Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות רכב חדש והקצבתי לעצמי עד 140K.

אני נוסעת בעיקר בבינעירוני כ-100 ק"מ ביום.

לא מתכוונת להחזיק ברכב יותר מ-3 שנים.

ההתלבטות שלי היא האם ללכת על הזולים בסגמנט הג'יפונים (קיה סטוניק/סיאט ארונה) או היקרים (מאזדה cx3)

נסעתי ברכבי 1 ליטר טורבו והם מספיקים לי מבחינת כוח וביצועים, אבל...

וזה האבל שלא מאפשר לי להחליט-

האם המנועים הצנועים הללו ישחקו מהנסיעה המאומצת שאני אעביר אותם ב-3 שנים הללו? ולכן אנשים לא ירצו לקנות את הרכב.

האם המנוע 2 ליטר האטמוספרי של מאזדה אמין יותר?

תודה!

פורסם

המנועים הקטנים האלה כבר הוכיחו לאורך מאות אלפי קילומטר שבסך הכל הם שורדים מעולה גם נסועה מרובה - לדעתי אם זה הפחד היחיד אין מה לדאוג.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נסיעה בבין-עירוני נחשבת לנסיעה קלה בהרבה מנסיעה עירונית עם המון עצירות והאצות, ולכן אין ממה לחשוש.

כמו כן ההבדל בצריכת הדלק (לטובת ה 1.0 ל' טורבו) הוא לא פחות מדרמטי - וב-3 שנים הללו את תחסכי ה-מ-ו-ן כסף על דלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
המנועים הקטנים האלה כבר הוכיחו לאורך מאות אלפי קילומטר שבסך הכל הם שורדים מעולה גם נסועה מרובה - לדעתי אם זה הפחד היחיד אין מה לדאוג.

אפשר דוגמאות?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

חסרים פה רכבים יוצאי ליסינג מתוצרת VAG ללא שום תקלה חריגה במנועי ה1.2TSI(לא דיברתי על הDSG) שעשו כבר 200 אלף קילומטר וצפונה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רכב בן 3 עם 90 אלף קילומטר לא יהיה לחמנייה חמה בכל מקרה, אבל כשמדובר במאזדה או טויוטה השוק היום הרבה יותר סלחני.

אם סחירות עתידית מדאיגה אותך אין סיבה לשקול יצרנים אחרים.

זה לא מבטיח כלום כמובן, אבל בהתחשב בעבר ובמצב השוק היום, אפשר לתת ניחוש מושכל.

את הולכת להוציא 140 אלף שקל על רכב.

להפסיד כחצי מזה (60-70) בירידת ערך עתידית, נגיד שהרכב בממוצע יצרוך 1:15, אז עוד כ40 אלף שקל.

ביטוחים טיפולים אגרות וכו', גם יגרד עשירייה או שתיים.

לך יש אחריות לפחות ל3 שנים שלך.

כלכלית, הדבר האחרון שצריך לעניין אותך זה האמינות שלו אצל הקונה העתידי.

פורסם

אם יהיה לך קשה למכור זה לא בגלל נפח המנוע. במקרה של הסיאט החשש הצפוי (עד כמה שניתן לשער) יהיה מהגיר ומרכבים אירופים.

אבל לדעתי החיסכון בדלק בזכות מנוע טורבו קטן משתלם לך.

חלופה שתחסוך הרבה היא הנירו של קיה. אולי לא בדיוק מה שאת מחפשת אבל יחסוך הרבה בתחנת הדלק בזכות ההנעה היברידית

אם מדובר ב 35,000 קמ בשנה (אם הכוונה ל 100 בממוצע 7 ימים בשבוע) שווה לשקול רכב דיזל. גם אם יקר יותר.

אני לא יודע אם יש חלופות כאלו

פורסם
חסרים פה רכבים יוצאי ליסינג מתוצרת VAG ללא שום תקלה חריגה במנועי ה1.2TSI(לא דיברתי על הDSG) שעשו כבר 200 אלף קילומטר וצפונה?

חבל שלא נתת דוגמא את המנועי טורבו של רנו,הם דווקא אמינים בהרבה מאלה של VAG..

לענייין,כמובן שאין קשר בין נפח המנוע שלו לאמינות,המנועי טורבו הקטנים אמינים מאד ברובם,קיימים מנועים אטמוספריים עם בעיות אמינות,זה כבר תלוי ביצרן ולא בגודל המנוע.

במקרה של פותחת השרשור צריך לקחת בחשבון של המאזדה שהיא נוקשה מאד ,המתלים מעבירים כל סדק בכביש והרכב די צפוף,למעט זה רכב טוב מאד.

פורסם

הייתי בודק ליסינג פרטי או קונה רכב דיזל.

בשני המקרים שפות"ש מציינת (בנזין צנום או גדול ולא מטורבת) רכב בן 3 עם כמעט 100 אלף ק"מ יהיה סחורה לא חמה וכנראה יימכר בזול.

פורסם
חבל שלא נתת דוגמא את המנועי טורבו של רנו,הם דווקא אמינים בהרבה מאלה של VAG..

לענייין,כמובן שאין קשר בין נפח המנוע שלו לאמינות,המנועי טורבו הקטנים אמינים מאד ברובם,קיימים מנועים אטמוספריים עם בעיות אמינות,זה כבר תלוי ביצרן ולא בגודל המנוע.

במקרה של פותחת השרשור צריך לקחת בחשבון של המאזדה שהיא נוקשה מאד ,המתלים מעבירים כל סדק בכביש והרכב די צפוף,למעט זה רכב טוב מאד.

יכול לתת הסבר לגבי ההחלטה שלך שמנועי רנו "הרבה יותר אמינים" מאלה של VAG?

הניסיון שלי עם VAG מוכיח שלמנועים שלהם יש אמינות מופתית ואני מדבר על נסיעה של יותר מ120K לכל אחד מ2 מנועי 1.2T, ו1.4T עם כ80K ק"מ עד שהוחזרה חברת הליסינג.

פורסם
הייתי בודק ליסינג פרטי...

חברות הליסינג יודעות לא פחות טוב מכל אחד אחר שרכב עם 100 אלף ק"מ אחרי 3 שנים נמכר בזול.

עיסקאות ליסינג פרטי סטנדרטיות מוגבלות ל 20 אלף בשנה. אם רוצים יותר, אז או שאין עיסקאות בכלל או שהמחיר קופץ כל כך גבוה שהופך את העיסקה ללא כדאית.

בליסינג פרטי גם איך ללקוח את הכוח של חברות גדולות שמזמינות כמויות.

פורסם

אני נוהג היום באיביזה עם מנוע 1.0,אמנם לא יכול לתרום לך לגבי אמינות לאחר עשרות אלפי קילומטרים אבל בהחלט המנוע מספיק לרכב ואפילו מעבר למה שצריך.

בתאוצה לא רואה רכב אטמוספרי עם מנוע קטן מ 1.8 ובכללי קיימת זמינות כוח בכל שלב בנסיעה.

השילוב עם גיר dsg פשוט מושלם ואני נוסע גם בתוך העיר הרבה בפקקים

• תוכן חדש...