Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לקראת רכישת SUV עד 250K

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, memilavi כתב:

מה האלטרנטיבה? להישאר דינוזאור?

נכון להיום ולשנים הקרובות, אין שום בעיה להחזיק רכב בנזין. לעומת זאת, רכב חשמלי, בלי עמדת טעינה ביתית אתה מאבד את היתרונות הגדולים שלו:

1. טעינה ביתית זולה

2. חיסכון בזמן. במקום להתעורר בבוקר לרכב טעון ומוכן לנסיעה, אתה צריך לתכנן את היום כך שתבלה כרבע שעה  לפחות, בעמדת טעינה כלשהי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 שעות, fusion-x כתב:

סתם שאלה, למה אתה מחליף ? ;)

נשמע שזה אחלה רכב שמשרת אותך נאמנה וגם חדש יחסית..

יש לי שריטה במוח שמחייבת אותי להחזיק רכב עם אחריות...

לפני שעתיים, פינדר כתב:

נכון להיום ולשנים הקרובות, אין שום בעיה להחזיק רכב בנזין. לעומת זאת, רכב חשמלי, בלי עמדת טעינה ביתית אתה מאבד את היתרונות הגדולים שלו:

1. טעינה ביתית זולה

2. חיסכון בזמן. במקום להתעורר בבוקר לרכב טעון ומוכן לנסיעה, אתה צריך לתכנן את היום כך שתבלה כרבע שעה  לפחות, בעמדת טעינה כלשהי.

אני אחדד טיפה: 
אמנם אין לי חניה פרטית בטאבו, אבל אני גר ביישוב והרכב חונה ליד המדרכה. אין לי בעיה למתוח כבל מהבית למדרכה, או לשים עמדת טעינה צמוד למדרכה. הרבה שכנים עשו את זה ולאף אחד זה לא מפריע, כך שאני כן מתכוון ליהנות מעמדת טעינה ביתית, פשוט אין לי חניה פרטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, mottis כתב:

בהחלט, עלויות טעינה בעמדות ציבוריות גבוהות ועלו בתקופה האחרונה, הוסף לכך את העליה באגרת הרישוי (טסט) ותראה שכדאיות הרכב החשמלי יורדת...

אלו הדברים השוליים, הבאסה הרצינית היא להיכנס פעם בכמה ימים לטעינה ולחכות 30-50 דקות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

אלו הדברים השוליים, הבאסה הרצינית היא להיכנס פעם בכמה ימים לטעינה ולחכות 30-50 דקות.

בהנחה שהעמדה גם פנויה וגם תקינה...

• אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 20:41, memilavi כתב:

חשבתי אפילו על DS7 שאמנם יקר משמעותית אבל מוצע בעסקת ליסינג מעניינת

אשמח אם תפרט :)

מה בחרת בסוף, אם בכלל? 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

צמצמתי את הבחירה לשתי מועמדות סופיות:

- ניסאן קשקאי ePower

- קיה ספורטאז' היברידי

מה שמונע ממני לסגור עסקה זה:

1. עוד לא עשיתי נסיעת מבחן על הספורטאז' ההיברידי, רק על הרגיל, מחכה שיגיע הרכב לסוכנות הקרובה אלי

2. הספורטאז' משווק בדגם שלפני מתיחת הפנים (הוצג בקוריאה לפני בערך חצי שנה), ואני קצת מתגרד מהרעיון של לקנות רכב שכבר יש לו גרסה חדשה יותר

פורסם
לפני 35 דקות, memilavi כתב:

צמצמתי את הבחירה לשתי מועמדות סופיות:

- ניסאן קשקאי ePower

- קיה ספורטאז' היברידי

מה שמונע ממני לסגור עסקה זה:

1. עוד לא עשיתי נסיעת מבחן על הספורטאז' ההיברידי, רק על הרגיל, מחכה שיגיע הרכב לסוכנות הקרובה אלי

2. הספורטאז' משווק בדגם שלפני מתיחת הפנים (הוצג בקוריאה לפני בערך חצי שנה), ואני קצת מתגרד מהרעיון של לקנות רכב שכבר יש לו גרסה חדשה יותר

היית חלוץ בזמנו והעזת ללכת על C5 AirCross שנתן תמורה מעולה לכסף, למה לחזור להיות בנאלי? 

פורסם

איזה ערך מוסף יש לרכבים שבחרת על המקבילות לקטגוריה? 

הספורטאז ההיברידי לא חסכוני מספיק על הנייר, מיושן ולא זול. 

ניסאן יצרן מקרטע עם מוניטין אמינות נמוך מאז השתפ עם רנו וגם היבואן לא מוסיף נקודות זכות.

במקומך הייתי מכוון לטיגו 7 פלאג אין או גאקו 7, תמורה גבוהה בפחות כסף.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

לא הייתי מחליף רכב.

כל הקלקולים הפוטנציאליים (בסבירות רגילה) שעלולים להתעורר במרוצת השנים הקרובות הם כאין וכאפס לעומת רכישת רכב חדש, שספק אם יהיה נוח משלך או יספק ערך אחר שיעלה על הנוכחי באופן משמעותי.

בסך הכל מדובר ברכב עם אמינות סבירה לחלוטין שירידה הערך המשמעותית שלו כבר חלה בדיוק בארבע וחצי השנים הללו שהוא בבעלותך (יען המרוויח הגדול יהיה הרוכש ממך).

בסוף החשש הזה מלהיות בעלים של רכב שאינו באחריות יצרן יותר זה חשש כלכלי גרידא, כך שאם האלטרנטיבה היא רכישת רכב חדש אזי שבמקרה דנן ההחלטה הכספית הנכונה היא דווקא להשאר עם הקיים, ככל שאכן מדובר ברכב עם אופק אמינות מכנית מתקבל על הדעת לשנים הקרובות.

עריכה אחרונה על ידי ...
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, daniel204 כתב:

במקומך הייתי מכוון לטיגו 7 פלאג אין או גאקו 7, תמורה גבוהה בפחות כסף.

לא יודע אם יצא לך לנסוע באחת מההמלצות לעיל...

הצ'רי לפחות הוא מטרד,   יש יותר מדי צפצופים מיותרים שמסיחים את דעת הנהג במקום לעזור לו.

רכבים לא אפויים מרובי אבזור...אני הייתי נמנע 

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, ... כתב:

לא הייתי מחליף רכב.

כמי שיש לו בדיוק את אותו הרכב ופחות או יותר באותו הגיל אני מסכים. אני מבין שלפות״ש יש ״שריטה״ שהוא רוצה רכב באחריות אבל ברכב הזה גם המנוע מגלה אמינות וכמובן גם הגיר 8 הילוכים של איסיין. 

הסתכלתי על די אס 7 שלדעתי עד היום המנוע והגיר שם (כולל בגרסאות פלאג אין) הם מה שיש באיירקרוס 2020, אז אולי לשדרג לאחת כזאת שנתון 2023-2024 שעדיין כמובן באחריות, לקבל מחירון מלובינסקי על האיירקרוס, ולהתגלגל כמה שנים נוספות עם אחריות.

אישית אינני רואה כל טעם להחליף (בטח לא לאיירקרוס החדשות עם הגיר הדו-מצמדי החשוד מאוד בעיני) למרות שכל שנה כשאני בא לטיפול במורשה שואלים אם אני מוכר ...

מנסיוני עם צרפתיות, בטח כאלו שהן אמינות בבסיסן, כל עוד מטפלים באדיקות ולא מעגלים פינות, אפשר להינות מהן גם עשור וגם מעבר לכך.

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
שגיאת כתיב

פורסם

אני מתרחק כרגע מרכבים סיניים, לא ראיתי שהם מגיעים לרמה של רכבים מיצרנים ותיקים יותר מבחינת הנדסת אנוש והתנהגות כביש.

לגבי המוטיבציה להחלפה - כמו שכתבתי קודם, גם חשוב לי שהרכב יהיה באחריות, וגם כי אני אוהב לגוון. האמת שחיכיתי בנשימה עצורה ל-C5 Aircross החדש, ודי התאכזבתי ממבחר המנועים.

אני לא כל כך מוטרד מענייני אמינות וירידת ערך כי הרכב יהיה בליסינג תפעולי. אהבתי מאוד את התנהגות הכביש של הקשקאי ואת העיצוב הפנימי בספורטאז'. כמובן שהאבזור והעיצוב הרבה יותר מודרניים מאשר ב-C5 (מסך גדול יותר, קישוריות טובה יותר, כיסאות חשמליים וכו').

שלא תבינו לא נכון - ה-C5 רכב מדהים ואני ממש ממש אוהב אותו. עד עכשיו הוא הרכב שנשאר אצלי הכי הרבה זמן. אבל כבר מתחיל לגרד לי שם ושם ושם...

פורסם
לפני שעתיים, memilavi כתב:

אבל כבר מתחיל לגרד לי שם ושם ושם.

הגירוד הזה - על פי מה שכתבת - יביא אותך לבחור רכב שמבחינתך לא עונה על כל הרצונות שלך, רק כדי שתוכל לומר לעצמך שקרעת ניילונים ... וזה עוד לפני המחיר הכלכלי שתשלם ... לצערי אין מחליפה לסי 5 איירקרוס ברמת המחירים שלה. שוב - או תשדרג לדי אס 7 כפי שכתבתי וזה ״יחזיק אותך״ לכמה שנים או שתישאר עם שלך ועוד שנתיים שלוש תחליף למשהו שכן יענה על כל הרצונות שלך (סיני או אחר).

פורסם

מה לגבי לקסוס UX?

BMW X1?

אגב, ניסית להרים טלפון ליבואן סיטרואן ולשאול אילו מנועים יגיעו? בסה"כ אמורים להתחיל למכור את הסי5 איירקרוס החדש בחודשים הקרובים...

• חודשיים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...