Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואי, פספוס שלי, סליחה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
dorsht

ואני מאלה מרחם על נהגי המוניות האלה שקנו מוצר סוג ב'.

אתן דוגמא טריה עלי, מספר הטעות "301":

לפני שנתיים וחצי חיפשתי רכב עד 70K, מרווח, נוח, אמין, בגאז' ענק (בגלל עגלה וטיולון), וחסכוני,

בדקתי רכבים משומשים, כולם היום במצב לא משהו בלשון המעטה, תאונה, בלאי מוגזם וכו..., השמורות היו נורא יקרות,

החלטתי ללכת על ה301 אחרי שראיתי מודעה של "מבצע" ב69K מ0ק"מ , אז אמרתי איזה כיף, במקום לחפש עוד משומשות, אלך על רכב חדש וזהו, מה כבר יכול להיות, ועוד מדובר ברכב די פשוט,

לכן חיפשתי בפורומים ולא מצאתי תלונות לגבי אמינות נחותה, אלא מצאתי את שרשור כאן בקארספורום שממליץ על הרכב במחיר הזה, אז רצתי ולא חשבתי פעמיים.

טעיתי, זרקתי כ70K לפח עם מוצר סוג ב', שאת החסרונות שלו אני בטוח שאתה כבר מכיר, כולל יותר ביקורים במוסך מאשר כל יפנית אחרת שהיתה לי, וכן זה כולל גם את ה208 שהיתה לנו, כרגע אחרי שאשתי קנתה רכב יפני סוף סוף התחלנו להנות ולנסוע ללא סבל.

אתה צריך לדעת מה אתה קונה, אם אתה קונה רכב שנועד למדינות עולם שלישי והשכרה/ליסינג בארץ במחיר שזול ביותר מ30% מהמחירון הרשמי ב0 קילומטר ומצפה לשוק פורה של קונים שיעמדו לך בתור לרכוש את הרכב? אתה קנית מציאה ואתה כנראה תמכור - מציאה(ומחירון או קרוב לזה זה לא מציאה).

לא עשית נסיעת מבחן או בדקת האם הרכב מתאים לך ונוח? טעות שניה, בטח שלהוציא עליו 69K.

בוא אני אספר לך "סוד" מסויים, סביר להניח שיש יותר שוק לקורולה משומשת מאשר ל301 רובוטית מ0 קילומטר משומשת.

ובהמשך לפסקה הראשונה, לכל רכב יהיה קונה - כמובן שכמות הקונים שמחפשים בכלל רכב שכזה(גיר חד מצמדי, לא הכי מפנק ודיי מיושן מראש) לא גדול, אבל כמו שלי היה רכב ידני שניסיתי למכור ולקח זמן(איזור ה4-5 חודשים, בתוכם קיבלתי רק 7 שיחות מתוכן הייתי צריך רק אחת מוצלחת) - צריך סבלנות, אם אתה כ"כ סובל בסוף תמצא קונה, ייתכן שאפילו במחיר שרצית(35-37 אלף?) אם הנסועה נמוכה והרכב בלי תאונה משמעותית(אם עכשיו תספר שהרכב עשה 30-40 אלף קילומטר בשנה זה משנה את הסיפור) וזה לא יקרה תוך יומיים ואולי גם לא חודש-חודשיים וכמובן תפריד בין מחירון לוי יצחק שנועד כדי להרים את הערך למען חברות הליסינג לבין המחיר שבפועל הרכב שווה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כאשר פרסמתי את הרכב, הוא היה עם נסיעה של כ21-22 ק"מ בשנה, ללא תאונות בכלל,

הגעתי ל50 אחוז ממחיר המחירון, וזה לא הספיק, קיבלתי מעט מאוד שיחות של אנשים שהציעו אפילו 60-70 אחוז מהמחרי שביקשתי, נראה לך שזה רכב שאפשר למכור?

לא חושב שיש רכב חדש שקונים בטיפה יותר מ70K ומוכרים אחרי שנתיים וחצי ב10K, זו פשוט בדיחה, עדיף שישאר בחניה רק בשביל הנוף, והאמת זה מה שהוא עושה כרגע, יש לנו עוד 2 רכבים שאנחנו משתמשים בהם, הפיג'ו הזו שוכבת לה בחניה ונוסעת פעם בחודש עד שתמות,

תקלה משביתה ראשונה ואני מבטיח לך שהיא יורדת מהכביש ישירות לגרוטאות לאן שהיא שייכת, ותודה לפיג'ו על מוצר הזבל הזה.

זה שהוא מיועד לעולם שלישי לא אומר כלום, יש רכבים המיועדים לשווקים כאלה שהרבה יותר טובים ממנו, כמו האטראג', לוגאן, אפילו כל טנדר טויוטה מצ'וקמק,

נסיעת מבחן של 10 דקות במישור לא תשקף לך את המגרעות של הרכב, והאמת בקניה שמכתי על שרשור שראיתי בפורום על המצב הזה, שהמליצו על הרכב במחיר הזה, חבל שהקשבתי, כי האמת זה לא שווה אפילו 5.

פורסם

מה טוב באטראז'? בידוד גרוע, גיר רציף מעצבן, רכב לא יציב, לא נוח במיוחד, לא נבחנה במבחני ריסוק, תא הנוסעים גם בסיסי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה צריך קונה אחד טוב, לא 20 שיציעו לך 10 אלף שקל.

גם כשמכרתי את הריו הידנית שלי התקשרו אלי ליצני "אבל אחי זה ידני! 20 אני לוקח" אז מה? זה אומר שהתייאשתי? בסוף מכרתי ב3 מתחת למחירון אפילו שהיא עם הגיר האחד השנואים על הישראלים(ולא ברכב ספורטיבי/מיוחד) - אז יקח לך חצי שנה אבל בסוף אולי תמצא קונה, אין הרבה שמחפשים רכב שכזה(ושוב, אל תשווה ללוי יצחק כי הוא לא רלוונטי - אתה לא קנית בלוי יצחק ואל תצפה למכור במחיר שקרוב לו).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אתה אמיתי שהציעו לפיג'ו בת 3, לא משנה הדגם רק 10?

זה באמת זנות.

חבר מחזיק בחצר C3 פיקאסו דיזל רובוטית עם 160K (שנת 2013), ניסה למכור ב18K ללא הצלחה וכמוך הוא אומר שתרקב בחצר והוא לא ימכור ב14 שהציעו לו.

פורסם (נערך)

כי זה הגיוני. עדיף להפסיד 14,000₪, העיקר לא לצאת פראייר.

לא מצליח להבין את הגישה הזו - וזה בדיוק העניין מאחורי השרשור הזה. אנשים מחזיקים רכבים שהם לא מצליחים למכור במשך חודשים (שבהם, מיינד יו, המחירון יורד), מתוך איזה "עיקרון", או חוסר מוכנות להיות "פראייר" או שקר כלשהו אחר, מפסידים המון כסף בתהליך, ומרגישים שיצאו "גבר גבר". כל זה במקום להפסיק לשלם ביטוח, לא להיות מוטרד ע"י קונים פוטנציאליים (אם יש), ובאופן כללי להפחית את רמת הכאב ראש.

אישית, כשאני מנסה למכור רכב, אני מנסה לחשוב כמה הרכב יהיה שווה לקונה, ותמיד מוכן להתפשר עוד טיפה במקום לשרוף זמן שוב ושוב ו"לבזבז" קונים פוטנציאליים. כנראה שאני פראייר לא נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה העיקרית היא לא להיות פראייר?, ממש לא, פשוט הקונים מחפשים לקנות רכב בחינם, אז לא, לא אתן להם את התענוג הזה,

מעדיף להשאיר את הרכב אצלי, לנסוע איתו בקושי 1000 ק"מ בשנה, ולמכור עוד 5-8 שנים עם קילומטראג' נמוך מאוד, שעד אז בטח יהיה סביב ה60-70 אלף ק"מ, כמעט באותו מחיר.

אני מעדיף לפרסם העוד 5-6 שנים ,כיד שניה מליסינג 0ק"מ, עם 60K ק"מ ב10K ש"ח, אם אמכור, אז יפה, לא? מעדיף לשלוח אותו לגריטה או לתת לבן שלי כאשר יגדל.

פורסם (נערך)

מה אתה מרוויח מזה? את הטסט שאתה משלם כל שנה? טיפולים? ביטוח? כל זה בשביל 1,000 ק"מ בשנה? ומילא היית נהנה מהעניין, אבל אתה כל כך סובל שכל יום אתה טורח להשמיץ את הרכב בכמה פוסטים לפחות.

זה בדיוק עניין של "לא לצאת פראייר". עשית טעות, קורה, תמכור בכמה שיציעו לך ושים כבר את הסיפור הזה מאחוריך. במקביל, תחסוך את עלויות התחזוקה של הרכב (ומדובר באלפי שקלים לשנה, לא סכום טריוויאלי לרובינו).

הבעיה העיקרית היא לא להיות פראייר?, ממש לא, פשוט הקונים מחפשים לקנות רכב בחינם, אז לא, לא אתן להם את התענוג הזה,

מתנצל על העריכה המאוחרת, אבל זה כל כך צועק שהייתי חייב. אתה נותן פה בדיוק את ההגדרה המילונית של "לא לצאת פראייר", ואז טוען שזה בכלל לא זה.

בעברית פשוטה, כשאתה מוכר רכב, לא אמור (כלכלית) לעניין אותך מה הקונה רוצה. האינטרס (הכלכלי) היחידי שלך הוא לקבל כמה שיותר כסף תמורת הרכב שאתה מוכר. ברגע שהכנסת שיקול רגשי של "כמה הקונה מרוויח על חשבוני", אתה בדיוק, אבל בדיוק, מנסה לא להיכנס למשבצת של הפראייר, ולמעשה דופק (כלכלית) את עצמך (כמו גם את הקונה, אבל אין סיבה שזה יעניין אותך).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
זה לא נכון, פרסמתי אתמול ששכן ניסה למכור במשך חצי שנה b4 במצב טוב גם בעשרים אלף פחות ממחירון לא מצא קונה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

מי זה השכן? אפשר פרטים?

פורסם

יש לו b4 שנת 2015, מחירון 85, פרסם ב 80, היה מוכן להתפשר על 70,אף אחד לא נתן לו את זה, לרכב יש 70000 ק"מ.

פורסם (נערך)

נו ומה מיוחד בה בדיוק? מטחנת דלק שנסעה יותר מהממוצע בשנה.

יש עוד מאות כמוה והיא לא ג׳יפון.

השוק מת זו עובדה. נפלת על כמה חברה שלא רוצים למכור? תעבור הלאה ותמשיך לחפש.

מי שקונה רכב בלחץ אוכל אותה ובוכה שנתיים על פג׳ו 301 ששוכבת אצלו בחצר שלא באשמתה.

מי שקונה רכב בסבלנות ולוקח לעצמו חודש לחיפושים בסבבה יקנה רכב טוב. אין לכם זמן? סעו באוטובוס או תשכירו פג׳ו 301 לאיזה חודש. אופציה נוספת היא להרחיב את החיפוש לכמה דגמים ולקנות את הכי טוב שמוצאים.

בכלל כלל שלמדתי - הזמן הכי טוב לחפש ולקנות רכב הוא כשאתה לא צריך. יש לך את כל הזמן שבעולם ופתאום יש מלא הזדמנויות, הבעיה שאין מה לעשות עם המציאה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
כבר חרוט לי בראש, רק 308, לא 301.

אך בינתיים מהשרשור הזה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?663861-%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%A4%D7%92%D7%95-308-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%99%D7%A9-%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8

וואללה אני מעדיף שיהיה לי 301, לפחות אני סובל רק מרעשים פה ושם ולא סובל ממנורות שנדלקות לי ב13K או 33K ק"מ ומודיעות לי שברוך הבא למוצר סוג ב', הרכב שלך מושבת, גרור אותי למוסך.

אחינו חרפנת אותי , אני אשכרה לא מצליח להבין אם אתה מפרגן ל301 שלך או סובל ממנה.

פורסם

שזה עוד עניין של "לא רוצה להיראות כמו פראייר".

אתה מוכן למכור ב-70? אז למה לפרסם מלכתחילה ב-80 ולא לקבל בכלל טלפונים?

התנהגות הזויה בעיניי, וכמו שאני מבין היא כניראה לא ממש נדירה.

פורסם (נערך)

שיעשה מה שהוא רוצה, אני רק רשמתי מה קרה לו, הוא התייאש והפסיק את המכירה, אני מאמין שאם היה מקבל 65 גם היה מוכר, לדעתי שווה.

עריכה אחרונה על ידי guy.a

• תוכן חדש...