Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מצאתי נתון מדוייק על העלות הכספית של טעינת הסוללה, בכתבה אחת רשמו שהיא שליש מעלות הבנזין.

במפרט (קישור: https://www.mitsubishicars.com/outlander-phev/2018/specifications) מדברים על קיבולת של 45 קווט"ש ל-100 מייל. מחיר לקווט"ש אחיד 54 אג', תעו"ז כנראה לא משתלם או מחייב התעסקות נוספת כדי שישתלם.

מדברים שם על טווח של 22 מייל לטעינה, שזה פחות מ-40 ק"מ. הכל יפה על הנייר, השאלה מה יהיה הטווח בפועל/בקיץ. אבל זאת שאלה תחשיבית, לא שאלה מעשית כמו במקרה של רכב חשמלי טהור.

מציע לפות"ש לפתוח גליון אקסל, ולהעריך כמה ימי עבודה בשנה יש בפרופיל המסלול האידיאלי הזה, וכמה מהנסועה מקורה בנסיעות ארוכות יותר.

בכל אופן מקבלים כאן חבילה של רכב חדש עם מערכות בטיחות מתקדמות. אם השאלה היא כלכלית נטו, לי מאוד ברור שיותר משתלם לקנות רכב משומש כלשהו שיתאים לצרכים. שוב: זה לא מתאים לכל אחד.

אבל זו התעסקות של כמה שניות לכל היותר, וזה ברור למדי אם חיברת כמו שצריך או לא.

גם לא הבנתי מה הבעיה עם חניה לא מקורה, כמו גם את ההערה על ילד ישן.

אין שום סיבה שלא יהיה מחובר ביום גשום. החיבור אכן מוגן מגשם, ואין שום בעיה להוציא ולחבר לרכב גם בעיצומו של גשם שוטף.

העניין הוא שזאת התעסקות נוספת. לי זה לא מפריע. לך זה כנראה לא מורגש ולא מפריע. יש א/נשים שבפירוש לא מתאים להם כזה רכב עם התעסקות נוספת למיטב הכרתי.

לך אין בעיה לחבר את הרכב לטעינה בעיצומו של גשם שוטף, כמה אנשים כאלה מסביבך אתה מכיר?

כל עוד יש חלופות סבירות. אם כל הרכבים היו כאלה, אז זה לא באמת סיפור גדול לטעון.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני כמובן מדבר על מכוניות היברידיות 4X4 שמשווקות בארץ. ברור שקיימים דגמים נוספים כאלו בעולם [emoji4]

אלא אם אני טועה, ואז אשמח להפניה לדגם שאתה מדבר עליו.

ב.מ.וו X5 40e

מרצדס GLC 350e

וולוו XC60 T8

To name a few... [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
בהחלט אופציה מעולה שווה לבדוק, רק שדגם הכניסה עולה 215K לפני הנחות, 33K יותר מההאאוטלנדר במבצע של חבר.

אכן.

ועוד פרט שלא צוין - האם ניתן לטעינה משקע חשמל ביתי? (כמו האאוטלנדר)

פורסם
אכן.

ועוד פרט שלא צוין - האם ניתן לטעינה משקע חשמל ביתי? (כמו האאוטלנדר)

למיטב ידיעתי זה אפשרי כשהמחיר של הרכב כולל גם התקנה של שקע ביתי מהיר.

פורסם

היי, תסלח לי אם באתי לכאן רק בגלל ההודעה הפרטית שלך, כי אני בדרך כלל לא מסתובב בפורום הזה...

אז לענייננו, לגבי צריכת הדלק של האאוטלנדר כולם פה יצאו מנקודת הנחה שהוא צורך 1:10 וזה לא ממש ככה. בנסיעה בין עירונית רגועה (90 או 100) אפשר בכיף להגיע לצריכת דלק של 1:15 וגם 1:17. מכאן והלאה זה תלוי בכמה אתה נוסע. אני התרגלתי לנסוע 150 וצריכת הדלק לא ממש מעניינת אותי...

בכל אופן, כמו שכבר כתבו כאן, החסכון בדלק הוא לא פרמטר משמעותי במכלול השיקולים שלך. זה יתרון זניח. בשביל כוס חלב לא קונים פרה... במיוחד כשאתה לא יודע כמה האחזקה של הפרה תהיה בטווח של מספר שנים.

לדעתי, היתרון הגדול ביותר של הרכב שלך הוא השקט המבורך. זה פשוט חלום, לנסוע על סוללה חשמלית, השקט הזה הוא דבר שאני חולם עליו. שווה כל גרוש. לנסוע על רכב כזה זה לנסוע אל עבר העתיד...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

1:15-1:17 אפשר להשיג מהאאוטלנדר רק בנפילה חופשית!!

יש לאבי אאוטלנדר ולעולם לא הצלחנו להגיע לצריכה כזו, אפילו לא קרובה לכך...

ביום שתוכיח לנו שניתן להגיע לצריכה כזו, ולא רגעית על פי משב הדרך, אני אוכל איזה כובע שתרצה.

פורסם

אני אומר לך מה הראה מחשב הדרך באותו רגע שנסעתי על 100 (אני לא מסוגל לנסוע על 100 יותר מדקה ברצף....) תכלס כמה הוא צורך זה בטח בסביבות 12-13, בנסיעה בין עירונית 10 זה מוגזם בעיני.

פורסם

אני חושב שיש אי הבנה יסודית של כוונת מושג צריכת הדלק.

מדובר על מה רואים לאחר חלוקה לאורך מכל שלם, של מאות הק"מ במספר שרשום על משאבת הדלק, ולאחר שחוזרים על המדידה שוב ושוב לוודא שאין טעות.

אין הכוונה לצריכה רגעית במהירות קבועה ללא קשר להאצת הרכב ולמשקלו.

אולי תוכל לחלוק עם חברי הפורום מה הצריכה בפועל מניסיונך, ולפרט מעט לגבי אופי הנסיעה...

פורסם
אני אומר לך מה הראה מחשב הדרך באותו רגע שנסעתי על 100 (אני לא מסוגל לנסוע על 100 יותר מדקה ברצף....) תכלס כמה הוא צורך זה בטח בסביבות 12-13, בנסיעה בין עירונית 10 זה מוגזם בעיני.

לפי זה הפיאסטה עושה צריכת דלק של 1:25 בבינעירוני.

זה שטות שוות ערך לזה שהאאוטלנדר עושה 1:17.

בממוצע אפשר להגיע באאוטלנדר ל-1:12 ואולי אפילו 1:13 אם זה כולל בעיקר בינעירוני ונסיעה רגועה.

פורסם (נערך)

מחיר לקווט"ש אחיד 54 אג',

לפי אתר מיצובישי אנגליה, טעינה מלאה של הסוללה צורכת 9.8 קוט״ש.

http://www.mitsubishi-cars.co.uk/new-cars/outlander/charging/

העלות של קוט״ש היא אכן 54 אגורות:

https://www.iec.co.il/homeclients/pages/tariffs.aspx

דהיינו טעינה מלאה תעלה 5.3 ₪. בהנחה שטעימה מלאה תספיק כאמור לנסיעה של 40 ק״מ בנסיעה מתונה (השאלה גם אם פותח השרשור יעמוד בזה, להבנתי מכתבות ניתן להגיע לטווח כזה אם נוסעים במהירות של עד כ- 100 קמ״ש מחוץ לעיר), הרי ששתי נסיעות כאלו ביום, הלוך חזור לעבודה עם טעינה לפני כל נסיעה כזאת יעלו 10.6 ₪ ולא כפי שחישבתי מקודם עלות של 16 ₪.

להלן תיקון לחישוב הקודם שביצעתי (בהדגשה):

נסיעה של 22,000 ק"מ בשנה לפי צריכה של 1 ל- 10 באאוטלנדר רגיל, תצרוך 2,200 ליטר בשנה.

לפי 6 ₪ לליטר, העלות השנתית תהיה 13,200 ₪.

מחיר phev בדגם הפשוט 195 אלף ₪, מחיר אאוטלנדר 5 מושבים בדגם הפשוט 158 אלף ₪. מחירים לפני הנחות, על שניהם ניתן לקבל הנחות אבל ההפרשים יישארו דומים (בהשוואה בין תפוחים לתפוחים, לא יבואן מול אפס ק"מ שאז ההפרש טיפה גדול יותר אבל במכירה הוא גדל שוב).

ירידת הערך העודפת על הפרש המחיר הגבוה יותר של האאוטלנדר phev לעומת הרגיל, שעומדת על 37,000 ₪, לפי ירידת ערך של 10 אחוז לשנה ממחיר הרכב כחדש, תהיה 3,700 ₪ לשנה (זוהי ירידת הערך הממוצעת בשנים הראשונות, בפועל ירידת הערך של האאוטלנדר היא כ- 15 אחוז לשנה הראשונה ולאחר מכן כ- 8 אחוז מהמחיר בשנה לפני כן ולא מהמחיר כחדש כמובן, שזה יוצא משמעותית פחות מ- 10 אחוז לשנה ממחיר הרכב כחדש. כלומר לאחר כמה שנים של אחזקה ירידת הערך תהיה נמוכה יותר).

עד כאן 13,200 ₪ פחות 3,700 ₪= 9,500 ₪ חסכון בעלויות שנתיות לטובת ה- phev.

בכתבות שונות צויינו נתונים שונים על טווח הנסיעה בפועל בו ניתן לנסוע רק על חשמל, נראה ש- 40 ק"מ ניתן להשיג בנסיעה מתונה- עירונית פלוס בינעירונית במהירות עד 100 קמ"ש.

לא מצאתי נתון מדוייק על העלות הכספית של טעינת הסוללה, בכתבה אחת רשמו שהיא שליש מעלות הבנזין.

עלות החשמל ליום של שתי נסיעות של 40 ק״מ (סה״כ 80 ק״מ ביום) עם טעינה מלאה לפני כל אחת מהן, תעלה 10.6 ₪, 5 ימים בשבוע פלוס עוד 2 הטענות מהבית בשישי שבת והעלות השבועית תהיה 64 ₪, בחודש העלות היא 256 ₪. בשנה 3,072 ₪, נעגל ל- 3,100 ₪.

כלומר ההפרש לטובת ה- phev יקטן: סך של 9,500₪ פחות 3,100 ₪= 6,400 ₪.

עד כאן החישוב מבוסס כאמור על 100 אחוז נסיעות בחשמל ב- phev.

בפועל ניתן להניח שלא זה יהיה המצב ותהיה גם צריכת דלק שתעלה את העלויות של ה- phev.

לצורך החישוב נניח צריכת דלק בסך של 1,700 ₪ בשנה ווהפרש לטובת ה- phev ייקטן ל- 4,700 ₪.

אני מניח שעלות הביטוח ב- phev תהיה גבוהה יותר וההפרש ייקטן עוד קצת.

כמו כן יש עלויות מימון או הפסד תשואה על הפרש המחיר.

כלומר העלויות שלך יהיו נמוכות יותר ב- phev אבל בסכומים יחסית נמוכים. (בחישוב המעודכן כבר מדובר בחסכון משמעותי).

מצד אחד האבזור ורמת הגימור ב- phev יותר גבוה (אבל פחות מבעבר מאחר והאאוטלנדר הבסיסי מצויד מעתה בכל מערכות הבטיחות האקטיביות).

מצד שני ב- phev תא המטען קטן יותר, הישיבה במושב האחורי גבוהה יותר ויש פחות מרחב לכפות הרגליים מאחר וריצפת הרכב גבוהה יותר, הוא כבד יותר, פחות נוח ופחות מתנהג.

למכור אותו יהיה קשה לדעתי בגלל שצריך חניה פרטית ולהתקין שקע לטעינה וייתכן שגם ירידת הערך תהיה גבוהה יותר (לא בדקתי במחירון).

אם ניקח רכב היברידי רגיל כמו הטויוטה פריוס, קיה נירו, יונדאי איוניק שצורכות בנהיגה מתונה כ- 20 ק"מ לליטר, עלות צריכת הדלק השנתית שלהם תהיה 6,600 ₪ לעומת 13,200 ₪ באאוטלנדר רגיל, חסכון של 6,600 ₪ בשנה לעומת אאוטלנדר רגיל. מחיר הרכישה בנירו ובאיוניק הוא נמוך יותר מאאוטלנדר רגיל 5 מושבים והפער בירידת הערך עוד ייגדל לטובתן והעלויות שלהן יהיו נמוכות יותר מאאוטלנדר phev. כמובן שמדובר ברכבים מסגמנט אחר וההשוואה היא רק בעלויות אחזקה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שאלה,

למה לקנות "ג'יפ" שהוא גבוהה, כבד, פחות יציב, ווקר לעומת רכב "מנהלים"

אני במקומך הייתי רוכב טויוטה קאמרי מפנקת לא פחות.

או פאסאט .

הרכבים הללו מעניקים את כל מה שאתה מבקש ויותר.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם
אני חושב שיש אי הבנה יסודית של כוונת מושג צריכת הדלק.

מדובר על מה רואים לאחר חלוקה לאורך מכל שלם, של מאות הק"מ במספר שרשום על משאבת הדלק, ולאחר שחוזרים על המדידה שוב ושוב לוודא שאין טעות.

אין הכוונה לצריכה רגעית במהירות קבועה ללא קשר להאצת הרכב ולמשקלו.

אולי תוכל לחלוק עם חברי הפורום מה הצריכה בפועל מניסיונך, ולפרט מעט לגבי אופי הנסיעה...

אני יודע שבודקים צריכת דלק בטנק מלא וחלוקה לקילומטרים. אבל כאחד שנוסע רוב הזמן בעיר, ובבינעירוני במהירויות של 150, אני לא יכות להיות אינדיקציה.

אז הנה עכשיו בשביל הספורט נסעתי על 110, שמרתי על 2000 במד סיבובי מנוע, והמחשב הראה סביבות 15-16 בקביעות לאורך 10 דקות (שהחזקתי מעמד)

פורסם

כן, אצלי ברכב רגעית אפשר לראות 3.7 ל-100, לא רגעית כשעוזבים גז, אלא רגעית על קרוז קונטרול למשל כמה דקות. אני לא טוען לרגע שזאת הצריכה של הרכב!

אתה לא יכול לדעת אם הדרך מישורית או בעלת שיפוע קל.

מדידה בינעירונית נעשית רק לאחר נסיעה ארוכה של כמה מאות ק"מ.

בכלל, רצוי תנאי מעבדה שאין לנהג המעשי. אבל בהעדרם מספקים בתנאים מעשיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

8 חודשים עם PHEV 2017 ברמת האיבזור הגבוהה. מבחינתי רכב חשמלי, עם ביטחון טווח כשצריך (אצלי לעיתים רחוקות). איכות שמתורגמת להנאה מהנהיגה והשימוש בכלל. כנראה לא כלכלי - תחבורה ציבורית למשל יותר חסכנית... אבל בטח יותר נוח ומהנה.

אם יש שאלות, בכיף...

• תוכן חדש...