריך להיזהר והאם שווה בכלל להיכנס לזה Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת IloveCars, -
- 2 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש פיג'ו 2008 שנת 2015, האם מישהו מכיר מחלות שיש לרכב, ובכללי חוות דעת עליו. תודה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 17 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מצורפת היסטוריית טיפולים של C4 פיקאסו 2015 ליסינג יד 1. על פניו ברור שהרכב עבר תאונה. האם יש דרך לדעת מה החומרה שלה? כמובן שאיש המכירות אומר שהמשמעות נמוכה וכך גם כתוב בבדיקה שלהם... האם במידה ואין נזק משמעותי וכל השאר תקין אפשר לשקול? סה"כ ק"מ נמוך, מקבל שנתיים אחריות על מכלולים עיקריים וכו'
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם. יום ראשון אני הולך לראות הונדה Crz 2011 יש דגשים מסויימים שצריך לשים לב אליהם? המוכר מתחייב על מנוע , גיר ושילדה. ובקשר לבדיקה אם המוכר מתחייב מי משלם את הבדיקה איך זה הולך? רכב ראשון שלי בגלל זה. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת eh966, -
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
היי, מחפש רכב משפחתי לאשתי, רכב שני במשפחה, חשוב שיהיה מרווח(2 כיסאות ובוסטר מאחורה). חשבנו על מאזדה 3 שנת 2012, האם מומלץ? האם יש לכם רעיונות אחרים? תקציב עד 35k, לא רוצים לרדת משנת 2012. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 33 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
הייתה לי סובארו אימפרזה 2005 במשך הרבה שנים שהייתי מאוד מבסוט ממנה אבל מכה קטנה במעקה ובחברת ביטוח הכריזו עליה טוטאל לוס. אהבתי מאוד את המראה שלה ואת הנוחות (אוהב משפחתיות) ואני חושב שיהיה לי קשה למצוא משהו בסגנון (כל המכוניות האלה שמוכרים ביד 2 קרעו להם את הצורה עם המון ידיים והרבה קילומטראז). חוץ מטיפול פעם בשנה לפני טסט לא הייתי צריך לעשות כלום ואף פעם לא הייתה איתה בעיה. החיסרון שלה היה אבל צריכת דלק די גבוהה. בגדול רוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות מבאר שבע לחיפה ולהיפך פעמיים בשבוע ועוד נסיעות בין עירוניות בקטנה. חשבתי לקנות שנתון יחסית חדש עם קילומטר נמוך כדי להימנע מכמה שיותר בעיות. מחפש מכונית יפה ונוחה. בנתיים מה שראיתי בשנתונים 2014-2016 בתק…
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב מכובדי לאחר המלצות שקיבלתי על מגאן דיזל,נתקלתי בדגם הבנזין מיד פרטית. אחרי השיח שלי עם המוכר קיבלתי היסטוריית טיפולים מפורטת ועקבית במורשה קרסו,שבמהלכה הוחלף מחשב גיר ועבר עדכון תוכנה. לטענת המוכר לפני ההחלפה שקרתה בתחילת 18,הרכב צרך שמן והוא הוסיף בין טיפול לטיפול. כיום הרכב עומד על 98 אלף ק"מ. יש לצין כי הרכב טופל לפי הספר וללא עיגול פינות,אך בכל זאת השילוב של גיר מנוע קצת מרתיע אותי ל100 ק"מ הקרובים שאני מתכנן לעשות. האם השד נורא ככ? למישהו יש נסיון עם המנוע הנל?
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי צריכים לקנות רכב והחלטנו ללכת על היברידי משפחתי ההתלבטות היא בין איוניק 2017 או פריוס 2016 - יוצא פחות או יותר אותו מחיר עם נתוני ק"מ זהים אני חושב שעבור האיוניק יש אחריות יותר ארוכה מול היבואן מעבר לכך, נקודות נוספות שצריך לחשוב עליהן? תודה
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 575 צפיות
היי חברים , הגיע הזמן לשדרג את הרכב עד עכשיו הייתי עם מיצובישי אאוטלנד 2011 רוצה לקנות רכב משנתון 2015 ומעלה חשוב שיהיה מרכב 5 דלתות (אני דיג׳יי - פורק ומכניס ציוד, אז משהו גדול יחסית) מהיר - באלי משהו עם מנוע טורבו , אבל לא חייב חסכוני בדלק - המיצובישי שתתה 1 ל 8 , רוצה משהו חסכוני יותר מרווח - בגאז גדול , וגם שמורידים את הכסאות שיהיה שטוח ונוח אמין - מובן מאליו מבחינתי, אך לא רוצה רכב עם תקלות ובעיות תקציב -בין 70 ל 80 (כמובן שעדיף כמה שפחות , אני סטונדט אך אין בעיה להגיע ל80 אם הרכב שווה את זה) שכיר - לא רוצה לקנות רכב שהערך שלו יורד ולוקח כמה חודשים למכור מתלבט בין הסקודה ספייסבק (הדגם ספורט פשוט מדהים) סיאט לאון (ראיתי המון מהדגם סטייל 1.2, שאל…
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר בדיקות ובירורים נשארו האפשרויות האלו: רנו גרנד סניק דור 3 פיג'ו 5008 סיטרואן C4 פיקסו בגלל מגבלת תקציב מדובר על שנתון 2010/11 נכון,כולן צרפתיות אבל מבין האפשריות הנ"ל מי עדיפה?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 4 תגובות
- 760 צפיות
בסוף לא הבאתי את ה איביזה והחלטתי להגדיל במעט את התקציב, מעוניין לשמוע המלצות לרכב ספורטיבי עם פוטנציאל שיפורים.. חשבתי על לאון 1800 ידנית אשמח לשמוע עוד דעות Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
יונדאי קונה
מאת Maor16- 2 תגובות
- 915 צפיות
יש למישהו המלצות על הרכב? לא מצאתי כל כך חוות דעת על הרכב בגוגל ולא יודע אם להאמין לכל המבחני דרכים שמפרסמים. שמעתי כמה שמועות על גיר ומנוע לא אמינים אבל לא הצלחתי למצוא הוכחות לזה. אשמח לשמוע חוות דעת מכאלה שיש להם את הרכב לגבי צריכת דלק/ אמינות/נוחות נסיעה ומרווח פנים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Maor16, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לרכוש בקרוב ניסן גוק בשנתונים האלה אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב ממי שהשתמש בו וגם ממי שמכיר את הרכב
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 837 צפיות
רוצה חוות דעת לגבי הרכב סובארו אימפרזה החדשה דגם style שנת 2013
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
mazda cx-3 וצריכת דלק 1 2 3
מאת שני1298- 36 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי, רכשתי את הרכב אתמול ועכשיו כשראיתי נסיעות מבחן הבנתי שהרכב לא מאוד חסכוני בדלק(11 ק״מ לליטר) ואני מתלבטת אם להמשיך עם העסקה, יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת diller, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם.. מתלבט לגבי הגולייטה 2011, אשמח לשמוע מאנשים שבאמת מכירים אותה, לגבי אמינות,חווית נהיגה, וכו. בתקציב שלי ובשנתון הזה אוכל למצוא בסביבות ה120 אלף שמ. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אז ככה, ברשותי כבר כמעט שנה וחצי שברולט סוניק RS, מנוע 1.4 טורבו. אין ספק שזאת תמורה טובה לכסף, הרכב מאובזר יפה (ריפוד עור, סאן רוף, חיישני גשם, מולטימדיה ומצלמת רוורס, חימום במושבים ועוד...), אך מה שחסר לי זה כוח. מצד אחד את צרכי היום יום הרכב מספק ועומד יפה בדרישות שלי, מצד שני חסר לי הריגוש, המעבר לנהיגה הרגילה. האם למכור את הסוניק ולחפש משהו מעניין במקום? אני לא מעוניין להוציא סכומים גדולים - באזור ה-50 אלף ש"ח. כבר תקופה שאני מנסה לדוג את הפוקוס אקובוסט 1.6 טורבו ידנית, אך ללא הצלחה, לא יוצאות למכירה. מה דעתכם? איזה עוד דגמים יכולים לענות על הדרישות? אין בעיה עם ידניות. לא מחפש wrx שחוטות או סיאט לאון יד 6 . Sent from my SM-G965F using Tapat…
הודעה אחרונה מאת elad_w, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התקציב שלנו הוא 50-60 אלף, מתלבטים בין מאזדה 2 (שנת 2015) לקיה פיקנטו (2016) חושש מהפיקנטו שהוא קטן קצת, במיוחד מאחרה, נוחות נהיגה מחוץ לעיר. השוק מוצף בפיקנטו, ובקושי יש מאזדה 2, עד שמצאתי-נמכר. בתודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
הי, אני ממשיך בחיפושים אחר רכב בתקציב עד 45K לאשתי. השיקולים העיקריים הם: אמינות, חסכנות. שיקולים משניים : שיהיה אוטומט אבל לא רובוטי, שהרכב יהיה במצב יחסית חדיש עד 80 אלף ק"מ. חווית נסיעה סבירה. עד כה התלבטתי אם לרכוש מותג חלש בשנתון גבוה 2015 ( רנו מגאן פג'ו 308, סיטרואןC4) או מותג חזק בשנתון יותר נמוך2012 (אוקטביה, מאזדה 3, גולף, הונדה ג'אז) עכשיו יש שחקן נוסף בתמונה שלגביו אשמח לקבל חוו"ד בנוגע לאמינות המערכות, צריכה וכל דבר רלוונטי אחר. שאלת בונוס: אני מבין שטורבו זה בסוף עוד רכיב שעלול להתקלקל ועל כן למרות היתרונות לא בוער לי שברכב יהיה כזה. מה לגבי מערכת היברידית? האם עדיף מבחינת אמינות הונדה ג'אז היברידית או רגילה? כנראה שמבחינת חסכון בדלק התשובה מ…
הודעה אחרונה מאת alex321, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יום שישי אני הולך לראות אלפא מיטו,יש מכון בדיקה מומלץ לבדוק אותה באזור אבן יהודה? רעננה ? נתניה? מישהו יודע ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvigolden,
-
מי מחובר 68 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 474 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikyl
- yuvk
- Renaultrap
- barak5915
- SlowRide
- SniR89
- sperial
- garicho
- winner
- דובצע
- ArikB
- sanekt17