Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, NEW10 כתב:

לי נדמה שדווקא כאן בפורום הרוב הגדול של חובבי הרכב יעדיפו לנהוג על רכב ידני בחו"ל כדי להנות יותר מחווית הנהיגה.

יש גם יוצאי דופן כאן בישראל שיש להם ידני ויצא לי לראות מודל שנת 2022 ידני, בפקקים זה לא נוח בכלל לנהוג על ידני.

פורסם
לפני 6 דקות, Liquidator כתב:

יש גם יוצאי דופן כאן בישראל שיש להם ידני ויצא לי לראות מודל שנת 2022 ידני, בפקקים זה לא נוח בכלל לנהוג על ידני.

בן דוד שלי נהג על רכב ידני עד לא מזמן, ושמעתי על עוד לא מעט אנשים שנוהגים על רכב ידני כאן בארץ(כולל בפורום הזה כמובן), לא מזמן מישהו כאן בפורום פרסם סרטון על רכב ידני צרפתי שהוא רכש עכשיו.

הרבה אומרים שזה מאוד לא נוח לנהוג על ידני בפקקים(אולי בגלל שצריך תוך כדי נסיעה איטית לשחק כל הזמן עם ידית ההילוכים ולשמור שהוא לא נכבה? זאת הסיבה או שדיברתי עכשיו שטויות?).

לפי התגובות כאן, האנשים שנוהגים על ידני בחו"ל עושים את זה מבחירה, כי ממה שהרבה סיפרו בשרשור הזה זה, השכרת רכבים אוטומטיים לתיירים הופכת לדבר נפוץ ביותר ויותר מדינות, ככה שאם מישהו בוחר ררכב ידני, לדעתי הוא עושה את זה בעיקר כדי להנות מחווית הנהיגה.

פורסם
לפני 9 דקות, NEW10 כתב:

בן דוד שלי נהג על רכב ידני עד לא מזמן, ושמעתי על עוד לא מעט אנשים שנוהגים על רכב ידני כאן בארץ(כולל בפורום הזה כמובן), לא מזמן מישהו כאן בפורום פרסם סרטון על רכב ידני צרפתי שהוא רכש עכשיו.

הרבה אומרים שזה מאוד לא נוח לנהוג על ידני בפקקים(אולי בגלל שצריך תוך כדי נסיעה איטית לשחק כל הזמן עם ידית ההילוכים ולשמור שהוא לא נכבה? זאת הסיבה או שדיברתי עכשיו שטויות?).

לפי התגובות כאן, האנשים שנוהגים על ידני בחו"ל עושים את זה מבחירה, כי ממה שהרבה סיפרו בשרשור הזה זה, השכרת רכבים אוטומטיים לתיירים הופכת לדבר נפוץ ביותר ויותר מדינות, ככה שאם מישהו בוחר ררכב ידני, לדעתי הוא עושה את זה בעיקר כדי להנות מחווית הנהיגה.

זה לא נוח כל רגע בפקק צריך להעביר הילוך ראשון מניוטרל בהתחשב בכך שאתה רוצה שרגל שמאל תנוח אבל  זה לא נוח, יצא לי לנהוג על ידני ואחרי המון זמן שלא נהגתי על ידני אז בהתחלה הרכב נכבה עד שלוקח כמה דקות בנסיעה להתרגל, אנשים ששנים נוהגים על ידני אצלם זה כבר על אוטומט הפעולות.

• אהבתי 1
פורסם

בתכנון נכון של הנסיעה, מבלי גז-ברקס ’’עזבני’’ כל רגע שהתנועה זזה או נעמדת, אפשר לחצות מרחקים מבלי צורך כמעט לבלום עד כדי עצירה בפקקים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מי שמתעניין בידני או אוטומט כרגיל יגידו לו חסכון בדלק/נוחות/פקקים

אצלי העניין הוא אחר-סגנון הכלי

בשביל המשל-ידני זה כמו לעבוד עם פטיש. אוטומט-לעבוד עם מברגה

זה ההסבר הגדול-וכול השאר זה כבר פועל יוצא

פורסם
לפני 17 דקות, דובצע כתב:

בשביל המשל-ידני זה כמו לעבוד עם פטיש. אוטומט-לעבוד עם מברגה

זה ההסבר הגדול-וכול השאר זה כבר פועל יוצא

מתקן לך:

ידני = לעבוד עם פטיש.

אוטומט = לעבוד עם קונגו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 57 דקות, NEW10 כתב:

מאז שיש לי רישיון נהיגה , נסעתי בהערכה מקורבת מיליון ומאה אלף ק"מ, מתוכם כ 5000 ק"מ על מכוניות אוטומטית, היתר על ידניות. 

אין דבר כזה לא נוח, אין דבר כזה נכבה, זה פשוט לא משנה. נוסע אותו דבר. אין לי שום בעיה לנהוג ברכב אוטומטי רק לא מרגיש איזה שיפור מדהים בנוחות.

לגבי נהיגה בחו"ל, גם לא משנה. אותו דבר. מעדיף ידני כי יותר רגיל לזה ומרגיש לי יותר טבעי, מבחינתי ככה האוטו עובד וככה נוהגים.

לפני שתניים וגם השנה הזמנתי רכב  ידני וקיבלתי שידרוג לאוטומטי ללא תשלום כי פשוט אין להם מכוניות ידנית. אחלה. אז אוטומטי. שוב זה לא כזה משנה. 

לא יודע למה אנישים עושים מזה כזה סיפור, עוד מעט נראה לי נהיגה ברכב ידני תהפוך למשהו כמו רכיבה על סוס...

• אהבתי 2

פורסם
לפני 29 דקות, איציק נ. כתב:

מתקן לך:

ידני = לעבוד עם פטיש.

אוטומט = לעבוד עם קונגו.

פול אוטומט= להעסיק אריתראי?

ידני בפקקים לא כזה נורא. אפשר לחשוב כמה קשה ללחוץ יל הקלאץ.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

פול אוטומט= להעסיק אריתראי?

ידני בפקקים לא כזה נורא. אפשר לחשוב כמה קשה ללחוץ יל הקלאץ.

1. כן.

2. אנחנו ב 2024, יש מספיק תיבות הילוכים אוטומטיות טובות על הכביש במדינת ישראל - ואין סיבה הגיונית להתפשר על פחות מזה, בטח שלא במכוניות משפחתית או רכב עבודה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשאתה עולה לנהוג ברכב שאתה לא מכיר, ויש 2 דוושות - יש מצב שתקלל את התנהגות של תיבת ההילוכים. כי התיבה מתייחסת לרצון הנהג כהמלצה בלבד.

כשיש 3 דוושות - זה כמעט לא קורה, כי הגיר לא מתווכח איתך. הוא עושה מה שאתה אומר לו לעשות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

כשאתה עולה לנהוג ברכב שאתה לא מכיר

כן, הרי לכל אחד זה קורה לפחות כמה פעמים ביום אם לא יותר.

(או שלא ;-) )

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברכבים של היום יש כל כך הרבה מה לקלל כך שהגיר זה בקטנה.

נכון שיש גירים טובים אבל ידני לא פשרה עבורי. ירדתי מידני גם כי מצב מפרק הירך החמיר עם השנים ואני דוחה את ההחלפהכמה שיתאפשר וגם כי אין משפחתיות ידניות מאובזרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה צודק, גם אצלי הרכבים היומיומיים כבר מזמן אוטומט. קודם כל אין אופציה אחרת בארץ. 

וגם חובב הגה יכול להיהנות מרכב טוב וחזק עם גיר אוטומט.

הידני נשאר לי למזכרת רק ברכב אספנות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...