Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לסנן הפתעות לא נעימות לפני שאני בא לבדוק רכב לקנייה, האם ישנה סיבה בגינה המוכר יסרב להעביר לי צילום רישיון רכב בטלפון?

פורסם

כן, זה לגיטימי לבקש ולגיטימי לקבל.

אולי לא בשיחת טלפון הראשונה אלא בשלב יותר מאוחר, כשיש לך עיניין ברכב ואתה מתאם פגישה עם המוכר. בשלב תאום הפגישה אפשר לבקש צילום של הרישיון.

פורסם

לא הייתי טורח לראות רכב לפני שקיבלתי צילום רשיון וראיתי את שם בעל הרכב ,תאריך רישום, תאריך בעלות, בעלים קודמים, רישום מקורי, דגם מדוייק. ...

אם המוכר לא מסכים תגיד לו שימחק את מספר התז שלו מהצילום. הרבה פעמים מי שלא מסכים מנסה להסתיר משהו.

פורסם

ככה סתם לא כל מוכר יעביר לך לדעתי,

אני שואל מה היד ברישיון עם דגש על כך שזה "בעלים קודמים" וברוב המקרים כשמוכר קולט שאתה מבין והוא לא יכול לחרטט אותך הוא יאמר מה היד האמיתית של הרכב.

כל זה במידה ומדובר בטווח של עד כחצי שעה נסיעה מהבית/עבודה, במידה ומדובר ביותר מבקש תמונה של רישיון רכב(פעם אחרונה שחיפשתי בזכות זה קלטתי שהבעלות זה תו סוחר ואפילו הצבע שונה ממה שהמוכר פרסם-כאשר הרכב בצפון הרחוק ואנוכי במרכז)

באופן אישי לא הייתי שולח לכל אחד רישיון רכב בווטסאפ

פורסם

באופן אישי תמיד כששאלתי פרטים ספציפיים ברשיון קיבלתי אותם וגם חשפתי כול מיני שקרים של "לא ידעתי"(למשל יד 2 כאשר ברשיון רשום 02)

מעטים מאוד האנשים שממש ישקרו לך בשאלות ספציפיות, ואם ישנה התחמקות מלענות על השאלות, אז אתה מבין כבר שאין מה ללכת לראות את הרכב.

פורסם

בחיפושי רכב האחרונים שעשיתי נתקלתי ב- 4-5 סוחרים במסווה/נוכלים והבנתי את זה אך ורק מצילומי רשיון ששלחו בוואטסאפ או שאלות ששאלתי על צילומי הרשיון.

למשל-

תאריך בעלות של פחות מחודש - "הרכב אצלי כמה חודשים, הייתה תקלה בהעברת בעלות בדואר ורק לפני חודש סידרתי את זה",

אי התאמה במספר בעלים קודמים לרכב שנקנה ב-0 ק"מ, כששאלתי פתאום הוא קנה ממישהו שקנה 0 ק"מ.

פורסם
בחיפושי רכב האחרונים שעשיתי נתקלתי ב- 4-5 סוחרים במסווה/נוכלים והבנתי את זה אך ורק מצילומי רשיון ששלחו בוואטסאפ או שאלות ששאלתי על צילומי הרשיון.

למשל-

תאריך בעלות של פחות מחודש - "הרכב אצלי כמה חודשים, הייתה תקלה בהעברת בעלות בדואר ורק לפני חודש סידרתי את זה",

אי התאמה במספר בעלים קודמים לרכב שנקנה ב-0 ק"מ, כששאלתי פתאום הוא קנה ממישהו שקנה 0 ק"מ.

מעניין, לא צריך להיות מצוין סוחר על הרישיון רכב?

פורסם
למה? אם אתה מוחק את הת"ז, ממה יש לך לחשוש?

שכפול רישיון רכב ורכב וה' יודע מה עוד.

זה למה אני אגיד מספר בעלים קודמים ברישיון הרכב ולא סתם "יד x" ולא אסתיר שום פרט לגיטימי שקונה ירצה לדעת.

אבל באמת שזה תלוי בכמה הבחור בצד השני של הקו נשמע רציני, סך הכל אם נשמע לי אשלח לו בטשטוש דברים מהותיים.

פורסם

לא כולם יסכימו אבל תנסה זה לא עולה כסף. לי שלחו כמה פעמים, והיו כאלה שממש התעצבנו, אמרו אולי אתה רוצה גם תדפיס בנק שלי :) תבוא למקום תראה.

פורסם
שכפול רישיון רכב ורכב וה' יודע מה עוד.

זה למה אני אגיד מספר בעלים קודמים ברישיון הרכב ולא סתם "יד x" ולא אסתיר שום פרט לגיטימי שקונה ירצה לדעת.

אבל באמת שזה תלוי בכמה הבחור בצד השני של הקו נשמע רציני, סך הכל אם נשמע לי אשלח לו בטשטוש דברים מהותיים.

שכפול רשיון?מה זה ייתן?

אם הבן אדם נמצא 10 דקות נסיעה ממני,אני אקח את הסיכון.

אבל אם מדובר בחצי שעה נסיעה והוא לא מוכן לשלוח כלום,לא אסע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בשביל מה אתה צריך צילום רישיון הרכב? ברר את הפרטים הראשוניים בטלפון, שאל את השאלות הנכונות וכבר בשיחה הראשונית תוכל לסנן את המוכרים/רכבים שלא באים בחשבון (אם בגלל שמדובר בסוחר ואם בגלל שנתוני הרכב/מחיר לא מתאימים לך). אחר כך כשתחליט לראות את הרכב תגיע למקום ובקש לראות רישיון. לא כל אחד מוכן לצלם רישיון רכב ולמסור אותו לכל דיכפין בשיחת טלפון.

פורסם

אני תמיד מבקש וכמובן גם מוסיף, אם זה מפריע לו אז שיסיר פרטים מזהים כדי להוריד חשש שיש לי כוונות זדון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא הייתי שולח צילום רישיון רכב לפני פגישה .

יצא לי למכור לא מעט מכוניות.

נתקלתי באנשים שביקשו כמעט תמיד סירבתי בנימוס, למצוא רכב טוב לוקח זמן כשאני מחפש אני הולך לראות לא מעט רכבים עד שאני מחליט מה אני קונה ולעולם לא מבקש לראות רישיון רכב לפני.

לאחר פגישה והיכרות עם האדם אין לי בעיה לשחוח לו רישיון רכב כדי שיכין את סוכם הביטוח.

אחרת את הרישיון הוא יראה כשנפגש פנים מול פנים.

אנשים שחוקרים אותי בטלפון כאילו הם בק.ג.ב, אני מסרב להם בתוקף.

לכל דבר יש סיבה.

מכרתי בזמנו ניסאן אלמרה בת 9,רכב שמור מטופל במוסך מורשה בלי תאונות מיד 2.

התקשר בחור ביקש לראות צילום רישיון רכב שלחתי לו; השתכנע בא לראות לקח את הרכב לבדיקה, יצא הכל תקין בלי הפתעות, אחר כך הלכנו למוסך המורשה שהרכב טופל כי היא רצה לבדוק גם שם, ולבסוף ברוב חוצפתו רצה שכבוא עם האוטו גם למוסכניק שלו ( מעל שעה נסיעה מהבית) גם לזה הסכמתי.

וכשחשבתי שהעסקה נסגרה הוא החליט להוריד עוד 2000 שח מהעסקה, פשוט נסעתי משם. יום אחרי הרכב נמכר במחיר הרצוי.

אותו נהג התקשר לכעוס ולדרוש את כסף הבדיקה חזרה.

אני עם "חולי נפש" סיימתי.

אדם שרוצה לראות רכב שאני מוכר יבוא, יתחיל לשחק בחוש חש הבלש, מוותר עליו ועל הכאבי ראש מראש

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• תוכן חדש...