ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רגע לפני קניה של רכב חדש מהסוכנות איזה מבין הרכבים הנ״ל יותר טוב (בדגש על דגמי הפרימיום) קחו בחשבו המאזדה יקרה בכ 15 אלף ₪ חשוב לציין הרכב הקודם היה טוסון 2016 תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, מתלבט לגבי רכישת אינפיניטי qx70 שנת 2015-2016. ידוע לכל שמדובר על רכב פרימיום מפנק, ראוי,ממשפחה טובה. הסוגיה היחידה שאינה ברורה לי היא עלות האחזקה הצפויה של רכב זה. בירור ראשוני שעשיתי העלה שסוגיית הטיפולים השוטפים נעה סביב 3-4k לטיפול קטן. האם מי מהחברים יכול לשתף לגבי עלויות תיקון מכלולים גדולים - גיר, מנוע וכו' או עלויות אחזקה בכלל לשם הפרופורציה. תודה מראש Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, חזרתי עכשיו מבדיקה לפני קנייה של יונדאי I30CW שנת 2010 סה"כ הבוחן אמר שהרכב בסדר (מצב קוסמטי פחות מעניין אותי כל עוד אין פגיעה בשלדה) הבעיה היחידה זה בוצה במנוע (לא המון כפי שהבוחן אמר לי בסיכום) אמר לי שאין ממש פתרון לזה חוץ מלהחליף שמנים בתדירות גדולה יותר מהרגיל כמה נוראי זה? ואם לא נורא, כמה יכול להפחית מהמחירון ? אציין שזה הולך להיות רכב שני: נסיעות הלוך חזור לרכבת בד"כ + נסיעה שבועית קו חדרה תל אביב + כ-3 נסיעות לקמפינג בצפון בשנה (בגלל תא המטען) לכל שאר הנסיעות יש לנו i20 בובה של דבר! מצרף פה את הבדיקה תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 455 צפיות
צא מנקודת הנחה כזאת שהסוחר קונה בזול ומנסה להרוויח כסף על המכירה. (אין לי בעיה עם הרווח - לא מצפה שאנשים יעבדו בחינם, כל עוד לא מרמים ומשקרים) הבעיה היא - שאת הרכבי ליסינג הטובים חברת הליסינג לרוב תמכור בעצמה ואלה שיגיעו לסוחרים/מגרשים לרוב יהיו מהסוג שהיא לא הצליחה למכור כך שישב במגרש שלהם זמן ממושך או שהרכב במצב גרוע (תאונה/קילומטראז' בשמיים/הוחלף מנוע ועוד דברים בסגנון) במחירי זנות כדי להיפטר מהם. עכשיו אתה בתור בן אדם שלא חפש רכב ייחודי ונדיר אלא סטנדרטי ויחסית נפוץ למה שמראש תיכנס לפינות האלה? תחשוב שבשביל שהרכבים האלה יהיו אטרקטיבים האופציה של הסוחר לרוב היא: לתת מחיר ממש נמוך - וככה הוא גוזר פחות רווח. להסתיר עובדות - לתת לך בדיקה שנראית טוב- במכון מטעמ…
הודעה אחרונה מאת abl155, -
מחירון סוף שנה
מאת royban- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מעוניין לרכוש ספורטאז שנת 16-17. ראיתי שמחיר הרכב יורד כ 8-10 אלף בשנה. מתלבט אם לחכות עוד חודש לתחילת 2019. מתי חלה הירידה הכי משמעותית? איפה אני יכול לראות מחירון של דצמבר 17-ינואר\פברואר 18? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת royban, -
סקודה ראפיד
מאת matan28- 2 תגובות
- 864 צפיות
כרגע 2 אופציות על הפרק. סקודה ראפיד 2015, 85 km מחיר:55 אש״ח סקודה ראפיד 2017 (ינואר) 92 km מחיר:62 אש״ח שתיהן מליסינג ומטופלות,ללא תאונות. מה הייתם מעדיפים, או להתרחק בגלל הקילומטראז׳. תודה
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פתחתי כבר פוסט לפני לגבי רכב עד 15K ,בסוף נאה לי אנעל על רכב אוטומט יחסית מרווח ביחס למיני או הסופר מיני ולכן החלטתי לשנות כיוון לרבים עם מנוע 1600 , בגדול הנסיעות שלי מסתכמות ב-250-300 קילומטר בחודש , הייתי די נעול על היונדאי אקסנט 1600 אך לאחר שעשיתי בדיקה יותר מעמיקה אני חושב יותר לכיוון לאנסר קלאסיק 2008 ומעלה או פוקוס האצבק או רגיל 2008-9 , אני רוצה שתעזרו לי לגבי השוואה בין השניים בצריכת דלק ,ביחס למשואה השנתית שלי ,עמינות וחוזק הרכב ,רוב הנסיעות שלי יהיו בתוך העיר אך לפעמים גם מחוץ לעיר בתווי שטח הררי קרית שמונה -מעלות. אם יש לכם רכב אחר שלדעתם יכול להתאים אשמח לשמוע גם . תודה מראש לעוזרים! תקציב בין 10-15K במקסימום
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חברים . אשמח שלמוע את דעתכם . מחפש לקנות לרכב וראיתי כמה אנשים פה ממליצים על הונדה סיוויק הייתה לי בעבר מאזדה ספיריט 2008 אשמח לשמוע בעד ונגד בין שתי היפניות הללו . מעולם לא נהגתי בהונדה . מה ההבדלים ברמת ביצועים , נוחות נסיעה , אמינות , מחלות ידועות , עלות תחזוקה וכל מה שאני עוד לא יודע לשאול . תודה
הודעה אחרונה מאת Pvlofacer, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני מחפש פורד פוקוס טורבו בגרסת האצ'בק. היו ביד 2 בערך 3 מודעות של הדגם הנ''ל ואחרי כמה ימים הן נעלמו, משער שנמכרו. הלכתי לפשפשוק בפייס וגם למגרש שמוכר רכבי ליסינג, וביניהם פורד, ואין בכלל זכר לרכב הזה. האם יש סיבה לכך, מדובר ברכב טורבו עם גיר שתוקן ולא עושה בעיות ואבזור מרשים מאוד יחסית, אז למה כל כך קשה למצוא אותו? אודה לעוזרים. הערה- מדובר אך ורק בהאצ'בק ועדיפות גדולה לגרסת הטיטניום.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, אני עומד בפני רכישת רכב ראשון (הכוונה - מעולם לא היה לי רכב) ומחפש קצת ייעוץ בנושא. אני מקבל מימון ופטור ממיסים מביטוח לאומי כך שסה"כ הסכום עומד על כ140k. השיקולים העיקריים שלי הם: א: בטיחות - מערכות בטיחות אקטיביות (בלימה אוטונומית גם במהירויות בין עירוניות - חובה, התרעה על סטייה מנתיב רצוי עם היגוי אקטיבי, בקרת שיוט אדפטיבית - חובה, עדיף מאוד כזו שעובדת עד מהירות 0. ב: חיסכון בדלק ובהוצאות שוטפות ג: נוחות נסיעה -מחפש משהו שיאפשר לעבור נסיעות ארוכות בנוחות יחסית, מה שאומר מושבים כמה שיותר נוחים, שיכוך טוב של מהמורות בכביש, בידוד רעשים טוב וכו'. מבחינת השימושיות - רוב הנסיעות יהיו עם אדם אחד -שניים ברכב, כך שאין הכרח לרכב גדול. הרכבים שאני שוקל כרגע: יו…
הודעה אחרונה מאת Big_In_Japan, -
- 1 תגובות
- 645 צפיות
אהלן, שואל לגבי פורד פוקוס 2012 עם 96,000 ק״מ דגם האצ׳בק יש לרכב בעיות נוספות חוץ מהמצמדים בגיר? איך הרכב באופן כללי? צריכת דלק בעיר?
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 3 תגובות
- 672 צפיות
היי כולם, מחפש רכב שני לזוג + 1. התקציב הוא 20K עקרונית אבל בשביל משהו טוב יכול להתגמש קצת לכיוון 23. חשבתי על i30 שנתון 2009/10, או לנסר 2010/11. מה עדיף מביניהם? או שבכלל המלצה למשהו אחר? דרישות : אוטומט, אמין, בטיחותי, אם אפשר חסכוני(אמור לנסוע כ-30 ק"מ ביום) מחפש רכב משפחתי או לפחות כמעט משפחתי(לא אוהב את המיני למיניהם)
- 1 תגובות
- 776 צפיות
היי, ההורים שלי מעוניינים לרכוש רכב, הציעו להם קיה פורטה שנת 2015 (עליה לכביש 11/15). קמ - 52,000 מחיר - 70,000 שח רכב מאופרייט ליס, ליסינג תפעולי נהג יחיד (לטענתם). כדאי? לא כדאי? משתלם? איך הרכב עצמו? כמובן הקניה מותנית בבדיקה שהם יקחו את הרכב.. תודה על העזרה
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום, שוקלת לרכוש רכב מאחת מהנ"ל - איך האחריות שלהם? יש דברים שכדאי לקחת בחשבון? אני מעדיפה למצוא ממוכר פרטי, אבל קשה, קשה למצוא משהו מיד ראשונה פרטי, לא סוחר במסווה, ובמצב טוב חושבת לקנות קורולה שנת 2015 ומעלה, למקרה שזה רלוונטי לתשובה. תודה ושבת שלום
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן חברים, אבי רוצה לרכוש רכב מסחרי - פרטי. עדיף יד 1, ק"מ נמוך, עד 50K, שמורה. 2012-2015, לרוב ניסעות עירוניות. בהעדפה הראשונית, חיפשנו ברלינגו, אך לא מצאנו משהו שעונה לכל הפרמטרים, אלו שעם ק"מ נמוך או שמורות, מחירם היה גבוה מהתקציב. לא מזמן גיליתי את הקנגו החדשה. באופן לא מובן, דווקא מהן אפשר למצוא עם ק"מ וכאלו שהן יותר שמורות בהשוואה לברלינגו. כמו כן, גם שמתי את העין על הקובו, נכון שהיא קטנה יותר אבל היא גם יכולה לענות על הצרכים. רציתי לשאול את אלו מכם שבעלי ניסיון וידע לגבי הרכבים הללו בהתייחס לפרמטרים של אמינות, מחלות נפוצות ודברים שכדאי להיות מודע להם. - קנגו חדשה, יש גרסת דיזל ידנית ובנזין אוטומטי. אני מבין שהדיזל אמין יותר, האם זה נכון? האם ה…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
(אני מקווה) שאני מגיע לישורת האחרונה לקראת רכישה, כמו תמיד מעניינת אותי דעתכם 1. דיזל או בנזין? אנחנו גרים בקיבוץ, אז אף על פי שאני צופה לנו מעל 20-25 אלף קילומטר בשנה (בינעירוני), אנחנו גם בוודאות נבצע, 4 פעמים ביום, 6 ימים בשבוע (ותודה על מסגרת החינוך הקיבוצית שעובדת גם בחגים..) נסיעות של פחות מקילומטר (למסגרות וחזרה) הנסיעות הבינעירוניות לא יהיו באותה תכיפות, מה שאומר שאני לא יכול לבנות על הנסיעה הארוכה לנקות את המערכת של הדיזל. חשוב גם לציין שרוב הנסיעות הבינעירוניות הן בערך 25 דקות על הבינעירוני ואז עוד 10 דק עירוני יש לכל זה משמעות? אני עושה טעות בזה שאני מתכוונן למנוע דיזל? 2. לקחתי 3 דוגמאות מיד 2 והשוואתי צפי לע…
הודעה אחרונה מאת matikrimerman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, לקראת רכישה של סיאט איביזה 2016 מיד ראשונה פרטית (דגם Style, מנוע 999 סמ"ק, 110 כ"ס) - קילומטרז' 35. אשמח לחוות דעת בנוגע לבדיקה שבוצעה בקומפיוטסט: בשורה התחתונה - תומכי מנוע פגומים ובלאי יתר בבלמים קדמיים (האם מדובר על הבלמים כמכלול או על רפידות?). המחיר נמוך בכ-4,000 ש"ח ממחירון יד שתיים. תודה רבה
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 559 צפיות
שלום רב. אמי לקראת רכישה של I10. מצאנו בסוכנות טרייד אין של ליס פור יו יונדאי I10 שנת 2014 מנוע 1.0 אוטומט יד2 עם קרוב ל60 אלף ק"מ ידיים פרטיות. בבדיקה שלהם הכול נקי יחסית חוץ מדלת קדמית שהוחלפה ומעיכות קלות במרכב תחתון. + רעש ממערכת תזמון מנוע. הצלחתי להגיע איתם למחיר של 32 אלף שלטענתם המחירון 35 האם זה מחיר טוב? ממה יכול להיות נובע רעש במערכת תזמון מנוע? לגבי החלפת דלת? לפי מה שהבנתי הם לא נותנים אחריות על הרכב כי זה רכב טרייד אין.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 461 צפיות
אהלן, אני צריך עזרה בבחירת רכב עד 18000 שקל, האופציות בגדול שמדרות אליי יותר זה או מאזדה 2 (אחריי התמקחות) או אופל קורסה. לגביי האופל קורסה, למישהו יש המלצות/דיס-המלצות על הרכב? דברים שאני צריך לדעת לפניי שאני מחפש?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
מחפש להורים רכב חסכוני, אמין, ביטחותי אשמח לקבל המלצות לגבי הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 695 צפיות
אהלן חברים, מקווה שזה במיקום הנכון.. אני ככל הנראה במהלך החודש הקרוב אחזיר את רכב הליסינג של החברה ואצטרך לקנות רכב פרטי. מאחר ואני רוצה לוודא שלא קונה רכב בלחץ חשבתי לקחת רכב שכירות /ליסינג לתקופה של חודשיים לערך ולמצוא רכב שמתאים לצרכיי בנינוחות. יש למישהו מידע על אפשרויות בטווח הקצר? ראיתי ששכירות רכב לחודש, הזול ביותר, עומד על כ3000 שקלים וזה נשמע לי מעט גבוה.. האם יש חלופות? תודה! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת opher50, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אנחנו בתהליכי חיפוש של רכב 5+2 (עם מקום לשלושה כיסאות\סל קל במושב האחורי) את הוורסו שקיבלה בפורום כמה המלצות, הפסיקו לייבא לארץ (האם יש שמועות על דגם חדש שיגיע? את הפריוס+ אנחנו לא רוצים) מה המשמעויות שצריך לקחת בחשבון לדעתכם? זמינות חלפים? משהו אחר? האם רכבים שהפסיקו לייבא מאבדים יותר מערך השוק\יותר קשה למכור בהמשך הדרך? תודה רן
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי חברים, יש לי חבר שמצא את שני הרכבים הנ"ל שניהם במצב טוב מטופלים ללא תאונות, ועכשיו הוא מתלבט הונדה ג'אז: מודל 2017, דגם קומפורט, אוטו' (גיר רציף), מנוע 1400, כ-40KM במחיר של 70K יונדאי I20: מודל 2017, דגם PREMIUM, אוטו', מנוע 1400, כ-5000 ק"מ על השעון במחיר של 80K השאלה מה עדיף? הם משפחה עם ילדה ראשונה שמחפשים משהו טוב ולאורך זמן של שלוש שנים בערך, אוטו שייתן מענה לעגלה שני הרכבים נמכרים מתחת למחירון המשוקלל שלהם בהתחשב שבק"מ שהם עברו, הם מתכוונים לנסוע כ-15KM בשנה הרכב הוא בעיקר לאשתו.
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 766 צפיות
היי, אני אשמח לייעוץ כבר התבלבלתי לגמרי, לצערי מכוניות זה לא הצד החזק שלי. שמעתי חוות דעת לא טובות על מכוניות צרפתיות, איטלקיות, בקיצור, הדעה הרווחת סביבי היא ללכת רק על קוריאניות ויפניות. על איזה דגמים הייתם ממליצים במגבלות האלו? אני אציין שאני עושה נסיעות ארוכות לפחות אחת לשבוע, ועד עכשיו הייתי עם יונדאי אקסנט 2007, שהייתה מעולה למעט הקושי בלמצוא איתה חניה בעיר, בגלל זה אני מחפש רכב קטן עכשיו. תודה!
-
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
או שכדי לברוח? כל כך קשה למצוא רכב ביימנו (הגעתי לפגישה על יונדאי i20) נשאלה השאלה האם עבר הרכב תאונה נאמר שלא. מגיע לראות את הרכב רואים ברור שהרכב עבר תאונה
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
- 5 תגובות
- 740 צפיות
אני שוקל קניה, וחבר אמר לי שאם הרכב מגיע מחברת ליסינג, ההפחתה מהמחירון צריכה להיות 13 אחוז, בעוד שאם הרכב יגנב כנראה תקבל הפחתה של 21 אחוז. כיום הרבה חברות מוכרות ללא רישום ליסינג, מה שנראה כיתרון, אבל תכלס הרכב אולי נרשם על חברה בע"מ שזה הפחתה של 25 אחוז! האם אמת בדבריו?
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
משום מה אני לא מוצא כמעט תוצאות ב-yad2 או ב-winwin. נראה שבאזור התקציב שלי זה בערך שנת 2012-2013. יש המלצות לרכבים אחרים שיהיו עדיפים על הפיקנטו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת !_Nike_!, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 674 צפיות
שלום מחפשים רכב 7 מקומות בעקבות התרחבות המשפחה. התקציב- עד 55 א' שח. 95% מהנסיעות יהיו רק של הנהג או בהרכב נמוך מ5 ולא יצריכו שימוש במושב האחורי. אין לנו כוונה להחליף את הרכב תוך שנתיים שלוש. ככה"נ ישמש לפחות 5-7 שנים או יותר, אם לא יהיו תקלות. נוסעים בערך 15-20 א' ק"מ בשנה. מחפשים רכב שיהיה חסכוני בצריכת דלק (עדיף מנוע דיזל), עם בגאז' נורמלי (כמה שאפשר מרכבים מסוג זה) עם מיזוג גם בחלק האחורי וכן מרווח יחסית. מתלבטים בין- סיטרואן פיקאסו, רנו גרנד סניק, פג'ו 5008 , שברולט אורלנדו, פורד גלאקסי (אין דיזל), אופל זאפירה (אין דיזל) וסנגיונג רודיוס. נשמח לשמוע בעד/נגד הדגמים לעיל או המלצות על רכבים אחרים שלא לקחנו בחשבון. תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת Alonhadas, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתלבט בריכשה 3008 בין 1.5 דיזל ל 1.2 בנזין. המלצתכם בבקשה
הודעה אחרונה מאת Ron.P,