Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם מצבר שהיה באחסנה שנה יצליח להניע?  

72 הצבעות

1. 1. האם מצבר שהיה באחסנה שנה יצליח להניע?

• לא יצליח. הוא פרוק עקב פריקה עצמית
    • ייתן כמה סיבובים חלשים של הסטרטר, אולי יניע ואולי לא.
    • יניע בלי בעיה.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתון:

מצבר חדש 60Ah שהיה באחסנה בחדר ממוזג כשנה.

האם יצליח להניע מנוע של מכונית 1300 בנזין?

הולך לבצע את הניסוי בשבוע הבא, תענו בבקשה לסקר :-D

פורסם

תלוי בטכנולוגיה של המצבר כלומר מצבר קלציום או קלציום/קלציום או קלציום/סילבר או מצבר חומצת עופרת/אנטימון רגיל.

סוג המצברים שציינתי הם בעלי פריקה עצמית שונה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מאוד מעניין, בעיקרון אם מתחשבים בכך שהמצבר יפרוק עצמו בכ ~1% בכל יום בטמפ' חדר, זה אומר שבעיקרון לאחר חצי שנה נישאר עם ~50% וכעבור כשנה, סביר להניח שהמצבר יגמור את חיו לחלוטין.

(הטעיה קטנה, האחוז הוא בכל פעם מהמספר העדכני, לא מהמקורי).

אומנם המנוע "קטן" אבל לפי החישוב היבש - אין למצבר סיכוי.

כל זה בהנחה ומדובר על מצבר חומצה פשוט עם פקקים ומילוי נוזל ולא מצבר מתקדם, ללא טיפול או תחזוקה נמוכה למינהם, AGM וכן הלאה, להם יש אחוזי פריקה נמוכים משמעותית עד כדי אחוזים בודדים בכל חודש.

(כל מיני סילבר קלציום ורבים אחרים "מתקדמים").

פורסם
מאוד מעניין, בעיקרון אם מתחשבים בכך שהמצבר יפרוק עצמו בכ ~1% בכל יום בטמפ' חדר, זה אומר שבעיקרון לאחר חצי שנה נישאר עם ~50% וכעבור כשנה, סביר להניח שהמצבר יגמור את חיו לחלוטין.

פריקה עצמית של מצברים מסוג עופרת/אנטימון נעה בין 2-5 אחוז לחודש בהתאם לסוג המצבר קרי AGM,GEL, קלציום וכול השאר ולא אחוז ליום.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצבר AGM של אופנוע שנקנה חדש לחלוטין. עמד על אופנוע ללא כל הטענה. כמה חודשים בטמפרטורה מתחת לאפס מעלות. אחרי שנה התרוקן לגמרי. שום דבר מת. הטענה בעזרת מטען מצברים תעשייתי החזירה אותו לחיים כמו חדש. בעקבות תקלה במערכת הטעינה רכבתי על האופנוע 45 ק"מ על כוח המצבר עד שהוא נדם לגמרי. לא היה לו טיפת מתח בכדי אפילו להדליק את הנוריות. שוב פעם, הטענה הפעם איטית על ידי מטען חכם והמצבר חזר שוב פעם לכוחו כמו חדש.

מתפקד נפלא וכרגע נמצא בשניה השניה לחייו.

אני ממליץ בחום על מצברי AGM שווים כל שקל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם זה היה מצבר ליתיום אז יכול להניע כיוון שפריקה עצמית מאד נמוכה.

מצברים בטכנולוגיה אחרת מתח המצבר יהיה נמוך מאד ולא תוכל לבצע התנעה.

קובי

:-)

פורסם

יניע, היה לי מצבר ישן שעמד יותר משנה במחסן, עבר חורף ומעלות מתחת לאפס, הצליח להניע רכב עם מנוע אלפיים בלי להתאמץ בכלל.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

לקחתי את המצבר מהמחסן, לא יודע באיזה טכנולוגיה הוא, לא רשום עליו. מצבר Exide S&S, 60Ah 540A EN.

מדדתי מתח קטבים, נראה טוב.

rps20180101_193314.jpg

פורסם

נו זה משנה את כל התמונה, יש לך מצבר

Exide S&S שזה START AND STOP, הוא יהיה כמו חדש לאחר כשנה.

פורסם

שומעים תנועה של אלקטרוליט בפנים, האם זה אומר בוודאות שזה לא מצבר AGM?

נו זה משנה את כל התמונה, יש לך מצבר

Exide S&S שזה START AND STOP, הוא יהיה כמו חדש לאחר כשנה.

אם הוא יניע, יהיה המשך לניסוי. הוא יחליף מצבר רגיל Start up שנת ייצור 2011 שיש לי כרגע באוטו, ואז נראה איך יתפקד מצבר רגיל ישן אחרי מנוחה של שנה.

• תוכן חדש...