Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, dorsht כתב:

באיביזה מדובר על מתיחת פנים לאותו רכב שהושק ב-2017.

אני לא בטוח.

היתה לי איביזה ידנית 2018. היתה לי איביזה 2024. ממש לא אותו הרכב. מבחינה עיצובית והכיולים אחרים. וגם באבזור. 

המנוע והגיר DSG7 בפאביה ובאיביזה בשנים האחרונות. 

הדור הנוכחי של הפאביה. IV - זה מ-2021. למיטב ידיעתי. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

זה אותו רכב.

עכשיו עבר את מתיחת הפנים השניה.

הבסיס הוא אותו בסיס. אני בטוח.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אני רק אציין שבעיניי ה1.5 מוסיף ערך מוסף לרכב הזה, אם כי בלי צמיגים טובים מתקשה להוריד את הכוח לכביש מעמידה. הניסיון שלי הוא יותר בקאמיק 1.5 אל מול פאביה 1.0 שחבר לא מזמן רכש - והוא מרוצה מאוד. 

האם הכוח מספיק? בהחלט ולחלוטין. 

האם ל1.5 יש ערך מוסף? בהחלט גם כן. 

אני בניגוד למכובדים שהגיבו לפניי, לא חושב שאופי הפעולה של ה1.0 עולה על 1.5 ולדעתי שניהם זהים בתחושה מבחינת פעילות (לא האצה כמובן), ואני אכן מסכים שאין מה להשוות לפיקנטו - זה מרגיש שונה שנות אור. הנסיעה עם dsg הרבה יותר נעימה ואכן יש לאג קטן, בעיקר בתאוצה מעמידה. בביניים זה פחות מורגש אך עדיין קיים. 

בהצלחה ותתחדש. 

מכיר טוב למדי את אופי הפעולה של שני המנועים, הקטן בקאמיק הגדול באטקה, שתיהן נקנו חדשות מהחנות. ובסייג מובן שמדובר בהפרשי גודל ומשקל ( לא גדולים ), מצטרף למי שכתב כאן שאופי הפעולה של המנוע הקטן טוב מזה של הגדול ולא שהגדול מאכזב, ממש לא, אבל הקטן מרגיש נמרץ יותר בתחילת נסיעה ( במהירויות גבוהות התמונה מתהפכת ) והחיבור מנוע גיר הומוגני וחלק יותר. בכל מקרה אין שום בעיה במנוע הקטן ומשום בחינה, ודאי לא כשמדובר בפאביה שהיא קלה יותר מאלו שהזכרתי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

זה אותו רכב.

עכשיו עבר את מתיחת הפנים השניה.

הבסיס הוא אותו בסיס. אני בטוח.

האיביזה עברה מתיחת פנים ב2021 עם סלון חדש, עכשיו זה רענון שלישי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ובבסיס, זה עדיין אותו רכב שהושק ב-2017. גם אם יעשו 1000 מתיחות פנים זה לא ישנה את זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בסיס כן, אבל הסלון שונה, זאת מתיחת פנים מאוד מורגשת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על ההבהרות הנוספות.

אני לא מעוניין באיביזה - כמו שאמרו פה זה רכב שהושק ב-2017 עם שינויים מינורים אחרי המתיחה הראשונה, וגם המתיחה החדשה לא גורמת לי רצון לשנות את דעתי ולחכות לאיביזה המתוחה החדשה.

אישית גם אני מעדיף רכב שיש פחות ממנו, ואיביזה יש הרבה יותר מהפאביה האחרונה. לדעתי זה גם יעזור לי בסופו של דבר במכירת הרכב.

אני עובר מגולף דור 5, ואני מאוד מתחבר למימדים (הפאביה גדולה מהאיביזה, ולמעשה מאוד דומה למימדים של הגולף הנוכחית שלי).

בנוסף אני יותר מתחבר לעיצוב החיצוני וגם לפנים הרכב של הפאביה (גם אם איכות החומרים אולי טובה מעט באיביזה).

תהייה שעלתה לי - מישהו יודע אם צפויה מתיחת פנים בקרוב? הדגם הושק כבר ב2022 בארץ (וב2021 בעולם), ואני תוהה אם מתיחת פנים שלה קרבה.

חיפשתי קצת ומצאתי את זה (ועוד כמה שמציגים עיצובים אחרים - אולי של AI)

אבל זה לא נראה מאוד מבוסס (ואישית אני מתחבר לעיצוב הנוכחי יותר)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, IdanMcLaren כתב:

אישית גם אני מעדיף רכב שיש פחות ממנו, ואיביזה יש הרבה יותר מהפאביה האחרונה. לדעתי זה גם יעזור לי בסופו של דבר במכירת הרכב.

זה בעיניי לא שיקול.

איביזה רכב מבוקש, יש לא מעט יוצאות ליסינג או כאלו שהיו אצל צעירים שקרעו אותן וחשבו שהן מינימום BMW M5 או משהו.

איביזה שמורה (נכון לעכשיו) תימכר מהר ובמחיר טוב.

פורסם (נערך)

לגבי האיביזה לעומת הפאביה: שתיהן חולקות אותה שלדה ואותם מכלולים טכניים (מנוע,תיבת הילוכים וכו').

מתיחת פנים - הפאביה עברה מתיחת פנים מאוחרת לעומת האיביזה, אבל שתיהן מבוססות על אותם מכלולים.

אז בבסיס זהה. ההבדל הוא מה שנמצא "מעל השאסי", כלומר בסביבת הנהג ובמערכות השונות.

לגבי גודל - דומה עד זהה. ייתכן שבפאביה הניצול של הגודל יותר טוב, אבל גם האיביזה מרחוות (יחסית לסופר מיני).

לגבי נדירות - איביזה זה נפוץ, אבל אם אתה קונה איביזה 1.5 FR, אז הרכב הרבה יותר נדיר, וגם יש לו ביקוש טוב.

מה שכן - לטעמי הדיל ברייקר זה הנוחות. האיביזה הרבה פחות נוחה מהפאביה, בעיקר בעיר.

אם אתה מתלבט בין שתיהן, מציע שתעשה נסיעת-מבחן בשתיהן ואז יהיה לך יותר קל להחליט.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי ntd
  • אהבתי 1
פורסם

מניסיון שלי (לפני קצת יותר משנה) פאביה נותנת תמורה טובה יותר למחיר לעומת האיביזה - מבחינת איבזור ונוחות

אני בחרתי ברמת הגימור Selection Plus שבאותו זמן נתנה לדעתי את התמורה הטובה ביותר, עכשיו אני רואה שנוספה רמת Advanced שממוקמת בין ה-Plus ל-Style ומוסיפה עוד קצת איבזור, לדוגמה כניסה ללא מפתח, שווה להשוות ולבדוק מה כדאי.

לגבי המנוע, למנוע הקטן יותר יש 115 כ"ס והוא אוכל את העליות לירושלים בלי מאמץ (ובדר"כ גם בלי להוריד הילוך...) , לא עד עכשיו לא חסר כח בשום הזדמנות

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

זה בעיניי לא שיקול.

איביזה רכב מבוקש, יש לא מעט יוצאות ליסינג או כאלו שהיו אצל צעירים שקרעו אותן וחשבו שהן מינימום BMW M5 או משהו.

איביזה שמורה (נכון לעכשיו) תימכר מהר ובמחיר טוב.

זה נכון, עדיין בלי קשר למכירה אני מעדיף רכב שיש פחות ממנו. יודע שזה נוגד את הרעיון של חוכמת ההמונים, ועדיין זה אני. בד בבד אני מתחבר יותר לעיצוב החיצוני והסלון של הפאביה, לסקודה על פני סיאט, לדעתי גם בסיס הגלגלים גדול יותר בפאביה מה שמאפשר ספסל אחורי מרווח יותר.

לפני 34 דקות, ntd כתב:

לגבי האיביזה לעומת הפאביה: שתיהן חולקות אותה שלדה ואותם מכלולים טכניים (מנוע,תיבת הילוכים וכו').

מתיחת פנים - הפאביה עברה מתיחת פנים מאוחרת לעומת האיביזה, אבל שתיהן מבוססות על אותם מכלולים.

אז בבסיס זהה. ההבדל הוא מה שנמצא "מעל השאסי", כלומר בסביבת הנהג ובמערכות השונות.

לגבי גודל - דומה עד זהה. ייתכן שבפאביה הניצול של הגודל יותר טוב, אבל גם האיביזה מרחוות (יחסית לסופר מיני).

לגבי נדירות - איביזה זה נפוץ, אבל אם אתה קונה איביזה 1.5 FR, אז הרכב הרבה יותר נדיר, וגם יש לו ביקוש טוב.

מה שכן - לטעמי הדיל ברייקר זה הנוחות. האיביזה הרבה פחות נוחה מהפאביה, בעיקר בעיר.

אם אתה מתלבט בין שתיהן, מציע שתעשה נסיעת-מבחן בשתיהן ואז יהיה לך יותר קל להחליט.

בהצלחה

תודה. כאמור למעלה פחות מעוניין באיביזה 🙂

האמת שגם כרגע רק ה1.5 FR מוצעת למכירה (ככל הנראה כי תכף תגיע הגרסה המתוחה), והיא יקרה בהרבה מהפאביה Selection Plus שאני מכוון אליה.

לפני 9 דקות, winner כתב:

מניסיון שלי (לפני קצת יותר משנה) פאביה נותנת תמורה טובה יותר למחיר לעומת האיביזה - מבחינת איבזור ונוחות

אני בחרתי ברמת הגימור Selection Plus שבאותו זמן נתנה לדעתי את התמורה הטובה ביותר, עכשיו אני רואה שנוספה רמת Advanced שממוקמת בין ה-Plus ל-Style ומוסיפה עוד קצת איבזור, לדוגמה כניסה ללא מפתח, שווה להשוות ולבדוק מה כדאי.

לגבי המנוע, למנוע הקטן יותר יש 115 כ"ס והוא אוכל את העליות לירושלים בלי מאמץ (ובדר"כ גם בלי להוריד הילוך...) , לא עד עכשיו לא חסר כח בשום הזדמנות

תודה רבה על התגובה, אכן גם אני מכוון לSelection Plus.

מה שמוריד אותי מהAdvance זה ה-2 צבעים (גג שחור, ניתן לקבל את הרמה הזו רק ככה). אישית פחות מתחבר לזה ומעדיף מרכב בצבע אחד (הדבר השני שהרמה מוסיפה היא הפתיחה ונעילה ללא מפתח). 

פורסם

האמת שסקודה מוכרת פי 3 מסיאט, אז מעניין לראות פילוח דגמים. כמה איביזות וכמה פאביות עלו על הכביש השנה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

האמת שסקודה מוכרת פי 3 מסיאט, אז מעניין לראות פילוח דגמים. כמה איביזות וכמה פאביות עלו על הכביש השנה. 

אפשר לראות את  זה על הכביש, בקושי רואים פאביות. 

אם כי הליסינג גם עזר לאיביזה.

• רעיון טוב! 3

פורסם

מנוע נהדר, מפתיע בגדול ביחס למה שמצפים ממנוע 3 צילינדרים ו1000 סמ"ק.

לפני פחות משנה רציתי לרכוש לאשתי פאביה מנוע 1.0 חדשה, בסוף הלכנו על הקאמיק אבל עם אותו שילוב של מנוע וגיר.

הרכב מרגיש מאוד מהיר ונמרץ, זריז יותר מאשר הסופרב שלי ונמרץ בהרבה.

אשתי עושה כל יום מודיעין - ירושלים וחזרה, נסיעות פקוקות מאוד בתוך העיר ולפעמים גם ב443, הממוצע שלה הוא 15.5 ק"מ לליטר, מספרים יפים מאוד לאופי הדרך ולסגנון הנהיגה שלה.

לא חסר לה כוח, גם בעליות ארוכות היא מטפסת בקלילות מפתיעה.

הדבר היחיד הוא שצריך ללמד את עצמך ולהתרגל לעבוד עם גיר DSG במיוחד בפקקים אחרת תגמור את הקלאצים מהר מאוד וחבל...

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

2025: פאביה 2391 , איביזה 1897

2024: פאביה 1549, איביזה 2155

2023: פאביה 898, איביזה 1870

2022: פאביה 406, איביזה 1898

• אהבתי 2

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...