Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, שביט כתב:

"פול אוטומט" לא בהקשר של הגיר, אלא דווקא באבזור. היה שלב שככה היו קוראים לאוטו עם הגה כוח,  4 חלונות חשמל, מראות חשמל ונעילה מרכזית. 

ממה שאני הכרתי כן היה הקשר לגיר.

זאת אומרת "פול אוטומט" זה רכב אוטמטי עם כל האיבזור הזה. 

לא מכיר שימוש במונח "פול אוטומט" בהקשר לרכב ידני מאובזר ככל שיהיה.

אכן לא היה שימוש בזה במשמעות של בידול מחצי אוטומטי שאף פעם לא היה נפוץ ולא תפס מקום משמעותי. 

פורסם

אוקיי, ישמצב

הכוונה היא שההתייחסות הייתה לאבזור בעיקר , ולא רק להבדיל את הגיר מגיר חצי אוטומטי, שהיה מאווווד נדיר.

יאללה, חרגנו (למרות שהקשקושים האלה הם הכי כיפים 😄)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אכן לא היה שימוש בזה במשמעות של בידול מחצי אוטומטי שאף פעם לא היה נפוץ ולא תפס מקום משמעותי

השרייד היו חצי אוטומט 2 הילוכים. רוב האנשים שקנו אותה בכלל לא היו מודעים לזה ונסעו רק על ההחלוך הגבוה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מספר לכם על הטסט האחרון שעשיתי ב29 ליולי האחרון.

עם כל הדרגות חוץ מדו גלגלי ברישיון עשיתי את האחרונה על סמי (E).

בכלל כל העסק של המשאיות והדרגות הכבדות, כן עולות סכום לא קטן בימים כאלה מהמון סיבות שאז ב2008 כנראה גם הייתי משלם פחות אז גם הייתי מרוויח פחות ביחס לזה שהייתי לקראת גיל ה20.

יש מיקור חוץ לבוחנים האלה עם חברת טלדור, לא שאלתי את הטסטר אבל עשיתי 1+1 וזה נראה שהולך להם טוב בדברים הללו.

מגיע עם טאבלט של פנסוניק ממוגן, מתחבר לDVI של הסוס גורר ומתחיל הקלטה של הטסט.

עושה מה שעושה, פירוק והרכבה, מזיע את הנשמה בשעת חצות היום מול שמש דרומית ולחה של אשקלון, דופק מעגלי תנועה עם עגלה 17 מ', מאותת ביציאה מכל כיוון, מחליף הילוכים כמו ג'רמי קלארקסון(סקניה R410 סינגל מי שבקיא עם 8 הילוכים) עובד קשה כמעט 40 דקות טסט עם רוורס 

הבחור נרדם! בואנה כנראה אכל טוב או שאני שממש משעמם אותו..  טוב, העיקר שיצא טסט ראשון ולבוחן שלום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

השרייד היו חצי אוטומט 2 הילוכים. רוב האנשים שקנו אותה בכלל לא היו מודעים לזה ונסעו רק על ההחלוך הגבוה.

נכון מאוד הדור הראשון 82-83 וגם זה הדור השני 84-87 היו עם גיר D-magic שני הילוכים, גיר פלנטרי עם ממיר מומנט אבל כזה שלא יודע להחליף הילוכים לבד.

הנהג היה אמור להתחיל נסיעה ב L ובאיזור 40 קמ"ש להעביר ל D. 

אכן היו אנשים שלא ידעו את זה, שמו ב D ונסעו ככה בהילוך אחד...

הדור השלישי מ 1988 היה כבר עם גיר אומומטי אמיתי 3 הילוכים. 

פורסם
בתאריך 29.8.2024 בשעה 20:57, amosbmw כתב:

בטח קשה לך לדמיין, אבל כשלא היו טלפונים ניידים, כולם צפרו וצעקו מהחלונות. 

האמת היא ששמעתי גם על אנשים(שוב, לא מכיר אישית אבל שמעתי על מקרים), שצפרו בטסט ובכל זאת העבירו אותם, אפילו בטסט ראשון, כמובן הם צפרו כשממש היה צורך בכך, למרות שזה לא דבר מי יודע מה חכם לעשות והימור די מסוכן בלשון המעטה, יש מיעוט של מקרים שבהם הטסטר השתכנע שהצפירה של הנבחן הייתה מוצדקת, והוא מעביר אותו. למשל, מקרה של הולך רגל שעומד להיכנס לכביש שלא במעבר חצייה ממש מולך, שוב, זה הימור שעדיף לא לקחת ובגדול הזכות לצפור במבחן שמורה לטסטר בלבד, אבל עובדה שיש גם מקרים יוצאים מן הכלל.

אם נגיד אתה באמצע טסט, ונוסע בכביש שאין בו מעבר חצייה, ואתה מבחין בהולך רגל שעומד להיכנס לכביש, ליזום עצירה אסור לך כי אין מעבר חצייה, ואם הוא כבר מגיע לאמצע הכביש, אז יש סכנה שהטסטר יבלום אותך ונכשלת, אז יכול להיות שאם כבר מגיעים למצב כזה, והתלמיד הנבחן שרואה את הולך הרגל צופר לו לאזהרה כדי שישים לב, זה מראה לטסטר שהוא שם לב והיה ערני למתרחש אז הוא לא יכשיל אותו על הצפירה. 

פורסם
לפני 17 שעות, dorsht כתב:

אפילו לפני זה היה אפשר.

סבתא שלי ז"ל הייתה צריכה להוציא רישיון נהיגה מהר, אז למדה על אוטומט (בשנות ה-70 כמה שאני זוכר).

האמת שהאוטומט התחיל לתפוס תאוצה איפשהו כשאני סיימתי ללמוד נהיגה ב-2010 (אבל עוד לא היה נפוץ כמו היום, אז לדעתי משהו כמו 80-90% למדו על ידני), היום רוב האנשים לומדים על אוטומט.

כשאני שומע על בני 18-20 שהוציאו רישיון על ידני אני ממש מופתע.

בתכלס, אין ממש הצדקה ללמוד על ידני היום. רק אם יש לך רכב ידני בבית או אם אתה מתכנן לנסוע בתדירות גבוהה למדינות עולם שלישי.

בחו"ל לא נתקלתי בבעיה להשיג רכבים אוטומטיים, גם במזרח אירופה, במרכז אירופה ומערב אירופה בכלל זו לא בעיה.

כשאני למדתי נהיגה ב 1992 ברירת המחדל הייתה ידני. אני זוכר שהיו מכוניות לימוד נהיגה שהיה כתוב עליהן בגדול שהן אוטומטיות אבל כל מי שהכרתי למד על ידני ורוב המכוניות בארץ היו ידניות.
כשהבת שלי למדה ב-2017 היא גם למדה על ידני אבל התקשתה ובסופו של דבר עברה לאוטומט. המלצתי לה שאחרי שתצבור ניסיון על אוטומט תשלים לידני - בעיקר למקרה שתרצה לשכור רכב באירופה. והנה בקרוב היא עומדת לשכור רכב בחו"ל (איטליה) לראשונה בחייה והיא מצאה בלי בעיות רכב אוטומטי ולא יקר. (אם כי כשאני שכרתי רכב באיטליה לפני שנה וחצי האפשרויות הזולות הזמיחנות היו ידניות ובאמת שכרתי ידני)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אני חושב שבן אדם שיש לו רישיון על ידני אבל פעם אחרונה שנהג בידני הייתה בטסט לפני 15 שנה לא צריך לשכור רכב ידני בחו"ל.

נהיגה במדינה זרה בשטח לא מוכר עם תרבות נהיגה אחרת, שילוט בשפה אחרת, גיאומטריית כבישים וצמתים אחרת וברכב לא מוכר, קצת מאתגרת בפני עצמה. להוסיף על זה הסתגלות לרכב ידני - פחות מומלץ. למרות שכמובן אפשר להסתדר ואנשים עושים את זה לפעמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני חושב שאתה צודק, וגם בתקופות שהיה לי רכב ידני (2012-2019), בדיעבד רכב ידני בחו"ל לא תמיד התאים.

בגרמניה, אוסטריה, סלובקיה ופולין היה סבבה עם רכב ידני. באיטליה ורומניה הרבה פחות.

מאז אני שוכר רק רכבים אוטומטיים, כי למה להוסיף לך עוד התעסקות כשאתה גם ככה במקום שאתה לא מכיר? (וכל זה למרות שיצא לי לנהוג ברכבים ידניים פה ושם בכל מיני מקומות ולא הייתה לי שום בעיה לנהוג בהם)

לפני כשעה, motior כתב:

כשאני למדתי נהיגה ב 1992 ברירת המחדל הייתה ידני. אני זוכר שהיו מכוניות לימוד נהיגה שהיה כתוב עליהן בגדול שהן אוטומטיות אבל כל מי שהכרתי למד על ידני ורוב המכוניות בארץ היו ידניות.
כשהבת שלי למדה ב-2017 היא גם למדה על ידני אבל התקשתה ובסופו של דבר עברה לאוטומט. המלצתי לה שאחרי שתצבור ניסיון על אוטומט תשלים לידני - בעיקר למקרה שתרצה לשכור רכב באירופה. והנה בקרוב היא עומדת לשכור רכב בחו"ל (איטליה) לראשונה בחייה והיא מצאה בלי בעיות רכב אוטומטי ולא יקר. (אם כי כשאני שכרתי רכב באיטליה לפני שנה וחצי האפשרויות הזולות הזמיחנות היו ידניות ובאמת שכרתי ידני)

זה בדיוק הקטע.

בתקופה שלי היו רכבים ידניים זולים בארץ (אפילו הייתה לי כזו, קליאו MK3) שהיו זולים בכמה עשרות אלפי שקלים לעומת הגרסה האוטומטית. סופר מיני ידנית ב-70 אלף ש"ח בהחלט היה אז מחיר פצצה, היית צריך להעביר הילוכים, אבל קיבלת רכב סופר מיני חדש ודי חסכוני.

היום? אין דבר כזה כמעט. רכב אוטומטי מתחיל מאיזור ה-90 אלף ש"ח (ספייס סטאר) דרך 100 אלף ש"ח בערך (פיקנטו ואייגוX) ומשם מזנק כבר ל-110-120 אלף ש"ח לסופר מיני כמו איביזה או מאזדה 2.

גם אז אמרו לי תעשה ידני כי כשתטוס לאירופה קשה להשיג רכב אוטומטי. לפני 10 שנים טסתי עם המשפחה לגרמניה וכבר אז היה אפשר למצוא לא מעט רכבים אוטומטיים.

ברומניה לפני 8 שנים היה פחות היצע, היום אין שום בעיה (הייתי לפני חודשיים).

אז כן, לפני 10-15 שנים זה עוד היה יחסית רלוונטי, היום קל להשיג רכב אוטומטי באירופה וגם ההפרש לרוב (ממה שאני נתקלתי בו) לא כזה גדול.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@Buki שני בנים שלי נהגו לראשונה בחו"ל על ידני בערך 8 שנים אחרי הפעם האחרונה בה נהגו בידני (הטסט) - הבכור עשה זאת בהשגחה שלי ולקח לו שתי החלפות הילוכים לחזור לעצמו ומאז נהג אי אילו אלפי ק"מ בידניות באירופה, השני עשה זאת  בהשגחת הבכור אבל כנראה (כמעט) רק באוטוסטראדות ספרדיות משובחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

@Buki שני בנים שלי נהגו לראשונה בחו"ל על ידני בערך 8 שנים אחרי הפעם האחרונה בה נהגו בידני (הטסט) - הבכור עשה זאת בהשגחה שלי ולקח לו שתי החלפות הילוכים לחזור לעצמו ומאז נהג אי אילו אלפי ק"מ בידניות באירופה, השני עשה זאת  בהשגחת הבכור אבל כנראה (כמעט) רק באוטוסטראדות ספרדיות משובחות.

אני יודע שזה מאוד נפוץ שאנשים שוכרים רכב ונוהגים בחו"ל, אבל זה לא מפחיד אתכם? וגם במקום להינות מהנופים צריך כל הזמן להיות מרוכזים בנהיגה, בלי קשר לידני או אוטומטי, אני יודע שיש מלא שאוהבים את זה ונוהגים בחו"ל, אבל לי אישית זה נשמע כמו סיוט(אני אחד שלא נוהג בכלל גם בארץ).

פורסם

יש לזה מחיר מסויים. בהחלט מי שיושב מאחור רואה יותר (מי שיושב לצד הנהג צריך להשגיח ולנווט).

האם זו הנאה או סיוט? תלוי בעיקר איפה. אפילו באותה מדינה יש הבדלים בין אזורים שונים. נניח, במדינות דוברות הגרמנית, שבהן כבישים משובחים ונהגים ממושמעים זה פחות  מפחיד, אם כי יש לעתים בעיה של היכרות עם המנהגים המקומיים (חפש את ההודעות שלי בשרשור הנסיעה לשוויץ שרץ כרגע באופ טופיק). יש מדינות ואזורים בהם הנהיגה היא ממש סיוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

יש לזה מחיר מסויים. בהחלט מי שיושב מאחור רואה יותר (מי שיושב לצד הנהג צריך להשגיח ולנווט).

האם זו הנאה או סיוט? תלוי בעיקר איפה. אפילו באותה מדינה יש הבדלים בין אזורים שונים. נניח, במדינות דוברות הגרמנית, שבהן כבישים משובחים ונהגים ממושמעים זה פחות  מפחיד, אם כי יש לעתים בעיה של היכרות עם המנהגים המקומיים (חפש את ההודעות שלי בשרשור הנסיעה לשוויץ שרץ כרגע באופ טופיק). יש מדינות ואזורים בהם הנהיגה היא ממש סיוט.

שמעתי שבגרמניה יש בעיה של מהירות בכבישים מהירים שגורמת להרבה תאונות, למרות שאולי הם כבר פתרו את הבעיה הזאת?

פורסם
לפני 8 דקות, NEW10 כתב:

אני יודע שזה מאוד נפוץ שאנשים שוכרים רכב ונוהגים בחו"ל, אבל זה לא מפחיד אתכם? וגם במקום להינות מהנופים צריך כל הזמן להיות מרוכזים בנהיגה, בלי קשר לידני או אוטומטי, אני יודע שיש מלא שאוהבים את זה ונוהגים בחו"ל, אבל לי אישית זה נשמע כמו סיוט(אני אחד שלא נוהג בכלל גם בארץ).

נושא מאוד גדול מפני עצמו שאשפר לדבר עליו שעות. 

יש פה כמה סקירות שלי על נהיגה במקומות פחות מסודרים שעדיין נהנתי מאוד בהם, אבל כן צריך להיות מרוכז ודרוך מעבר למה שאנחנו רגילים פה. 

יש מקומות עם תנועה דלילה וכבישים מצויינים, אתה נוסע כמה שעות עם קרוז אדפטיבי נעול על הרכב שלפניך במהירות קבועה וכמעט ולא מתאמץ, יכול גם להסתכל על הנוף מסביב.

יש ערים עם תנועה צפופה, תשתיות לא אידאליות וניווט מסובך, לשם עדיף לא להכנס עם רכב. למרות  שגם זה תלוי, בקיצור זה נושא מאוד רחב. 

בכללי אם אתה נהג מנוסה ברמה סבירה אפשר ליהנות מאוד מהניגה בחו"ל. 

פורסם
לפני 18 דקות, NEW10 כתב:

אני יודע שזה מאוד נפוץ שאנשים שוכרים רכב ונוהגים בחו"ל, אבל זה לא מפחיד אתכם? וגם במקום להינות מהנופים צריך כל הזמן להיות מרוכזים בנהיגה, בלי קשר לידני או אוטומטי, אני יודע שיש מלא שאוהבים את זה ונוהגים בחו"ל, אבל לי אישית זה נשמע כמו סיוט

סיכמת הכל במשפט האחרון.

יש אנשים ששונאים לנהוג, ויש כאלה שאוהבים.

אלה שאוהבים, בד"כ לא "נבהלים" מגיר ידני, גם אם זה אחרי כך וכך שנים עם אוטומטי (אני אעיד על עצמי, שנהגתי בידני באיטליה בגיל 31 אחרי 12 שנה של נהיגה רק באוטומט, ושקניתי אוטו ידני כרכב יומיום אחרי 20 שנה אוטומט), לא מפחדים לנהוג במדינות של "נהיגה הפוכה", מדינות עולם שלישי (בוא, אנחנו לא רחוקים משם), נהיגות אוטובאן/ אוטוסרדה/ Highway ארוכות בשלל מדינות ועוד דוגמאות. 

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...