Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב באותו הקשר: יש לי פיאט 500 ידנית. 

יש בה פיצ'ר נחמד שלא פגשתי בשום רכב אחד. אתה במצב עמידה, קלאץ' פנימה, משלב הילוך ראשון ונתחיל לשחרר את הקלאץ', בנקודת חיכוך המנוע מעלה סל"ד מ 800 ל 1300 בלי שנגעת בגז. פיצ'ר שמונע כיבוי ומנוע בזינוק אצל נהגים לא מנוסים וגם עוזר בתמרוני חניה אז לא צריך בכלל לתת גז. 

פורסם
בתאריך 30.5.2024 בשעה 11:37, שביט כתב:

אני למדתי לפני 25 שנה, סוף 98. 

אפשר היה להתחיל ללמוד ב17 ולגשת לטסט ב17 וחצי. ב17 ושלושה חודשים התחלתי (בדיוק על היום) וב17 ו7 עברתי טסט (בדיוק על היום). 

למדתי אצל מורה שהיה שכן שלי בהרצליה, שלימד בצפון תל אביב (בית ספר "איחוד"), על פג'ו 306 דיזל סדאן

לקח לי 3 "טסטים פנימיים" כדי להיות מוכן לטסט, שתי תאוריות וטסט אחד 😁

השאלה שתמיד הייתי נופל עליה בלימודים לתאוריה- רמזור שמהבהב בכתום... 🤦‍♂️

אז היה חובת מלווה לחודשיים, ונהג חדש לשנתיים. 

זכורה לי לטובה הפעם הראשונה שלקחתי את האוטו של אמי לבית הספר ביום שישי (סובארו 1.3 84) והסיבוב דאווין לים בהרצליה עם החבר'ה 😄

אם מותר לי לשאול, למדת ועשית טסט על ידני או אוטומט?

פורסם
לפני 29 דקות, NEW10 כתב:

הוא רשם שלמד על פיז'ו 306 דיזל, לא הייתה ברכב הזה אופציה לגיר אוטמטי. 

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

(גם את הרישיון שלי הוצאתי על ידני דיזל).

צריך להיות אסור בחוק. מוחק את כל הפואנטה של ללמוד לזנק בעליה. צריך לחייב רכב עם 9 קג"מ ובלי hill hold והטסט חייב להיות ברחוב התורן.

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

צריך להיות אסור בחוק. מוחק את כל הפואנטה של ללמוד לזנק בעליה. צריך לחייב רכב עם 9 קג"מ ובלי hill hold והטסט חייב להיות ברחוב התורן.

מה בנוגע למצלמות רוורס? האם לכל תלמיד מחכה בבית רכב עם מצלמת רוורס?

פורסם

כדרכי שכחתי את האמוג'י.

תראה לי רכב מודרני עם 9 קג"מ (וששוקל 750 ק"ג). אלה היו הנתונים של הרכב שעליו למדתי לנהוג.

הבעיה היא שהיום מלמדים על דיזל בשרני עם מערכות עזר, ואז, כשוכרים איזה פיאט אונו ביוון נתקעים בחניה בלי להיות מסוגלים לזנק אל מחוצה לה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

צריך לחייב רכב עם 9 קג"מ

בסיבובי סרק מה שמשפיע זה משקל הבוכנות, משקולות נגד בקרנק, משקל גלגל תנופה. 

בדיזלים ישנים הדברים האלו היו מאסייביים אז באמת היה קשה לכבות את המנוע בסיבובי סרק על ידי זריקת קלאץ'

קח מנוע טורבו  1.0 או 1.2  מודרני עם 20 קג"מ, זה עדיין מנוע קטן וקל ובסיבובי סרק הוא יתכבה בדיוק כמו מנוע עם 9 קג"מ.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

כתבתי שהשמטתי את האמוג'י. העניין הוא שעם הרכבים המודרניים שעליהם מלומדים היום, ולא משנה האם הם דיזל או טורבו בנזין, או חשמלי ר"ל, מזנקים בקלות בהעברת הרגל מהברקס לגז. ואז אתה מגיע למדינה כמו סלובניה או מונטנגרו, מקבל בהשכרה רכב בגרסה חלשה וצריך להתמודד עם עליות שלידן בלפור זה משחק ילדים, ולא קיבלת את הכלים להתמודד (זינוק עם הרבה גז ובסיוע בלם היד).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

כתבתי שהשמטתי את האמוג'י. העניין הוא שעם הרכבים המודרניים שעליהם מלומדים היום, ולא משנה האם הם דיזל או טורבו בנזין, או חשמלי ר"ל, מזנקים בקלות בהעברת הרגל מהברקס לגז. ואז אתה מגיע למדינה כמו סלובניה או מונטנגרו, מקבל בהשכרה רכב בגרסה חלשה וצריך להתמודד עם עליות שלידן בלפור זה משחק ילדים, ולא קיבלת את הכלים להתמודד (זינוק עם הרבה גז ובסיוע בלם היד).

צריך לבטל בכלל את הגבלה של רישיון אוטומט, למי שלומד על אוטומט, באף ארץ אין הגבלה כזו זה ייחודי לישראל.

פורסם

גם אני סברתי כמוך בטעות ותיקנו אותי בפורום.

בארה"ב אין רישיונות מוגבלים לאוטומט. באירופה יש.

לפני 31 דקות, sperial כתב:

מה שעוד לא לימדו אותך, אפשר עדיין ללמוד. לא נורא אז בהתחלה קצת מתקשים, ואחרי זה מבינים. כמו לעבור לסוג רכב אחר בפעם הראשונה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

זה גם תלוי לא מעט במורה. 

כמה ימים לפני שניגשתי לטסט חבר שלי סיפר שהמורה שלו לימד אותו לעשות זינוק עם בלם יד, אז בשיעור שהיה לי לפני הטסט ביקשתי מהמורה שילמד אותי, הוא לא ראה את החשיבות (אפשר להבין את ההבדל, המורה של החבר לימד בטבריה ושלי בכפ"ס). בסוף צוברים ניסיון עם הנהיגה...

פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

גם אני סברתי כמוך בטעות ותיקנו אותי בפורום.

בארה"ב אין רישיונות מוגבלים לאוטומט. באירופה יש.

מה שעוד לא לימדו אותך, אפשר עדיין ללמוד. לא נורא אז בהתחלה קצת מתקשים, ואחרי זה מבינים. כמו לעבור לסוג רכב אחר בפעם הראשונה.

אתה בטוח שיש באירופה גם כזה דבר רישיון מוגבל לאוטומט?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, NEW10 כתב:

בוקי ענה, וצדק 😄

נהגתי כשנה אחרי זה בסובארו ידנית, ומאז רכבי היומיום היו רק אוטומטיים, עד שקניתי את האלטו (עריכה- עם מנוע 996 סמק ו9 קגמ 😆)

@sperial

מדוע שואל? 

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 13 דקות, Liquidator כתב:

אתה בטוח שיש באירופה גם כזה דבר רישיון מוגבל לאוטומט?

בטוח, אולי לא בכל המדינות אבל יש.

דוגמא של רישיון עם הגבלה AT, במקרה ראשון ההגבלה רק לקטגוריה B כי הוא למד ונבחן על רכב אוטומטי, במקרה השני ההגבלה לכל הקטגוריות למשל מסיבות בריאותיות. 

IMG_20240904_201042.thumb.jpg.eaf147bcbf210c5ef372e1aa92218ac3.jpg

IMG_20240904_201115.thumb.jpg.46ea945c5fa00677f83632e1b2c5d5c1.jpg

• אהבתי 1

פורסם
לפני 9 דקות, שביט כתב:

בוקי ענה, וצדק 😄

נהגתי כשנה אחרי זה בסובארו ידנית, ומאז רכבי היומיום היו רק אוטומטיים, עד שקניתי את האלטו.

מדוע שואל? 

התחלתי לקרוא חלק מהתגובות לאשכול הזה רק לפני שבוע, למרות שהוא קיים כבר יותר משלושה חודשים, סתם שאלתי מסקרנות כי כתבת רק את סוג הרכב אבל לא אם הוא ידני או אוטומט, אני לא מומחה רכב בכלל, בוודאי לא מומחה כמו רוב המגיבים כאן בפורום, אז אני מניח שהם הבינו לבד לפי השם של סוג הרכב שהוא היה ידני, אני די בור בסוגי רכבים, ידניים או אוטומטיים, ומה הם יכולים או לא יכולים לעשות, מערכות, מנוע, הספקים או שאר הדברים שכל המגיבים כאן בשרשור מדברים עליהם ואני קורא ומנסה להבין מהם,  זה בעיקר קצת סקרנות. 

אחרי השאלה שלי אנשים כתבו תגובות על כל מיני רכבים שהיו להם עם כל מיני מונחים שהרבה מהם נשמעו לי כמו אינדונזית, אז לפעמים אני שואל כדי קצת לנסות להבין.

לפני שעה, sperial כתב:

לא הבנתי, היו רכבים ידניים שעושים אוטומטית זינוק בעלייה? או שפשוט לא הבנתי אותך נכון?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...