Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעינה של רכב חד פזי

מעבר לפיתרון נפתר ע"י ypz,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה למביני עניין. 

מטען תלת פאזי שנותן 11KWh (מחובר דרך 3X16A).

רכב חד פזי (AC) עם קצב טעינה מקסימלי של 6.7KWh.

באיזה קצב יטען הרכב עם המטען הזה?

- האם בקצב של 3KWh (שימוש בפזה אחת של 16A)

- קצב של 6.7KWh

פורסם

פיזית אתה מחבר פאזה אחת מתוך שלוש.

המטען די ״פשוט״ , מה שקובע זה הכבל, יותר נכון חיבור המוליכים במחבר. לתלת פאזי אתה צריך כבל עם 5 מוליכים, לחד פאזי 3 ( פאזה,אפס והארקה) .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפני 10 דקות, zaf כתב:

פיזית אתה מחבר פאזה אחת מתוך שלוש.

המטען די ״פשוט״ , מה שקובע זה הכבל, יותר נכון חיבור המוליכים במחבר. לתלת פאזי אתה צריך כבל עם 5 מוליכים, לחד פאזי 3 ( פאזה,אפס והארקה) .

יש לי כבר מטען תלת פזי של ABB מותקן.

אם אני מחבר אליו רכב תלת פזי, הוא טוען ב- 11KWh.

השאלה באיזה קצב הוא יטעין רכב חד פזי.

פורסם

כמו שכתבו לך - 3.6 זה המקסימום

המטען לא יודע לקחת תפוקה מכל הפאזות ולהכניס בפאזה אחת, כי כל פאזה מקבלת מוליך פרטי, בפאזה אחת יש מוליך אחד מחובר (+אפס + הארקה) ובתלת פאזי יש 3 מוליכים מחוברים (+ אפס + הארקה), אם חיברת רק מוליך אחד כי זה מה שהאוטו יודע לקבל - תקבל תפוקה של פאזה אחת

פורסם
לפני 10 שעות, chezik כתב:

כמו שכתבו לך - 3.6 זה המקסימום

כאמור זה המקסימום. בפועל תראה ברכב ככל הנראה 3.3Kw או 3.4Kw. 

האמור מנסיון עם רכבים שונים, ומטען ביתי של 11Kw. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נכון וגם בתל פאזי הוא לא מטעין ב 11KW אלא ב 9.8 - 10. 

אני מניח שההספק הנצרך מהרשת הוא כן 11 ו 3.6 בהתאמה אבל יש הפסדים בהמרת זרם חילופין לישר באינוורטור  של האוטו, מקדם נצילות של כל מערכת הטעינה הוא לא 100% אלא נגיד 90% ולכן בפועל לסוללה מגיע פחות. 

פורסם

הבנתי, תודה רבה לכל העונים.

שאלת המשך:

בדקתי בלוח חשמל - בראשי יש 3x25 ואילו לעמדה יש פחת של 3x20.

בעמדה עצמה יש הגבלה ל- 16A (לא ברור למה).

האם ניתן להוריד את ההגבלה בעמדה ולהגיע ל- 20A ומה יהיה קצב הטעינה במקרה הזה?

הערה - אם אני מחחבר לטעינה רכב תלת פזי, אני רואה קצב טעינה של 10.9KW

פורסם (נערך)

רוב החשמליות לא יודעות לקבל בטעינה ביתית יותר מ-11 קוט"ש, ככה שגם אם תעשה את זה אין לזה משמעות, אלא אם כן הרכב והמטען שלך תומכים בטעינה ב-22 קוט"ש ואז תקבל יותר מ-11 קוט"ש (מן הסתם פחות מ-22 כי בשביל זה צריך 32A), אבל אתה נהיה מאוד גבולי מבחינת החשמל שלך בבית.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Random כתב:

בדקתי בלוח חשמל - בראשי יש 3x25 ואילו לעמדה יש פחת של 3x20.

לא תקין: הזרם הנקוב של מפסק־המגן (”פחת”) חייב להיות גדול או שווה לזרם הנקוב של המא״ז במעלה הזינה (אחרת מפסק־המגן עלול להינזק).

עם זאת, הערכים האופייניים למפסקי־מגן הם 25×3 אמפר או 40×3 אמפר, ולכן ערך של 20×3 אמפר נשמע קצת תמוהּ; אולי זו טעות?

לפני 7 שעות, Random כתב:

בעמדה עצמה יש הגבלה ל- 16A (לא ברור למה).

האם ניתן להוריד את ההגבלה בעמדה ולהגיע ל- 20A ומה יהיה קצב הטעינה במקרה הזה?

כפי שנכתב, הֶספק הטעינה תלוי גם במטען המובנה ברכב.

לגבי שינוי כוונון הזרם בעמדת הטעינה – במקרה כזה, חובה לוודא שתשתית החשמל מהלוח המזין ועד לעמדה, אכן מתאימה לזרם המבוקש.

(לעתים מותקנת תשתית המיועדת ל־16 אמפר, עם כוונון בהתאם של העמדה.)

עריכה אחרונה על ידי ypz
תיקון טעות־סופר
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, ypz כתב:

לא תקין: הזרם הנקוב של מפסק־המגן (”פחת”) חייב להיות גדול או שווה לזרם הנקוב של המא״ז במעלה הזינה (אחרת מפסק־המגן עלול להינזק).

עם זאת, הערכים האופייניים למפסקי־מגן הם 25×3 אמפר או 40×3 אמפר, ולכן ערך של 20×3 אמפר נשמע קצת תמוהּ; אולי זו טעות?

אני לא חשמלאי, נראה לי עשיתי בלבול בין מושגים. 

אנסה להסביר את הלוח, מקווה שהפעם נכון.

המא״ז הראשי הינו C25 3x25A 

לאחר מכן יש פיצול לשני פחתים. אחד הולך למגורים (40A), השני הולך לעמדת טעינה (40A).

לאחר הפחת של עמדת טעינה יש מא"ז תלת פזי נוסף שכתוב עליו C20 (כנראה 3x20A) שמחובר בקבל 5x4 לעמדת הטעינה.

האם זה נשמע תקין עכשיו?

עריכה אחרונה על ידי Random
  • פיתרון
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Random כתב:

אני לא חשמלאי, נראה לי עשיתי בלבול בין מושגים.

חשבתי שזה מה שקרה 🙂

המצב שבתיאור המעודכן תקין.

הערה: ככלל, יש להתקין את מפסק־המגן לאחר המא״ז של המעגל (כלומר – במורד הזינה), אך במקרה זה המא״ז הראשי (במעלה הזינה) מגן על שני מפסקי־המגן.

עריכה אחרונה על ידי ypz

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...