Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאסתי ב"קבציות" המתוקתקות מידי, הנקיות מידי, מצוחצחות מידי, כאשר כל הסחורה בויטרינה ארוזה בשקיות ואקום חזק חזק.

הקש ששבר את הגמל היה הקצביה השכונתית שעברה לאותו מודל מכירה. אם פעם היה אפשר למצוא ברך פרה, חלקי פנים וכדומה בביקור האחרון ראיתי על הקצב עצב בעיניים כשהוא עונה בשלילה שאין.

יש עדיין קצביות המחזיקות נתחים שלמים/מפרקות חלקי פרה/עופות שלמים? בלי לבקש טובות/לתאם מראש אלא פשוט להגיע ולקנות?

ספציפית - חלקי פנים, מפרקים, רגלי עוף. בנוסף בחירת נתח והקיצוב שלו - לדוגמא עובי הסטייק, חיתוך לפי משקל וכו'.

אזור חיפוש - בקעת אונו, רמת גן-גבעתיים-תל אביב, אזור השרון ובאופן כללי אזור המרכז רבתי.

--

אני מבין למה עברו למודל המכירה בואקום, זה כנראה מה שהשוק דורש אז המוכרים מתאימים את עצמם אבל זה גם קצת מדכא. 

אמנם החוויה הראשונית קצת מרתיעה, בייחוד בתור ילד, לראות חלקי פנים/עופות שלמים, הריחות וכדומה. ואני בטח לא מתגעגע לחוויה של שווקים בסגנון wet markets שראיתי בסין, אבל היה נחמד אם בויטרינה היה קצת פחות פלסטיק וקצת יותר בשר, וקצבים שמתגאים בעבודה שלהם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

למה להגביל את עצמך למרכז?

קפוץ ל"בלו קאו" בשדרות, שם תמצא את כל החלקים שרק תרצה, טריים, לא מוכשרים.

כמובן כדאי להרים טלפון/ווצאפ לפני לברר מה זמין ומה אפשר לסדר מראש.

https://www.thebluecow.co.il/

הם גם מאגדים הזמנות למרכז פעמיים בשבוע או משהו כזה, אבל ביקשת ויטרינה.

אנחנו מדינה קטנה וזאת נסיעה פשוטה.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כאמור, מדינה קטנה עם ביקוש מוגבל לסוג השירות המדובר, אבל שווה לבקר אצל מגזרים אחרים שבהם זה אולי עדיין נהוג יותר.

אני לא מכיר את השוק הערבי (פעם היו הרבה מקומות כאלה בג'לג'וליה וטירה), אבל כן מאמין שתמצא את הכישורים והיכולות האלה בקצביות של החנויות ה'רוסיות' כגון מעדני מניה וקשת טעמים. 

את איכות הבשר עצמו, לעומת זאת, איש לא יכול להבטיח. משום מה לקצבים בארץ קשה להודות בפרהסיה שכל הסחורה שלהם מיובאת וקפואה/מופשרת כבר קרוב לשני עשורים, לכן כל כמה שנים יש איזה תחקיר ש'חושף' את המותג התורן בהקשר הזה ולמחרת כולם בהלם ובתדהמה. 

כנראה שרק משקים שמגדלים בעצמם את הפרות שלהם וגם מחזיקים קצביה צמודה יכולים לתת לך את מלוא החוויה שאתה מחפש - אבל גם שם הם בד"כ יתמחו בבע"ח אחד או שניים ולא יציעו לך את כל המבחר שאתה זוכר מהילדות. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 17 שעות, Gosser1860 כתב:

יש עדיין קצביות המחזיקות נתחים שלמים/מפרקות חלקי פרה/עופות שלמים? בלי לבקש טובות/לתאם מראש אלא פשוט להגיע ולקנות?

אני לא יודע לגבי חלקים איזוטריים, אבל הקצביה שאני קונה ממנה בכפר שמריהו, Butch (יוז'י עד לא מזמן), מפרקים פרות מובחרות בעצמן, מישנים במקום, וההבדל באיכות מורגש. מאוד

אממה, זול זה לא. אם המטרה היא מקסימום במינימום כסף, אז אני לא מכיר מציאות. 

להחזיק קצביה עממית שמפרקת לבד... מאמין שזה עולם שנעלם. זה פשוט לא יכול להיות כלכלי יותר.

גם מדע ההקפאה והאריזה התקדם מאוד והפער באיכות בין קפוא וטרי הצטמצם גם ככה מאוד.

אם נחזור לקצבייה שלי, תקבל את האנטריקוט שלך על העצם, לדוגמא, בעובי של כמה צלעות שתרצה. 

נ.ב. זה בערך קילו בשר נטו כל חתיכה

image.thumb.jpeg.e86549a59ed5e0290400acc3b8397225.jpeg

image.jpeg

לפני 17 שעות, Gosser1860 כתב:

כשאני רוצה משהו מיוחד אני תמיד מברר מראש ודואג שיידאגו לי.

בעיקר כי הקצב יודע איזה נתח עדיף באותו יום. אם הוא אומר לי "קח את הפיקניה הזו" אז אני לוקח את הפיקניה ולא מה שתכננתי...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

למה להגביל את עצמך למרכז?

קפוץ ל"בלו קאו" בשדרות, שם תמצא את כל החלקים שרק תרצה, טריים, לא מוכשרים.

כמובן כדאי להרים טלפון/ווצאפ לפני לברר מה זמין ומה אפשר לסדר מראש.

https://www.thebluecow.co.il/

הם גם מאגדים הזמנות למרכז פעמיים בשבוע או משהו כזה, אבל ביקשת ויטרינה.

אנחנו מדינה קטנה וזאת נסיעה פשוטה.

על הדרך תארגן משכנתא לבשר טחון ב-82 שקל לקילו ואנטריקוט שמתחיל ב-270.

זה עוד אחת מהקצביות המפונפנות שהוא מדבר עליהן.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Derish כתב:

מאמין שתמצא את הכישורים והיכולות האלה בקצביות של החנויות ה'רוסיות' כגון מעדני מניה וקשת טעמים. 

כן,  התכנון היה לקפוץ לאחת משתי אלו. לצערי זו נסיעה של חצי שעה לכיוון כאשר פעם זה היה במרחק 10 דקות ברגל. 

לפני כשעה, falou כתב:

Butch (יוז'י עד לא מזמן)

כפרע על יוז'י. סחורה מצוינת. עכשיו גם פתחו המבורגר לא?

הייתי מזמין מקצביה בסגנון דומה (סוד הבשר בראשון), אבל באמת אין שם הרבה אקזוטיקה.

לפני כשעה, falou כתב:

אממה, זול זה לא. אם המטרה היא מקסימום במינימום כסף, אז אני לא מכיר מציאות. 

הפוך, מוכן לשלם אקסטרא. מה ביקשתי, להכין ראמן טוב?

אני לא אוכל בקר בתדירות גבוהה, ולכן אם אני כבר כן אוכל אין לי שום בעיה לשלם פרמיה על איכות ועבודת קיצוב.

לפני כשעה, falou כתב:

image.thumb.jpeg.e86549a59ed5e0290400acc3b8397225.jpeg

image.jpeg

נראה מצוין.

לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

זה נורא תלוי מה טוחנים בבשר טחון. בנוגע למחירי האנטריקוט - המחיר שלו הרקיע שחקים, חלק בגלל החגים אבל חלק כי החיים עצמם. 

--

תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כמה אתה מצפה לשלם לאנטריקוט מפרה שהקצב מקבל מעדר נבחר, ומפורקת ומיושנת במקום?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אם נחזור לקצבייה שלי, תקבל את האנטריקוט שלך על העצם, לדוגמא, בעובי של כמה צלעות שתרצה. 

נ.ב. זה בערך קילו בשר נטו כל חתיכה

בתור אחד שאוכל רק בשר עוף..

אשמח לדעת מה המחיר של כל הטוב הזה. 

סתם סקרנות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

סתם אנטריקוט בסופר הגיע לצערנו ל-180 שקל, יכול להיות טוב ויכול להיות מעפאן.

מי שמקושר יכול להשיג קפוא איכותי ב-140-160, מיובא.

מה שפאלו שם זה כמה רמות מעל, ועולה פחות מכפול.

אגב, אם הנתח עבר יישון יבש - אז חלק לא מבוטל מהמסה שלו הולכת לפחת! גם המסביב וגם אובדן מסה לאוויר! ולא נשקלת (ומה שסביר מהפחת הזה אולי נטחן להמבורגר) בניגוד לאנטריקוט של הסופר שגם את הניילון שוקלים לך. אפס פחת.

ושכחתי תופעה מגעילה נוספת, משאירים את החלק שצמוד לאנטריקוט על הנתח ומוכרים לך את זה במחיר של הפריים ריב. חלק סיבי לא אכיל שמתאים לבישול ארוך או טחינה.

קצביית בוטיק לא תעשה תרגיל כזה מלוכלך אם היא רוצה לשמור לעצמה על השם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

משאירים

מכסה אנטריקוט וזה אכן תרגיל מלוכלך.

בשר איכותי עולה ביוקר ממגוון סיבות. יישון יבש מטיס את המחיר.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אני בנאדם פשוט, מסתפק בטחון ב-50₪ וטוב לי.

אבל אין מה להשוות לבשר שיש שם. לא קפוא ולא מיובא, פרות ישראליות, וכמו שכתב גוסר - יישון יבש שמוסיף למחיר. ממליץ מניסיון ומטעימה אישיים, אפילו אם זה רק פעם בחיים.

מה שבאמת מרתיח זה קצביות מפונפנות שמוכרות לך את אותו בשר קפוא מיובא מדרום אמריקה כמו כולם, אבל במחיר גבוה יותר. זה לא המקרה.

אגב מכסה אנטריקוט - אני מת על הנתח הזה (מספר 7?) בבישול ארוך, אבל נראה לי שהוא נעלם לגמרי מהשוק. הייתי מאתר אותו בזמנו בכל מיני סופרים נידחים של דוסים במחירים מצחיקים ואוסף את כל הסחורה למקפיא...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שוק התקווה אבל אני לא יודע להמליץ ספציפית על קצביה טובה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

בכל שוק אתה תמצא קצביה של פעם, איכות הבשר לרוב בהתאם (כמו בסופר). יכול להגיד שיש קצביה בשוק נתניה שהוא פותח את המקרר מטר מעצמו והפרות תלויות שם. הריח זוועה. 

בביתן אהרון יש את הקצביה. הם חותכים לי מנתח שלם את מה שאני מבקש ובאיזה עובי שאני מבקש. מוח עצם יש, חלקי פנים האמת שראיתי ארוזים בלבד. אבל המקום נקי ומפונפן. העוף נקי היטב. עובדים באמת יפה. 

מקומות כמו יוז׳י או חוות צוק ברמת אביב מיישנים לעצמם את הבשר, המחירים מהגבוהים בארץ. באיכות מעולה לרוב. 

אם אתה מעוניין לנסות את עגלי הוואגיו שיש בארץ (וואגיו אוסטרלי שעובר פה זיווגים עם פרות מקומיות) במחיר של 300-400 שקלים לקילו וצפונה, אז משק שבעת המעיינות עושים משלוחים. עד קו רחובות. הבשר באמת מאוד טעים (מאוד!), אבל לא וואגיו שדומה לחו"ל (ובוודאי שלא ליפני) וכמובן המחיר הוא לא מאפשר לזה להיות משהו קבוע, לפחות אצלי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...