ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב יד שניה משפחתי קטן לאישתי, שישמש אותה לנסיעה לעבודה (80-100 ק"מ - 5 פעמים בשבוע) וסידורים אחרים. הרכב רוב הסיכויים לא יהיה פעיל יותר מדי בסופ"ש כי יש לי רכב חברה. להלן רשימת הקריטריונים והעדפות שלנו, אשמח אם בהצעות שלכם תוכלו לפרט מנסיון או ידע אישי שלכם לגבי כל סעיף ולהגיב לנקודות שאעלה בהמשך לכל אחד מהסעיפים: - תקציב: 50K - אמין - עלות טיפולים, תקלות נפוצות, מה לבדוק וממה להיזהר. - חסכוני - עדיפות לרכבים חסכוניים אך בתקווה שזה לא יהיה על חשבון ביצועים נמוכים ממש. - שנת ייצור - מעדיף מהחמש שנים האחרונות, הרכב מתוכנן להישאר איתנו ל-3-5 שנים הקרובות. - מדינות ייצור - הלב נוטה לגרמניות ואירופאיות, הראש עם האסיאתיות - מודע לפלוסים ולמינ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בוקר טוב! עקב מעבר מקום מגורים אני עתיד לסוע יותר ומחפש לשדרג את הרכב למשהו חסכוני. אנחנו זוג ואולי נתרחב עוד שנתיים,התקציב הוא עד 50 אש"ח. שתי המתמודדות העיקריות הינן פיגו' 208 ו308. ה208 עונה לצרכים שלי יותר מפני שבאותו כסף אקבל רכב חדש יותר ועם פחות ק"מ,אך השאלה היא אם זה הרכב המתאים לגמוע מרחקים(מדובר על דגם אקטיב פרו 1.2). ללא ספק איכות החיים ב308 תהיה גבוהה יותר,אך כיצד ה208 טורבו מתנהג בבין עירוני? האם זה רכב שנוח להתנייד איתו למרחקים? האם הספק המנוע נותן את המענה?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שוקל לקנות מאזדה 3 שנה 2015, בסביבות 100000 קמ. רציתי לדעת אם זה לא יותר מידיי לרכב הזה, איך הוא בצריכת דלק והאם הוא אמין... אשמח לעזרה. תודה
הודעה אחרונה מאת Nadavamos27, -
-
שלום לכולם, אנחנו זוג + 2 ילדים קטנים מחפשים לרכוש בחודש/חודשיים הקרובים סופר מיני או משפחתית קומפקטית כמה שיותר חדשה (לא סדאן ולא סטיישן, כמה שיותר קצר עקב מצוקת חניה בעיר שלנו) אוטומטית לנסיעות של כ 100 ק"מ ביום (בערך 70 ק"מ מחוץ לעיר והשאר בתוך העיר). דרישות עיקריות: 1. בטיחות - הכי חשוב 5 כוכבי בטיחות/ציון גבוה במבחני ה IIHS. אם אפשר בלימה אוטונומית זה בונוס אבל לא דיל ברייקר. 2. חסכון בדלק. 3. מרווח פנים סביר (2 כסאות בטיחות לילדים מאחור). 4. תא מטען סביר שיכול להכיל טיולון. 5. נוחות ונסיעה שקטה עד כמה שניתן. 6. אמינות וזמינות חלקי חילוף. 7. מחירי ביטוח סבירים. חשבנו על: מאזדה 2 החדשה, הונדה ג'אז הצורה החדשה (ראיתי אחת דגם מפואר 201…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 0 תגובות
- 581 צפיות
לפי מה שהבנתי כל מאזדה חדשה מגיעה עם iGO, אני קיבלתי וויז בלי כרטיס iGO. בגרסת פרימיום פלוס ה- iGO חיוני לזיהויי תמרורי תנועה -- או לפחות זה מה שכתוב בספר. וגם עם iGO שמות הרחובות מופיעים במסך הראשי -- ללא קשר לניווט. האם אני אמור לקבל iGO? קראתי שלפי ההסכם עם NNG כל רכבי מאזדה מגיעים איתו.
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
כתבתי כאן באריכות. אנחנו לפני החלטה סופית. את הסובארו אימפרזה 5 דלתות מנוע 2 . ראינו , ואשתי עשתה נסיעת מבחן היום והתרשמה לטובה לעומת ניסן טידה 2009 שברשותנו. הסוזוקי קרוס אובר נסיעת מבחן שבוע הבא. הסובארו עולה-113,000 ₪ סוזוקי קרוס אובר מבצע בחבר-120,000 ₪ השאלה מבחינת נוחות נסיעה בטיחות צריכת דלק סחירות בעתיד. לי הפריע בסובארו : תא מטען קטן 310 ליטר .צריכת דלק גבוהה בפועל 10.8 רכב נמוך 146 ס"מ לעומת הטידה 153 ס"מ. מצד שני אחריות 5 שנים וייצור ביפן. עלות טיפול ואחזקה נמוכה
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בימים האחרונים לאחר שמכרתי את הטוסון שלי (2016) אני שוקל לעבור לרכב חסכוני יותר . אשמח לשמוע חוות דעת על הלקסוס IS300 בשנתונים 15/16 ולהבין מה ההבדלים בין הרמות גימור.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות רכב מסוג bmw 320 שנת 2015 2016 השאלה שלי היא האם עלות אחזקה של bmw באמת יקרה כמו שאומרים אני מתכוון לטיפולים וחלפים זה באמת משמעותי יותר מרכב "סטנדרט"?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני אמור להחליף רכב ליסינג אוטוטו ואני שוקל לקחת את השברולט קרוז ברמת גימור LT. האם יש מישהו שמחזיק ברכב זה שיוכל לספר איך האוטו מבחינת מרווח, חווית נהיגה, בעיות מיוחדות וכדומה? תודה
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת שברולט קפטיבה שנת 2015 עברה 50000 ק״מ מנוע רמת גימור sport LS מישהו מכיר ויכול לשתף מנסיונו? הרכב יד ראשונה
הודעה אחרונה מאת Yairson, -
- 2 תגובות
- 814 צפיות
שלום לכולם ברצוני לרכוש רכב מסוג זה Ford Smax 2012 רמת גימור trend 2.0 טורבו 203 כח, השאלה שלי איך הרכב מבחינת אמינות , מנוע וגיר וצריכת דלק ! תודה !
הודעה אחרונה מאת Ori1938, -
מתלבט מה עדיף .. מישהו פה שמבין ויודע מה משתלם יותר? פשוט בהללואה בבלון החזר חודשי יותר נמוך ולבנק לחמש שנים יוצא לי החזר יותר גדול.. בבלון הציעו לי באוטודיל אבל לא רוצה להתחייב שאמשיך להתחדש אצלם על רכב
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, האם יש מישהו שביצע נסיעת מבחן על הקארוק עם מנוע ה1600 דיזל ויכול לתת רשמים?האם המנוע "מרגיש" דיזל גם בתוך תא הנוסעים (רעש וכו')? ההתלבטות היא בין מנועי הבנזין (1000/1500) לבין הדיזל הקטן לרכב שצפוי לעשות כ24K בשנה של נסיעת מעורבת. כבר אומר שלא מחפש חוו"ד ודיסהמלצות על הגיר מאחר ובמשפחה יש שתי סקודות עם הגיר הידוע לשמצה ומכירים את הנושא היטב.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
שלום לכולם, אני מחפש רכב יד 2 בתקציב של 40K. מחפש רכב עם שוק חלש שאוכל לקנות בהזדמנות ובמחיר נמוך משמעותית ממחיר מחירון וזאת לאחר שאני מתחשב באימורות המוכרות שהשוק מוצף ברכבים, שזה סוף שנה ושזהו שוק של קונים. בפועל, המצב לא נראה כך. העניין הוא שרוב האנשים ממש עפים על עצמם שלא לומר ממש עפים על עצמם ודורשים מחירי מחירון לוי יצחק. ולא רק עם טויוטות ורכבים עם ביקוש גבוה ומוצדק, אלא גם עם מותגים חלשים בהרבה. אני למשל, נאלצתי למכור את הסיטרואן קקטוס הידנית שלי בזמנו ב20 אלף מתחת למחירות וגם זה רק אחרי חצי שנה של ניסיונות כושלים. אני מחפש הזדמנות לרכישה דומה אבל משהו לא מסתדר לי. אשמח להבהרות של אנשים מביני עניין בנושא כי אני שוקל כבר לקנות אופניים חשמליות. תודה
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם כל בעלי במו 135 שנת 2015-2016 כל כך אוהבים את הרכב שלהם שלא מוכנים למכור? אני בחיפושים כבר כמה חודשים אחר אחת כזו ופשוט אין. רק אחת יד שניה עם מעל 60 אלף קילומטר והיא נמצאת בלוח כבר המון המון זמן. Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב ידידי! במהלך חיפושי אחר פיג'ו 208,ניתקלתי בדגם מעניין במחיר שגם כן מצא חן בעיני. מדובר בדגם 1.2 טורבו אוטומט ולאחר שיחה שלי עם הבעלים הסתבר כי הרכב עבר 2 פגיעות,הראשונה בעת יציאה מחניה והשניה בעת תנועה בכיכר. ראיתי דוח שמאי ודוח תיקון במורשה פיג'ו. סה"כ התיקונים היו 22 אש"ח ו8% ירידת ערך.. מעבר לכך הרכב עם קמ מצויין ונשמר בצורה טובה. בהנחה ואין נזק לשלדה,ונראה כי המוכר דובר אמת(פרש בפני את כלל הניירת ולא הסתיר מידע). האם יש מניעה מלרכוש רכב שכזה? המחיר הוא כ 10 אלף מתחת למחירון המשוקלל(זה שלאחר הורדת נזק ע"פ הערכת שמאי).
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, רכב ראשון שאני שוקל לרכוש. האם הייתם ממליצים? I20 שנת 2009, קילומטראז: 120K אוטומטית, מנוע 1.6 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לרכוש רכב חדש חזק יחסית,שמתי עין על clio rs cup 2013 הרכב עומד על 120,000 ק"מ זה אומר ממוצע של 24,000 לשנה, זה די מרתיע אותי לקנות את הרכב למרות שהוא יד 1 ולפי מה שבדקתי טופל רק במורשה. אשמח לחוות דעת על כמה רלוונטי ק"מ אם הרכב טופל בזמן ובמורשה עד היום? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 656 צפיות
נתונים: תקציב נמוך (50 ומטה...), מחפשים בטיחות אמינות ומרווח ככה שהמאזדה 5 והוורסו לא באים בחשבון. מה אתם ממליצים? ושאלת בונוס- האם באמת כדאי להתרחק מכל הדאצ'יה? הן באמת מאד לא בטיחותיות?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן קיבלתי הצעה די סופית לגבי ליסינג פרטי תפעולי משלמה סיקסט על יונדאי איוניק 2019 (הכל בחישובים לחודש) מקדמה - 7900 (220 לחודש) תשלום חודשי - 2,169 ש"ח חבילת צממ (צמיגים, מצבר מגבים) + ביטול השבה לקדמות + ביטול השתתפות עצמית - 149 ש"ח לחודש 3 טיפולים כלולים ביטוח מקיף כלול לא כולל אגרת רישוי ורפידות סה"כ 2,537 ש"ח מוגבל ל- 23 אלף קילומטר בשנה עשיתי חשבון אם אני קונה את הרכב בעצמי ואני מגיע לאותם מספרים אם לא גרועים יותר (בהתחשב בירידת ערך של 14% לשנה). אז שאלתי - האם לדעתכם ההצעה טובה? האם לדעתכם יש דרך חסכונית יותר לרכב משפחתי טוב ובטוח? גם אם אני לוקח רכב אחר משפחתי ברכישה עצמית, אני עדיין מגיע לעלויות של כ- 2000 ש"ח בחודש מינימום. תודה
הודעה אחרונה מאת nati052, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת רכב, להלן המסמכים שנשלחו אלי: אציין שהבעלות של הרכב כרגע ברשיון רכב הנוכחי שמוסתר בתמונה הוא אותו שם שרשום בטופס של רכישת האוטו משלמה סיקסט. אני מעוניין בעזרתם להבין האם מדובר על רכישה מחברת ליסינג ב0 ק"מ או כמו שהמוכרת מתארת או שמא מדובר על ליסינג פרטי והם המשיכו עם הרכב, הרי רשום בדף הרכישה שזה ליסינג פרטי ולתקופה של 3 שנים (סעיף ד). ממתין לעזרתם בפיענוח, תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 514 צפיות
מתלבט בין הרכבים בכותרת. הרכב ישמש לנסיעות עירוניות ובנוסף נסיעות בינעירוניות קצרות של כ40 קילומטר ביום. מדובר ברכב ראשון, מחפש במיוחד אמינות, ומחיר זול של ביטוחים, טיפולים וצריכת דלק. מבחינת מראה חיצוני אהבתי את כולם, מה עדיף מבחינת חווית נהיגה. לא סגור על התקציב במדויק כי אני כנראה אעשה מימון ולפי התשלום החודשי וכו' אחליט. אם יש רכב אחר שלא חשבתי עליו אשמח שתמליצו.
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, מחפש רכב לאחותי, נסיעות של 10 קילומטר בתוך העיר. בעיקרון הדרישה היא אוטומט(אין לה רישיון לידני), עם עלויות נמוכות לטיפולים ואחזקה. כרגע אני מחפש סוזוקי אלטו, יש לי ניסיון חיובי עם הגרסא הידנית ובגדול זה הסגנון. אשמח להמלצות לעוד דגמים בסייסים בסגנון האלטו שידועים כרכבים אמינים, תודה רבה, איתי.
הודעה אחרונה מאת Tirsi, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי הזדמנות לקנות יונדאי i30 2008 1.6, 135,000 ק"מ, מטופל בחברה. האם הרכב מומלץ, אמין? כרגע יש לי אימפרזה 2005 1.6 עם 270,000 ק"מ. תודה
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מתלבט כרגע בין שני הדגמים האלה. אני יודע שהם שונים לגמרי הן בסגמנט, והן במחיר, אבל בכל זאת. מצד אחד, ישנו ה XV שבאופן אישי כרכב הוא מאוד נוח לי. גבוה, לא מתרסק כל כך על מהמורות ומלא כמעט בכל אבזור שאני צריך ולא צריך. חיישני גשם, אורות (אפילו מחליף לבד בין אור גבוה לנמוך), Keyless אמיתי (המפתח ללא יוצא מהכיס, לא בכניסה, לא בהנעה ואפילו לא בנעילה), בקרת שיוט אדפטיבית, Carplay, פנסים עוקבי פנייה וכו'. הם אפילו הוסיפו עוד פאקינג חלון אוטומטי לצד ימין... (תודה רבה באמת). כמעט ולא חסר כלום חוץ מחימום בכיסאות שהורידו בדגם החדש (אלוהים יודע למה). הבעיה שלי איתו היא זמינות הכח שלו גם בדגם החזק. הוא חייב לעלות גבוה כדי לזוז. אולי התרגלתי, אולי זה אף פעם לא הספ…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום ברשותי ספורטאז gt 2016 בליסינג פרטי שבעוד כשבועיים נגמר החוזה ומכרתי אותו לבן משפחה . חברת הליסינג נתנה לי מספר אפשרויות לגיפונים בטווח . מי שלכדה את עיניי היא הקארוק אבל לחברה אין זמן אספקה משוער ועל כן גם רכב גישור לא יכולים לתת לי. המתמודדת הבאה הייתה הcx 5 ב רמת גימור פרמיום . לא יודע למה אבל אני מרגיש שהמאזדה נופלת בכל פרמטר מהספורטאז שמבחינתי מאובזרת בצורה נכבדת והמאזדה שגם אינה זולה נעדרת מדברים שחשובים לי . איני רוצה להשאר ללא רכב על כן התחלתי לקדם את העסקה של המאזדה . הדבר שאיני הייתי מוכן להתפשר עליו הוא רמת הביטחות האקטיבית שהייתה בספורטאז והצילה אותי מספר רב של פעמים מתאונות גדולות וקטנות . הודה לעזרה ,המלצה או חוות דעת מומלץ ממי שיש ברשותו את המזדה .
הודעה אחרונה מאת ornakash123, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, מחפש לקנות רכב בתקציב של עד 20K. מהחיפוש שלי עלו כרגע שתי מתמודדות - פורד פיאסטה פולקסווגן פולו העניין שבתקציב שלי אפשר לקנות פיאסטה בשנתון טוב יותר (2010-2012) ואילו בפולו אני יכול לקבל עד שנתון 2009 גג. מה שחשוב לי ברכב זה (לפי סדר חשיבות): צריכת דלק בטיחות נוחות נהיגה אשמח לחוות דעתכם, וכמובן שאם יש עוד המלצות - אשמח לשמוע
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, מתלבט בין RS3 2016 לבין A45 2017, הדעות בעיניין חצויות אשמח לדעה אישית מניסיון.
הודעה אחרונה מאת Ofer Lilian, -
- 0 תגובות
- 545 צפיות
שלום לכולם, יש לנו שתי מכוניות יחידות - פיג'ו 308GTI במחיר אטקרטיבי במיוחד, שני צבעים, כולל רישוי, התחייבות לטרייד אין עתידי במחיר מחירון, במקום 214,000 ש"ח המכוניות יימכרו ב 197,000 ש"ח על הכביש. מי שמועניין - פנו אלינו בהודעה פרטית. נסיעה בטוחה, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש מבצע עליהם בavis. ראו הצעת מחירhttps://imgur.com/gallery/wBv4yYl 1. מה דעתכם על המחיר והתמורה? 2. מה דעתכם על הרכב? צרכים: מרווח (יש ילדים), בגז' גדול, אמין וצריכת דלק טובה יחסית לבנזין מלא זמן תגובה מהיר מבחינת האצה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Erel
- איציק נ.
- David32
- SlowRide
- BoazB11
- yuvk
- גולדן191
- PASHUT
- quizlette85117701
- MarkoJ
- amosbmw