Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, razi_pazi כתב:

סיומת חיובית יחסית.... כולה מנוע.

עד שהמנוע הלך ב 50,000 "המנוע עבד חלק ועגול". ממש הישג....

לא הבנתי האם הדין ודברים הביא לכך שהיבואן כיסה את התיקון או לא.

אני לא בא לסנגר על פריזבי, הם הרוויחו ביושר את המוניטין שלהם. לי זה מספיק להימנע מעסקה איתם. אבל דווקא המנוע הזה , הוא מנוע טוב יש לו בעיה עם התרמוסטט, מומלץ להחליף את החלק לחלק משודרג, בעלות חד פעמית של 1500 שקל, ולשכוח מהעניין. זה עדיין יוצא זול משמעותית מהמאזדה. שלא לדבר שלדעתי לפחות הניסאן יותר מהנה לנהיגה. 

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 30.12.2024 בשעה 09:18, הלוחש למכוניות כתב:

השוואה מסביבית מתחילה עם ביקור באתרי בסטי, פוליסע, ואפילו וובי, למרות שהם סוכנות ביטוח וגובים עמלה של מאות שקלים בד"כ. 

זה נותן תמונת מצב ראשונית של מחירי הביטוח בחברות הגדולות.

במקביל - מבקרים באתרים הישירם: ביטוח9, ליברה, ווישור ועוד.

רק אחרי סיבוב כזה ניתן להגיע באמת למסקנות האם יש לפחות פוליסה אחת שלא מרחיקה את חלום הרכישה.

מנסיון - ההפרשים יכולים להיות דרמטיים.

אמנם סטייה מהנושא המקורי של השירשור, אבל אם כבר הזכרת את אתרי "השוואת" מחירי הביטוח - מדובר בבעלי אינטרס  שמוכרים מוצר במחיר מופקע, ומציגים את עצמם כאתרי השוואת מחירים (הם לא).

יצא לי כבר כמה פעמים לקבל מהם הצעות מגוחכות, האחרונה לפני שבוע - יש לי שני רכבים, שניהם היו  מבוטחים בליברה. הצעה לחידוש מליברה - 5000 כ"א. הצעה מהאתרים הנ"ל - 6500-7000 כ"א. הצעה מהפניקס - 4000 כ"א.

רכבים סטנדרטיים, נהגים סטנדרטיים, בפניקס המחיר גם כלל ביטול של דרישות מיגון (איתור פסיבי).

פורסם

האתרים האלה זה ממש שיטת מצליח.

בדקתי ככה עלויות ביטוח.

וובי היו מתקשרים אלי למחרת, ואומרים שיש להם מחירים הרבה יותר מהאתר.

והם עדיין יקרים ויש סוכני ביטוח גדולים שנותנים מחירים טובים בהרבה.

פורסם
בתאריך 31.12.2024 בשעה 14:20, seeker כתב:

אמנם סטייה מהנושא המקורי של השירשור, אבל אם כבר הזכרת את אתרי "השוואת" מחירי הביטוח - מדובר בבעלי אינטרס  שמוכרים מוצר במחיר מופקע, ומציגים את עצמם כאתרי השוואת מחירים (הם לא).

יצא לי כבר כמה פעמים לקבל מהם הצעות מגוחכות, האחרונה לפני שבוע - יש לי שני רכבים, שניהם היו  מבוטחים בליברה. הצעה לחידוש מליברה - 5000 כ"א. הצעה מהאתרים הנ"ל - 6500-7000 כ"א. הצעה מהפניקס - 4000 כ"א.

רכבים סטנדרטיים, נהגים סטנדרטיים, בפניקס המחיר גם כלל ביטול של דרישות מיגון (איתור פסיבי).

מאחת מחברות השוואת מחירי ביטוח, קיבלתי הצעת ביטוח זולה בהפרש ניכר מאשר אם הייתי סוגר דרך החברה המבטחת ישירות. ולא מדבר איתך על 5% אלא משהו שיותר קרוב ל-20%. 

ככה שלא בהכרח הייתי פוסל. 

מה האינטרס של החברות להתנהל ככה? לא יודע. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האינטרס שלהם פשוט, הם יודעים שיש סיכוי גדול שלא תבדוק ותמשיך איתם אוטומטית עוד שנה, אז הם לוקחים את הסיכון ומציעים לך מחיר יחסית גבוה.

כשהיית לקוח חדש שלהם נתנו לך מחיר טוב בפעם הראשונה כדי למשוך אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 30.12.2024 בשעה 21:08, ofer_1973 כתב:

אבל באמת פרט לעוגמת הנפש הזאת , אין לי באמת משהו רע לומר על הרכב הזה. 

ללא ספק זכית אצלי בפרס המשקפיים הורודים של 2024😄

בתאריך 31.12.2024 בשעה 14:20, seeker כתב:

בסטי הוא היחיד מהאתרים שאיננו מופעל ע"י סוכנות ביטוח, זה נכון.

הרעיון הכללי שחשוב לזכור: שופינג, שופינג ועוד שופינג.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 30.12.2024 בשעה 21:08, ofer_1973 כתב:

יש לי קשקאי ידנית 2019  , אחרי 5 שנים ושלושה שבועות  ו פחות מ 50000 קמ׳ הלך מנוע (1.3 ) ,    נסיעה בין עירונית  , אשר הופכת לפקק.    בית התרמוסטט פשוט נפרץ - מנוע התחמם - הוחלף בית התרמוסטט אבל מהר מאוד גם המנוע הלך _(ממש נשברה בוכנה ) ,  - אציין עד אותה תקלה המנוע עבד חלק עגול , היה חסכוני מאוד בדלק (בעיקר בבין עירוני ) - אחרי דין ודברים , (אחריות הסתיימה שלושה שבועות לפני המקרה לצערי )  הוחלפו מנוע + טורבו לחדשים  וגם שוב אותו בית תרמוסטט שהפעם הבנתי שהוא של יצרן אחר שאמור להיות חסין מהתקלה הזאת.  - ימים יגידו - אבל באמת פרט לעוגמת הנפש הזאת , אין לי באמת משהו רע לומר על הרכב הזה. 

בקיצור, אם זה היה קורה אחרי חמש שנים ושלושה חודשים, היו שולחים אותך....

מה זה "שוב בית תרמוסטט" , זה החלפה שנייה כבר??

טיפלת במורשה כל הזמן?

אתה מבין שאם זה היה רכב אמריקאי, הוא היה מחוייב בקמפיין במקרה הטוב+הרחבת אחריות לחלק או ריקול במקרה הרע (וסביר שריקול כי אם זה תקלה משביתה שעשויה להתרחש באמצע נסיעה במהירות גבוהה, אז זה רק ריקול).

פה משתינים אלינו ואנחנו עומדים בגשם ואומרים איזה גשמי ברכה.

אגב, היה לי את זה כרכב חלופי לאיזה יום, מודל 2021 אולי. אולי סוף 2020. רכב שבקושי נסעו בו והפכו אותו לרכב מאגר.

גיר לא משהו בכלל, סטרט סטופ נוראי, מולטימדיה זעירה ונותנת תחושה של התקנה מקומית כי המסך באיכות נמוכה מאוד.

בכלל, אין תחושה שזה הכוחות סוס של הרכב, השהיית טורבו לא קטנה. בקיצור, משתרך הרבה אחרי vag ו psa.

לגבי המערכוצ בטיחות, לא זטכר מה היה ברכב, רק שזה היה לא משהו. שוב, גרסאת ליסינג. יתכן שחסרות מערכות.

החלון גג היה נחמד מאוד ביום חורף שימשי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 30.12.2024 בשעה 23:39, razi_pazi כתב:

סיומת חיובית יחסית.... כולה מנוע.

עד שהמנוע הלך ב 50,000 "המנוע עבד חלק ועגול". ממש הישג....

לא הבנתי האם הדין ודברים הביא לכך שהיבואן כיסה את התיקון או לא.

סליחה על התגובה המאוחרת : 
א.  כן המנוע עבד חלק ועגול עד לאותה תקלה -   -   לעניין הציניות   - טול קורה מבין עיניך  - המנוע הוא מנוע מעולה ! ,  עם העובדות אי אפשר להתווכח, מדובר במנוע גמיש ושקט , וגם יחסית חסכוני עם רצועת כח זמינה כבר בסל״ד יחסית נמוך .. - זה שמערכת הקירור השתמשה ברכיב   שלא עמד במבחן הזמן זה סיפור אחר -  - כל מנוע  עם ראש+בלוק אלומניום  יתעוות וילך עם ההתחממות הכי קטנה.   -   אתה רוצה לקשור את זה שהרכב דפוק בבקשה - מוזמן .  אני משער כי שיצרן שחושב בעיקר  דרך החור שבגרוש  ועדיין עושה שימוש באותם מנועים אומרת משהו.  אחרת היה דואג להיפטר מהם  בהקדם , ראה ערך מנועי ה 1.2 שסבלו מפגם תכנוני ..  

ב. דין ודברים - לא אכנס כאן ממש לפירוט  מה הלך במו״מ,  - בגדול  היבואן נתן הצעת מחיר של 60k עבור התיקון -  שכוללת את  מנוע חדש ! (כולל אסמכתא לתאריך הייצור ) , טרמוסטט  , הטורבו והעבודה, (לרבות שנתיים אחריות)    מן הסתם לא שילמנו את הסכום הזה, אלא משהו  הרבה יותר סימלי . 

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

כשאני קונה רכב לא מספיק לי שהמנוע מצויין אם אין לו מערכת קירור ראויה. אבל זה אני.

וכמו שזה נראה פותח השרשור לא קונה רק את המנוע אלא את כל הרכב שבא סביבו.

אני שמח בשבילך שאתה רואה את חצי הכוס המלאה בסיטואציה אליה נקלעת.

אני מבין שעניין הקירור אולי ניתן להתמודדות נקודתית וטוב שכך. זה עדיין נראה לי סיפור די עגום אבל בסדר.

אני מקווה בשבילך ש"הרבה יותר סמלי" זה בכיוון של 20,000 ולא 52,000

• אהבתי 2
פורסם

אתה חושב שהןא שילם משהו באזור של 6000 שח?

זה לא נראה לי המצב. בתכלס גם 20 זה אופטימי לדעתי....

לא יודע מה הדיסקרטיות, אבל זכותו בהחלט.

הוא אכן יצא מרוצה. זה עניין סובייקטיבי.

אני שמח בשבילו.

פורסם
לפני 9 שעות, razi_pazi כתב:

כשאני קונה רכב לא מספיק לי שהמנוע מצויין אם אין לו מערכת קירור ראויה. אבל זה אני.

וכמו שזה נראה פותח השרשור לא קונה רק את המנוע אלא את כל הרכב שבא סביבו.

אני שמח בשבילך שאתה רואה את חצי הכוס המלאה בסיטואציה אליה נקלעת.

אני מבין שעניין הקירור אולי ניתן להתמודדות נקודתית וטוב שכך. זה עדיין נראה לי סיפור די עגום אבל בסדר.

אני מקווה בשבילך ש"הרבה יותר סמלי" זה בכיוון של 20,000 ולא 52,000

אתה צודק, רנו ניסאן היו צריכים לקחת על העניין אחריות יותר רחבה, אבל צריך כמובן לזכור שאין רכב היום שחף מבעיות מהונדה עם מנועי 1.0 בעייתיים ועד הפיורטק 1.2. כל דבר צריך לקחת בחשבון גם ביחס לאופי התחזוקה. אם אתה פדנט שבודק מים כל שבועיים לפי הספר ומחליף את החלק בזמן או טרם הזמן - זה יכול להתאים. אם אתה מחפש רכב שתטפל בו ב300 שקל תיסע בלי לבדוק כלום 200 אלף קמ זו כנראה לא הבחירה

פורסם
לפני 31 דקות, nissan1211 כתב:

אם אתה פדנט שבודק מים כל שבועיים לפי הספר ומחליף את החלק בזמן או טרם הזמן - זה יכול להתאים.

לפי התיאור כאן שבלי סימנים מוקדמים בית תרמוסטט נפרץ והמנוע הולך לא יעזור לך כמה שתהיה פדנט המנוע ילך לך בידיים.

זכותך להחליט להחזיק רכב כזה ולשלם את הפרמיה אבל זה נקרא לא אמין. יש עוד יצרנים? אכן, משנה לשנה היצרנים משתמשים יותר ויותר ביחידות הנעה עם כשלים מהותיים. עדיין יש מעט צדיקים בסדום כמו מאזדה לדוגמה. אבל מסכים שהמושג רכב אמין די הולך ונעלם. כנראה שעתיד האמינות בחשמליות.

פורסם
לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

סמלי לטעמי זה 5-10% מהמחיר המלא, לא שליש... במיוחד אם הוא יצא מרוצה בסוף,

אבל הוא מעדיף שלא לחשוף פרטים, וזכותו.

מסכים. בעולם מושגים שלי -

סמלי זה בהחלט 10% ופחות. סמלי זה השתתפות עצמית קטנה מאוד.

הנחה טובה זה לשלם 33%. הנחה משמעןתית זה לשלם 20%.

רק כל מי שלא יודע שזה תקלה כרונית, היה מוציא 60 אלף, בטוח שיש מוסכים שעוזרים ומןסכים שאין להם כח לזה כי בדכ משלמים להם לפי כמה זמן שזה אמור לקחת ולא לפי שעתון יצרן מנופח...

אני גם בטוח שיש סוחרים שקנו רכב כזה, מלקוח מיואש ואז הלכו לתקן אותו במוסך ושילמו משהו סימלי.

באירופה אין ריקול? אין קמפיין? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...