Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קדג'אר אינטנס 157,990 לעצמאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

איני יודע אם זה המקום המתאים להתייעצות, כי היא בעיקרה פיננסית וכלכלית, לכל בעלי הידע, רציתי לדעת, מהי הדרך הכי מומלצת לקניית הרכב, לאחר התייעצות עם יועץ מס, זה אמר לי הלוואת בלון, כיוון שיש החזרים על כל הריביות וזו הוצאה מוכרת, אין בעיה גם שהרכב ירשם על שמי כפרטי כיוון שזה עסק עצמאי.

האם למישהו יש ניסיון בתור החזקת רכב כעצמאי ומהם השטיקים שאפשר לנצלם?

תודה מראש, מקווה שהייתי ברור.

בברכת שנה טובה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

התשלום על הרכב נחשב הוצאה מוכרת. זה השטיק שיש לך. כמו כן דלק, ביטוחים , טיפולים, צמיגים ובעיקרון כל מה שקשור לרכב. כל עוד אתה מוכיח שהרכב קשור לעסק. אבל זה נחשב קשור לעסק גם אם אתה נוסע איתו לעבודה.

פורסם

למיטב ידיעתי (ואני עצמאי, אך לא רואה חשבון...), הדבר היחיד שמוכר בתשלום על הרכב הוא הפחת, שזה באיזור ה-15% לשנה.

הוצאות רכב אחרות (דלק, טיפולים, ביטוחים וכו') מוכרים רק באחוז מסויים, שנע בין 45% ל-66%, תלוי בהוצאה.

שים לב שגם המע"מ מוכר בשיעור חלקי בלבד.

ההמלצה שקיבלתי היא לקחת רכב בליסינג פרטי, תוך הקפדה שהרכב לא יהיה רשום על שמי אלא על שם המשכיר.

בצורה כזו, ההוצאה המוכרת גדולה משמעותית.

פורסם

זה תלוי בעיסוק שלך. אם הרכב משמש אותך לנסיעה לעבודה, פגישות וכו אז המעמ לא נחשב אבל הוצאות הקשורות לאוטו נחשבות ב-100%. כך נאמר לי וכך זה פועל אצלי. במידה והרכב הינו רכב עבודה נניח טנדר ומשמש להובלות ולעבודה אז גם המעמ נחשב. מעמ הכוונה ממחיר הרכב. המעמ על דלק טיפולים וכו נחשב תמיד.

פורסם

הוצאות רכב למס הכנסה ומע"מ לא מוכרות 100% בטח אם זה לא רכב לעבודה בלבד.

הרו"ח רושם את כל ההוצאה בהנהלת חשבונות אבל בדוח השנתי למס הכנסה תראה שהוא עושה תיאום להוצאות רכב.

פורסם (נערך)

הרכב ישמש מן הסתם גם לשימוש פרטי. בעיקר שימושו יהיה לצורך ניידות בין אתרים ופגישות.

הרכב הכרחי לצורכי העבודה.

אני יודע שבדלק 2/3 מוכר למס ו- 1/3 לא, כפי שרשמתם.

למיטב ידיעתי (ואני עצמאי, אך לא רואה חשבון...), הדבר היחיד שמוכר בתשלום על הרכב הוא הפחת, שזה באיזור ה-15% לשנה.

הוצאות רכב אחרות (דלק, טיפולים, ביטוחים וכו') מוכרים רק באחוז מסויים, שנע בין 45% ל-66%, תלוי בהוצאה.

שים לב שגם המע"מ מוכר בשיעור חלקי בלבד.

ההמלצה שקיבלתי היא לקחת רכב בליסינג פרטי, תוך הקפדה שהרכב לא יהיה רשום על שמי אלא על שם המשכיר.

בצורה כזו, ההוצאה המוכרת גדולה משמעותית.

איך זה מתבצע בדיוק? אתה יכול להפנות אותי למקורות, אני הבנתי אחרת, שעדיף שהרכב יהיה על שמי, אני טועה?

כי אם עדיף שהרכב יהיה על שם השוכר אז אולי כדאי הליסנג התפעולי המלא שכולל את הכל?

עריכה אחרונה על ידי idan10

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

המקור שלי הוא הרואה חשבון...

בדקתי גם ליסינג תפעולי מלא, אך פסלתי את זה בגלל חוסר כדאיות כלכלית (תשלום חודשי + טיפולים צפויים ברכב חדש + טסט + ביטוח יוצא הרבה פחות מהתשלום החודשי בתפעולי)

פורסם
המקור שלי הוא הרואה חשבון...

בדקתי גם ליסינג תפעולי מלא, אך פסלתי את זה בגלל חוסר כדאיות כלכלית (תשלום חודשי + טיפולים צפויים ברכב חדש + טסט + ביטוח יוצא הרבה פחות מהתשלום החודשי בתפעולי)

תודה רבה.

פורסם
הוא לא ציין אם בדק את זה עבור רנו ;-)

:-D:-D

האמת שציינתי את הרנו מכיוון שאני חושב לרכוש אותו דרך מבצע "חבר" בעתיד.

כיוון שנאמר לי על ידי יועץ מס שעדיף שהרכב יהיה על שמי.

אבל עכשיו אבדוק גם את נושא הליסינג הפרטי בנושא ההכרה במס ומע"מ.

פורסם

ננסה לעשות סדר בבאלגן:

1) הוצאות רכב מותרת לעצמאי בניכוי הן 45% מההוצאות או שווי שימוש של הרכב לו הוא היה מוצמד לעובד - הגבוה מבינהם.

הפחת המוכר במקרה של רכב פרטי הוא 15% לשנה (ורלוונטי לחישוב של 45% מההוצאות)

2) המע"מ מוכר 2/3 על הוצאות תחזוקה (דלק, צמידים, תיקונים) אין הכרה במע"מ על רכישת הרכב, בליסינג תפעולי.פרטי עם מרכיב תחזוקה יש הכרה של 2/3 מע"מ רק על חלק התחזוקה (שלא כולל ביטוח שאין עליו מע"מ)

3) אין שחר לטענה שחשבונית השכרה מוכרת במלואה, חשבונית השכרה מוכרת לפי החישוב בסעיף 1. (כלומר 45% או שווי שימוש)

4) אין שום משמעות לרישום בעלות על הרכב כשמדובר בעוסק מורשה.

5) אם קונים רכב חדש ההכרה החודשית בפחת תהיה 45% מ-1.25% מערך הרכב שהוא די דומה למחיר חודשי של ליסינג פרטי.

6) הכדאיות של ליסינג פרטי איננה חד משמעית והיא משתנה בהתאם לרכב ואופי השימש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ננסה לעשות סדר בבאלגן:

1) הוצאות רכב מותרת לעצמאי בניכוי הן 45% מההוצאות או שווי שימוש של הרכב לו הוא היה מוצמד לעובד - הגבוה מבינהם.

הפחת המוכר במקרה של רכב פרטי הוא 15% לשנה (ורלוונטי לחישוב של 45% מההוצאות)

א. זאת אומרת רכב ששוה 160K במחירון כחדש יקבל החזר שנתי של 24K כפול 3 שנים?

ב. האם שווה לקנות רכב חדש או ליסינג 0 ק"מ שמחיר המכירה שלו נמוך בכ15K עד 20K ש"ח מהמחירון ועדיין "ליהנות" מהחזר על המחירון המקורי?

2) המע"מ מוכר 2/3 על הוצאות תחזוקה (דלק, צמידים, תיקונים) אין הכרה במע"מ על רכישת הרכב, בליסינג תפעולי.פרטי עם מרכיב תחזוקה יש הכרה של 2/3 מע"מ רק על חלק התחזוקה (שלא כולל ביטוח שאין עליו מע"מ)

3) אין שחר לטענה שחשבונית השכרה מוכרת במלואה, חשבונית השכרה מוכרת לפי החישוב בסעיף 1. (כלומר 45% או שווי שימוש)

4) אין שום משמעות לרישום בעלות על הרכב כשמדובר בעוסק מורשה.

5) אם קונים רכב חדש ההכרה החודשית בפחת תהיה 45% מ-1.25% מערך הרכב שהוא די דומה למחיר חודשי של ליסינג פרטי.

מחישוב שעשיתי לרכב ששווה 160K הגעתי ל500 ש"ח הכרה חודשית כפול 12 זה 6000 לשנה, זה נוגד את סעיף 1 שרשמת, האר את עיני שוב בבקשה.

6) הכדאיות של ליסינג פרטי איננה חד משמעית והיא משתנה בהתאם לרכב ואופי השימש.

אז מתי מומלץ ליסינג פרטי, או לצורך העניין קניית רכב?

תודה חג שמח.

פורסם

ההכרה בהוצאות במקרה של מסלול 45% הוא לפי העלות בפועל כך שלא תוכל לקנות רכב במחיר נמוך ולבקש הכרה לפי מחיר גבוה יותר (גם אם הוא מחיר המחירון הרשמי של הרכב) במקרה של רכב ששווה 160K ההכרה החודשית במס לגבי סעיף הפחת תהיה 900=45%*(12/(160000 * 15%))

וראה זה פלא: בסעיף 5 התוצאה המתקבלת זהה 900=45%*(160000 * 1.25%)

לגבי כדאיות של קניה או ליסינג פרטי - צריך לבדוק לגופו של עניין לפי העיסקאות המוצעות.

כמו"כ יש לשים לב לעובדה שאם בעת המכירה יתברר שהפחת בפועל היה נמוך יותר מהפחת שהוכר יחול מס רווח הון על ההפרש בין הפחת שהוכר לפחת בפועל.

במקרה שהפחת שהוכר יתברר כנמוך יותר מהםחת בפועל יהי ניתן לקזז את הפחת העודף כנגד ריווחי הון אחרים.

אינני רו"ח, ויש להתייעץ עם רו"ח או יועץ מס מוסמך לפני שתבצעו פעולה כלשהי בנושא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
ההכרה בהוצאות במקרה של מסלול 45% הוא לפי העלות בפועל כך שלא תוכל לקנות רכב במחיר נמוך ולבקש הכרה לפי מחיר גבוה יותר (גם אם הוא מחיר המחירון הרשמי של הרכב) במקרה של רכב ששווה 160K ההכרה החודשית במס לגבי סעיף הפחת תהיה 900=45%*(12/(160000 * 15%))

אם ההכרה החודשית היא 900, שנתית 10800, למשך 3 שנים 32400=20% מערכו של הרכב. הבנתי נכון?

א. למשך איזו תקופה תתקבל ההכרה הזו במס?

ב. ההכרה היא לא 45% מערך הרכב?

וראה זה פלא: בסעיף 5 התוצאה המתקבלת זהה 900=45%*(160000 * 1.25%)

לגבי כדאיות של קניה או ליסינג פרטי - צריך לבדוק לגופו של עניין לפי העיסקאות המוצעות.

כמו"כ יש לשים לב לעובדה שאם בעת המכירה יתברר שהפחת בפועל היה נמוך יותר מהפחת שהוכר יחול מס רווח הון על ההפרש בין הפחת שהוכר לפחת בפועל.

במקרה שהפחת שהוכר יתברר כנמוך יותר מהםחת בפועל יהי ניתן לקזז את הפחת העודף כנגד ריווחי הון אחרים.

אינני רו"ח, ויש להתייעץ עם רו"ח או יועץ מס מוסמך לפני שתבצעו פעולה כלשהי בנושא.

תודה מקרב לב, כמובן שאתייעץ עם אחד מן השתיים שהזכרת.

פורסם

פחת: ההכרה היא 6.75% לשנה.

הוצאות אחרות (ביטוח, תיקונים, דלק ) 45% מההוצאה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...