ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש ג'יפון ידני חדש. האם יש משהו מלבד הקשקאי במכירה כרגע?
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הבן שלי שוקל רכישה של רכב שהיום הוא יד שניה מודל 2014. הבעלים הנוכחי רכש את הרכב חדש מאוויס 0 ק"מ, כלומר הוא נהג ברכב מיומו הראשון. היד הראשונה היא חברת הליסינג (הרכב בפועל לא שימש כרכב ליסינג). ברשיון הרכב יש הערת השכרה-החכר. השאלה שלי כמה צריך להוריד במחירון על סעיף ה 0 ק"מ מליסינג עם הערת השכרה-החכר? האם זה 13% הורדה? הסתכלתי באתר של לוי יצחק, אבל לא ברור משם אם הערת ההשכרה-החכר גוררת הורדה גבוהה יותר מ 13%..... במחירון הסעיף של רכב 0 ק"מ מליסינג גורר הפחתה של 13% אבל אין התייחסות להערת השכרה-החכר. למיטב ידיעתי היום כבר לא נהוג לרשום את ההערה הזו. אשמח לתובנות . תודה
הודעה אחרונה מאת korola, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב עבור אמא של אישתי. היא רוצה רכב סדאן קטן והצלחנו להתמקד איתה ל-i25 או לניסן אלמרה. שנים 2014-2015~ א. מה מומלץ לבדוק הרכבים האלו לפני שלוקחים אותם לבדיקה (חלק גדול מהרכבים היו מין הסתם בליסינג). ב. נקודות יתרון-חסרון בין שתיהן? אשמח לשמוע דעות
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני עומד לקנות הונדה FRV וראיתי פרסום של אחת כזו שמותקנת בה מערכת גז, אין עם זה בעיות? כלומר הבנתי שלא כל מנוע יכול להיות מותאם לגז וזה יכול לגרום נזק מצטבר למנוע היכן שהוא לא מתאים, ידוע למישהו על ההתאמה של מערכת כזו להונדה הזו? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שנת 2014 יד ראשונה רוצים 83000 מנוע 1.4 אשמח להמלצות וחוות דעת
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 תגובות
- 893 צפיות
דעות לגבי שירוקו מהשנתון 2010/2011 אמינות טיפולים חווית נסיעה בעיות מחלות אשמח למידע ואם כדאי קנייה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת שלכם סקודה אוקטביה שנת 2012 ק"מ 105 אלף יד 2 פרטי
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אנשים אני מעוניין להחליף את האיביזה 2011 1.2 שלי לרנו קליאו מטעמי שדרוג וגודל,כרגע אני עם איביזה 3 דלתות. אני די רגיל למנוע 1.2 טורבו ולגיר כפול המצמדים וראיתי שגם הקליאו נושאת צמד-חמד שכזה,השאלה היא האם יש תקלות/בעיות אמינות בקליאו שידועות כמו ה DSG המדובר? ובכללי האם הטיפולים בקליאו זולים יותר מאשר ברכבי סיאט/צ'מפיון? תודה מראש ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
שלום לכולם אני לקראת רכישה של ג'יפון למשפחה צמצמתי את האופציות לפולקסוגן טיגואן ופ'יגו 3008 קראתי המון מבחני דרכים, כולם מסכימים ש 3008 הינו ג'יפון מדהים, ולי אין ספק שהוא כך, לפחות על הנייר אני די חושש בשל סטיגמות שנדבקו בפ'יגו, ירידת ערך, אמינות וכו' יש לנו נסיון טוב במשפחה עם פולקסווגן, למרות הבעייתיות של היבואן אשמח לאינפוט שלכם בין שני הדיונים כאשר חשוב לציין ששניהם עברו עדכון לאחרונה 3008 קיבל מנוע בנזין חדש עם 180 כ''ס ותיבת הילוכים אוטומטית 8 הילוכים טיגואן יגיע עוד מעט (ינואר) עם מנוע חדש ותיבת הילוכים חדשה - מנוע ה 1.5 ליטר שנמצא באטקה ובקארוק, אך עם תיבת dsg 7 הילוכים רטובה ה 3008 יותר מרשים ומיד, אך הטיגואן יותר סולידי ואולי יותר איכותי וא…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שנתונים 2016-2017. מחיר מחירון? מעל/מתחת?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן, לצערי הרב הסוזוקי סוויפט 2011 שבידי שבקה חיים, ועם כמה שאהבתי את האוטו אני מחפש רכב חדש. התקציב הוא 50,000 ש"ח (ויכול להתגמש עד ל-65, אבל מעדיף שלא) ומה שחשוב לי הוא האמינות והיכולת להסיע 2 ילדים בנוחות. מעדיף מאוד דגם משנת 2014 ומעלה במחיר כזה. ברור לי שיש המון אופציות בטווח אבל אשמח לדעתכם לגבי רכב מומלץ בתקציב הנ"ל (יד שניה או חדש פחות קריטי) תודה מראש! אמיר
הודעה אחרונה מאת Elico48, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
עם צמיגים חדשים ומצבר חדש אחרי טיפול, ב 25 אלף מה אתם אומרים? שוב אציין זה מפרטי ולא מליסינג כמו שהרבה יחשבו
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מחליפה לקשישה שלי אוואו 2006 ידנית - ששירתה וממשיכה לשרת אותי נאמנות, השילוב של כיסא שכואב לי הגב ממנו, החוסר באבזור כלשהו ובטיחות לא משהו גרמה לי לחפש ולהתקדם ברכב מודרני יותר חשוב שיעמוד בתנאים הבאים: חסכוני ידני יפה זול לאחזקה עלה הכיוון של יונדאי ולסטר שעל הדף עומדת בכל התנאים שלי איך הרכב ? מחלות ? הטוב ? הרע ?
הודעה אחרונה מאת orik14, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב לזוג+תינוק דגש על בטיחות ועל שלל הפינוקים האפשריים ללא התחשבנות על צריכת דלק או ירידת ערך. לא נוסעים הרבה (כ12K בשנה) והרכב יעבור הלאה במשפחה כשנרצה להשתדרג. תקציב לרכב הוא כ50 אלף עם עוד כ5 אלף ליישור קו אם צריך. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
שלום לכולם ותודה לכל מי שמשקיע מזמנו בנתינת מענה ועזרה כאן בפורום. אני מתלבט לגבי קניה של רכב וצריך את "עזרת הציבור", אז ככה חברים,מדובר בהונדה סיויק דגם היברידי שנת 2007,הרכב ויזואלית נראה מעולה(עוד לא נלקח לבדיקה),יד ראשונה ועבר 65000 קמ,אשמח לחוות דעת כללית על האוטו ממי שמבין עניין וממי שמחזיק או החזיק בעבר ברכב זה,אשמח אם תיהיה גם התחשבות בנתותני הרכב הספציפי שהזנתי,תודה לכל מי שעוזר!!!!!! :wink::wink::wink:
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום כאמור בכותרת, מי העדיפה מבין השנים?הסקודה סיטיגו שנת 2014/15 גיר אוטומט לצערי כי אמי צריכה לנהוג בו.מנוע 1.0מול יונדאי I10 שנת 2014/15 מנוע 1.0 אוטומט
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני מתעניין בסקודה קארוק TDI 2000 שנת 2019. הרכב מוצא חן בעיני מכל בחינה, אבל אני לא יודע אם כדאי עכשיו לקנות דיזל. מכיוון שאקנה אותו השנה לא אושפע מהשינוי במיסוי הירוק שכנראה יוכרז בינואר, אבל אני מבין שבעתיד צפויות החמרות בבדיקות הזיהום בטסט, וחושש שאצטרך להתקין התקנים יקרים כמו רכזי הדיזל הישנים היום. המוכר אמר לי שמכיוון שממלאים במכונית אוריאה כל תקופה לא אמורה להיות בעיה, אבל לו יש כמובן אינטרס. עצות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
וזה לא טוב כמו לקנות רכב השכרה או שזה כמו לקנות רכב ליסינג תודה רבה
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מחפש לקנות רכב יד שניה לבני. חשבתי על פולקסווגן גולף שנתון 2010 יד 2. האם ידוע על בעיות מיוחדות עם הרכב (היה לי בזמנו גולף שנת 2000 והיתה להם בעיה שהמנגנונים של החלונות חשמל היו נשברים כל הזמן)? אשמח לחוות דעתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפשת לקנות רכב חדש מיני או סופר מיני חסכוני בדלק, רכב שני במשפחה. תקציב עד 70000. (למרות ששוקלת גם משומש בפחות) ראיתי את ה-i10, קיה פיקנטו, מיצובישי ספייס סטאר, סיטרואן C1. לקחתי לנסיעת מבחן את ה-i10 והמיצובישי, לא כל כך הרגשתי הבדלים בין השניים. ה- i10 סבבה, לא הכי מרשימה מבפנים. הפיקנטו ממש לא מאובזרת אלא אם לוקחים את הגרסה ב-75 אלף. הרכבי פיקנטו 0 קילומטר מגיעים באבזור נמוך. את המיצובישי ממש אהבתי מגיעה עם מלא אבזור וממש מרווחת. גם הסיטרואן C1 נראית ממש מגניבה. קיבלתי הצעה לקנות את הספייס סטאר מודל 2019 כולל המערכת מולטימדיה ב-68 אלף (מבצע חבר) במחיר הזה אני יכולה לקחת את ה-i10 ב- 0 קילומטר. מה עדיף לי? הבקורות קוטלות את המיצובישי. האם באמת הרכב לא נוח לנהיגה? לא בטוח…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 1 תגובות
- 492 צפיות
שלום. מישהו מכיר בדיקה לקניה מומלצת שפתוחה עד שעות מאוחרת בירושלים?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות סיאט איביזה 2012 דגם fr ידנית מנוע 1.2 מצאתי אחת באיזור ראשון לציון עם 83 אלף ק"מ בסוכנות מכוניות הנציג שלח לי תמונות של האוטו ניראה טוב מתחייב בבדיקה של מנוע גיר ושילדה ביקשתי לבדיקת שעשו לרכב בין המוכר לסוכנות הם שלחו לי, השאלה אם שווה ללכת לראות לאוטו? והאם האוטו תקין?או שיש יותר מדי תקלות? הליקויים באוטו זה מנוע- לא תקין- לבדוק צריכת שמן בזמן עבודה מערכת קירור - לא תקין - לקנות/לתקן מערכת קרור/חימום פנימית מערכת התנעה כולל מצבר -לא תקין - אין תאריך על המצבר מצמד - לא תקין - מצמד מפריד גבוה (מבלאי) מערכת מתלה קדמית/אקטיבי -לא תקין - לתקן זוויות היגוי מערכת בלמים - לא תקין- לפרק גלגלים לבדיקה מערכת שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים אני אשמח לעזרה לגבי רכישת רכב ראשון. אני גולש פה בפורום מזה כמה ימים אבל עדיין מרגיש קצת אבוד בתחום. אני מחפש רכב בסביבות ה30,000-35,000 שקל הנסיעות שלי יהיו בעיקר בין חיפה ליקנעם ( עם פקקים בדרך לצערי) ונסיעות בין חיפה למרכז. מחישוב שעשיתי הנסיעות אמורות להסתכם בכ-1100 ק''מ בחודש. אני לא גר על ההר בחיפה לכן אני לא דואג מכך שיסחוב בעליות. חשובה לי בעיקר צריכת דלק טובה ואמינות. קראתי פה את המדריכים, והייתי שמח לשמוע על אילו דגמים נחשבים טובים בהתאם לדרישות. חשבתי על פריוס שנתון 2010 בעיקר כי הבנתי שמבחינת הדלק הרכב אמור לצאת משתלם, אבל אשמח לשמוע על עוד דגמים רלוונטים. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה רבה
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מוכן להשקיע עד 25000 ש"ח אני צריך מקום ל3 ילדים מה עדיף לקנות? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, תודה על כל העזרה (אני קורא נסתר כבר כמה זמן). אנחנו זוג, מירושלים. כרגע עם סוויפט 2009 ודי מרוצים. מתכננים להתרחב ומחפשים לקנות רכב משומש עם תא מטען שאפשר להכניס אליו עגלה ומזוודה (לסוויפט יש 210 לי' בתא המטען. אנחנו מכוונים ל300+). הרכב נוסע בעיקר בתוך העיר, בערך פעם בשבועיים למרכז או לאזור חיפה. סה"כ נסענו בשנה האחרונה בערך 20K בשנה. תקציב - בערך 35K. מוכנים להתגמש בשביל משהו ששווה את זה. חשוב לנו: בטיחות צריכת דלק גודל (שלא תהיה גדולה מדי, אין הרבה מקום בחניות בסביבה שלנו) גודל תא מטען (שיהיה מקום לעגלה ומזוודה) מנוע שיעמוד בעליות (בחרנו בזמנו את הסוויפט בגלל ה1.5 שלה) אמינות וטיפולים שוטפים שמנו עין על הונדה ג'אז היבריד 2012…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 תגובות
- 747 צפיות
זקוק לרכב למשפחה חשוב מאוד טיפולים זולים וגם חלקים שהיה אמין התקציב 36 אלף ש"ח 1.סקודה אוקטביה שנת 2012 (Ambiton( יד 2 פרטי ק"מ 105 אלף 2.שברולט קרוז LTZ שנת 2012 (דגם אמריקאי) יד 2 פרטי ק"מ 70 אלף
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 525 צפיות
מתכנן לקנות את הרכב הנ"ל, למעשה כבר קבעתי עם מישהו לימים הקרובים כדי לראות את הרכב. לפי חיפוש שעשיתי, רכבים משנתון של 2012 כבר מגיעים עם הרינגים המחוזקים ואין להם את בעיית אכילת השמן. תאריך עלייה לכביש של הרכב הספציפי הזה הוא אוגוסט 2012. איך אוכל לוודא שאכן הרכב מגיע עם המנוע ה"בריא"?
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי. היום דיברתי עם פריים ליס ויש להם מבצע די טוב לליסינג פרטי על שני הדגמים 3008 active 1.6 deisle ו c4 spacetourer 1.2 turbo העסקה היא ל 30 חודשים והמקדמה היא 7900. ה 3008 עולה 2050 ואם רוצים חבילת טיפולים וביטוח זה 2510 ה C4 עולה 1650 ואם רוצים חבילת טיפולים וביטוח זה 2128 זה לא כולל בלמים צמיגים ואגרת רישוי. ממש מחירים מוצלחים בעיניי. ביחוד על ה C4
הודעה אחרונה מאת razamit, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך חוות דעת על סובארו אאוטבק 2008 הדגם המפואר עם מנוע 3000 סמ"ק. הבעיה היא לא דלק כי יש לו מערכת גז. השאלה מצד אמינות וחלקים וכל הבחינות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת guy.a,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo