Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Ron Poh כתב:

לא הבנתי מה הקשר לידני, והנהיגה עם שני רגליים.
שהרי בידני רגל ימין משמשת גם לדוושת התאוצה וגם לדוושת הבלם, זה לא שאתה בולם עם רגל שמאל.

גם לא הבנתי מה עניין הגובה ויתרון בשימוש עם שני רגליים. אבל אני רק 180 ס"מ... מה כבר אני מבין.

אני אסביר. 

ברכב ידני, יש תפקיד ל2 הרגלים בתפעול הרכב

ברכב אוט' יש תפקיד רק לרגל  אחת. 

אז הייתה השלכה אוט' של שימוש ב2 רגלים גם ברכב אוט' - לא היה רכב בבית.. אז זה מה שחשבתי.. 

כיום אני חושב שזה ממש נוח.. 

עריכה אחרונה על ידי ofir1988
פורסם

עברתי לפני כ25 שנה. טויוטה קורלה ידנית. היה לי המורה הכי הזוי בארץ. בכלל לא עניין אותו ללמד. כל היום היה מקריא לנו שירים והגיגים שהוא כתב, בקושי הסתכל על הכביש.

היתה תחושה שיותר משעניין אותו ללמד עניין אותו להיות עם אנשים שכלואים איתו ברכב וחייבים לשמוע את השטויות שלו..

לגבי דוגמא אישית - למדתי בפנימיה. כשהייתי השיעור האחרון הוא היה מוריד אותי בפנימיה ואז חוזר הביתה בנהיגה ממושב הנוסע...

עברתי טסט שני. בראשון  היה טסטר שדפק קללה כשראה את המורה שלי והכשיל אותי ואת חבר שלי. בשני הייתי שוב עם אותו חבר והפעם שנינו דווקא עברנו.

פורסם

יש את שלושת הדוושות. ביישוב בו גרתי היה מורה נהיגה שהיה אוסף ביישוב את התלמיד הראשון. 

בוקר אחד ראיתי את הרכב נוסע לבד, לקח לי זמן כדי לקלוט אותו במושב הנוסע. כבר חשבתי שקמתי מוקדם מדי והתחלתי לדמיין.

• מצחיק 1
פורסם

עכשיו הבנתי למה המורים לנהיגה עברו לאוטומט. אלא אם למישהו שתי ידיים שמאליות, אחת להגה ואחת להילוכים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תשמע, לנהוג בצורה הזאת עד 10-15 קמ"ש זה עוד ניחא (לא, אבל נניח), אבל לנהוג במהירות של הילוך שני זה כבר משוגע.

למורה ההוא היה ידני.

עריכה אחרונה על ידי topop
פורסם

עברתי טסט שני, בראשון היה לי  דוגמא אישית נפלאה, בחזרה מהטסט בפניה שמאלה היה  רמזור ארוך וטסטר קצר..

הוא תפס לי את ההגה ועקף את כל הפקק והשתחל כמו חייזר לפני הרכב הראשון ברמזור,הוא אמר 'זה עלי'.

לא מנע ממנו להכשיל אותי על זריקת קלאצ'

• מבאס 1
פורסם (נערך)

איך זה היה להוציא רישיון נהיגה לפני 30 שנה?

כמו היום.

זה לא היה כיף.

(למייטב זיכרוני המתערער).

ימבה כסף.

שנת 89' עשיתי אופנוע / מכונית במקביל.

אופנוע המון שיעורים, אבל עברתי במכה ראשונה.

מכונית בפעם 3 או 4 לא ממש זוכר.

סבוב שני ב91'. (לאחר חזרה משלילה על תאונת אופנוע)

הדרישה הייתה שהלימוד יהיה שוב על מכונית.

המון שיעורים , עברתי מכה ראשונה.

תיאוריה קלי קלות.

תמיד מכה ראשונה.

(פעמיים:)

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם (נערך)
בתאריך 30.5.2024 בשעה 11:17, sperial כתב:

את הטסט עברתי ביום הזיכרון 1977 בשעה 7 בבוקר. בשיעור החימום המורה לקח אותי לדרך העצמאות - איזור אסור ללימודי נהיגה - ומילא את הבגאז' בארגזי בירה ליום העצמאות.

לימודי הנהיגה באותה תקופה הותרו מגיל 18. לא היה מינימום שיעורים, אבל לימוד הנהיגה נמתח כמו מסטיק כי ההמתנה בין טסטים היתה חצי שנה ומעלה, לא היו מספיק הקצאות.

הרכב היה פורד אסקורט 1300 מדור ראשון. כמובן ידני. למרות מומנט של משהו כמו 9 קג"מ זינק יפה במקומות כמו רחוב התורן, וזינוקים פחות תלולים עברו אפילו בהילוך שני. כמובן עם בלם יד, כי לא היו מערכות עזר.

לתיאוריה למדתי מתוך איזו חוברת שהדגישה מאוד את הפרק הטכני. את החוקים והתמרורים הכרתי היטב, גם בזכות אבאה גם כי בילדות קראתי בשקיקה את חוברות עדכון התקנות שמשרד התחבורה הפיץ לכל בעל רישיון נהיגה כל 2-3 שנים.

לתוצאות הטסט הייתי צריך להמתין עד אחרי החג, כי כמה חודשים קודם תלמיד רצח בוחן שהכשיל אותו, ואז תוצאת הטסט נמסרה למורה רק למחרת (וכאמור - היה חג).

כמובן שבתקופה זו לא היתה חובת ליווי, אבל אבא שלי יזם כזו ולא שחרר לי את הרכב עד שסמך על הנהיגה שלי.

אבל הסיפורים היפים באמת שייכים לדור קודם, השכנה שעברה טסט בשבוע 39 להריון, ואבא שלי שעבר טסט בלי לדעת שהוא בטסט.

רישיון משנת 1977, אתה נהג מאוד וותיק, יש לך רישיון כבר כמעט חמישים שנה, קודם כל ברכות על הוותק הרב שיש לך על הכביש, רציתי לשאול בהזדמנות הזאת אם אתה מרגיש שכל השנים האלה על הכביש עזרו לך להרגיש ביטחון וחוסר פחד בנהיגה, אתה מרגיש שאתה יכול לזהות מצבים מסוכנים מראש או להיחלץ מהם+ זה שיש לך הרבה יותר מיומנות ממה שהיה לך כשהיית נהג צעיר ? אתה אחד שנוהג הרבה ברכב גם בשנים האחרונות, או שלא יותר מדי ? יש לך עוד סוגיים של רישיונות, למשל על רכבים כבדים, או רק רישיון לרכב רגיל?

נדמה לי שכתבת פעם באחד הפוסטים בפורום שהבן שלך עבר טסט ראשון על רכב ידני, זה נכון או שאני מתבלבל? אם זה נכון אז כל הכבוד לו וגם לך, כנראה שעזרת ללמד אותו לנהוג בטוח וזהיר וזה השפיע גם עליו כשהוא למד לנהוג.

לדעתי האישית, לעבור טסט ראשון זה אולי נחמד, אבל זה ממש ממש לא אומר שאתה תהיה בהכרח נהג טוב יותר מאלה שעברו טסטים יותר מתקדמים, לנהוג טוב זה משהו שרוכשים עם הניסיון שמקבלים על הכביש, שאז לומדים לזהות כל מיני מצבים ולהיות מוכן אליהם בזמן, כמו גם הרצון של הנהג ללמוד מכאלה שכבר יש להם ניסיון בנהיגה, להיות סבלני וכמובן לנהוג זהיר ובטוח. לעבור את הטסט זה ממש רק ההתחלה של ההתחלה, או קצה הקרחון של הנהיגה.

בתאריך 28.8.2024 בשעה 12:48, Night Driver כתב:

את הרישיון הוצאתי ב 86'.

למדתי בראשון על אופל אסקונה 84' אצל מורה בשם אריה (רק עברנו לראשון אז שאלנו את השכן. אמר אריה אז הלכתי לאריה). לא היתה חובת מינימום שיעורים וניגשתי מיד כשהגעתי ל 17.

הטסט שליהיה בבוקר אחרי שבלילה נעצרו טסטרים ומורים בראשון על שוחד. עלה הטסטר, הפעיל את הקשר והורה לי להתחיל לנסוע.

זינקתי בשני (זינוק חלק בלי כיבוי מנוע), הטסטר מורה בכל צומת לפנות ימינה כשהוא נותן גם הנחיותכמה להתקדם, מתי לעצור ומתי לנסוע ורחרי 4 פניות ימינה ובערך 3 דקות חזרנו למשרד הרישוי והוא מורה לי לעצור בצד (לא היה צריך אפילו חניה ברוורס).

הייתי בטוח שנכשלתי ואפילו לא התקשרתי לברר. בערב המורה שלי מצפצף לי בחוץ ושואל למה לא בדקתי מה עם הטסט. סיפרתי לו שבטוח נכשלתי ואז הו נותן לי את הרישיון.

ולגבי ארגזים, כשהטנדר בעבודה היה במוסך אבא שלי קנה טנדר כרמל דוכס  עם מנוע 1.5 ליטר וארגז סגור. אחי נהג כשלדו ישב בן דוד שלנו ואני עוד 3 אחרים ישבנו בארגז נטול המושבים.

אחי שהיה נהג טרי איבד שליטה בזבוטינסקי ומצאנו את עצמנו מחליקים על הצד (פיברגלס מחליק יופי). למזלנו על התריסים המקוריים של הארגז שמו מחים אז יצאנו רק עם כויות קלות ולא השארנו פס על הכביש.

הפכנו אותו חזה, השלמנו שמן ומים ונסענו הביתה.

אחר כך כל האוטו היה מלא חורים שרופים אבל היה 450 קילו על מנוע 1.5 ליטר וגיר קצרצר. אתה עומד ברמזור עם כל מיני רכבים מודרניים והם בשוק איך הדבר מזנק.

היה לי קטע פעם עם שוטר שעצר אותי על מהירות. הסתכל על האוטו, חשב קצת, מלמל לא יכול להיות ושלח אותי לדרכי.

עברת בטסט הראשון? ( אני מניח שרק ידני כי בשנות השמונים עוד לא שמעו על אוטומט). למה היית בטוח שנכשלת? ממה שסיפרת זה נראה שדווקא נהגת ממש בסדר ולא עשית טעויות דרמטיות, ואפילו לא נכבה לך המנוע.

המורה נהיגה שלך צופר לך ברכב מלמטה כדי להודיע לך שעברת? מצחיק😅 .מורי נהיגה בדרך כלל מקפידים להעיר בשיעורים שצופרים רק כדי להזהיר מתאונה או כדי למנוע סכנה ברורה ומיידית, ושבשום אופן לא צופרים סתם, ובעיקר לא צופרים למישהו שירד, ובסוף דווקא הוא בתור מורה לנהיגה מגיע עד לבית שלך וצופר לך מהרכב שתבוא לקחת את הרישיון ,אחרי שהיית בטוח שנכשלת ופחדת אפילו להתקשר. בסוף המורה נהיגה הוא זה שצופר מתי שלא צריך, שלא כדי למנוע סכנה 😅 , דוגמה ממש מעולה, שנייה לפני שהוא מוסר לך את הרישיון הוא צופר לך שתבוא לקחת אותו.

יש לך גם רישיון נהיגה על טנדר? או שהבנתי לא נכון? אתה נוסע עליו הרבה?

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת רווחים בין כמה מילים מחוברות
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בטח קשה לך לדמיין, אבל כשלא היו טלפונים ניידים, כולם צפרו וצעקו מהחלונות. 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 30.5.2024 בשעה 11:17, sperial כתב:

את הטסט עברתי ביום הזיכרון 1977 בשעה 7 בבוקר. בשיעור החימום המורה לקח אותי לדרך העצמאות - איזור אסור ללימודי נהיגה - ומילא את הבגאז' בארגזי בירה ליום העצמאות.

לימודי הנהיגה באותה תקופה הותרו מגיל 18. לא היה מינימום שיעורים, אבל לימוד הנהיגה נמתח כמו מסטיק כי ההמתנה בין טסטים היתה חצי שנה ומעלה, לא היו מספיק הקצאות.

הרכב היה פורד אסקורט 1300 מדור ראשון. כמובן ידני. למרות מומנט של משהו כמו 9 קג"מ זינק יפה במקומות כמו רחוב התורן, וזינוקים פחות תלולים עברו אפילו בהילוך שני. כמובן עם בלם יד, כי לא היו מערכות עזר.

לתיאוריה למדתי מתוך איזו חוברת שהדגישה מאוד את הפרק הטכני. את החוקים והתמרורים הכרתי היטב, גם בזכות אבאה גם כי בילדות קראתי בשקיקה את חוברות עדכון התקנות שמשרד התחבורה הפיץ לכל בעל רישיון נהיגה כל 2-3 שנים.

לתוצאות הטסט הייתי צריך להמתין עד אחרי החג, כי כמה חודשים קודם תלמיד רצח בוחן שהכשיל אותו, ואז תוצאת הטסט נמסרה למורה רק למחרת (וכאמור - היה חג).

כמובן שבתקופה זו לא היתה חובת ליווי, אבל אבא שלי יזם כזו ולא שחרר לי את הרכב עד שסמך על הנהיגה שלי.

אבל הסיפורים היפים באמת שייכים לדור קודם, השכנה שעברה טסט בשבוע 39 להריון, ואבא שלי שעבר טסט בלי לדעת שהוא בטסט.

בשנים שעשית רישיון קיבלו גם דרגה 1? על טרקטור לא?

פורסם
לפני 27 דקות, NEW10 כתב:

אני מניח שרק ידני כי בשנות השמונים עוד לא שמעו על אוטומט

בשנות ה 80 שמעו יופי על אוטמטי, היה בארץ מבחר יפה של מכוניות אוטומטיות כולל בקטרגיית משפחתיות וסופר מיני ואפילו מיני (סוזוקי אלטו).

מכוניות גדולות ויקרות רובן נרכשו עם גיר אוטומטי כבר אז.

במשפחתיות ומטה היה כמובן אחוז נמוך יותר של אוטומטיות אבל זה לא היה משהו נדיר בכלל.

תיבות אוטומטיות של אז היו ברוב המקרים עם 3 הילוכים (למרות שהיו גם עם 4), הן הכבידו על המנועים הלא מאוד חזקים והעלו צריכת דלק באיזור 25% - 30% לעומת דגם מקביל ידני.

אבל עדיין לא מעט אנשים היו מוכנים לשלם על הנוחות. 

לא יודע באיזה שנה נפתחה אפשרות ללמוד ולהיבחן על רכב אוטמטי. לפני 30 שנה בשנות ה 90 כבר הייתה אפשרות כזאת. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...