Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו עם קרוז מתפרקת

חייב הסבר לאמירה הנחרצת הנ"ל :)

אתה מתכוון לקרוז טורבו כן? כי מדובר ברכב יותר חזק ומאובזר מכל קורולה\סיויק\יונדאי\קיה שתשים מולו אז איפה כאן בדיוק ה"מתפרקת" ? אמינות? מבטיח לך שאם תבדוק סטטיסטית תגלה שהיא לא פחות אמינה מהפחומטיות שהזכרתי. המוניטין של העבר ממשיך להשפיע זה הכל אבל זה הולך ונעלם... הספארק החדשות כבר נחשבות כמה שנים למיני הכי טובה בארץ, הקרוז החדשה חוץ ממערכות בטיחות אקטיביות עולה כמעט בכל פרמטר אחר על הפחומטיות הנ"ל. אז באמת לא יודע מאיפה אתם מביאים את ההגדרות האלה כל פעם מחדש.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים רצים לקנות יונדאי וקיה בלי לבדוק בכלל.

תראו כמה שרשורים יש בפורום הטכני על בעיות במערכות היגוי שעולות אלפי שקלים (כן!!!).

כמו כן לא מעט אנשים שכתבו שרשורים על החלפות מנוע ב I30.

ואנשים ממשיכים ללכת עם העדר.

והנה סיפור טרי מלפני כמה שבועות בחיפושיי אחר הונדה ג'אז על תרבות העדר:

הגעתי לסוכן מכירות של אחת מחברות הליסינג הגדולות והנחשבות שניסה להציע לי במקום ג'אז רכבים אחרים.

כל רכב שהוא הציע לי נשלל על ידי בטענה שונה: רכב אחד קיבל רק 3 כוכבי בטיחות, רכב אחר זולל דלק, צפוף ועוד.

סוכן המכירות לא האמין שהרכב שהוא הציע לי קיבל רק 3 כוכבי בטיחות, עד שהראיתי לו זאת באתר EuroNcap והוכחתי לו על כמה רכבים שהוא הציע לי שהם זוללים דלק.

הבחור התחיל לצחוק. שאלתי אותו, כבודו מה מצחיק?

"איזה ישראלים מטומטמים, אין להם מושג מה הם קונים בכלל, לא בודקים שום דבר לפני שהם קונים, לא חושבים, לא בודקים, פשוט רצים לקנות כמו עדר. אתה יודע כמה חתיכות כאלה אני מוכר ביום? מלא!" (לא שהוא ידע מה הוא מוכר בכלל...).

פורסם

אנשים גם רצים לקנות טויוטה והונדה בלי לחשוב בכלל - תראה כמה אנשים קונים קורולה מודל 2003-2005 למרות האמינות הנמוכה שלהן או הונדה אינסייט? למרות הבעיות במנועים שלהן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מלא פקקים וארוכים לפעמים, בגלל זה ידני לא בא בחשבון.

לדעתי האישית עדיף באותו תקציב רכב מודרני משנתון מתקדם, מאובזר, בטיחותי וחסכוני מאוד (כאמור המחיר רק בגלל שאתה יכול "להנות" מהביקוש הנמוך של הרכב ביד 2, כולם רוצים יפני אוטומטי)

פורסם
אנשים גם רצים לקנות טויוטה והונדה בלי לחשוב בכלל - תראה כמה אנשים קונים קורולה מודל 2003-2005 למרות האמינות הנמוכה שלהן או הונדה אינסייט? למרות הבעיות במנועים שלהן.

מסכים בהחלט.

זו הסיבה שכשחיפשתי רכב לא התפשרתי על רכב בן יותר מ 3 שנים.

רציתי דווקא את הג'אז בגלל צריכת הדלק, סידור המושבים ומחירי הביטוח הזולים.

לא שללתי גם קניה של 208 או סיאט איביזה.

פורסם

למה דווקא 2012 ולא חדש יותר? החדשות יותר גם בתקציב

את הדגם הנ"ל יש רק בשנת 2012. (LTZ 1.4T) שהוא דגם אמריקאי. כל השאר קוריאניים.

יש לנו בבית קרוז 1.6 שנת 2012 עם 140 אלף ק"מ, מפגינה אחלה אמינות למרות שאבא שלי לא כל כך מתחשב בה. לעולם לא נכנסה למוסך חוץ מטיפולים, ושני תיקונים קטנים (הוחלפה חנוכיה פעם אחת, ובפעם אחרת מיכל עיבוי נזל והחלפנו אותו, עלות של 120 ש"ח והרכבה עצמית פשוטה)

הרכב נוח וישרת אותך אחלה לנסיעות הארוכות שלך.

קח בחשבון צריכת דלק גבוהה, לא בדקתי אף פעם אבל ממה שהרגשתי בכיס אצלנו היא עושה סביבות 1:10/11 בבין עירוני וסביבות 1:8 בעיר. אל תצפה לביצועים כלשהם מהרכב, אבל כשאתה על 110-120 אתה משייט בכיף.

ודבר אחרון - אם אתה מתכנן לקנות לטווח ארוך לך על זה. אם אתה מתכנן להחליף עוד שנה/שנתיים/שלוש שכח מזה - הרכב לא מכיר בעליל.

פורסם
חייב הסבר לאמירה הנחרצת הנ"ל :)

הקרוז החדשה חוץ ממערכות בטיחות אקטיביות עולה כמעט בכל פרמטר אחר על הפחומטיות הנ"ל. אז באמת לא יודע מאיפה אתם מביאים את ההגדרות האלה כל פעם מחדש.

בוא לא ניסחף יותר מדיי. חזקה יותר כן, נופלת באבזור בטיחות כן, לא מרווחת כמו קורולה מאחור, לא איכותית מבפנים כמו גולף או מאזדה 3 או אפילו סקודה, אין לה יציאות אוורור מאחור. יש לה את היתרונות שלה אבל לקחת בפרופורציות.

פורסם

פרופורציות פרופורציות... ברור. הפרופורציה הכי גדולה היא שקרוז משומשת (בוא ניקח 2014 בתור רפרנס?) עולה בפועל אולי 60% מממוצע המחיר של הרכבים שהזכרת, אולי.

וקרוז כנראה תהיה מאובזרת יותר מקורולה, חזקה לפחות כמו גולף או אוקטביה ממוצעות, מרווחת ממוצע - ובוא לא נכנס לסנטים לפה או לשם, מי שבאמת מחפש רכב מרווח אז משפחתית רגילה היא לא בשבילו כנראה, מצד שני בתור אחד שנסע כבר עם 5 מבוגרים לא קטנים בספארק כל הדרך על 150, אני מאמין שהם היו נכנסים טוב בכל משפחתית, אז אכן פרופורציות.

איכות מבפנים? Give me a break. היפניות/קוריאניות לדורותיהן הכי משעממות בעולם בקטע הזה, לא נראה לי שזה כזה מעניין את ישראל ישראלי.

ובוא נחזור לפרופורציות ולרפרנס שלנו. אז ככה:

קרוז טורבו 2014 במצב טוב תעלה 35K בפועל

קורולה באותו מצב ואותו שנתון תעלה 65K במידה והמוכר הגיוני

זה פאקינג כמעט פי 2! אתה מבין את המשמעות? זא שגם אם בקרוז יילך לך טורבו, מנוע וגיר עדיין תצא זול יותר מקורולה משעממת.

עד לכאן פוסט על פרופורציות. מילא אם הקרוז היה פחון נייד שמרגיש על הכביש כמו רכב עולם שלישי, הייתי אומר וואלה, אבל נהגתי שנתיים בספארק 2016 זעירה במהירויות שלילה רוב הזמן, ועכשיו יש לי סוניק 2014 טורבו, ושתיהן לא הרגישו כמו פחונים, להפך דווקא השיכוך של הספארק איכותי ביותר, הסוניק קצת פחות אבל אולי כי היא יותר מכויילת "ספורט". לא נהגתי בקרוז 2014 אבל אני בטוח שהשיכוך והנוחות שלה לא נופלות משום יפנית, כי לפי הספארק אני יודע ש GM משתמשים בטכנולוגיות מהרכבים האמריקאיים אמיתיים לקטנות יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כמה דברים :

קרוז טורבו בהחלט עם פוטנציאל לא להיות אמינה עם טורבו שנוטה למות, בעיה במערכת הקירור וגיר שמתחיל להרביץ לאחר 100 אלף ובעל פוטנציאל להתפגרות.

אכן הקרוז חזקה יותר מקורולה אבל לא בהרבה(ממש לא מתקרבת לגולף/אוקטביה)

ומה שקובע זה ירידת הערך ולא מחיר הקניה לכן אין משמעות לזה שקורולה עולה 65 לעומת קרוז ב-35. אם כבר יש לי הרגשה חזקה שקורולה תפסיד פחות מהקרוז שזה אחד הרכבים היותר מושמצים שיש(בעיקר בגלל גרסת הדייהולט 1.6 המזוויע,אבל עדיין, תדמית קשה לשנות)

לפותח השרשור, אמנם זה אחד הרכבים היותר מושמצים בפורום בגלל האיכות שלו, אבל עם תוספת קטנה תוכל לקנות מיצובישי ספייסטאר שנתון 2015 מאובזר. רכב עם מוניטין אמינות טוב, גיר שאינו רובוטי, וצריכת דלק פנומנלית.

פורסם (נערך)

השאלה האם תרצה לנסוע בספייסטאר מבאר שבע עד חיפה (הסרטון בהומור כמובן :wink:)

עריכה אחרונה על ידי iSystem

פורסם

כן... מציע לך לראות על מה עוד הבחור עושה ביקורות. בוא נגיד שלמבורגיני, פורשה ורולס רויס זה לא מילה גסה.

ופיאט 500 אבראת' ו-WRX זה ה"זבל" שמזדמן לו לעשות עליו ביקורות. הוא ממש לא מדד.

פורסם

קולגה שהייתה עם ספייסטאר כרכב חברה ועשתה איתה באיזור ה35-40 אלף קילומטר בשנה(כולל גיחה לאילת עם רכב מלא) דווקא אהבה אותה מאוד ולא התלוננה בכלל, אישית נהגתי עליה חצי שעה ולא יכולתי לסבול את המושב האיום שלה - העסק משתנה ממש מאדם לאדם ובכל מקרה כדאי לך לבחון כל רכב לגופו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
כן... מציע לך לראות על מה עוד הבחור עושה ביקורות. בוא נגיד שלמבורגיני, פורשה ורולס רויס זה לא מילה גסה.

ופיאט 500 אבראת' ו-WRX זה ה"זבל" שמזדמן לו לעשות עליו ביקורות. הוא ממש לא מדד.

מכיר את הבחור, בגלל זה ציינתי שזה בהומור

פורסם
כמה דברים :

קרוז טורבו בהחלט עם פוטנציאל לא להיות אמינה עם טורבו שנוטה למות, בעיה במערכת הקירור וגיר שמתחיל להרביץ לאחר 100 אלף ובעל פוטנציאל להתפגרות.

כן מה שתגיד, בטח יש לך גם נתונים סטטיסטיים.

כנס ליד 2 ותקרא חוות דעת, יש אולי 1/10 שכותב על הדגם טורבו של הקרוז\אסטרה\סוניק טורבו שהן לא אמינות. אז באמת שאני לא יודע מה אתה רוצה. ויש קרוזים בלוח יד 2 עם כמעט 150K ק"מ ולא מרגיש מהמודעות שיש להן בעיות גיר או גירים שמתו גירים בקצב גבוה.

אם כבר הפוך גוטה, הרכבים הכי חולים פה הן הגרמניות... אני אישית מכיר 2 סקודות סופרב שהלך להן הגיר, אחת ב 30K והשניה ב 70K. ואח"כ אנשים צועקים ששברולט לא אמינות, כמה סיפורי זוועה יש כאן על DSG? או על הגירים של הפוקוס? או על מחלות חשמל של הצרפתיות? או רנו קליאו בת שבועיים שלא נוסעת כשאתה שם D (ראיתי בעיניים שלי בצי רכב של החברת הייטק הקודמת שעבדתי בה).

אבל אתה יודע כשאני חושב על זה, למה לי לצעוק בכלל, שהשברולטים יישארו זולות ושהציבור ימשיך לחשוב שהן מתפרקות ואני אקנה כל פעם אחת בת 4 בחצי מחיר. טוב לי דווקא :)

אכן הקרוז חזקה יותר מקורולה אבל לא בהרבה(ממש לא מתקרבת לגולף/אוקטביה)

לא בהרבה מהקורולה? ואיך הגעת לזה בדיוק פרופסור? לקרוז יש 20.4 קג"מ ב 1700 סל"ד, לקורולה כמה יש? ובאיזה סל"ד בדיוק?

ודרך אגב לקרוז יש אותו מומנט כמו של ה TSI 1.4 מאותם שנתונים (לשני המנועים 20.4 קג"מ, ושל הקרוז אפילו טיפה יותר קטן, 1364 נפח לעומת 1395). אז האוקטביה 1.4 (ולא ה 1.2 שהיא חלשה יותר מהקרוז) או הגולף 1.4 כנראה מאיצות טוב יותר אבל זה בעיקר בגלל ה DSG ולא בגלל המנוע. הבנת? הבעיה שה DSG הזה נוטה למות או להחלפת קלאצ'ים יקרים. אז הוואגיות הקריבו אמינות בשביל עוד קצת תאוצה וחיסכון בדלק.

ודרך אגב, הדגמים החדשים של הקרוז עם נפח 1390 כבר באים 150 כ"ס וקצת יותר מ 25 קג"מ. אז אל תגיד יותר חלשה מהאוקטביה\גולף, זה רק ה DSG על שלל חסרונותיו.

ומה שקובע זה ירידת הערך ולא מחיר הקניה לכן אין משמעות לזה שקורולה עולה 65 לעומת קרוז ב-35. אם כבר יש לי הרגשה חזקה שקורולה תפסיד פחות מהקרוז שזה אחד הרכבים היותר מושמצים שיש(בעיקר בגלל גרסת הדייהולט 1.6 המזוויע,אבל עדיין, תדמית קשה לשנות)

וזו בדיוק ההזיה פה, שאנשים פה ישלמו על קורולה 65K במקום 35K על קרוז, הקורולה בוודאי תאבד יותר כי יש לה יותר לאן לרדת, הקרוז בשלב הזה כבר אכלה את רוב הירידה ולכן הפוטנציאל לרדת עוד נמוך יותר. אבל כמו שאמרתי למעלה, תמשיכו תמשיכו לשלם על קורולות, זה טוב לי :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אמנם אין לי נתונים סטטיסטיים, אבל נסעתי משהו כמו 30 אלף קילומטר על האופל אסטרה 1.4 טורבו(תאומה של הקרוז) ומיד לאחריה קיבלתי קורולה 1.6 בליסינג.

אצלי האסטרה הייתה עם 180 אלף והגיר היה נותן מכות בהעברות הילוכים, ולפעמים היה נותן גם מכות חזקות במיוחד בשילוב לרוורס. משיחה עם הנהג הקודם של הרכב זה היה ככה מזמן. וחוץ מזה אם הגיר כול כך סבבה אז למה GM האריכה את האחריות על הגיר הזה? מטוב ליבה?

נתקלתי גם תלונות על טורבו שהולך במנועים הללו, אחד אפילו לא מזמן.

לא אומר שהרכב זה שק תקלות על גלגלים, אבל היא ממש לא מהווה את הפסגה בענייני אמינות.

ובקשר לביצועים, כאמור נתונים לחוד ומציאות לחוד. הטורבו אכן נותן את אותותיו והרכב נוסע טוב, אבל ממש לא מרגיש כמו רכב עם 140 כ"ס טורבו. כאמור מיד אחרי האסטרה הייתה לי קורולה ככה שהזיכרון שלי היה מאוד טרי, ואכן היא חזקה יותר, אבל באמת שלא בהבדל גדול.

יצא לי גם לנסוע על אוקטביה וגם על ראפיד ושניהם עם מנוע 1.2 מרגישות יותר חזקות מהאסטרה(על 1.4 אני בכלל לא אדבר)

כניראה הבעיה היא בתיבת ההילוכים העצלה, אבל למי אכפת? אני נוהג ברכב על כול מכלוליו או שאני נוהג במנוע בלבד?

אגב שלא תבין לא נכון, היה לי ממש סבבה לנהוג על האסטרה. באמת שכמכלול היא הייתה לא רעה בכלל ויותר אהבתי אותה מאשר את הקורולה(חוץ מהמולטימדיה הסופר נוראית של הרכב הזה), ואפילו שקלתי גם לקנות אותה.

אבל כשיש שיקולים של ירידת ערך ואמינות, מה שאין בליסינג, זה ממש מטה את הכף.

• תוכן חדש...