Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלל האצבע: מותגים שנתפסים כאמינים ישמרו על שוק חזק (טויטה, סוזוקי, הונדה).

אני הייתי מחפש רנו פלואנס - השוק מוצף ואני מאמין שהמחיר בפועל יהיה הרבה מתחת למחירון.

.We apologise for the inconvenience

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השוק לא מת, פשוט לכל אחד היום יש רכב , והוא רוצה לשדרג את הרכב שלו, אז הוא עושה טרייד אין , מפתח תמורת מפתח,

מעטים האנשים שבאים ללא רכב בכלל, וקונים משהו, אז טרייד אין ניהיה הכי עדיף, מקבלים 40 אחוז פחות בערך (או 30 אחוז ממחיר הרכב , ומתקדמים לאחד אחר עם אחריות וראש שקט),

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מכרתי לפני כשנה אאודי, וכל המוכרים ביד 2 פרסמו מחיר גבוה יחסית ואף אחד לא מכר.

אחרי חודשיים של התייאשות, מלא טלפונים וחפירות, הגיע בן אדם רציני עם כסף ביד. הורדתי לו את המחיר ל40 אלף שקל במקום 50+ שפרסמתי באתר.

לסיכום, אם אתה רציני, עם כסף אז תבוא לבן אדם שמפרסם חודש וחצי+ ותראה איך הוא מוריד את המחיר.

פורסם
אז אולי צריך להוסיף: אמין ועם צריכת דלק סבירה :)

אבל אם רוצים לרדת לפרטים ואז אסתכל בפינצטה על דגמי רכבים, אני חושב שאני יכול להסיק את המסקנות הבאות די בקלות:

רוב האנשים הממוצעים, בעלי משפחות (קטנות או גדולות יותר) שאין להם ענין ברכבים או נהיגה ובעיקר רוצים רכב שיקח אותם מנקודה א' לנקודה ב' כנראה שיעדיפו תמיד טויוטה\מאזדה\יונדאי\קיה\ניסן כי קודם כל מדובר בדגמים שפחות רואים מוסך.

אח"כ יש את אלה שרוצים קצת ייחוד לרכב שלהם, קצת יותר כוח, קצת יותר חיסכון בדלק, קצת יותר התנהגות, גם אם המחיר הוא בקצת פחות אמינות, ואז הם יעדיפו ואג כלשהי.

אח"כ יש את אלה שרוצים משהו קצת מיוחד משנתון גבוה בכמה שפחות כסף - והם יעדיפו משהו עם נינוח צרפתי, גם אם הם ישלמו על זה אח"כ בקצת מוסך ועצבים, לפחות הם ייהנו מרכב עם לוק עדכני, נוח ובשנים האחרונות עם עוד לא מעט יתרונות - ואז הם יקנו פיג'ו\רנו,סיטרואן כלשהי.

ויש אותי - שלא אכפת לי מכלום, אני רוצה לשלם קצת ולקבל הרבה - ואז אני מסתכל על השוק, מסתכל על מה אני אקבל אם אשלם יותר, ובסוף קונה שברולט כלשהי :-P:lol:

אין לזה שום הוכחה ואין לזה גם הבטחה, אני תמיד אומר שרכב זה עניין של מזל.

הקורולה שהייתה להורים שלי ביקרה יותר במוסך בביקורים לא צפויים (לא תחזוקה שוטפת) מאשר המגאן אסטייט שנכנסה רק לטיפולים.

כמו האירופאיות, גם היפניות לא תמיד טומנות את ידן בצלחת, סתם כדוגמה - הגיר הרציף של ניסאן לא נחשב מאוד אמין למשל.

אגב, הייתה לי גם קליאו בעבר, לא זוכר ששילמתי על זה במוסך ועצבים.

אני תוהה לעצמי, אם הרכבים הצרפתיים כל כך גרועים, למה הם מככבים בחברות ההשכרה בחו"ל? למה אני רואה לאחרונה יותר ויותר נהגי מוניות שקונים פג'ו וסיטרואן מכל מיני דגמים? (ברלינגו, 301, 2008 - אלו בעיקר)

למה המורה שלי לנהיגה קנתה מגאן 2 והחליפה אותה ואת האוקטביה בפלואנס ידנית ואוטומטית? (רובוטית ליתר דיוק)

כנראה שהמכוניות האלו לא כאלו גרועות כמו שעושים מהן, הן פשוט צריכות תחזוקה נורמלית, משהו שחלק מהאנשים בארץ מתקשים לספק משום מה. רק שבוע שעבר מוסכניק סיפר להורים שלי על אנשים שמגיעים עם רכב בן 3-4 שלא עבר טיפולים מעולם ומתלוננים שהוא לא סוחב. למה זה לא יפליא אותי שמגאן או 308 יעשו בעיות אחרי 3-4 שנים ללא טיפולים? (אגב, הרכב שלא סחב היה ניסאן קשקאי, יפני, אז אולי גם הטענה שיפניות עמידות יותר מאירופאיות אינה רלוונטית כבר היום?)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יכול מאוד להיות שאתה צודק. אני מחזיק רכב ממותג שנחשב בארץ ל "נחות", בן 13 שכל 8 שנים שהוא אצלי לא סבל מבעיות מכניות מלבד מחלה ידועה של סולנואיד גיר שהוחלף כשקניתי אז, ומרגיש עכשיו לפני סיום חייו (הסולנואיד, לא הרכב :)) ושוב כנראה אצטרך להחליף אותו (החלק הוזמן מאיביי וכבר הגיע, אני רק צריך למצוא זמן לשים אותו במוסך, עלות העבודה באזור ה 1000 ש"ח). מצד השני הרכב מטופל לאורך כל התקופה בקביעות כל 10K ק"מ או שנה (היו שנים שבקושי נסע), כל החלקים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

ובלי קשר יצא לי לא מעט לחשוב על זה שאולי חלק מכובד מחטאן של מכוניות מסויימות לעומת היפנאומטיות האמינות הוא שהן פחות מתאימות לארץ שלנו מבחינת אקלים, למשל. לא יודע כמה אחיזה יש לכך במציאות אבל כנראה שלא באמת נוכל לדעת.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

רנו-ניסאן.

יש ביניהם המון שת"פ,שיתופים של יחידות הנעה וכו'.

אז קליאו תהיה רכב לא אמין ומיקרה כן?בגלל המותג?

דעתי היא שאין חברות גרועות,יש דגמים מוצלחים יותר ופחות.

308 רכב מוצלח,ה301 לא.

קורולה מוצלחת,הפריוס החדשה-הרבה פחות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

רנו וניסאן מתנהלים תחת מטרייה אחת והפיתוח שלהם משולב. שתפ זה למשל מה שיש בין רנו למרצדס בתחומים מסוימים. לרנו יש יותר אחוזים בניסאן מאשר לניסאן ברנו.

פורסם

dorsht

ואני מאלה מרחם על נהגי המוניות האלה שקנו מוצר סוג ב'.

אתן דוגמא טריה עלי, מספר הטעות "301":

לפני שנתיים וחצי חיפשתי רכב עד 70K, מרווח, נוח, אמין, בגאז' ענק (בגלל עגלה וטיולון), וחסכוני,

בדקתי רכבים משומשים, כולם היום במצב לא משהו בלשון המעטה, תאונה, בלאי מוגזם וכו..., השמורות היו נורא יקרות,

החלטתי ללכת על ה301 אחרי שראיתי מודעה של "מבצע" ב69K מ0ק"מ , אז אמרתי איזה כיף, במקום לחפש עוד משומשות, אלך על רכב חדש וזהו, מה כבר יכול להיות, ועוד מדובר ברכב די פשוט,

לכן חיפשתי בפורומים ולא מצאתי תלונות לגבי אמינות נחותה, אלא מצאתי את שרשור כאן בקארספורום שממליץ על הרכב במחיר הזה, אז רצתי ולא חשבתי פעמיים.

טעיתי, זרקתי כ70K לפח עם מוצר סוג ב', שאת החסרונות שלו אני בטוח שאתה כבר מכיר, כולל יותר ביקורים במוסך מאשר כל יפנית אחרת שהיתה לי, וכן זה כולל גם את ה208 שהיתה לנו, כרגע אחרי שאשתי קנתה רכב יפני סוף סוף התחלנו להנות ולנסוע ללא סבל.

פורסם
רנו-ניסאן.

יש ביניהם המון שת"פ,שיתופים של יחידות הנעה וכו'.

אז קליאו תהיה רכב לא אמין ומיקרה כן?בגלל המותג?

דעתי היא שאין חברות גרועות,יש דגמים מוצלחים יותר ופחות.

308 רכב מוצלח,ה301 לא.

קורולה מוצלחת,הפריוס החדשה-הרבה פחות.

כבר חרוט לי בראש, רק 308, לא 301.

אך בינתיים מהשרשור הזה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?663861-%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%A4%D7%92%D7%95-308-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8

וואללה אני מעדיף שיהיה לי 301, לפחות אני סובל רק מרעשים פה ושם ולא סובל ממנורות שנדלקות לי ב13K או 33K ק"מ ומודיעות לי שברוך הבא למוצר סוג ב', הרכב שלך מושבת, גרור אותי למוסך.

פורסם
יכול מאוד להיות שאתה צודק. אני מחזיק רכב ממותג שנחשב בארץ ל "נחות", בן 13 שכל 8 שנים שהוא אצלי לא סבל מבעיות מכניות מלבד מחלה ידועה של סולנואיד גיר שהוחלף כשקניתי אז, ומרגיש עכשיו לפני סיום חייו (הסולנואיד, לא הרכב :)) ושוב כנראה אצטרך להחליף אותו (החלק הוזמן מאיביי וכבר הגיע, אני רק צריך למצוא זמן לשים אותו במוסך, עלות העבודה באזור ה 1000 ש"ח). מצד השני הרכב מטופל לאורך כל התקופה בקביעות כל 10K ק"מ או שנה (היו שנים שבקושי נסע), כל החלקים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

ובלי קשר יצא לי לא מעט לחשוב על זה שאולי חלק מכובד מחטאן של מכוניות מסויימות לעומת היפנאומטיות האמינות הוא שהן פחות מתאימות לארץ שלנו מבחינת אקלים, למשל. לא יודע כמה אחיזה יש לכך במציאות אבל כנראה שלא באמת נוכל לדעת.

חסר אחיזה במציאות לדעתי, יש גם לא מעט איזורים חמים באירופה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
רנו וניסאן מתנהלים תחת מטרייה אחת והפיתוח שלהם משולב. שתפ זה למשל מה שיש בין רנו למרצדס בתחומים מסוימים. לרנו יש יותר אחוזים בניסאן מאשר לניסאן ברנו.

המילה שת"פ נכנסה לי בטעות.

התכוונתי לשיתוף של מכלולים בין היצרניות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יונדאי I20 שגמעה כמעט 2400000 ק"מ. נקנתה עם 95000 ק"מ מאחת חברות הליסינג הגדולות.

מהרגע הראשון היו בעיות חשמל!!!.

והכי מעצבן זה הבורר מצבים של המזגן. אין, אני לא מפסיק להתעצבן על זה שבורר ידני שהתקלקל 3 פעמים (לא בקרת אקלים) מזורגג עולה 2500 שקל, שבפולקסוואגן גולף שילמתי בצ'מפיון על בורר כזה 600 שקל במורשה יבואן!!!

אז סטיגמות לחוד ומציאות לחוד.

פורסם

אז סטיגמות לכוד ומציאות לכוד.

לחוד, עם ח.

בכל מקרה תמיד צריך מוכר שרוצה למכור וקונה שרוצה לקנות. תמיד אנשים שואלים בטלפון "מה מחיר אחרון" לפני שבכלל ראה את האוטו, ואני תמיד הייתי עונה "עזוב, יקר לך". מי שבאמת רוצה לקנות, יודע שאפשר לגלח עוד אלף אלפיים (ואולי קצת יותר) ליד האוטו, אבל לא יותר מכך.

כולם רוצים לקנות את העולם בשקל תשעים ולקבל עודף ובזוקה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מוזר, אולי כי שני הרכבים הפרטיים שקניתי בחיי הם שברולטים, מעולם לא עלה בדעתי לשאול את המוכר מה המחיר מחירון. נשמעת לי כמו שאלה אדיוטית. מי שרוצה לדעת מה מחיר המחירון שפשוט יבדוק, לא??

לא יודע אם זה רק אני ככה, אבל אני בד"כ נוטה מראש לסנן מוכרים שנראים לי עפים על עצמם, הרי בערך כולם כותבים ביד 2 מחיר קצת יותר גבוה ממה שהם באמת מתכננים לקבל בפועל, אז אני מראש מסתכל על המודעה ובודק לפי המחיר ולפי מצב הסחורה (עד כמה שאפשר להסיק מיד 2 כמובן) אם המוכר הזה באמת רוצה למכור או שהוא עוד אחד שמפרסם כזה סתם ומחכה לפראייר. אם נראה לי שפחות נניח עוד כמה אלפים שאוריד לו, המחיר הגיוני, אז אני מנסה להתקשר ולבדוק מה המצב בפועל, אבל אם מראש אני ראה שלהוריד כמה אלפים לא יביא את הסחורה למחיר שאני רואה כסביר, אני בד"כ לא אטרח אפילו להתקשר. ומהניסיון שלי זה תופס גם לגבי בתים, צריך קודם לסנן את מי שסתם מפרסם ורק אז לבחור למי להתקשר מאלה שנראה שמחפשים למכור באמת והסחורה תואמת את מה שאני מחפש. אם בתור קונה אני אתקשר לכל מודעה שהסחורה נראית לי תואמת את מה שאני מחפש אבל המחיר גבוה יחסית, אז ברור שארגיש שהמון מוכרים סתם עפים על עצמם, אבל הם לא באמת, הם פשוט לא באמת רוצים למכור אלא סתם מפרסמים (או לחילופין, יש להם מספיק זמן והם לא בלחץ).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...