Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, llaavvii כתב:

המרווח פנים לנוסעים ולנהג (הפער משמעותי).

תתחדש!

מהתרשמות שלי דווקא האטו 3 מרווחת יותר מהזיקר והיא הכי מרווחת בקטגוריה (מלבד הקונסולה המרכזית שגוזלת ממרווח רגל ימין של הנהג לעומת האין קונסולה בזיקר).

אבל היתרון הגדול של האטו 3 הוא תנוחת ישיבה גבוהה ביחס לריצפה עקב סוללת בלייד צרה ומיקום גבוה של המושבים ביחס לריצפה ואילו בזיקר המושבים קרובים לריצפה וסוללה רגילה שגורמת לריצפה גבוהה כמו הרבה חשמליות אחרות לרבות הג'ילי.

זה אומר גם שליושבי המושב האחורי אין כמעט מקום לכפות הרגליים מתחת המושבים הקדמיים כמו בג'ילי ובניגוד לאטו 3.

זה בשילוב תא המטען הקטן בזיקר היה מביא אותי לבחור באטו 3 בתקופת הקניה שלך כי אלו הדברים החשובים יותר לדעתי בקנית רכב משפחתי, הזיקר מחניף מאד באספקטים אחרים.

אבל מאז הספיקה להגיע האקספנג g6 שבתוספת מחיר קטנה יחסית בגירסת הבסיס שלה כבר מספקת חבילה יותר אטרקטיבית משני הרכבים הנ"ל ולדעתי הטסלה מודל 3 בכלל לא בתמונה כרכב משפחתי אידיאלי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני עם x קריפטון כמעט חודשיים. מזדהה עם רוב הדברים מינוס טווח נמוך יותר מאצלך ופלוס מזגן חזק יותר. לגבי תוספת הכוח, פשוט חלום. שאר הדברים פחות משמעותיים. רציתי 001 אבל לבסוף החלטתי להתחיל ב X ואם נאהב (רכב חשמלי ראשון) נוכל לשדרג בעתיד לדגם החדש כשיגיע. תתחדש, בחירה מעולה! 

פורסם (נערך)

תתחדש! , נהנתי  ממש לקרוא.  לדעתי גרסת לונג רייג' בנוסף לגרסת הביצועים הייתה עושה לו טוב . (מודה שבמחירים אני פחות בקיא)  

אכן חוסר האכיפה מכעיס מאוד (גם על חניות נכים) ובעיקר עומס על עמדות הטעינה , הם החיסרון הכי גדול של הרכב החשמלי כרגע לדעתי,  נקווה שייפתר בזמן הקרוב. מצד שני במדינה שמעניין אותה רק מיסים .. 

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
פורסם

דבר ראשון - תתחדש ותהנה! 

המראה של הרכב אכן מרשים וייחודי אם כי לטעמי עדיין קצת קשה לעיכול, על טעם ועל ריח... אבל קנית אותו בשבילך, לא בשבילי...

לפני 51 דקות, Shay Fishman כתב:

ובעיקר עומס על עמדות הטעינה , הם החיסרון הכי גדול של הרכב החשמלי כרגע לדעתי,  נקווה שייפתר בזמן הקרוב. מצד שני במדינה שמעניין אותה רק מיסים .. 

לא רוצה לקלקל... אבל העמדות לא שייכות למדינה, מקימים אותם גופים עסקיים, אם נראה לך שהם טועים - אתה מוזמן להשקיע...

בעיני תלונות על עומס בעמדות הטעינה באוגוסט באילת - שוות ערך לתלונות על עומס באוטובוסים בבני ברק שעתיים לפני שבת... 

אין ולא יהיה שייך לשים באילת 2000 עמדות מהירות בשביל חודש/יים בשנה.

באזור המרכז אני לא מרגיש בחסרון, האמת שאני כמעט לא מבקר בעמדות ציבוריות, אבל כשאני נצרך לזה - יש שפע של עמדות. 

לפני כשעה, gt180 כתב:

האם בכל החשמליות המזגן חלש יותר מברכב בנזין או דיזל?

אתה בטח שואל בגלל התלונות בBYD. 

חמי עם הג'ילי כבר שנתיים ולא מתלוננן על המזגן בכלל, וזה מעניין למה בזיקר האחות זה אחרת. 

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 12 דקות, לב טוב כתב:

לא רוצה לקלקל... אבל העמדות לא שייכות למדינה, מקימים אותם גופים עסקיים, אם נראה לך שהם טועים - אתה מוזמן להשקיע...

ברור לי שמדובר בחברות פרטיות , אבל מצד יש גם מדינות בעולם שנותנות תמריץ כלשהו לעבור לרכב חשמלי, כרגע שהרכבים החשמליים עלו יותר על הכבישים , המגמה נראית צועדת בכיוון ההפוך (מס נסועה לדוגמה) , ובטח יהיו עוד חירטוט כזה או אחר בהמשך.  

פורסם

רק לחשוב על חרדת טווח בחום של אוגוסט עם רכב עמוס ועם ילדים - תענוג מפוקפק מדי עבורי. רכב נאה, מקווה שאיכות ההרכבה טובה מטסלה ושאחרי שלוש שנים יהיה שווה משהו. אני כבר תקופה מהמר ששלוש שנים של רכב סיני על כבישי ישראל... וזהו. תהנה מהרכב.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

גג שמש ענק ללא כיסוי.

אפשר לפתור את זה עם ציפוי השחרה..

לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

מסביר לה את המצוקה שלנו והתשובה "אין לי מקום חניה אחר" זה לא מעניין אותי אין קנסות תסתדר....לך תבנה מדינה,

היא הולכת ואתה דואג להכניס את המטען לרכב שלה, שלא תצא בלי טעינה מלאה..

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 3
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Shay Fishman כתב:

ברור לי שמדובר בחברות פרטיות , אבל מצד יש גם מדינות בעולם שנותנות תמריץ כלשהו לעבור לרכב חשמלי, כרגע שהרכבים החשמליים עלו יותר על הכבישים , המגמה נראית צועדת בכיוון ההפוך (מס נסועה לדוגמה) , ובטח יהיו עוד חירטוט כזה או אחר בהמשך.  

אמנם ידוע שישראל היא לא מדינה שנוהגת לפעול למען אזרחיה, אך גם המדינות שכן מעודדות רכב חשמלי בד"כ מתרכזות בתוצרת מקומית ו/או איכותית יותר ולא במותגים הרנדומליים שמגיעים לארץ מסין. עצם זה שהמותגים הנ"ל השתלטו על השוק הישראלי מראה שהיא מתנהגת כמדינה מתפתחת ולא מפותחת, ואלו בד"כ לא מעודדות שום דבר ברמה הלאומית.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, green כתב:

תתחדש!

מהתרשמות שלי דווקא האטו 3 מרווחת יותר מהזיקר והיא הכי מרווחת בקטגוריה (מלבד הקונסולה המרכזית שגוזלת ממרווח רגל ימין של הנהג לעומת האין קונסולה בזיקר).

אבל היתרון הגדול של האטו 3 הוא תנוחת ישיבה גבוהה ביחס לריצפה עקב סוללת בלייד צרה ומיקום גבוה של המושבים ביחס לריצפה ואילו בזיקר המושבים קרובים לריצפה וסוללה רגילה שגורמת לריצפה גבוהה כמו הרבה חשמליות אחרות לרבות הג'ילי.

זה אומר גם שליושבי המושב האחורי אין כמעט מקום לכפות הרגליים מתחת המושבים הקדמיים כמו בג'ילי ובניגוד לאטו 3.

זה בשילוב תא המטען הקטן בזיקר היה מביא אותי לבחור באטו 3 בתקופת הקניה שלך כי אלו הדברים החשובים יותר לדעתי בקנית רכב משפחתי, הזיקר מחניף מאד באספקטים אחרים.

אבל מאז הספיקה להגיע האקספנג g6 שבתוספת מחיר קטנה יחסית בגירסת הבסיס שלה כבר מספקת חבילה יותר אטרקטיבית משני הרכבים הנ"ל ולדעתי הטסלה מודל 3 בכלל לא בתמונה כרכב משפחתי אידיאלי.

תודה

אני חושב שאולי ל7 חברים קרובים יש את האטו3 ונסעתי לא מעט ברכב, מבחינת מרווח פנים לנוסעים אין מה להשוות הזיקר פשוט יותר מרווחת בכל קנה מידה (מסכים לחלוטין לגבי מרווח לכפות הרגלים),
אנחנו אנשים גדולים וזה היה חשוב מאוד.

לפני 10 שעות, זיקריניוס כתב:

אני עם x קריפטון כמעט חודשיים. מזדהה עם רוב הדברים מינוס טווח נמוך יותר מאצלך ופלוס מזגן חזק יותר. לגבי תוספת הכוח, פשוט חלום. שאר הדברים פחות משמעותיים. רציתי 001 אבל לבסוף החלטתי להתחיל ב X ואם נאהב (רכב חשמלי ראשון) נוכל לשדרג בעתיד לדגם החדש כשיגיע. תתחדש, בחירה מעולה! 

גם אתה תתחדש ותהנה, מעניין אם מערכת השמע של ימאהה אכן מעולה.

לפני 10 שעות, gt180 כתב:

האם בכל החשמליות המזגן חלש יותר מברכב בנזין או דיזל?

זה עובד שונה, כפי שציינתי לאחר 5 ד' מזגן מקפיא גם 40 מעלות, החיסרון הגדול הוא בכיוון פתחי המיזוג.

לפני 9 שעות, לב טוב כתב:

דבר ראשון - תתחדש ותהנה! 

בעיני תלונות על עומס בעמדות הטעינה באוגוסט באילת - שוות ערך לתלונות על עומס באוטובוסים בבני ברק שעתיים לפני שבת... 

אין ולא יהיה שייך לשים באילת 2000 עמדות מהירות בשביל חודש/יים בשנה.

באזור המרכז אני לא מרגיש בחסרון, האמת שאני כמעט לא מבקר בעמדות ציבוריות, אבל כשאני נצרך לזה - יש שפע של עמדות. 

אתה בטח שואל בגלל התלונות בBYD. 

חמי עם הג'ילי כבר שנתיים ולא מתלוננן על המזגן בכלל, וזה מעניין למה בזיקר האחות זה אחרת. 

תודה,

אתה רואה את החוסר בתחנות דלק (2 עמדות טעינה זה ממש צחוק מהעבודה, סע לארופה בחורים בתחנות יש 8 עמדות, על כבישים מהירים הרבה יותר ועם תשתית טובה כך שגם אם 5 רכבים מטעינים בו זמנית כולם מקבלים הטעה מהירה),
גם בצפון חסר המון עמדות וגם בדרך למרכז מאיזורי הדרום.
תראה את צומת דבירה (די מרכזית בנסיעה מהדרום למרכז), לטעמי אמור להיות שם 20 עמדות טעינה ו 5 עמדות תדלוק...

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

איך הזיקר ביחס לבעיות הבהפעלת הפיטשרים השונים מהמולטמדיה? אני קורא ברשת על רבים שמתלוננים על באגים שמונעים תיפעול נוח של פונקציות מסויימות. מה עם האפליקציה? הבנתי שלאחרונה יצאה אפליקציה ועדיין יש המון בעיות. קראתי שהסוללה בשלט נטחנת במהירות בגלל באג במערכת שטוחן את חיי הסוללה בשלט. עשיתי נסיעת מבחן בלונג X ומאוד התרשמתי אבל חושש מהבעיות בתוכנה שבאות אני לידיי ביטוי בהפעלה דרך המולטימדיה.

פורסם

האמת אני גם עוקב של הקבוצה בפייסבוק ויש שם אנשים שסתם זורקים רפש ללא קשר לכלום.

באגים בתוכנה - יש (סתם להשכלה בכל תוכנה יש באגים) האם ם מונעים תפעול נוח - ממש לא, מה שמונע תפעול זה הגדרה של המוצר ע"י היצרן.

אכן (כפי שציינתי) ישנם דברים "מציקים" בתפעול שאני בחווית משתמש אין לי מושג מי "הגאון" שחשב על דברים כאלו,
מהצד השני כמעט להכל יש work around מאוד מהר אתה מתרגל לממשק וכבר מתפעל אותו מהר גם בנסיעה (שוב הממשק ממש לא מושלם).
האפילקציה נוחה - אני משתמש בה בעיקר להפעל המזגן לפני הגעה לרכב, לוודא שהרכב נעול, סתם נחמד לראות מיקום של הרכב ובדיקת מצב טעינה\סוללה - את כל אלו האפליקציה עושה מצויין ובצורה נוחה.

לגבי השלט - אכן קראתי הרבה על סוללה (אני רק חודש וקצת עם הרכב), בכל מקרה יש לי סוללה ספר (30 ש"ח לאיכותית) ושבוע הבא אני יחליף למנע ובשביל לא "להתקע"
לא משהו שישבור אותי להחליף סוללה בשלט כל חודשיים...עד שיפתרו את הבאג בתוכנה.

שאר היתרונות עולי (לטעמי) בהרבה על החסרונות ולכן אני עם הזיקר...

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...