Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

עברתי לאחרונה לדירה בבניין ישן. דירה משופצת אחלה , יש בעיה שאין ועד . לפני כשלושה חודשים התפוצץ צינור מים ראשי ולדיירים זה לא הזיז. (הנזילה משפיעה על לחץ מים למספר דירות)  החלטתי שאני מזמין אינסטלטור ושילמתי על התיקון.  חלף הזמן ופרצה עוד נזילה מהצינור שמגדילה משמעותית את הצריכה המשותפת וכרגע אותו סיפור ידוע שלאף דייר מהבניין (בניין עם מספר כניסות) לא באמת אכפת. 

מה עושים במצב כזה? 

תודה 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

קניה או שכירות?

אם קניה ויש לך אורך רוח ויכולת לתרום דיירים שרוצים בניין קצת יותר נורמלי אז סבבה.

אם שכירות תפנה לבעל הדירה ואולי גם תנסה לתרום דיירים אבל אני הייתי מוותר (אבל בגלל שזה אני)

פורסם

אני מניח שקנית, כי אם היית שוכר זו בעיה של בעל הדירה.

צריך לפנות למפקח על המקרקעין, הוא יכפה כינוס אסיפת דיירים, או מינוי ועד, וגם טיפול בתקלות. אבל זה הליך משפטי, וצריך אורך רוח ועובי ארנק בהתאם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת היא שמראה הכניסה לבניין כזה צריך להדליק נורות אדומות לפני שרואים את הדירה, ואחת השאלות הראשונות שצריכות להשאל היא מה גובה הארנונה ומה גובה מיסי הועד - ואם הנתון הזה חסר זה אומר דרשני.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

האמת היא שמראה הכניסה לבניין כזה צריך להדליק נורות אדומות לפני שרואים את הדירה, ואחת השאלות הראשונות שצריכות להשאל היא מה גובה הארנונה ומה גובה מיסי הועד - ואם הנתון הזה חסר זה אומר דרשני.

לכל דבר יש מחיר, ולכל מוצר יש קונה במחיר הנכון

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

גם אם תתמנה נציגות חיצונית היא לא תמהר לתקן כלום עד שאין לה כסף ביד לתיקון+תשלום על עבודתה לפחות לעוד שנה מראש.

בהצלחה בגביה.

(כן אני יודע שאפשר לחייב משפטית לשלם. עדיין... איחלתי להם בהצלחה)

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

לבינתיים: יש להוריד בשיבר הראשי את הלחץ למינימום, כך זה יפחית את קצב הנזילה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

לפני שנים במצב דומה - בניין רכבת עם 4 כניסות ללא ועד (כל כניסה הייתה דואגת לענייניה),

אני גרתי במורד החצר, וההצפה בביוב זרמה בדיוק לחנייה שלי, ולאף אחד זה לא הזיז (הרוב היו שוכרים).

בשעות הערב סגרתי לגמרי את השיבר הראשי, וחיכיתי ליד.

תוך שעה התקבצה לה "אסיפת דיירים" סביב השיבר הסגור, והראיתי להם את ההצפה המצחינה.

הייתה לי כבר הצעת מחיר לתיקון (לא פעם ראשונה שזה קרה, בניין ישן מאוד),

וכשהם ראו את זה בעיניים לא היה להם פרצוף או סיבה שלא להשתתף בתיקון.

מהשוכרים ביקשתי לצלם ולשלוח לבעל הדירה, ולהגיד לו שהם לא מוכנים לחיות ככה.

למחרת כבר חצי מסכום התיקון היה אצלי, והחצי השני הגיע גם הוא די מהר מבעלי הדירות המשכירים.

זה עלה לי בזמן ובמימון חצי מהעלות (שהוחזר לי תוך כשבוע),

אבל גם בתודה והערכה מחלק מהדיירים, על זה שיש מישהו שכן אכפת לו...

במקרה של פות"ש זה יותר קל, כי העירייה (תאגיד המים ליתר דיוק) תתערב שאופן די מיידי כשמדובר בצינור הזנה שנוזל

ותוציא התראה מיידית לתיקון לבעלי הדירות, ויש להם שיניים לאכוף ולקנוס במידת הצורך.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא משנה אם מזיז או לא מזיז לדיירים...שתקבלו חשבון מי צריכה משותפים על אלפי שקלים בסוף החודש לכולם זה יתחיל להזיז

• רעיון טוב! 1
פורסם

קודם לפני שמתחילים לרוץ ולחפש לעשות דברים, ממליץ לבדוק במידה וזה אפשרי, ברשמת בתים משותפים, מי רשום בתור ועד בית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, lior2321 כתב:

לא משנה אם מזיז או לא מזיז לדיירים...שתקבלו חשבון מי צריכה משותפים על אלפי שקלים בסוף החודש לכולם זה יתחיל להזיז

א. המשכירים לא מעוניינים לשלם כלום. כי התשלום נופל על השוכרים שלהם. 

ב. יש כאלה שכנראה לא משלמים מים. במיוחד בבניין עם אוכלסיה פחות חזקה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תוכן חדש...