Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 1.3 דיזל Multijet - טוב, רע או לא נורא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, האם יש למישהו ניסיון עם מנוע 1.3 דיזל של פיאט? קיים בקובו ודובלו בגירסאות הספרק שונות.

מדובר על רכב משומש עם 100-150 אלף ק"מ.

עשיתי קצת שיעורי בית:

בין מנועי הדיזל 4 צילינדרים הקטנים ביותר.

פיתוח משותף של פיאט ו GMC, בחו"ל נמצא גם בדגמי אופל הקטנים.

שרשרת טיימינג עם מותחן הידראוולי.

במקרה של קפיצת שן בשרשרת, לרוב נשברים נדנדי שסתומים ולא משהו מעבר לזה.

קיבולת שמן 3 ליטר בלבד.

באיזה מקום קראתי שעושים רגנרציה יזומה ל DPF לפני כל החלפת שמן, האם נכון?

אשמח למידע נוסף מבעלי ניסיון,

תודה.

פורסם

היה לי מהעבודה. עם 90 כ"ס. מודל 2013.

הגיע אלי עם 88k ועזב עם 210k.

ב104k כשל מותחן שרשרת טיימינג והלך הראש. הבעיה מוכרת בעולם. תגגל באנגלית.

הרכב טופל רק במוסכי יבואן לפי הספר.

היבואן והמוסך המןרשה הסכימו אחרי הרבה מאמץ לתת הנחה של 500 שח על חלקי החילוף. סוג של אחריות רצון טוב.

התיקון עלה כ5000 שח ועברתי להחליף שמן כל 10k.

חוץ מזה, מתג חלונות ומתקן הגלגל ספייר שמתוכנן גרוע ונשבר בקלות (ותוקע אותך בצד הדרך כי הספייר תפוס בלי יכולת שחרור ואין מפירוק כי כולם שבורים וחדש בחברה עולה 1500 שח אז הספייר זרוק בתא המטען. מעצבן מאוד) הרכב היה אמין מאוד.

רכב מאוד נעים ונוח לנהיגה. המנוע, בטורים נמוכים, חלשלוש לגמרי.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הכוונה לדובלו.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תודה. הרכב טופל בהתחלה כל 30 אלף?

על הבעיה במותחן טיימינג קראתי עוד לפני שפתחתי את השירשור, נאמר בכמה מקומות שבדרך כלל רק הנדנדים נשברים.

מחליפים אותם וזהו.

פורסם

ב100 אלף הראשונים טופל 4 פעמים. לא היה נראה לי הגיוני להחליף שמן אחת ל30 אלף אז טיפלתי איך שקבלתי אותו. אחרי הבעיית ראש הייתי מטפל כל 10-12 אלף.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

• תוכן חדש...