Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירת מצבר טעון

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות המלחמה איני עושה שימוש ברכב שלי (סוזוקי קרוסאובר 2016), הוא חונה לפני הבית. ברכב מותקן מצבר שנפ רגיל האוקטובר 2023.

באיזה תדירות ולכמה זמן בכל פעם עלי להתניעו כדי לשמור על המצבר שמיש?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להתניע סתם זה לא מועיל הרבה.

עדיף לחבר את המצבר למטען, ואם לא משתמשים תקופה הכי פשוט לנתק את המינוס מהמצבר.

סדר פעולות:

לפתוח מכסה מנוע.

לסגור דלתות. 

לנעול.

לנתק מינוס מהמצבר.

לטרוק מכסה מנוע.

כשרוצים לחזור להשתמש, לפתוח את הרכב עם מפתח מכאני, לפתוח מכסה מנוע, לחבר מצבר ולהניע.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

יש מערכת איתור? צרכן קבוע אחר?

הייתי משקיע בברז יעודי (גרושים), יש לי על 3 כלים שלא מרבים בנסיעה. מרכיבים על המינוס ולא מתעסקים עם נעל הכבל.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני בניגוד לאחרים, מתנגד לניתוק המינוס.

ברכבים חדשים זה עלול ליצור איפוס שיהיה מעצבן להחזיר (אולי גם יצטרך בעל מקצוע)

מצבר 10/23 הוא כבר בשלב השלישי של החיים שלו. יכול להיות שימות ויכול להיות שיחייה. אין דרך לדעת.

אם יש אפשרות כלשהי לחבר למטען מצברים. הכי טוב

בהנחה ואין צרכן זרם פרזיט,

גם נסיעה של כמה דקות פעם בשבוע אמורה להספיק (קניות וכו') די והותר.

ואם לא יחזיק. כנראה שזמנו עבר

.

פורסם

יש טעות נפוצה של אנשים שמניעים ועומדים במקום וחושבים שזה מטעין.. צריך לצאת לנסיעה מהירה ללא מזגן במשך כ 7 דק', זה מה שמטעין טוב את המצבר.

משתדל לעזור

• פיתרון
פורסם (נערך)

המצבר נטען כאשר האלטרנטור מסתובב במהירות מספקת (ואין עומסים חשמליים גדולים אחרים). בשביל זה מספיק להרים את הטורים גם בעמידה לאזור ה-1500-2000 סל"ד נגיד. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

כתבתי את זה בהמון שירשורים שנפתחו בעבר בנושא הזה. 

מניסיון עם כמה מכוניות שנסעו  מעט מאוד, 1000 או 2000 ק"מ בשנה ועמדו בחניה לפעמים שבועות - ברכב תקין עם מערכת חשמל תקניה ללא התקנות מקומיות מספיק לצאת לסיבוב של כ 20  דקות פעם בשבועיים - שלוש, לא צריך לנתק מצבר ולא צריך שום דבר מעבר לזה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 17 שעות, גולדן191 כתב:

פעם ב-3 ימים לסוע 2-5 ק"מ ככה הכי טוב, אבל גם פעם בשבוע זה בסדר

זה מה שאני גם עושה. בשבוע הראשון של המלחמה יצאתי לטיול של כמה דקות, פעמיים במהלך השבוע. 

הראשון היה לטעינה נטו שלא יגמר לי המצבר אחרי המנוחה של הסופ"ש פלוס כמה ימים. השני היה גיחה לחנות החביבה עלי (שז"ר) לקניית כמה מצרכים, ביום חמישי אחרי שההנחיות החדשות נכנסו לתוקף- וכדי לאוורר את המח שלי קצת מעבר לשמירת הטעינה. 

אני שומע את כל מי שאומר שמנוחה לא אמורה לגמור את המצבר, והכל טוב- אני פשוט מעדיף לא לנסות לבדוק את התיאוריה הזו ולהיתקע, אז אני לוקח את הרכב לסיבוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

פעם בשבוע רבע שעה, וזה כי המצבר מ-2023. אילו היה מ-2025, נניח, אז פעם בשבועיים.

להיות קשוב להתנעה כדי לזהות עייפות בטרם עת, וזהו.

אני מניח שסוזוקי מ-2016 יתסדר גם עם ניתוק מצבר, אבל מכוניות מודרניות יותר לא אוהבות את זה בכלל, אז עדיף שלא.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאימי המנוחה היתה בבית תקופת קורונה. האיתי מניע תקדי  ל 15 דקות. בהתחלה נותן לעבוד בסרק. אחרי זה מעלה טורים. לאיזור 2000 סל"ד.

ראיתי תמד חום עולה. גם נסעתי קדימה אחורה. לצמיגים.  זה היה אם מצבר חדש. לא רציתי שיגמר. ככה עד שמכרנו תרכב. הרכב הניע פיקס.

וזה מנוע דיזל היה.

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 15.3.2026 בשעה 11:15, ברווז כתב:

אני שומע את כל מי שאומר שמנוחה לא אמורה לגמור את המצבר,

התאוריה לא נכונה.

בכל מצבר קיימת פריקה עצמית, גם אם לא מחובר צרכן אקטיבי.

במצברים הרגילים הפריקה יותר מהירה, מצברי AGM EFB מחזיקים מעמד למשך זמן ארוך יותר.

ה-AGM אצלי הצליח להתניע את הרכב אחרי חדשיים מנוחה.

• רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אני אישית הנעתי רכב שעמד שבועיים עם מצבר שנפ בן 4! והניע בנגיעה..

אחרי חצי שנה הוא הלך בלי קשר [סיים את חייו]..

מאז לא יצא לי להעמיד כ''כ הרבה זמן.

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...