Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Haim_gds כתב:

לא, דרכון ניר. ניסיתי להימנע מהרוגלה הקרוייה "דרכון ביומטרי" כמה שאני יכול.

כשאני הוצאתי דרכון לפני 7 שנים, הפקידה שאלה (או ביקשה שאחתום) אם אני מסכים שהפרטים הביומטריים שלי ישמרו במאגר.

שאלתי אותה - ומאי נפק"מ? 

היא ענתה שאם אני מסכים שהפרטים שלי ישמרו במאגר - אקבל דרכון ל-10 שנים. 

אם לא - הדרכון תקף ל-5 שנים, ולאחר 5 שנים הפרטים במאגר נמחקים. 

עניתי לה שאני לא מאמין שהמדינה באמת תמחק את הנתונים (למה שתוותר על זה?!), אז לפחות שיהיה לי דרכון לעשור...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

עם דרכון של 10 שנים אפשר לקבל esta לארה״ב. עם דרכון של 5 שנים לא.

נכון להיום שמירת טביעת האצבע היא חובה, אין אפשרות לבחור להמנע ממנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.10.2025 בשעה 11:55, sperial כתב:

עם דרכון של 10 שנים אפשר לקבל esta לארה״ב. עם דרכון של 5 שנים לא.

ועם כניסתן של מערכות דומות באירופה, דרכון נייר הולך לסבך את העניינים גם שם. מה גם שה'איום' הווירטואלי של מה יקרה עם המאגר טרם התממש אחרי קרוב לעשור, לכן אני חושב שכבר אפשר לרדת מהעץ. 

את הדרכון הנוכחי שלי הוצאתי בתחילת 2017, רגע לפני שהביומטרי הפך למיינסטרים. הדרכון הבא כבר יהיה כזה וכיום אני הרבה יותר רגוע לגבי זליגות מידע אפשריות. ממילא פייסבוק, אמאזון ושות' כבר יודעים עליי הכל ומוכרים את זה לכל דכפין.

פורסם

לא נרגעתי אך לא נראה שיש לי הרבה ברירות...

מצאתי תור מהיום למחר קל"ב לעבודה (באריאל, אני עובד ראש העין). נכנסתי ויצאתי תוך 10 דקות. השאירו לי את הדרכון הישן ונאמר כי ניתן עדיין להשתמש בו אך אני צריך להחזיר אותו להשמדה כשיפוג תוקפו.

שאלתי בנוגע להקדמת המשלוח/איסוף עצמי אך נענתי בשלילה, הבעיה בישוב שלנו הוא שסניף הדואר נפתח פעמיים בשבוע בלבד🤕

אנסה להיות אופטימי, הרבה ברירות לא נשארו לי. במקרה הכי גרוע אוציא בנתב"ג (פעם ראשונה/אחרונה בחיים שלי...)

פורסם

הדרכונים האחרונים שהגיעו למשפחה שלי הגיעו לאיזה מרכז חלוקה (לא זוכר אם חנות או תיבת איפוסט), לא לדואר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי משום מה כתוב שהדרכון נשלח לפני שבוע, אבל אין שום מספר מעקב ושום SMS שקיבלתי. הטיסה עוד שבוע ואני מתחיל לדאוג.

• אחראי פורום
פורסם
בתאריך 21.10.2025 בשעה 20:11, sperial כתב:

עוד עניין חשוב - הרבה מדינות מתחילות לדרוש ETA, בדוק לגבי היעד שלך

תודה, לא הכרתי ועושה קונקשן בהית'רו במרץ.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בתאריך 27.10.2025 בשעה 12:23, EliC25 כתב:

אצלי משום מה כתוב שהדרכון נשלח לפני שבוע, אבל אין שום מספר מעקב ושום SMS שקיבלתי. הטיסה עוד שבוע ואני מתחיל לדאוג.

מעדכן לגבי זה

אתמול בבוקר התקשרתי לטלפון של רשות האוכלוסין, בטענה הזו. היא אמרה שיצרו איתי קשר מי שאחראי על זה. ובאמת אחרי כמה שעות התקשר אדם ששאל לפרטים שלי, ואמר לי איפה הדרכון נמצא (דקה הליכה מהגן של הבת שלי, שאני עובר שם כל יום..) והביא לי את הקוד לשחרור המשלוח. שאלתי אותו אם אין מספר מעקב, מספר מדף או משהו שעליי להביא חוץ מזה? אמר שלא. בפועל, באיסוף הדרכון ללא מספר מעקב, המוכר בחנות התעקש שהוא לא יכול לתת לי את הדרכון. לא משנה כמה הסברתי לו שבטלפון לא נתנו לי מספר מעקב ושלא קיבלתי SMS. אשכרה היו לידו הדרכונים והוא רק היה צריך להושיט יד ולראות את השם שלי, להצליב פרטים עם תעודות הזיהוי שיש עליי ועם הפא*** פרצוף שלי הפיזי... אבל הוא התעקש שלא. בסוף בגלל שעיכבתי עוד אנשים בחנות הוא היה מוכן להפסיק להיות חמור והביא לי את הדרכון.

• אהבתי 1
פורסם

מה זה? זה ישראל פה?:huh:

עבר שבוע והיום אני מקבל הודעה לאיסוף הדרכון (מהמכולת בנחשון, לא ידעתי שגם שם מחלקים חבילות) אז סיבוב קטן ויצאתי עם הדרכון החדש. הצליחו את הכל בשבוע! לא להאמין, ואני עוד חשבתי שיהיה סיכוי לא קטן שאאלץ לחדש בנתב"ג...

• אהבתי 3
פורסם

נסיעה טובה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...