Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ליסינג תפעולי שזה בדרך כלל רכב שמקבלים במקום עבודה, זה יכול להיות רכב של איזה הייטקיסט ויכול להיות רכב של נותן שירות. שקול מבחינתי לרכב חברה. מהרושם שאני קיבלתי, יש אנשים שלא ממש אכפת להם מהרכב.

יש ליסינג פרטי שזה סוג של השכרה לטווח ארוך, הרכב משמש בן אדם פרטי, מטופל במוסך מורשה של היבואן (בליסינג לא תמיד), כיוון שהבעלים משלם על הרכב ועל ההוצאות מסביב אני נוטה להאמין שיש יותר אכפתיות כלפי הרכב. יש גם בדרך כלל הגבלה על הק"מ השנתי, אם חורגים ממנו יש לשלם.

אני בטוח שבשני המקרים יש יוצאים מן הכלל, אפשר למצוא רכבי ליסינג תפעולי או רכבי חברה שמורים ורכבי ליסינג פרטי במצב מזעזע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי רכב חברה עדיף על ליסינג. למרבית האנשים יהיה הרבה פחות נעים שהאוטו שלהם יותר חבוט משל יתר העמיתים וודאי לגרום נזק של טיפוס על מדרכה או להתעלם מנורית שנדלקת כאשר את הדין וחשבון נותנים למעסיק ולא לספק חיצוני. אני חושב שגם ההפחתה במחירון גבוהה יותר ביחס לרכב ליסינג ולכן זהו יתרון נוסף.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לאור ניסיון שלי מהעבר אני חושב שרכב מיד פרטית שטופל במוסך מורשה יבואן, עדיף מרכב שטיפולו בו במוסכים לא מורשים עם חלפים לא מקוריים ולך תדע איזה שמן שמו ואיזה ברקסים שמו, ואם החליפו מסנן מזגן, אויר ועדיין לא דיברתי על זה שלך תדע מי נהג עליו ואיך, ועל זה שחברות הליסינג/השכרה/ווטאבר לא תמיד מבטחות את המכוניות בדרך כלל בביטוח מקיף ככה שגם אם תסתכל במאגר של חברות הביטוח לא תוכל לדעת בוודאות שהרכב לא עבר תאונה עד שתיקח לבדיקה למכון מטעמך.

כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל.

אני הייתי בודק בטרייד אין של היבואנים, ואם הייתי הולך לחברות הליסינג הגדולות אז לחפש רכב שטופל במוסך מסודר עם היסטוריה מלאה ומתועדת, ולא סתם דף A4 שמראה מתי ביצעו טיפול בלי לפרט מה החליפו.

פורסם

על הנייר - לא הייתי נוגע ברכבי חברה.

לא חסר סיפורים וגם אנשים שיצא לי להכיר באופן אישי שהם נוסעים ברכב הפרטי שלהם "בשטח" או במקומות לא סימפטיים במיוחד וקורעים את הרכב.

אין מה לעשות, רכב שהוא לא שלך אתה לא תתייחס אליו כמו שהיית מתייחס לרכוש שאתה מרגיש שהוא שלך ושילמת עליו את מיטב כספך.

פורסם
לדעתי רכב חברה עדיף על ליסינג. למרבית האנשים יהיה הרבה פחות נעים שהאוטו שלהם יותר חבוט משל יתר העמיתים וודאי לגרום נזק של טיפוס על מדרכה או להתעלם מנורית שנדלקת כאשר את הדין וחשבון נותנים למעסיק ולא לספק חיצוני. אני חושב שגם ההפחתה במחירון גבוהה יותר ביחס לרכב ליסינג ולכן זהו יתרון נוסף.

שי

אני לא בטוח. זה תלוי חברה כנראה.

ברכב חברה גם אתה יכול ליפול על אנשים שלא אכפת להם מכלום ועד שאין תקלה רצינית אף אחד לא יודע, חברה שמטפלת במוסכים שאינם מורשי יבואן ולא משקיעה על דברים כמו צמיגים איכותיים וכו'.

אז כן, זה יכול לקרות גם ברכב ליסינג, אבל בחברות גדולות יש קצין רכב ויש לעיתים נציג מטעם חברת ההחכרה שאחראי לבדוק את הרכבים מדי פעם. בהנחה ששני האנשים הנ"ל עושים את עבודתם, יש סיכוי שדברים כמו שכתבתי לא יקרו.

מעבר לכך, חלק מחברות הליסינג מטפלות בכל זאת במוסך המורשה של היבואן.

בנוסף, רכבי ליסינג לרוב מוחלפים אחת לתקופה כך שניתן לקנות רכבים צעירים יחסית, רכבי חברה יכולים לעבוד עד שהם ימותו או שהם יהיו כבר במצב רע מאוד. (תלוי חברה כמובן)

ככה או ככה:

1. ברוב המקרים גם לחברת הליסינג וגם לחברה כלשהי יש אינטרס לחסוך בעלויות, וזה עלול להשפיע על איכות הטיפולים והחלפים שהרכב יקבל.

2. היחס שיקבל רכב חברה מבן אדם X יהיה דומה כנראה ליחס שהוא ייתן לרכב ליסינג.

אני יכול לומר לך שבאופן אישי אם יהיה לי רכב ליסינג אני כן אדאג למה שאני יכול. אני לא יכול לקבוע לחברת הליסינג איפה לטפל ברכב או איזה חלפים לשים (למרות שאני מאמין שאולי אפשר להתווכח על צמיגים ואולי להוסיף כסף ולקבל משהו יותר נורמלי מאשר סיניים פשוטים), אבל אני כן יכול לדאוג לעקוב אחרי הנוזלים ברכב ואחרי לחץ האוויר של הצמיגים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל מקרה לגופו.

זו יכולה להיות חברה קטנה של 3 אנשים והרכב המדובר היה של הבעלים של החברה או של אחד השותפים והוא יהיה סופר שמור.

זו גם יכולה להיות חברה עם צוות של 50 סוכני שטח או טכנאים שכדי לצמצם עלויות קונה מכוניות משומשות או חדשות ומחזיקה הרבה יותר מ 3 שנים, מצב המכוניות יהיה בהתאם.

"חברה" זה מאוד כללי. תברר איזה חברה ומה היה השימוש ברכב. אם לא ניתן לברר את הפרטים האלו - הייתי נמנע מהקניה.

אני פעם קניתי רכב חברה ממקום העבודה שלי.

זה אולי היה אחד הרכבים הכי שמורים שקניתי אי פעם. נעשה בו שימוש כמו ברכב פרטי, ק"מ של רכב פרטי, טיפולים במורשה, הכל מתועד. קניתי בהנחה של איזה 20% מהמחירון רק על זה שהיה רשום על שם חברה ברישיון.

פורסם

אגב בניגוד ל"ליסינג" שזה תמיד היד הראשונה על הרכב, "חברה" יכולה להיות גם יד שניה, שלישית וכו'.

זאת אומרת יכול להיות רכב שהיה פרטי ביד הראשונה ואז נרכש על ידי חברה.

יכול להיות גם מצב של יד ראשונה וגם שניה "חברה" בשתי חברות שונות וכל מיני שילובים אחרים.

יש גם חברות שקונות מכוניות שהיו בליסינג, ההפחתה במחירון היא רק על אחד מהם, הגבוה יותר. זאת אומרת לא מורידים 12% על ליסינג ועוד 16% על חברה (לא זוכר את המספרים המדוייקים) אלא רק 16%.

כמובן ישכול להיות מצב הפוך, רכב כביכול "פרטי" רשום על שם הבעלים של החברה, בפועל עשים בו שימוש כמו ברכב חברה לכל דבר.

פורסם

אני פעם קניתי רכב חברה ממקום העבודה שלי.

זה אולי היה אחד הרכבים הכי שמורים שקניתי אי פעם. נעשה בו שימוש כמו ברכב פרטי, ק"מ של רכב פרטי, טיפולים במורשה, הכל מתועד. קניתי בהנחה של איזה 20% מהמחירון רק על זה שהיה רשום על שם חברה ברישיון.

בדיוק מסרתי רכב שכזה בחזרה לחברת הליסינג,(הגיעו 3 שנים) מיצובישי לאנסר ספורטבק, שנת 2015, צמודה אליי מהיום הראשון, הוחזרה עם 40,000 קמ, במצב חדש, אפס תקלות...

הוחזר להרץ ביום שני, ביום חמישי נמכרה... ללא צורך בהשבחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...