Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לפתיע את הבוסית בסופ"ש רומנטי בחו"ל לכבוד חתונת הכסף (לא להאמין שנשארתי חי+נשוי כל כך הרבה זמן...) אז הזמנתי מקום במלון לחודש הבא וקניתי כרטיסי טיסה. קיבלתי את הכרטיסים וכשהדפסתי (חשוב, כבר נגמרה לי פעם אחת הסוללה בטלפון בשדה התעופה) ראיתי משהו שאף פעם לא ראיתי "על הדרכון להיות בתוקף לפחות 6 חודשים מיום החזרה לארץ." והדרכון שלי בתוקף לעוד 4 חודשים.

קודם כל, מה זה? מאיפה זה בא? שינו את החוק בשנתיים האחרונות? ניתן להתעלם מזה?

בכל מקרה, קבעתי תור לחידוש דרכון למחר אלא שנאמר לי כי ברגע בו מוגשת הבקשה לחידוש אז הדרכון הנוכחי מבוטל והזמן להגעת הדרכון החדש הוא עד 6 שבועות מהחידוש, מצב מלחיץ...

יש דרך להאיץ את זה? האם אחרי החידוש וטרם קבלת הדרכון החדש ניתן לקבל זמני בשדה התעופה?

פורסם (נערך)

תלוי במדינת היעד. יש מדינות - למשל באיזור שנגן - שדורשות 3 חודשים אחרי תאריך החזרה ארצה. בדוק פרטנית לגבי היעד שלך.

אתה יכול לבקש שישאירו לך את הדרכון הקיים, ידרשו ממך לבוא לבטל אותו אחרי הנסיעה, אבל אני בספק אם זה באמת ייאכף (למשל על ידי אי הפעלת החדש).

מקווה שהדרכון הקיים ביומטרי, ושזה של אישתך תקף ליותר מ-6 חודשים.

תביא בחשבון שלפני 10 ימים הופעל ה-EES, מה שיכול להכביד על תהליך הכניסה. אני לא יודע איך זה משפיע ביעדים בהם מקבלים דרכון ישראלי במכשירים האוטומטיים.

עוד עניין חשוב - הרבה מדינות מתחילות לדרוש ETA, בדוק לגבי היעד שלך. 

לגבי מחר - בדוק אצל הפקיד אפשרות לתהליך הנפקה מואץ, גם אם יעלה עוד אגרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשדה התעופה אפשר לקבל במיידי תמורת תשלום "פעוט " 

תוקף של ששה חודשים זה תקנה בת עשרות שנים

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ואפשר להנפיק רק פעם אחת בחיים. התוקף לשנה ואינו ביומטרי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה.

בדקתי במדינת היעד (קפריסין) וזה לשלושה חודשים (גבולי)

לפני 11 דקות, sperial כתב:

אתה יכול לבקש שישאירו לך את הדרכון הקיים, ידרשו ממך לבוא לבטל אותו אחרי הנסיעה, אבל אני בספק אם זה באמת ייאכף (למשל על ידי אי הפעלת החדש).

זה מה שרציתי אלא שהתקשרתי לשירות של משרד הפנים (וחיכיתי חצי שעה) ונאמר לי כי ברגע בו מוגשת הבקשה לחידוש אז הדרכון הנוכחי מבוטל.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

מקווה שהדרכון הקיים ביומטרי, ושזה של אישתך תקף ליותר מ-6 חודשים.

לא, דרכון ניר. ניסיתי להימנע מהרוגלה הקרוייה "דרכון ביומטרי" כמה שאני יכול.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

ואפשר להנפיק רק פעם אחת בחיים. התוקף לשנה ואינו ביומטרי.

בסדר, אז יש גיבוי אם כל השאר יתחרבן. לא חושב שאתקע ככה שוב (אולי אם אהיה כבר סנילי בחתונת הזהב😁)

פורסם (נערך)

הדרכון הביומטרי הפך למעשה לחובה בכל העולם. יש מדינות שמאפשרות כניסה ויציאה עם דרכון ביומטרי ישראלי במכשירים אוטומטיים בלי פקיד הגירה. מצד שני, היום למדתי שבנתב״ג ביטלו לבעלי דרכון לא ביומטרי את האפשרות להיכנס באמצעות המכשירים האוטומטיים, נדרש לעמוד בתור לפקיד. 

אתה חייב להביא איתך למשרד הפנים תעודת זהות, ובאותה הזדמנות ינפיקו לך חדשה ביומטרית. ממילא התוקף זהה (10 שנים) ויש חובה להנפיק תעודה ביומטרית עד ינואר 26 (יש כמה חריגים).

מלא כבר הערב את טופס הבקשה להארכת דרכון ושלם את האגרה ברשת. בכל מקרה - גם במקום - התשלום בכ״א בלבד.

הנפקת דרכון בנתבג בהצגת כרטיס טיסה לא יותר מ-48 שעות לפני הטיסה. המחיר קרוב ל-1,000 ש״ח. פועלים 24/7 אבל לא מששי בצהריים עד מוצ״ש.

https://www.kolzchut.org.il/he/הוצאת_דרכון_זמניhttps://www.kolzchut.org.il/he/הוצאת_דרכון_זמני

• אהבתי 2

פורסם

חידתי את הדרכון שלי לפני שנה.

מכיוון שבמסגרת עבודתי אני בכוננות להקפצה לנסיעות לחו"ל, אני לא יכול להיות בלי דרכון בתוקף זמין.

הסברתי זאת לפקידה ברשות האוכלוסין, והיא השאירה את הדרכון הישן שלי בתוקף. בדרכון החדש נוספה הערה בעמוד ההערות: "בדבר חידוש ראה אסמכתא: 55". נתבקשתי לסור למשרד רשות האוכלוסין עם הדרכון הישן ברגע שהגיע החדש ושם ואז גזרו לו את הפינה והוציאו אותו לגימלאות.

פורסם

חידשתי דרכון לפני קרוב ל-7 שנים, האוזן עדיין לא חתוכה. יצאתי מהארץ מאז מספר פעמים בלי בעיה. עד כמה שאני זוכר גם לפחות חלק מבני המשפחה נהגו כך.

פורסם

גם לאשתי השאירו את הדרכון הישן, לפני שנתיים כשחידשה, כי היה בלאגן ולא היה בטוח שתקבל את החדש לפני טיסה מתוכננת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גם אני חידשתי לפני שנה, ביקשתי מהפקידה להשאיר את הישן בתוקף, כי הייתי חייב דרכון זמין, הסכימו. מיד לאחר קבלת החדש אתה אמור לקפוץ לשם לבטל את הקודם.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

מחזק את אלו שאמרו שאפשר להשאיר את הדרכון אצלך בזמן ההמתנה.

פשוט אמרתי לפקיד שיש לי טיסה מתוכננת לפני קבלת הדרכון החדש, והשאירו לי את הישן. אכן נאצלתי לקפוץ שוב לסניף על מנת לבטלו אחרי שהתקבל החדש, אבל לזה לא צריך לקבוע תור.

פורסם

ויזה לארה"ב בדרכון הישן והוא נשאר אצלך קצוץ אוזן

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

לא, דרכון ניר. ניסיתי להימנע מהרוגלה הקרוייה "דרכון ביומטרי" כמה שאני יכול

אני גם חשבתי כמוך

עד שהגעתי למסקנה שאם יקרה משהו כולנו נידפק יחד 

ואיך שכולם ישרדו ככה גם אני 

זה מתחיל להיות מעיק הנסיונות התחמקות מביצוע ביומטרי

ואני לא בטוח שהתועלת בפועל לא שווה את השקט

פורסם

בלת"ק

אני בדיוק באותה סיטואציה עכשיו.

סגרנו טיסה לאיטליה לתחילת נובמבר, הדרכון שלי בתוקף חודשיים קדימה מהתאריך חזרה, זה לא מספיק, צריך 3 חודשים. גם אני לא הכרתי את זה (פעם ראשונה שמחדש דרכון)

גיליתי את זה בשמחת תורה, קבעתי תור ראשון שמצאתי - באשדוד.

נסעתי למחרת החג לאשדוד, חיכיתי בתור האינסופי. אמרו לי להגיש בקשה לדרכון רגיל. אמרתי שאני צריך גם זמני בגלל שיש לי טיסה בעוד שבועיים וחצי. היא אמרה שממש לא דחוף ואין צורך, ושאם אני מתעקש שאפנה למנהלת הסניף.

מנהלת הסניף אמרה שהגשתי כרגע בקשה, שאעקוב באתר ושאם זה לא יגיע עד יום ראשון (הקרוב, שהוא שבוע לפני הטיסה) אז לגשת ללשכה בכפר סבא שינפיקו דרכון זמני, וכרגע חבל שסתם אגיש בקשה ואשלם הרבה כסף (סביב ה450 ש"ח אגרה).

אמרתי טוב, נסתכן... במקרה הכי גרוע אוכל להוציא בנתב"ג ביום הטיסה כבר בתעריף של חורף.

בנתיים מאחורי הקלעים, עברו 5 ימים והדרכון כבר הונפק ויצא למשלוח. הטיסה בעוד 13 יום, סביר להניח שהוא יגיע אליי.

חיפשתי פוסטים בפייסבוק בנושא זה וגיליתי שכל התגובות של אנשים מהשנה האחרונה הן כאלו:

'הגיע לי הדרכון תוך שבוע\שבוע ויום\שבועיים והיה באמצע חג'

מסתבר שלפחות בהוצאת דרכונים, יש התייעלות במהירות. אבל הם לא יתחייבו לזה ולכן כתוב 6 שבועות.

פורסם

סיפור של "יותר מזל משכל" נסעתי עם המשפחה לאחת ממדינות השנגן לשבוע+ אפילו לא טרחתי להסתכל על הדרכון...

כשחזרתי לארץ הבקרית שאלה אותי איך הם נתנו לך להיכנס? ואז הסתכלתי וראיתי שלדרכון נותר עוד תוקף של שבוע.

לפותש לא הייתי ממליץ לקחת סיכון אלא לעשות את אחת מההמלצות שנתנו לך בהתאם לזמן שנותר.

הערה: מטרת הכלל הוא שיהיה אפשר לגרש אותך חזרה לארץ. מדינה לא מחויבת לקבל בחזרה מי שהדרכון שלו לא בתוקף.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...