Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לקראת רכישת SUV עד 250K

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי 4.5 שנים החלטתי שהגיעה העת להחליף את הסיטרואן C5 AirCross הנאמנה (מי שמעוניין: יד ראשונה, 81K ק"מ, שמורה בקנאות, עדיין באחריות) ואני מחפש SUV חדש.

הקריטריונים:

- קטיגוריה C-SUV או D-SUV

- מרווח

- אבזור מפנק

- נוחות

- מנוע גיבור יחסית

- בונוס: התנהגות כביש מעוררת. 

- פתוח לכל סוגי ההנעה, אם חשמלית - חובה טווח ריאלי של סביב ה-500 ק"מ (גר בפריפריה, אין חניה פרטית)

התקציב, כאמור, באזור ה-250K. אם יהיה משהו ממש מעניין אפשר לחרוג.

חרכתי את הכתבות והמאמרים על ההיצע הקיים. האמת שחיכיתי בהתרגשות ל-3008 החדש החשמלי, אבל היבואן בחר להביא את הדגם עם הטווח הקצר (500 ק"מ) ולא הארוך (700 ק"מ), וסיבותיו עמו, כך ש,בינתיים לפחות, האופציה הזו ירדה מהשולחן.

מחכה גם לחדשות על ה-C5 החדש, דגם התצוגה נראה, על הנייר, מבטיח.

גם הפולסטאר 3 נראה מעניין, אבל בינתיים מאיר עושים קולות של "מה נתקענו עם הדבר הזה ואיך נפטרים ממנו"

מה כן ראיתי?

- קיה ספורטאז'. אני יודע - אופציה בנאלית למדי, אבל האמת שאהבתי את העיצוב והאבזור, ונראה שגם המנוע חביב.

- רנו אוסטראל. לא הצלחתי להבין אם יש לו בגאז' נפתח חשמלי, דיל ברייקר בשבילי.

- קופרה טווסקאן. נראה פצצה, ולפי הכתבות גם נוסע בהתאם, אבל לא הצלחתי למצוא חוות דעת על טווח ריאלי.

חשבתי אפילו על DS7 שאמנם יקר משמעותית אבל מוצע בעסקת ליסינג מעניינת. העניין הוא שמדובר בדגם ש, בסופו של דבר, יצא ב-2018 ומרגיש לי קצת מיושן.

בשבועות האחרונים יש מבול של רכבים היברידיים-נטענים, עוד לא יודע מה לחשוב עליהם...

מה דעתכם? פתוח לדברים מעניינים, ואשמח לקבל רעיונות.

פורסם

האוסטרל אופציה מעניינת ומוצלחת ביחס למחיר , אין בה תא מטען חשמלי. לאחות ניסאן קשקאי בגרסה הבכירה יש אבזור דומה ותא מטען חשמלי אגב יש עליהן הרבה הנחות בגלל עודפי מלאי. 

הספורטאז מגיעה עם מנוע 1.6 טורבו וגיר דו מצמדי לא הכי מוצלח מבחינת התחממות בפקקים (אם התוואי בין עירוני זה יותר סביר), ובכללי הרכב לא ממש מתקדם עיצובית. 

אני מציע לך לבדוק את פולקסווגן טיגואן החדש- רכב איכותי ונוח. וגם את פולקסווגן id5 כאופציה חשמלית. 

פורסם

לא חשבתי על קשקאי, מעניין. בהחלט אבדוק.

ה-id5 נראה מאוד מעניין, אבל הטווח שלו במבחנים קצת נמוך.

הטיגואן החדש מרגיש לי כמו משהו שפולקסווגן עשו כי הם חייבים לפני המעבר המלא לחשמליות, ולא השקיעו בו כמעט כלום. אבל ייתכן שאני טועה ובהחלט אעיף מבט.

הבוקר ראיתי שעוד כמה חודשים מגיעה הטסלה מול Y החדש עם שיפורים רבים וטווח מוגדל, נראית לי גם אופציה מעניינת.

פורסם
לפני 7 דקות, memilavi כתב:

לא חשבתי על קשקאי, מעניין. בהחלט אבדוק.

ה-id5 נראה מאוד מעניין, אבל הטווח שלו במבחנים קצת נמוך.

הטיגואן החדש מרגיש לי כמו משהו שפולקסווגן עשו כי הם חייבים לפני המעבר המלא לחשמליות, ולא השקיעו בו כמעט כלום. אבל ייתכן שאני טועה ובהחלט אעיף מבט.

הבוקר ראיתי שעוד כמה חודשים מגיעה הטסלה מול Y החדש עם שיפורים רבים וטווח מוגדל, נראית לי גם אופציה מעניינת.

הטסלה כבר הבוקר נפתחה להזמנות עם מחיר גבוה יותר וטווח מוגדל (622 בגרסה LR) 

פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 20:41, memilavi כתב:

- פתוח לכל סוגי ההנעה, אם חשמלית - חובה טווח ריאלי של סביב ה-500 ק"מ (גר בפריפריה, אין חניה פרטית)

טווח ריאלי של 500 ק"מ כשאתה רושם מנוע גיבור יחסית, זה לפחות 700 על הנייר בהתחשב בכל עונות השנה. אין בארץ משהו שעונה על זה. 

אני חושב  שאחרי C5 AirCross תתאכזב מהנוחות של כמעט כל רכב אז לפחות שווה לחכות לנסיעת מבחן, ואם אין לך פחד מצרפתיות תישאר שם (סיטרואן, פיזו, רנו) כי הן עדיפות על הקוראניות וכו'.

פורסם

זאת היתה התוכנית...אבל אני לא רואה את ה-C5 AirCross החדש מתחיל להימכר עדיין (עוד לא חשפו את הרכב בעולם...), וה-3008 החשמלי שהביאו לארץ מאכזב. אם יביאו את המנוע החזק - הוא קופץ לראש הרשימה :-)

• אהבתי 1
פורסם

בתור בעלים של טיגואן אולספייס 2 ליטר ולפני זה טיגואן 1.5 ליטר במשך 3 שנים  ( סהכ כבר 5.5 שנים עם טיגואן) הלכתי לראות את הטיגואן הכחדש והתאכזבתי קשות. הרכב בגריסה הזולה שלו די מכוער וןבנאלי  . הפנים שלו נראה ממש ערום יחסית ( מזכיר לי רכבים סינים) והאיכות חומרים ירדה . זה לא רמה שהייתי מצפה מפולקסווגן בטח שלא לרכב שמתחיל ב238 אלף שח ומגיע ל280 אלף בגירסת 1.5 ליטר RLINE .

פורסם (נערך)
בתאריך 23.2.2025 בשעה 21:21, memilavi כתב:

זאת היתה התוכנית...אבל אני לא רואה את ה-C5 AirCross החדש מתחיל להימכר עדיין (עוד לא חשפו את הרכב בעולם...), וה-3008 החשמלי שהביאו לארץ מאכזב. אם יביאו את המנוע החזק - הוא קופץ לראש הרשימה :-)

אם ה-3008 אכזב, כנראה שהסיטרואן (שהיא בת דודה של פיג׳ו) לא תהיה דרסטית שונה. ועדיין, ברמת הנוחות לא תמצא משהו דומה לדעתי אז אולי שווה לך לסחוב עוד שנה או שנתיים עם הרכב הנוכחי. חלופה אחרת היא המודל y החדשה - בגרסת לונג ריינג׳ עם טווח רשמי של 622 ק״מ (שהם כנראה סביבות 450 ק״מ במציאות - לדעתי מספיק קרוב לדרישה שלך) המחיר בערך 270, מעט חורג אבל יחסית בקטנה.

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
תיקון

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 20:41, memilavi כתב:

אין חניה פרטית)

לענ״ד זו טעות גדולה לקנות חשמלי בלי חניה פרטית.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, G. P. Magnus כתב:

חלופה אחרת היא המודל y החדשה - בגרסת לונג ריינג׳

שווה לציין שהיא לא מתקרבת לנוחות של הסיטרואן (גם לא עם המתלים החדשים אם משווים לשדרוג של סדרה 3)

כרכב בפני עצמו - קניה מעולה.

לפני כשעה, פינדר כתב:

ללא ספק

פורסם
לפני 3 שעות, G. P. Magnus כתב:

אם ה-3008 אכזב, כנראה שהסיטרואן (שהיא בת דודה של פיג׳ו) לא תהיה דרסטית שונה. ועדיין, ברמת הנוחות לא תמצא משהו דומה לדעתי אז אולי שווה לך לסחוב עוד שנה או שנתיים עם הרכב הנוכחי. חלופה אחרת היא המודל y החדשה - בגרסת לונג ריינג׳ עם טווח רשמי של 622 ק״מ (שהם כנראה סביבות 450 ק״מ במציאות - לדעתי מספיק קרוב לדרישה שלך) המחיר בערך 270, מעט חורג אבל יחסית בקטנה.

שמתי עין על המודל y החדשה, נראית מאוד מעניינת, ולפי המבחנים בחו"ל גם נוחה משמעותית מהקיים. כמובן שלא ברמה של ה-C5, אבל הרבה יותר טוב מהקרש גיהוץ שיש עכשיו.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מה האלטרנטיבה? להישאר דינוזאור? הרי במוקדם או במאוחר כל היצרנים ילכו רק לכיוון הזה, ואין לי כוונה לעבור לבית אחר בשנים הקרובות.

פורסם
לפני כשעה, memilavi כתב:

להישאר דינוזאור? הרי במוקדם או במאוחר כל היצרנים ילכו רק לכיוון הזה, ואין לי כוונה לעבור לבית אחר בשנים 

בעשור הקרוב ימשיכו להימכר רכבי בנזין ולדעתי גם בעוד שני עשורים.

יצרנינרכב אירופאיים רואים שהביקוש לרכבים חשמליים נמצא בירידה וכנראה הפוטנציאל של נתח השוק של מי שרכב חשמלי רלוונטי עבורו מוצה.

יצרני הרכב האירופאיים מתחילים לחזור בהם או לדחות את התאריך בו יפסיקו למכור רכבי בנזין.

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

בהחלט, עלויות טעינה בעמדות ציבוריות גבוהות ועלו בתקופה האחרונה, הוסף לכך את העליה באגרת הרישוי (טסט) ותראה שכדאיות הרכב החשמלי יורדת...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה עם אקספנג g6 ה-LR מציע על הנייר טווח של 570 קמ וישאיר לך מעל 20 אשח עודף או שתחרוג מעט ותיקח את הפרפורמנס עם טווח של 550 קמ וביצועים של רכב ספורט. 

הרכב נוח, מרווח ומאובזר, קשה לי להבין איך אפשר להתלבט בין האקספנג לרכבים בינוניים כמו ספורטאז או 3008.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...